• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

O ne canim ? Kisirlik testi ayni hamilelik testi gibi evdemi yapiliyor ? :KK57: Ilk defa duyuyorumda, saskinligimi magrur gör :oops:
Est. İşte insan tutuşunca, çare çözüm arayışıma girince öğreniyor. Ben de araştıra araştıra buldum. %99 doğruluk payı varmış sonucun. Bakalım nasıl olacak. :KK48::KK48:

Eeee hadi hayirlisi o zaman.:KK73:
Peki baska neler yapiyorsun, cocuksuz olunca vakitte cok oluyor ??? Hayati kendine nasil güzellestiriyorsun ?:21:
Bizimkileri okumussundur sayfalar önce :KK51:

İş güç kısmını geçeyim, sıkıcı ayrıntılar onlar.
Şu karışık dönemi de geçeyim, zira kolumuz kanadımız kırık. Normal zamanlardan bahsedeyim.

Karı koca kitap delisiyiz. Zevklerimiz çok farklı, bu yüzden alakasız kitaplar okuyoruz; sonra ilginç bulduklarımızı birbirimize anlatıyoruz. Ortak okuduğumuz kitaplar da var elbette. Bir ara yer yüzünde okumadığım kitap kalmayacak prensibindeydim, önüne gelen kitap yazdıkça hayal oldu. Kitap odamıza 2 tane baba koltuğu aldık, yan yana yerleştirdik, sallana sallana kitaplarımızı okuyoruz düzenli olarak.

Eşim şu an Çince öğrenme peşinde, bulunduğumuz yerde özel ders verecek birini arıyoruz, zor gibi; adı büyük şehir kendi küçük olan bir yerdeyiz çünkü. Ben belki İngilizce-Çince karşılaştırmalı anlatım yapan bir site bulursam, önce kendim öğrenir ona sürpriz yaparım öğreterek diye planlıyorum.

Gezme tozma konularını anlatmaktan hoşlanmıyorum, hatta sosyal ağlarda tatil fotolarını bile paylaşmam, yer bildirimi yapmam; bu yüzden bunları anlatmayacağım. Kimse üstüne alınmasın bana göre görgüsüzlük gibi geliyor. Özellikle en yakın, en sevdiğiniz arkadaşınız 6 senedir tatil yüzü göremediyse.

Hayatımızda rutinlerimiz var, sevdiğimiz rutinler demiştim. Onlar çok kıymetli nazarımda.

Düzenli içtiğimiz kahvelerimiz, beraber değişik ya da zor yemekleri yaptığımız günler (haftada 1), çiğ köfte günümüz (haftada 1), bir de gurme edasıyla gittiğimiz yerlerin her şeylerine puan vermelerimiz. Bunlar değişmezlerimizdir, aksatmayız. Elbette kitaplarımızı da.

Anladim canim, siz cocuk yapmayin, resmen iki hedonistsiniz, :KK48:
Hayat size güzel. Simdi bu yazdiklarindan dahada emin oldum, onun icin böyle acik ve net yaziyorum, senin daha cok yapacaklarin var, benim gibi ruhunu beslemekle mesgulsun.
Cok iyi anliyorum :):KK55: burada senin gibi olanlar cok, tekrar hosgeldin, sendende cok ögreneceklerim var gibi.
Bu acili günler gecsin, seni daha cok yoracagim sorularimla :KK53:
Iyi aksamlar canim.

