• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Aaaaaaaa ilk önce daha taptaze gelinsin ve sana ömür boyu esinle mutlu bir sekilde bir yastikta kocayin demek istiyorum. ilk önce hayat arkadasinla hayatin dibine vurana kadar eglenin, gezin, dolasin, ikiliginizi yanliz romantik ve sevgi icinde bir gecirin, hayatin güzelliklerini beraber paylasin ve birbirinizi cok iyi taniyin, hayatin tadini cikardiktan sonra eger hala bir eksiklik var ise, neden olmasin, degilmi ? Ama en azindan beraber güzel seyler yasamis, birbirinizden emin ve mutlu bir ikili olduktan sonra cocuk kesin güzel birseydir canim.
Dilerim bizim gibi olmazsin, ben Hayati cok yasadikca daha cok sogudum cocuk yapmaktan, cünkü bir kere gelmisim bu dünyaya, kendimi ömür boyu bir insana baglamak istemedim.
Her konuda hür aslinda bir insan, ama annelik ve bablikda ömür boyu özgürlügün gidiyor, ben artik anne olmak istemiyorum diyemiyorsun. Bu konuda kendimi cok iyi tanidigim icin, bu yükü tasimak istemedim ömrümde.
Ama cocuklarin mutlu bir yuvada büyümesini hep isterim, yeterki ben bu yükü istiyorum ve tasiyacagim blinci olduktan sonra, neden olmasin ?
Daha cocuk düsünmek icin cok erken smuwila. Tekrar tekrar, ömür boyu mutluluk, ask, sevgi, saygi, saglik ve sadakat diliyorum evliliginde :KK36::KK36::KK36:

Çok teşekkür ederim. Bende öyle dedim zaten o baskı yapan kişilere, henüz düşünmüyorum deyince hemen olmuyor zaten diyorlar. En sonunda şuan iç güdüsel olarak anne olma isteği yok içimde, cazip gelmiyor bu fikir hani öyle bi istek yok ya, ya ansızın hamile kalacağım ya da aman olsun işte madem ki diyip isteksiz olacak diye korkuyorum dedim. Aklımdan hiç geçmiyor, hatta ödüm patlıyor kazara olur falan diye açıklamak zorunda kaldım.

Bazıları da herkesi kendileri gibi olsun istiyorlar eve kapansın, çocuk büyütsün, kendini salsın falan, komik ama resmen bana bu fikri sevdirmeye, aşılamaya çalışanlardan biri böyle, çünkü zamanında o da benim gibi düşündüğünü iddia ediyor rutine binince evlilik istiyormuşsun bana göre bu daha kötü, tam bir facia, karı-koca arasındaki ilişkiye, sevgiye doğacak bebeğin nasıl bir katkısı olabilir ki? Kaldı ki evliliğinin 3. ayında hamile kaldı. Bazı insanlar böyle işte, kendilerini iyi hissetmek, yalnız hissetmemek için yapıyorlar muhtemelen.

Son düzenleme:
karı-koca arasındaki ilişkiye, sevgiye doğacak bebeğin nasıl bir katkısı olabilir ki? Kaldı ki evliliğinin 3. ayında hamile kaldı. Bazı insanlar böyle işte, kendilerini iyi hissetmek, yalnız hissetmemek için yapıyorlar muhtemelen.
Su yazdiklarin ne kadar önemli smuwila. Benim düsüncem, bir cocuk, yuva eger mutluysa dogmali, düzen kurulmussa olmali. Sadece vakit gecirmek icin veya kendini yanliz hissetmemek icin yapiliyorsa, cok acimasiz bir olay.
Yani tabiki her kadin dogurabilir, sorun o degil, sorun iyi bir anne olabilecek kapasite varsa eger cocuk dünyaya gelmeli.
Iyi bir anne olmak icin, ilk önce gecmiste güzel yasamis olman gerekli, yani gözünde hic bir eglence veya tatil olmamali, esinle güven icinde mutlu ve mesut bir kac yil gecirmis isen, o seni ve sende esini iyi tanidiktan sonra, iyi bir anne ve baba olabiliriz kanaatine vardiktan sonra, birde maddi imkanlarda yerindeyse, neden olmasin ?
Ama ilk önce evlilikdeki denge yerinde olacak, ve o mutluluguna mutluluk katacaksa gelsin cocuk, ama mutsuzluguna bir cocuk mutluluk katmasini bekliyorsan cok zor, cünkü mutlulugu sen önceden yaratmis olacaksinki, mutlu bir sekilde cocugunu büyütesin ve mutlu dengeli bir aileye cocuk dogsun.
Bir arkadasin dedigi gibi birak cocugu, biz evimize hayvan alirken bile en ince ayrintisina kadar düsünüyoruz. Mesela ben cok tatil yaptigim icin bir kedi veya köpek almiyorum su an....
Sevgiler canim.

