- 2 Ocak 2015
- 6.426
- 15.443
- 448
Est. İşte insan tutuşunca, çare çözüm arayışıma girince öğreniyor. Ben de araştıra araştıra buldum. %99 doğruluk payı varmış sonucun. Bakalım nasıl olacak.O ne canim ? Kisirlik testi ayni hamilelik testi gibi evdemi yapiliyor ?Ilk defa duyuyorumda, saskinligimi magrur gör
Çok doğru, ülkenin geleceği muamma olduğu gibi pek aydınlıkta gözükmüyor... Bende konu sahibine aşina değilim, ilk kez rastladım. Birde kendisi Öğretmen imiş.İster istemez daha bilinçli olmasını bekliyorsunuz... Şaşırdığım bir noktada bu olmuştu.Tabi herkesin hayat seçimleri farklı farklı, her birey kendi seçimleri doğrultusunda hayatını yaşar.KatılıyorumAysar_ . Bir kere ülkenin ne olacağı belli değil, geleceği muamma. Çok cesurca çocuk doğurmak, gözü karalık hatta. Bahsettiğiniz konuyu da biliyorum, konu sahibinden haz etmediğim ve anlaşamadığımız için sadece konusunu okuyup çıkmıştım. Yürek yemişler diyeyim, geçeyim.
İkincisi en iyi eğitimi alsın, en iyi şekilde yaşasın diye kendimi sıkmaktansa, kendim için harcamayı tercih ederim o parayı. Kendim için derken kıyafet vs değil, kendi ruhumu doyuracak şeyler yapmayı tercih ederim. Şunu şunu yaparım diye iyilik meleği cümleler sıralamak istemiyorum, söylersem de tadı kaçar zaten.
Benim dileğim, gerçekten isteyen ve iyi eğitip bakabilecek herkes çocuk sahibi olsun. Benim hiç gözümde gönlümde yok.
Bir an şaka yapıyorsunuz sandım. :) Bende hiç duymamıştım. :)Ben de yarın kısırlık testi alıp yapmayı düşünüyorum, derin bir oh çekerim umarım. Net üzerinden olacak, 1-2 gğne güzel haberler veririm umarım.
Hehe :) Desene ikimizinde favorisi aynıymış. :) Kesinlikle öyle analiz edebiliyorsun, zaten ekonomiyle ister istemez ilgilenmek zorundayız ki. Geçen kanalda bir programda et fiyatlarını konuştular mesela.Türkiye'de etin kilosu 40-50 liradan aşağı değil.Geçen gördüm daha migrosta Dana biftek 40 tl, Dana bonfile 74 liraydı.Neyse programda bu et fiyatlarının pahalı olmasının nedenleri konuşuldu.Üretim yok çünkü. Hayvancılık bitik durumda.Aysar_ , zaten tüm kanallarin icinde Bloomberg`i cok seviyorum, bir yandan yemek yaparken, kulakligimla Bloomberg kanalin ekonomi programlarini dinlemeye bayiliyorum sanki hisse senetlerim varda borsada, ama olsun cünkü ekonomidende politikayi analiz edebiliyorsun bir ülkenin. O dedigin programada bakacagim söz, tesekkürler bu arada, yine birseyler ögrendim senden civcivim
Kitap odanız gözümün önünde canlandı bir an. :) Sadece kitaplar için bir oda, güzel fikirmiş.Bende geçenlerde bir programda İlber hocanın (Ortaylı) evini gördüm. Evin içi kitaplarla doluydu.Küçük ama sevimli bir evi varmış.İş güç kısmını geçeyim, sıkıcı ayrıntılar onlar.
Şu karışık dönemi de geçeyim, zira kolumuz kanadımız kırık. Normal zamanlardan bahsedeyim.
Karı koca kitap delisiyiz. Zevklerimiz çok farklı, bu yüzden alakasız kitaplar okuyoruz; sonra ilginç bulduklarımızı birbirimize anlatıyoruz. Ortak okuduğumuz kitaplar da var elbette. Bir ara yer yüzünde okumadığım kitap kalmayacak prensibindeydim, önüne gelen kitap yazdıkça hayal oldu. Kitap odamıza 2 tane baba koltuğu aldık, yan yana yerleştirdik, sallana sallana kitaplarımızı okuyoruz düzenli olarak.
Eşim şu an Çince öğrenme peşinde, bulunduğumuz yerde özel ders verecek birini arıyoruz, zor gibi; adı büyük şehir kendi küçük olan bir yerdeyiz çünkü. Ben belki İngilizce-Çince karşılaştırmalı anlatım yapan bir site bulursam, önce kendim öğrenir ona sürpriz yaparım öğreterek diye planlıyorum.