Hoş bulduk ki ne hoş bulduk :KK68:
Est., kimseye öğreteceğim var diye iddia edemem, karşılıklı öğrenmeye ise asla hayır demem. Aptalca soru yoktur, kibirli insan vardır sadece :63:
Ben şunu iyice anladım ki daha kendini tanımamış insanlar, bunu yapma endişesi yaşamadan çocuk sahibi oluyor.
Önce kendini tanımalı insan. Limitlerini, becerilerini, yapıp yapamayacaklarını öğrenmeliler en önce. Sonra farkında vardıkları kişiyi, yani kendilerini seviyorlar mı, olmuş oldukları insandan memnunlar mı buna cevap bulmalılar. Sen tam olmazsan yeni bir insana nasıl şekil vereceksin?
Gerçi bunu yapan çoğalırsa, çocuk sahibi olan da azalır gibi.
Hani deriz ya ne kadar güzel bir aile, ne kadar terbiyeli çocuk, iletişimleri ne güzel vs; hah işte onlar -teşbihte hata olmaz- evrimlerini tamamlayıp çocuk sahibi olan insanlar. Bu yüzden bu kadar az rastlanıyor öylelerine.
Şu acılı günler bitsin en kısa sürede inş.

Katılıyorum Aysar_ Aysar_ . Bir kere ülkenin ne olacağı belli değil, geleceği muamma. Çok cesurca çocuk doğurmak, gözü karalık hatta. Bahsettiğiniz konuyu da biliyorum, konu sahibinden haz etmediğim ve anlaşamadığımız için sadece konusunu okuyup çıkmıştım. Yürek yemişler diyeyim, geçeyim.
İkincisi en iyi eğitimi alsın, en iyi şekilde yaşasın diye kendimi sıkmaktansa, kendim için harcamayı tercih ederim o parayı. Kendim için derken kıyafet vs değil, kendi ruhumu doyuracak şeyler yapmayı tercih ederim. Şunu şunu yaparım diye iyilik meleği cümleler sıralamak istemiyorum, söylersem de tadı kaçar zaten.
Benim dileğim, gerçekten isteyen ve iyi eğitip bakabilecek herkes çocuk sahibi olsun. Benim hiç gözümde gönlümde yok.
Çok doğru, ülkenin geleceği muamma olduğu gibi pek aydınlıkta gözükmüyor... Bende konu sahibine aşina değilim, ilk kez rastladım. Birde kendisi Öğretmen imiş.İster istemez daha bilinçli olmasını bekliyorsunuz... Şaşırdığım bir noktada bu olmuştu.Tabi herkesin hayat seçimleri farklı farklı, her birey kendi seçimleri doğrultusunda hayatını yaşar.

Sizinle görüşlerimiz çok benziyormuş. İkinci bahsettiğiniz tam benlik, kendine yatırım yapmak en güzeli. Kesinlikle ama kesinlikle öncelikler listesinde 1. sıraya çocuğu koymak benim için çok çok zor. Dileğinize ise katılmamak elde değil. :KK66:

Ben de yarın kısırlık testi alıp yapmayı düşünüyorum, derin bir oh çekerim umarım. Net üzerinden olacak, 1-2 gğne güzel haberler veririm umarım. :KK66:
Bir an şaka yapıyorsunuz sandım. :) Bende hiç duymamıştım. :)

Kısırlık testini bende yeni duydum :) Çocuk istemiyorum ve kazayla olursa diye korkuyorum. Bu yapılan iğneler var adı ne bilmiyorum bu konuda cahilim biraz. onlar kesin çözüm sağlıyor mu? kazayla olursa aldıramam da... olmaması benim için daha iyi. Kesin çözüm olmayışından dolayı yumurtalıklar için bağlatma olayına gireyim dedim. Doktor olmaz dedi :( Yasal olarak şart varmış. Of.

Aysar_ Aysar_ , zaten tüm kanallarin icinde Bloomberg`i cok seviyorum, bir yandan yemek yaparken, kulakligimla Bloomberg kanalin ekonomi programlarini dinlemeye bayiliyorum :KK48: sanki hisse senetlerim varda borsada, ama olsun cünkü ekonomidende politikayi analiz edebiliyorsun bir ülkenin. O dedigin programada bakacagim söz, tesekkürler bu arada, yine birseyler ögrendim senden civcivim :KK60:
Hehe :) Desene ikimizinde favorisi aynıymış. :) Kesinlikle öyle analiz edebiliyorsun, zaten ekonomiyle ister istemez ilgilenmek zorundayız ki. Geçen kanalda bir programda et fiyatlarını konuştular mesela.Türkiye'de etin kilosu 40-50 liradan aşağı değil.Geçen gördüm daha migrosta Dana biftek 40 tl, Dana bonfile 74 liraydı.Neyse programda bu et fiyatlarının pahalı olmasının nedenleri konuşuldu.Üretim yok çünkü. Hayvancılık bitik durumda.