Su yazdiklarin ne kadar önemli smuwila. Benim düsüncem, bir cocuk, yuva eger mutluysa dogmali, düzen kurulmussa olmali. Sadece vakit gecirmek icin veya kendini yanliz hissetmemek icin yapiliyorsa, cok acimasiz bir olay.
Yani tabiki her kadin dogurabilir, sorun o degil, sorun iyi bir anne olabilecek kapasite varsa eger cocuk dünyaya gelmeli.
Iyi bir anne olmak icin, ilk önce gecmiste güzel yasamis olman gerekli, yani gözünde hic bir eglence veya tatil olmamali, esinle güven icinde mutlu ve mesut bir kac yil gecirmis isen, o seni ve sende esini iyi tanidiktan sonra, iyi bir anne ve baba olabiliriz kanaatine vardiktan sonra, birde maddi imkanlarda yerindeyse, neden olmasin ?
Ama ilk önce evlilikdeki denge yerinde olacak, ve o mutluluguna mutluluk katacaksa gelsin cocuk, ama mutsuzluguna bir cocuk mutluluk katmasini bekliyorsan cok zor, cünkü mutlulugu sen önceden yaratmis olacaksinki, mutlu bir sekilde cocugunu büyütesin ve mutlu dengeli bir aileye cocuk dogsun.
Bir arkadasin dedigi gibi birak cocugu, biz evimize hayvan alirken bile en ince ayrintisina kadar düsünüyoruz. Mesela ben cok tatil yaptigim icin bir kedi veya köpek almiyorum su an....
Sevgiler canim.

Kafamda deli sorular zaten, çocuk neden yaparlar? Herkes aslında hep aynı, çocuk yapıyorlar ya ileri de bize baksın diye ya evlendik mecbur düşüncesiyle, bi de elti yapmış, görümce yapmış bir bakmışsın hiç hesapta yokken x' te hamile kalmış, çoğu kişi için sebepler bu kadar basit işte, ben mi çok büyütüyorum yoksa bu konuyu?

Afedersiniz benim içimde bu duygu olmadığı için açık konuşuyorum kimse üzerine alınmasın, nasıl aşkla istenir bu kadar büyük bir sorumluluk, hani niye? Ben bu soruya cevap veremiyorum mesela?

Kafamda deli sorular zaten, çocuk neden yaparlar? Herkes aslında hep aynı, çocuk yapıyorlar ya ileri de bize baksın diye ya evlendik mecbur düşüncesiyle, bi de elti yapmış, görümce yapmış bir bakmışsın hiç hesapta yokken x' te hamile kalmış, çoğu kişi için sebepler bu kadar basit işte, ben mi çok büyütüyorum yoksa bu konuyu?

