Rica ederimm. İlber Hocanın yazısının başlığı; ' Türkiye bazen çok Uruguay! 'Vaaaaaay İlber'cim de yazıyorsa kesin bakmam lazım, ilk fırsatta ben de alırım. Teşekkürler blues ben de Şubat ayında Ot isimli dergiye denk gelmiştim,o da çok güzeldi. Arka kapaktaki Ahmet İnam şiirini sizinle paylaşmak isterim. .
OT dergisini görmüştüm ama almamıştım.Onuda bir alıp okuyayım. Sağol
Şiir baya esaslıymış. Hiç duymamıştım.Şiirde severim bu arada.
Kafa dergisininde arka kapağında bir şiir vardı. (Edip Cansever'e ait) Birde büyük üstadların bi fotoğrafı vardı. Bi fotoğraf bi şiir her sayıda mı var bilmiyorum ama.Güzel bir detay olmuş.
Senin paylaştığın şiirde ilk kısım dikkatimi çekti.Seks ve yemek hakkında söylenilenler yani. Çok doğru! yozlaşmış bir toplumun yozlaşmış hayatları...
ekşi sözlükte ''modern insanın en büyük problemi'' başlığında bir entry vardı o aklıma geldi. En beğenilenlere girmiş hatta.(Entry ruzgarimsi adlı yazara ait)
modern insanın en büyük problemi ;
çin menşeli kalpler.
herkes birbirinin eski sevgilisi. herkesin birbirinde birini unutma ve eskitme çabası.
tüketim çılgınlığı.
kısa süreli arkadaşlıklar.
ıssız adamlar.
elektronik cihazlara olan bağımlılık.
bana dokunmayan yılan bin değil on bin yıl yaşasıncılık.
tepesine vur ekmeğini al gene de sesini çıkarmayan ezik toplum.
aşık olamamak. hızla çoğalan one night stand geceleri.
uç kesimlerde yaşayan insan tipleri.
maaşı bankalar arasında bölüştürmek için çalışan beyaz mavi pembe bilimum renkli yakalı çalışan.
bir haftalık tatil için 12 ay çalışmanın mantıksızlığı.
kafanın üstünde sürekli bir soru işareti ile gezmek.
vucüdun 3/1 suysa geri kalanı depresyon.
birbirine hava atmak için alınan gereksiz mobilyalar.
çiçeklerle otla böcekle konuşmaya başlamak.
insandan çok eşyaya değer verme.
sokaktaki vahşi ortamdan korumak amaçlı eve hapsettiğimiz zorla evcilleştirdiğimiz hayvanlar.
özgürlüğü çok yanlış anlamış popüler kültürün eşiğinde can çekişen paragöz kızlar.
ve asla bitmez tükenmez sonu gelmeyen egolar ve sonucu kocaman bir yalnızlık.