Aile Ekonomisi her Salı saat 12:30'da. Eski programları izlemek istersen;
https://www.youtube.com/playlist?list=PLCi3Q_-uGtdkixXoqK4xjDRPhhnjoq7my
Sadi Hocanın nokta atışı tespitleri olur hep.:KK9:
Rica ederim canımcım.Birbirimizden çok şey öğrenmişizdir, öğrenmeye de devam ediyoruz. :KK37: Bu arada geçen bir başka program izlerken aklıma geldin, müsait bir zamanda yazacağım seninle paylaşmazsam olmaz. :)

İş güç kısmını geçeyim, sıkıcı ayrıntılar onlar.
Şu karışık dönemi de geçeyim, zira kolumuz kanadımız kırık. Normal zamanlardan bahsedeyim.

Karı koca kitap delisiyiz. Zevklerimiz çok farklı, bu yüzden alakasız kitaplar okuyoruz; sonra ilginç bulduklarımızı birbirimize anlatıyoruz. Ortak okuduğumuz kitaplar da var elbette. Bir ara yer yüzünde okumadığım kitap kalmayacak prensibindeydim, önüne gelen kitap yazdıkça hayal oldu. Kitap odamıza 2 tane baba koltuğu aldık, yan yana yerleştirdik, sallana sallana kitaplarımızı okuyoruz düzenli olarak.

Eşim şu an Çince öğrenme peşinde, bulunduğumuz yerde özel ders verecek birini arıyoruz, zor gibi; adı büyük şehir kendi küçük olan bir yerdeyiz çünkü. Ben belki İngilizce-Çince karşılaştırmalı anlatım yapan bir site bulursam, önce kendim öğrenir ona sürpriz yaparım öğreterek diye planlıyorum.

Gezme tozma konularını anlatmaktan hoşlanmıyorum, hatta sosyal ağlarda tatil fotolarını bile paylaşmam, yer bildirimi yapmam; bu yüzden bunları anlatmayacağım. Kimse üstüne alınmasın bana göre görgüsüzlük gibi geliyor. Özellikle en yakın, en sevdiğiniz arkadaşınız 6 senedir tatil yüzü göremediyse.

Hayatımızda rutinlerimiz var, sevdiğimiz rutinler demiştim. Onlar çok kıymetli nazarımda.

Düzenli içtiğimiz kahvelerimiz, beraber değişik ya da zor yemekleri yaptığımız günler (haftada 1), çiğ köfte günümüz (haftada 1), bir de gurme edasıyla gittiğimiz yerlerin her şeylerine puan vermelerimiz. Bunlar değişmezlerimizdir, aksatmayız. Elbette kitaplarımızı da.
Kitap odanız gözümün önünde canlandı bir an. :) Sadece kitaplar için bir oda, güzel fikirmiş.Bende geçenlerde bir programda İlber hocanın (Ortaylı) evini gördüm. Evin içi kitaplarla doluydu.Küçük ama sevimli bir evi varmış.