Afedersiniz benim içimde bu duygu olmadığı için açık konuşuyorum kimse üzerine alınmasın, nasıl aşkla istenir bu kadar büyük bir sorumluluk, hani niye? Ben bu soruya cevap veremiyorum mesela?
Sanki bu cümleleri sen degilde ben yazmisim gibi okuyunca insan bir tuhaf oluyor. Kamera sakasimi bu diye ? :))) Yani her cümlene, harfine, noktana ve virgülüne katiliyorum. Aramiza hosgeldin :KK36:

Inan bana smuwila, sana bir abla tavsiyesi, sadece ama sadece kendine ve hayatarkadasina yönel ilk etapda, kimseyi ama kimseyi araniza sokmayin. Sadece ikiniz birbirinizi düsünüp hayatin tadini cikarin. Su, bunu demis, bu böyle olmus diyip kalplerinizi kirmayin sakin.
Ben 15 senedir evliyim ve cocugumuz yok bildigin gibi ama bir saniye bile eksikligini hissetmedik ikimizde. Herhalde o kadar cok yogun yasiyoruzki hayati kimsenin gölge yapmasini istemedik hic.
Her zaman, herseyi cok güzel yasamak istiyoruz. Ha afedersin esek gibide calisiyoruz ama bey gibide yasiyoruz. Öylede olmali bence. Calisma olmazsa zaten hayatin tadi cikmaz.
Ama ben bir kere geldim bu dünyaya, yasamasinida cok iyi bilirim.
Cevrem, arkadaslarim, esim, ailem ve kendim yetiyoruz vallahi daha fazlasina gerek yok.
Peki sen ne yapiyorsun, calisiyormusun ? Tatil yapmayi seviyormusunuz ?
Burada yanliz olmadigini bil, sana kattiyen cocuk yapma demem ama özellikle daha cok yeni evlisin hayatin tadini cikarin esinle. Cok gezin, cok arkadaslar eve davet edin ve siz gidin.
Mutlulugu söyle bir sonuna kadar tadin, sonra yine isterseniz yaparsiniz zaten cocugu...

8 ay oldu evleneli. Bir çok kişi soruyor "bebek düşünmüyormusunuz" diye.
Ben maddi , manevi , psikolojik olarak hazır hissetmiyorum kendimi.
Şuan eksik olarak da görmüyorum bebeği.
O sorumluluk duygusu da korkutuyor. Geri dönüşü olmayan bir karar sonuçta.
Hem daha evliliğimin tadını çıkarcam ben ;)

Hem daha evliliğimin tadını çıkarcam ben :KK66:
Hosgeldin yazyaz :)
Aynen öyle canim, ilk önce esinle hayatin tadini cikarin cocuk sonrada olur veya olmaz hic önemli degil. Önemli olan senin mutlu olman, güzel giden bir evliliginin olmasi, esinin mutlu olmasi zaten zamanla hersey rayina oturduktan sonrada düsünülebilir.
Ben sahsen esime hep derdim, illaki bir evim olsun bize ait, yani cocukdan cok bahceli bir ev hayal etmistim, neticede oldu ve cok mutluyum. Demek istedigim, sadece cocuk degil insani bu dünyada mutlu eden, baska seylerde olabiliyor. Hoppa

Kizlar, 68. Cannes Film Festivali`nde, "Yönetmenlerin 15 Günü " adli bagimsiz yan bölümüne secilen "Mustang", türk yönetmen Deniz Gamze Ergüven`in imzasini tasiyor. Eeeeeee gelde sevinme simdi :KK68: merak ettim bir an önce bir yerlerden bulup bakmam lazim. :KK37:

Inan bana smuwila, sana bir abla tavsiyesi, sadece ama sadece kendine ve hayatarkadasina yönel ilk etapda, kimseyi ama kimseyi araniza sokmayin. Sadece ikiniz birbirinizi düsünüp hayatin tadini cikarin. Su, bunu demis, bu böyle olmus diyip kalplerinizi kirmayin sakin.
Ben 15 senedir evliyim ve cocugumuz yok bildigin gibi ama bir saniye bile eksikligini hissetmedik ikimizde. Herhalde o kadar cok yogun yasiyoruzki hayati kimsenin gölge yapmasini istemedik hic.
Her zaman, herseyi cok güzel yasamak istiyoruz. Ha afedersin esek gibide calisiyoruz ama bey gibide yasiyoruz. Öylede olmali bence. Calisma olmazsa zaten hayatin tadi cikmaz.
Ama ben bir kere geldim bu dünyaya, yasamasinida cok iyi bilirim.
Cevrem, arkadaslarim, esim, ailem ve kendim yetiyoruz vallahi daha fazlasina gerek yok.
Peki sen ne yapiyorsun, calisiyormusun ? Tatil yapmayi seviyormusunuz ?
Burada yanliz olmadigini bil, sana kattiyen cocuk yapma demem ama özellikle daha cok yeni evlisin hayatin tadini cikarin esinle. Cok gezin, cok arkadaslar eve davet edin ve siz gidin.
Mutlulugu söyle bir sonuna kadar tadin, sonra yine isterseniz yaparsiniz zaten cocugu...

9 senedir sevgili yeni evliyiz ama biz nasılsak hep öyleyiz çok şükür, tatil yapmayı da, gezmeyi seviyoruz ikimizde, çalışıyorum evet ama iş değiştireceğim daha doğrusu istifamı verdim en sonunda, psikolojik olarak beni çökerten bir yer olduğu için. Şimdi başka iş arıyorum yani çalışmaya devam edeceğim inşallah, aynen şuan hayatı doya doya yaşamak istiyorum, kariyer yapmak istiyorum, kafam da sadece bu var şuan..:KK5:

Cok cok iyi yapmissin canim, hayatta en önemli sey saglik. Eger calistigin yerde o harmoniyi bulmamissan, kendine yeni bir kapi acman cok dogru bencede.
Ben hep sunu derim, ben öldügüm güne kadar calismak istiyorum. Ama firsatim oldugundada yasamak. Ikisi birbiriyle cok bagli. Ben calistigimda kendimi güclü hissediyorum. Her konuda.
Bizlerin, her ne meslek olursa olsun bu dünyaya katkida bulunmamiz lazim diye düsünüyorum. Tabki sabah kalk, hazirlan yola koyul, calis aksam eve gel, kolay degil ama en azindan insanoglu calistikca dinc kaliyor, calistikca arta kalan zamanida cok güzel kullaniyor.
Dilerim gönlüne göre bir is yeri bulursun canim. hic pes etme olur. Hep olumlu düsün, olumlu olsun hersey.
Ben bazen düsünüyorumda, hayatimda hep olumlu düsünmüsüm, su iside basaramam dememisim, her zorluga gögüs germisim, ne kadar zor o kadar iyi.
Cok mutlu oluyorum yazilarindan, hep yaz canim. Ben seve seve okurum. Bu ara bir sakinlik var ama öteki kizlarda gelirse cok curcunalida oluyor bazen. :KK50:

Bu sene tatilim herhalde Yunanistan olacak. Simdiden isinma turlarindayim. Cok severim yunan müzigini...eger gidersem bir aksam tavernaya gidip uzo icip, tabaklari arka arkaya kirmak istiyoruuummmm :KK200::KK200::KK200::KK200:

Sirtakide oynarim tabi :KK200:

Iyi aksamlar arkadaslar,
su an elimde bir kitap var, ilk basta pek önemsemeyerek okumaya basladim ama okudukca derinlestigim bir kitap. Adi : Sofi`nin dünyasi. Ben almanca dilinden yazilmisi okuyorum, tabi bilmiyorum türkce ceviriside varmis, ne derce iyi cevirilmis. Ama felsefeyi seven herkese tavsiye ederim. :KK68:
İyi gecelerrrr ben geldim.:KK3:
Sofie'nin Dünyasını okumadım henüz.Derin bir kitap olduğunu bende duymuştum.Hem kalın hemde felsefe yazınca biraz geri durmuştum açıkçası.Kendini vermek lazım böyle kitaplara.Hazır hissettiğim zaman okumayı düşünüyorum.Türkçe olarak tek bir yayınevinden vardı yanlış bilmiyorsam çevirisi nasıl Lady bilir bence büyük ihtimal okumuştur.