Gezme tozma konularını anlatmaktan hoşlanmıyorum, hatta sosyal ağlarda tatil fotolarını bile paylaşmam, yer bildirimi yapmam; bu yüzden bunları anlatmayacağım. Kimse üstüne alınmasın bana göre görgüsüzlük gibi geliyor. Özellikle en yakın, en sevdiğiniz arkadaşınız 6 senedir tatil yüzü göremediyse.
Hayatımızda rutinlerimiz var, sevdiğimiz rutinler demiştim. Onlar çok kıymetli nazarımda.
Düzenli içtiğimiz kahvelerimiz, beraber değişik ya da zor yemekleri yaptığımız günler (haftada 1), çiğ köfte günümüz (haftada 1), bir de gurme edasıyla gittiğimiz yerlerin her şeylerine puan vermelerimiz. Bunlar değişmezlerimizdir, aksatmayız. Elbette kitaplarımızı da.
Kısırlık testini bende yeni duydum :) Çocuk istemiyorum ve kazayla olursa diye korkuyorum. Bu yapılan iğneler var adı ne bilmiyorum bu konuda cahilim biraz. onlar kesin çözüm sağlıyor mu? kazayla olursa aldıramam da... olmaması benim için daha iyi. Kesin çözüm olmayışından dolayı yumurtalıklar için bağlatma olayına gireyim dedim. Doktor olmaz dediYasal olarak şart varmış. Of.
Kitap odanız gözümün önünde canlandı bir an. :) Sadece kitaplar için bir oda, güzel fikirmiş.Bende geçenlerde bir programda İlber hocanın (Ortaylı) evini gördüm. Evin içi kitaplarla doluydu.Küçük ama sevimli bir evi varmış.
Çinceye ilgim yok ama bir sitede Fransızca setine bakmıştım, aklıma geldi orda çince eğitim seti vardı.Bi göz atın isterseniz; http://www.seslial.com/cince-tum-seviyeler-goruntulu-egitim-seti
Gayet keyifli, dolu dolu bir hayatınız varmış.Paylaştığınız için teşekkür ederiz.Mutluluklar dilerim. :)
aaayyyyy bu cok iyi geldi bana yaaaaa,Bu arada eşim boks yapıyor. Boks benim hayalimdi aslında, ama bulunduğumuz şehirde benim gibi düşünen başka bayan olmadığından ben kursa gidemedim. Eşim ilk zamanlar öğrendiklerini bana öğretti, savunma pozisyonu nedir, yumruk nasıl atılır, ileri ve geri giderken ayaklar ve vücut nasıl olur vs. Öğrenince eşimin kolunu morarttım bir yumrukla
Kimse sataşmasın bana boylu boyunca uzatırım
Ama çocuksuz olmak bizim mutluluğumuzu hiç etkilemedi hatta belkide daha da fazla birbirimize kenetledi çok mutlu neşeli şen şakrak bi evimiz var
Her evli çiftin çocuğu olacak diye bişey olduğunu da düşünmüyorum
Aynen canim yorumun icin cok tesekkürler, böyle bizim gibi mutlu cekirdek aileleri yakindan tanimak isteriz dogrusu.
Neler yaparsiniz, nasil gecer cocuksuz, hic caniniz daralmazmi ?
O hikayeyi biz de isteriz. Dün gördüm yazdıklarını ama müsait değildim, cevap yazamadım.aaayyyyy bu cok iyi geldi bana yaaaaa,cok güldüm, hani birde gözümde canlandirdimda ...
Vallahi bravokavun kokusu !
canimAysar_ , yakinda daha sana aciklayacagim, ama simdiden söylemek istedim : gecenlerde " Acik Radyo " Nazim Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi tarafindan, Türkiye hikayelerini anlatiyor`da benim yazdigim hikayemde radyo`da okunacak. Sana yazarim, Kasim`da baslayacak ve 127 hikayenin icinde benimkide var
Diyorum ya sen ve Ladym ile cok yakiniz zaten. Onun icin cogu seyi ayni anda begeniyor, seviyoruz.
Aklımda, müsait anımda uzuuuun uzun yazar, göz baş ağrıtırım :)kavun kokusu inan cok büyük tesadüf oldu benim icinde.
Muhakkak yazarim buraya dinlemenizi isterim tabiki özellikle sevdiklerimle paylasmak benim icin bir onurdur efemmm
Cok merak ettim cok özeline girmek istemem ama bana özelden veya senin icin sorun degilse bu tolikte mesleginden ve yazilarindan bahsedermisin cok merak ettim
Sevgiler canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?