Çinceye ilgim yok ama bir sitede Fransızca setine bakmıştım, aklıma geldi orda çince eğitim seti vardı.Bi göz atın isterseniz; http://www.seslial.com/cince-tum-seviyeler-goruntulu-egitim-seti

Gayet keyifli, dolu dolu bir hayatınız varmış.Paylaştığınız için teşekkür ederiz.Mutluluklar dilerim. :)

Kısırlık testini bende yeni duydum :) Çocuk istemiyorum ve kazayla olursa diye korkuyorum. Bu yapılan iğneler var adı ne bilmiyorum bu konuda cahilim biraz. onlar kesin çözüm sağlıyor mu? kazayla olursa aldıramam da... olmaması benim için daha iyi. Kesin çözüm olmayışından dolayı yumurtalıklar için bağlatma olayına gireyim dedim. Doktor olmaz dedi :KK43: Yasal olarak şart varmış. Of.

Evet belli bir yaşta olmak gerekiyor, özellikle hiç çocuk doğurmamışsa. İğne değil de kola takılan metal var koruyucu olarak, şu an adını hatırlayamadım. Yan etkisi, unuttum derdi, acaba yırtıldı mı endişesi yok.

Kısırlık testini yapıp sonucu yazarım. Ben de kısırlık belirtisi olabilecek durumları araştırırken buldum. Adet düzensizliği gibi şeyler dışında başka ne ihtimal dahilinde diye bakıyordum. Erkeklerde Haşimato hastalığı mesela sebeplerden biriymiş. 1-2 güne alacaktım ama şu an kremim de bitmek üzere, onu bekleyip öyle alacağım.

Kitap odanız gözümün önünde canlandı bir an. :) Sadece kitaplar için bir oda, güzel fikirmiş.Bende geçenlerde bir programda İlber hocanın (Ortaylı) evini gördüm. Evin içi kitaplarla doluydu.Küçük ama sevimli bir evi varmış.

Çinceye ilgim yok ama bir sitede Fransızca setine bakmıştım, aklıma geldi orda çince eğitim seti vardı.Bi göz atın isterseniz; http://www.seslial.com/cince-tum-seviyeler-goruntulu-egitim-seti

Gayet keyifli, dolu dolu bir hayatınız varmış.Paylaştığınız için teşekkür ederiz.Mutluluklar dilerim. :)

Çok teşekkür ederim hem yazdıklarınıza hem de ilgilenip set paylaştığınıza. İlber hocaya bayılırım. Tanışma imkanım da olmuştu. Uzun uzun sohbet edemedik elbette çünkü ben o zaman çömez bir üni. öğrencisiydim.

Bu arada eşim boks yapıyor. Boks benim hayalimdi aslında, ama bulunduğumuz şehirde benim gibi düşünen başka bayan olmadığından ben kursa gidemedim. Eşim ilk zamanlar öğrendiklerini bana öğretti, savunma pozisyonu nedir, yumruk nasıl atılır, ileri ve geri giderken ayaklar ve vücut nasıl olur vs. Öğrenince eşimin kolunu morarttım bir yumrukla :D
Kimse sataşmasın bana boylu boyunca uzatırım :D

Bu arada eşim boks yapıyor. Boks benim hayalimdi aslında, ama bulunduğumuz şehirde benim gibi düşünen başka bayan olmadığından ben kursa gidemedim. Eşim ilk zamanlar öğrendiklerini bana öğretti, savunma pozisyonu nedir, yumruk nasıl atılır, ileri ve geri giderken ayaklar ve vücut nasıl olur vs. Öğrenince eşimin kolunu morarttım bir yumrukla :KK70:
Kimse sataşmasın bana boylu boyunca uzatırım :KK70:
aaayyyyy bu cok iyi geldi bana yaaaaa, :KK48::KK48::KK48::KK48: cok güldüm, hani birde gözümde canlandirdimda ...
Vallahi bravo kavun kokusu kavun kokusu !
canim Aysar_ Aysar_ , yakinda daha sana aciklayacagim, ama simdiden söylemek istedim : gecenlerde " Acik Radyo " Nazim Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi tarafindan, Türkiye hikayelerini anlatiyor`da benim yazdigim hikayemde radyo`da okunacak. Sana yazarim, Kasim`da baslayacak ve 127 hikayenin icinde benimkide var :rolleyes:
Diyorum ya sen ve Ladym ile cok yakiniz zaten. Onun icin cogu seyi ayni anda begeniyor, seviyoruz.