Su an yeni bitti ve cok eglenerek seyrettigim bir programi size anlatmak istiyorum. Adi temizlik hastalari ( obsessive compulsive disorder ). Her hafta sali aksami TRT HD`de Türkiye saati 20.35 muhakkak seyretmenizi öneririm. Cok eglenceli ve ayni zamandada cok igrenc.
Evi cok kirli olan bir insana OCD hastasi yani temizlik takintisi olan birisi gidiyor ve evleri inanilmaz temiz hale getiriyor.
Gülme ve sasirma garantili bir program, ben her seyrettigimde peesssss diyorum dahada birsey diyemiyorum. :KK12::KK70::KK57:
Ne kadar ilginç bir program.:rolleyes:Muhakkak izlemeliyim.:KK55:
Hemen notumu alıyorum. Bi kitap hatırlatması, yeni bi tv programı cepte sayende. :KK5:

Kizlar, 68. Cannes Film Festivali`nde, "Yönetmenlerin 15 Günü " adli bagimsiz yan bölümüne secilen "Mustang", türk yönetmen Deniz Gamze Ergüven`in imzasini tasiyor. Eeeeeee gelde sevinme simdi :KK68: merak ettim bir an önce bir yerlerden bulup bakmam lazim. :KK37:
Güzel haber. :KK9:Senden duymuş oldum bu sene festivali pek takip edemedimde.
Filmi ilk bakışta bulamadım. Rastlarsam yollarım mutlaka. :KK66:
Film yok ama yönetmenle yapılmış röportajı okumak istersen;

http://t24.com.tr/haber/mustang-bes-kiz-kardesin-ozgurluk-kosusu,297470

Birazdan The Simpsons'ı izleyeceğim.Bende izledikten sonra okuyacağım.

Cok mutlu oluyorum yazilarindan, hep yaz canim. Ben seve seve okurum. Bu ara bir sakinlik var ama öteki kizlarda gelirse cok curcunalida oluyor bazen. :KK50:
Ben buralardaydım aslında diğer topiğe takılı kaldım azcık. :) Diğer arkadaşlar neredeler bilmiyorum. :KK64:
Senin yazdıklarını hiç kaçırmadan okumaya çalışıyorum tabi ki keyifle ve ilgiyle okuyorum.Geç de olsa geri dönüş yapmaya çalışıyorum. :KK66:

Benimde paylaşmak istediğim aklımda olan birkaç şey var.Birbiriyle çok alakasız olacak ama.:KK48:

-Bu videoyu izleyince tam buğday unundan ekmek yani bazlama yaptım.Şahane oldu. :kk77:
Özellikle pazar kahvaltılarına acayip yakışıyor.

-Türkiye'de son aylarda çok popüler bir hobi var;Yetişkinler için boyama kitabı.Furya Esrarengiz Bahçe ile başladı. Ben çok keyifle boyuyorum. Çizime özel bir yeteneğim yok resmim felakettir ama boyalara renklere bayılırım. Çocukken (90'lı yıllarda yani) her pazar Trt'de Sevgili Bob Ross amcayı izlerdim.:KK68:Hala aklıma geldikçe açar izlerim, izlerken huzur bulurum.

208e0ae1-499b-49d0-96fc-b57f678dc1d5-1.jpg
e5546d51-1b22-4431-86ab-ace936d2231d-1.jpg
- Son olarak bugünlerde sık dinlediğim dingin bir parçayı paylaşmak istiyorum; :KK200:

:KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200: su kalpler cok güzeeelllll, hepinize yolluyorum.
Tesekkürler Bluesgirl, bir deneyecegim senin ekmek tarifini.
Evet ya kitap cok derin ve felsefik. Su an Sokratesde basladik, Platon`a gectik ve dün gece Aristoteles`e gectim,Vallahi Sabah uyandigimda cok felsefik oldu, 5 dakika yatagin icinde neden kalkiyorum ben simdi diye cok derin düsündüm :KK58::KK58::KK58::KK58::KK58::KK70::KK70::KK70:

P.S. : müziginde harikaymis bende severim, hafif jazz ritimli....:KK19: Dankeschööönnnnn :KK50:

Cok cok iyi yapmissin canim, hayatta en önemli sey saglik. Eger calistigin yerde o harmoniyi bulmamissan, kendine yeni bir kapi acman cok dogru bencede.
Ben hep sunu derim, ben öldügüm güne kadar calismak istiyorum. Ama firsatim oldugundada yasamak. Ikisi birbiriyle cok bagli. Ben calistigimda kendimi güclü hissediyorum. Her konuda.
Bizlerin, her ne meslek olursa olsun bu dünyaya katkida bulunmamiz lazim diye düsünüyorum. Tabki sabah kalk, hazirlan yola koyul, calis aksam eve gel, kolay degil ama en azindan insanoglu calistikca dinc kaliyor, calistikca arta kalan zamanida cok güzel kullaniyor.
Dilerim gönlüne göre bir is yeri bulursun canim. hic pes etme olur. Hep olumlu düsün, olumlu olsun hersey.
Ben bazen düsünüyorumda, hayatimda hep olumlu düsünmüsüm, su iside basaramam dememisim, her zorluga gögüs germisim, ne kadar zor o kadar iyi.

Çalıştığım yerde psikolojik baskı çok, yani kim kimin üstü belli değil. Herkes üst burda, herkes diş gösterme, patronluk çabası içinde, iş bulmakta zor diğer taraftan, inşallah hayırlısı olur benim için. Bi de ben böyle değildim ama evlendiğimden beri kendimi çok yorgun ve herşeye karşı isteksiz hissediyorum çalışmayı çok seven ben çalışmaya bile, çünkü kendi işimi, bildiğim gibi yapamadım hiç hep müdahale vardı.

Keşke önce 1-2 hafta evde kalabilme imkanım olsa düğün koşuşturmacasından telaşındandır belki bilmiyorum? Yorgunluğu da atamadım 1 ay oldu hala bacaklarım ağrıyor ve biz balayına daha yeni gideceğiz eşimin ailesi düğünü öne çektirdiği için balayı 1 ay sonra da kaldı. Bu 1 ay boyunca da hep oradan oraya savrulduk düğünler vs. vs. Hep herşeyimiz sorunlu yani fazla olumlu düşünemiyorum galiba ben :)

Bu sene tatilim herhalde Yunanistan olacak. Simdiden isinma turlarindayim. Cok severim yunan müzigini...eger gidersem bir aksam tavernaya gidip uzo icip, tabaklari arka arkaya kirmak istiyoruuummmm :KK200::KK200::KK200::KK200:

Sirtakide oynarim tabi :KK200:

Ay ne güzell..
Benimde hayalim İtalya ve Balkan turu yapmak.
Bulgaristandan çıkıp üsküp, makedonya, yunanistan dolaşmak..
Ayrıca bunu kendime görev sayıyorum çünkü Babası Bulgaristan Annesi Selanik' ten gelmiş bir Aile' nin kızıyım kesinlinkle gitmeliyim..:KK200:

Canim smuwila, seni cok iyi anliyorum ama yavas yavas toparlan, yani yeni bi hayat bölümün basladi ve enerji, mücadele ile hayat devam ediyor. Enerjik olmak, insani hem güzellestiriyor, hemde cok cekici yapiyor. :KK49::KK69::KK71:

Biz de bu soruya 6 yıldır cevap bulamıyoruz eşimle :KK48:
Hani yüzmeyi bilmeyip kendini denize atmak gibi. Bu şekilde yüzme öğrenen de pek azdır tabi, çoğu boğulup gider :110: Kendi yakın çevremden biliyorum, zahmetli olmasının yanında çocuk sahibi olmak evlilikleri de çok yipratabiliyor. Gerçekten çiftlerin aralarındaki ilişkinin çok sağlam olmasi lazim. Lakin şöyle bir bakıyorum da sırf eşya, gelinlik ve düğün gibi şeyler için evlenenler var :KK51:

Lakin şöyle bir bakıyorum da sırf eşya, gelinlik ve düğün gibi şeyler için evlenenler var :KK51:
Şu son cümleyi okuyunca bir dolu şey aklıma geldi. Paylaşmadan duramayacağım valla.
Açık konuşacağım şimdi. Burada yetişkin ve aklı başında insanlarız.
Bizim toplumda sevişmek için cinselliği yaşamak için evlenenler çok.
Düğün günü kadını kırmızı kurdela ile hediye paketi gibi sarıp erkeğe sunan zihniyette çok.
Gerçi bu söylediklerimin dini boyutu var neyse oralara girmeyeceğim.Ama bu ikisi bana aşırı saçma gelirken;

Yeni eşyalar için evlenmek mi ? Altı üstü beyaz bir elbiseyi yani gelinliği topu topu bir gün giyeceğim diye evlenmek mi ? Düğünüm olsun diye evlenmek mi ? Bunlar bana über saçma geldi yahu. Mantığımın kabul edeceği şeyler değil. :KK57:

Bir çift illa düğün yapmak zorunda mı? Kına gecesi gibi adetleri yerine getirmek zorunda mı? Amaaa o örf ve adetlerin, geleneklerin illa yerine getirilmesi lazım elalaem ne der sonraa. Ama bilmiyorlar o elalem üç beş gün sonra o düğünü vs vs leri unutuyor gidiyor.Önemli olan çiftin gönüllerinden nasıl geçiyorsa o şekilde evlenmeleri. (tabi ailelerle mütabık şekilde o ayrı konu) Gözlemlediğim kadarıyla ben senle evleniyorum ailenle değil lafı hikaye. :)

Bence evlilik öncesi hazırlıklara aşırı bir anlam yükleniyor.Onlara gösterdikleri özeni evliliğin güzel şekilde sürdürülmesine gösterseler çok daha iyi olmaz mı ?
Evlilik hazırlıkları mevzusunun güzel bir tarafı var ama o da balayı tatili. :KK30:
Mesela; Maldivler :KK6::KK73::)

Yetişkin bir insanın önce evlilik ne menem şeydir? diye düşünmesi ardından bir insan neden evlenir? sorusunu kendi içinde bulması lazım bence.Yine evlilik denilince sözü geçen şu görücü usülü kadar saçma birşeyde yok. Yaşım oldu 28 evlenmek istiyorum artık birini bulayım evleneyim anlayışı çok yanlış çok.

Birde komik değil mi altı üstü eşya yahu. Okursun, çalışırsın, kendi paranı kazanır aileden ayrı bir evin kendi evin olur.Kendi hayatını yaşarsın kendi paranla gider yeni eşyalar alırsın işte.Ayrıca baba evinden aile evinden koca evine gidilir zihniyetinden nefret ediyorum.

Yine evlilikte yaşa takılmakta saçma.Bir insan isterse 30'unda isterse 35'inde isterse 40'ında evlenir. Kime ne yani ? Böyle insanın hayatındaki en önemli kararlarından birine karışılmasına çok irite olurum.Aa birde şu evde kalmış lafı kadar gıcık bir tabir yoktur.

Birde şu sokak düğünlerinin Türkiye'de kesinlikle yasaklanması lazım.:KK47:
İllallah ettim artık. :mad: Yahu sen eğleneceksin üç beş oynayacaksın diye başka insanları rahatsız etmeye hakkın var mı? Kapalı bir mekana maddi durumun el vermiyorsa düğün yapmazsın sende.

Ayyy Lady'cim bir dokun bin ah işit diye buna derler. :-) İçimi dökmek istedim öyle. :110:
Sonunda uykum gelebildi! gidip uyuyayım en iyisi. :KK55:

Son düzenleme:
Back