Aysar_ Aysar_ cok tesekkür ederim canim, teker teker bakacagim , bugün baslayacagim.
Fakat bilmem bilirmisin, ben Bloomberg`e asik olmamin nedeni o muhtesem güzel ve zeki kadindan dolayi oldu. Didem Arslanoglu, o kadar güzel sunardiki ve ekonomiyi o kadar güzel anlatirdiki, yani icimden bir daha söyle ...:KK51:derdim.
Ama ne yazikki Türkiye`nin gidisati yüzünden, Türkiye`yi terk etti ve Amerika`ya yerlesti ve simdiki bu kadini hic sevemedim. Cok avam bir havasi var. Ama yinede mecbur idare ediyorum artik.
Özellikle sabah programini dinlemek icin esimle kavga ederdik kim kulakligi takacak diye, cünkü o kulaklikla evde rahat dolasip bir yandan dinliyor, bir yandan makyajimi falan yapardim. Didem Arslanoglu gidince artik esime veriyorum hep kulakligi, sadece eve gelince yemek yaparken veya temizlik yapinca dinliyorum.
Sadece Türkiye degil tüm dünyanin ekonomisi ve ekonomiye cok yakin olan siyasetiyle birlikte dünya görüsü olusturuyorsun. Yani mercek altinda degilde daha global bakiyorsun zamanla tüm dünya`daki politikaya ve birbirleriyle baglantilari daha net ve acik anliyorsun.
Cok tavsiye ederim, zamanla müdavimi olunuyor :):KK49::KK58:

bende 5 yıllık evliyim ve evlenmeden öncede derdim hiç bi zaman çocuk istemem ama olacaksada 30 umda 1 tane olsun yeter derdim
Evlendikten sonra bazı sorunlar çıktı ve zaten çocuk sahibi olamayacağımı öğrendim 24 yaşındayım ve belkide bu olay çok fazla etkilemedi beni zaten çocuk istemediğim için
bunun eksikliğini belki 30 yaşımı geçtiğim zaman hissetmeye başlıyacağım
Ama çocuksuz olmak bizim mutluluğumuzu hiç etkilemedi hatta belkide daha da fazla birbirimize kenetledi çok mutlu neşeli şen şakrak bi evimiz var
Her evli çiftin çocuğu olacak diye bişey olduğunu da düşünmüyorum

Ama çocuksuz olmak bizim mutluluğumuzu hiç etkilemedi hatta belkide daha da fazla birbirimize kenetledi çok mutlu neşeli şen şakrak bi evimiz var
Her evli çiftin çocuğu olacak diye bişey olduğunu da düşünmüyorum
:KK9:
Aynen canim yorumun icin cok tesekkürler, böyle bizim gibi mutlu cekirdek aileleri yakindan tanimak isteriz dogrusu.
Neler yaparsiniz, nasil gecer cocuksuz, hic caniniz daralmazmi ?:KK72:

:KK9:
Aynen canim yorumun icin cok tesekkürler, böyle bizim gibi mutlu cekirdek aileleri yakindan tanimak isteriz dogrusu.
Neler yaparsiniz, nasil gecer cocuksuz, hic caniniz daralmazmi ?:KK72:

Evlendiğim zaman üniversiteyi bırakmıştım.Yeniden üni.ye başladım 1. sınıf bitti bile ;)

ehliyet almak çok istiyodum onu aldım.

Gezmeyi seviyorum fırsat bulduğum her an bi yerlere gidiyorum arkadaşlarımla , ailemle çok sık görüşüyorum .

Aslında çalışmayıda istiyorum ama 5 senedir kriterlerime göre bi iş bulmuş değilim :D :D

günlük hayattada eşim işe giderken kalkıyorum ve gün başlıyoo evimde daima müzik çalar hepp günlük işlerimi hallederim

Kitap okurum işlerim bitince kitap okumadığım zaman eksik hissederim kendimi
Eltim karşı binamda oturuyo ve biz çok iyi anlaşıyoruz en yakın arkadaşım belkide . . .
günlük markete gezimizi beraber yaparız
onun çocuğu var 2 buçuk yaşında Ahmett . . .( 7 yıl sonra oldu çocuğu ve 7 tane düşükten sonra )

vaktimizin çoğunu o alır zaten kendi çocuğum olsa bu kadar sevebilirmiyim bilmiyorum yanii

ee zaten akşama ne kaldı yemekti falan derken bi bakmışım kocacım gelmiş :) :) :)

yani şu ana kadar çocuksuz olmanın bi eksikliğini hissetmedin tabi ilerisini bilemiyorum ama Allah hakkımızda hayırlısını versin

Aynen canim, simdilik yiyiyn icin keyfini cikarin esinizle hayatin. Sonrasini hic kimse bilemez.:KK73:

aaayyyyy bu cok iyi geldi bana yaaaaa, :KK48::KK48::KK48::KK48: cok güldüm, hani birde gözümde canlandirdimda ...
Vallahi bravo kavun kokusu kavun kokusu !
canim Aysar_ Aysar_ , yakinda daha sana aciklayacagim, ama simdiden söylemek istedim : gecenlerde " Acik Radyo " Nazim Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi tarafindan, Türkiye hikayelerini anlatiyor`da benim yazdigim hikayemde radyo`da okunacak. Sana yazarim, Kasim`da baslayacak ve 127 hikayenin icinde benimkide var :rolleyes:
Diyorum ya sen ve Ladym ile cok yakiniz zaten. Onun icin cogu seyi ayni anda begeniyor, seviyoruz.
O hikayeyi biz de isteriz. Dün gördüm yazdıklarını ama müsait değildim, cevap yazamadım.
Benim de ödül almış yazım var, 1-2 tanesi de küçük çapta ödül aldı. Sonrasında yazmayı bıraktım çünkü yanlış meslek seçimi yaptığımı yüzüme yüzüme vuruyordu alınan ödüller. Ama en çok (sürekli taşındığımız için, her yeni evde eskisi kadar düzenli olamıyorum), kutu içinde tuttuğum bu yazılarıma kalorifer peteğinden su girdiği için mahvoluşu etkiledi yazmama isteğimi.
Çok ama çok tebrik ederim. :KK9::KK9: Kolay değildir öyle düşündüklerini kağıda dökmek, hele ki kendini okutturacak şekilde.

Bu arada bayanlar kısırlık testinin yorumlarına amazon sitesinden baktım, almamaya karar verdim. Olumsuz yorumlar gerçi ağız birliği etmiş gibi hep aynı tarzda şeyleri yazmışlar. İngiltere malı diye güvenecektim ama kararsız kaldım, beklemede.

kavun kokusu kavun kokusu inan cok büyük tesadüf oldu benim icinde.
Muhakkak yazarim buraya dinlemenizi isterim tabiki özellikle sevdiklerimle paylasmak benim icin bir onurdur efemmm :KK52:
Cok merak ettim cok özeline girmek istemem ama bana özelden veya senin icin sorun degilse bu tolikte mesleginden ve yazilarindan bahsedermisin cok merak ettim :KK57:
Sevgiler canim :KK19:

kavun kokusu kavun kokusu inan cok büyük tesadüf oldu benim icinde.
Muhakkak yazarim buraya dinlemenizi isterim tabiki özellikle sevdiklerimle paylasmak benim icin bir onurdur efemmm :KK52:
Cok merak ettim cok özeline girmek istemem ama bana özelden veya senin icin sorun degilse bu tolikte mesleginden ve yazilarindan bahsedermisin cok merak ettim :KK57:
Sevgiler canim :KK19:
Aklımda, müsait anımda uzuuuun uzun yazar, göz baş ağrıtırım :)

Back