• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Vaaaaaay İlber'cim de yazıyorsa kesin bakmam lazım, ilk fırsatta ben de alırım. Teşekkürler blues :KK68: ben de Şubat ayında Ot isimli dergiye denk gelmiştim,o da çok güzeldi. Arka kapaktaki Ahmet İnam şiirini sizinle paylaşmak isterim. .
Rica ederimm. :KK36: İlber Hocanın yazısının başlığı; ' Türkiye bazen çok Uruguay! ' :KK51:
OT dergisini görmüştüm ama almamıştım.Onuda bir alıp okuyayım. Sağol :KK66:
Şiir baya esaslıymış. Hiç duymamıştım.Şiirde severim bu arada.
Kafa dergisininde arka kapağında bir şiir vardı. (Edip Cansever'e ait) Birde büyük üstadların bi fotoğrafı vardı. Bi fotoğraf bi şiir her sayıda mı var bilmiyorum ama.Güzel bir detay olmuş.

Senin paylaştığın şiirde ilk kısım dikkatimi çekti.Seks ve yemek hakkında söylenilenler yani. Çok doğru! yozlaşmış bir toplumun yozlaşmış hayatları...

ekşi sözlükte ''modern insanın en büyük problemi'' başlığında bir entry vardı o aklıma geldi. En beğenilenlere girmiş hatta.(Entry ruzgarimsi adlı yazara ait)

modern insanın en büyük problemi ;
çin menşeli kalpler.
herkes birbirinin eski sevgilisi. herkesin birbirinde birini unutma ve eskitme çabası.
tüketim çılgınlığı.
kısa süreli arkadaşlıklar.
ıssız adamlar.
elektronik cihazlara olan bağımlılık.
bana dokunmayan yılan bin değil on bin yıl yaşasıncılık.
tepesine vur ekmeğini al gene de sesini çıkarmayan ezik toplum.
aşık olamamak. hızla çoğalan one night stand geceleri.
uç kesimlerde yaşayan insan tipleri.
maaşı bankalar arasında bölüştürmek için çalışan beyaz mavi pembe bilimum renkli yakalı çalışan.
bir haftalık tatil için 12 ay çalışmanın mantıksızlığı.
kafanın üstünde sürekli bir soru işareti ile gezmek.
vucüdun 3/1 suysa geri kalanı depresyon.
birbirine hava atmak için alınan gereksiz mobilyalar.
çiçeklerle otla böcekle konuşmaya başlamak.
insandan çok eşyaya değer verme.
sokaktaki vahşi ortamdan korumak amaçlı eve hapsettiğimiz zorla evcilleştirdiğimiz hayvanlar.
özgürlüğü çok yanlış anlamış popüler kültürün eşiğinde can çekişen paragöz kızlar.
ve asla bitmez tükenmez sonu gelmeyen egolar ve sonucu kocaman bir yalnızlık.

Rica ederimm. :KK36: İlber Hocanın yazısının başlığı; ' Türkiye bazen çok Uruguay! ' :KK51:
OT dergisini görmüştüm ama almamıştım.Onuda bir alıp okuyayım. Sağol :KK66:
Şiir baya esaslıymış. Hiç duymamıştım.Şiirde severim bu arada.
Kafa dergisininde arka kapağında bir şiir vardı. (Edip Cansever'e ait) Birde büyük üstadların bi fotoğrafı vardı. Bi fotoğraf bi şiir her sayıda mı var bilmiyorum ama.Güzel bir detay olmuş.

Senin paylaştığın şiirde ilk kısım dikkatimi çekti.Seks ve yemek hakkında söylenilenler yani. Çok doğru! yozlaşmış bir toplumun yozlaşmış hayatları...

ekşi sözlükte ''modern insanın en büyük problemi'' başlığında bir entry vardı o aklıma geldi. En beğenilenlere girmiş hatta.(Entry ruzgarimsi adlı yazara ait)

modern insanın en büyük problemi ;
çin menşeli kalpler.
herkes birbirinin eski sevgilisi. herkesin birbirinde birini unutma ve eskitme çabası.
tüketim çılgınlığı.
kısa süreli arkadaşlıklar.
ıssız adamlar.
elektronik cihazlara olan bağımlılık.
bana dokunmayan yılan bin değil on bin yıl yaşasıncılık.
tepesine vur ekmeğini al gene de sesini çıkarmayan ezik toplum.
aşık olamamak. hızla çoğalan one night stand geceleri.
uç kesimlerde yaşayan insan tipleri.
maaşı bankalar arasında bölüştürmek için çalışan beyaz mavi pembe bilimum renkli yakalı çalışan.
bir haftalık tatil için 12 ay çalışmanın mantıksızlığı.
kafanın üstünde sürekli bir soru işareti ile gezmek.
vucüdun 3/1 suysa geri kalanı depresyon.
birbirine hava atmak için alınan gereksiz mobilyalar.
çiçeklerle otla böcekle konuşmaya başlamak.
insandan çok eşyaya değer verme.
sokaktaki vahşi ortamdan korumak amaçlı eve hapsettiğimiz zorla evcilleştirdiğimiz hayvanlar.
özgürlüğü çok yanlış anlamış popüler kültürün eşiğinde can çekişen paragöz kızlar.
ve asla bitmez tükenmez sonu gelmeyen egolar ve sonucu kocaman bir yalnızlık.
Çokkk güzelmiş gerçekten. Ekşisözlüğün eski yazarları çok iyiydi ya, ve büyük ihtimal bu tespitleri yapan da eskilerden biridir. Bravo, süper bir özet olmuş

Çokkk güzelmiş gerçekten. Ekşisözlüğün eski yazarları çok iyiydi ya, ve büyük ihtimal bu tespitleri yapan da eskilerden biridir. Bravo, süper bir özet olmuş
Haklısın valla herkes böyle söylüyor.Bir bir yok oldular galiba. Çok bozuldu artık.Bir seviyorum bir sevmiyorum.:KK51:
kk içinde böyleydim ziyaretçi olarak bile girmezdim nasıl soğuduysam artık.
Sonra neyseki sizin gibi arkadaşlarla karşılaştım/ karşılaşıyorumda bir hayli ısındım.
:KK56:

Haklısın valla herkes böyle söylüyor.Bir bir yok oldular galiba. Çok bozuldu artık.Bir seviyorum bir sevmiyorum.:KK51:
kk içinde böyleydim ziyaretçi olarak bile girmezdim nasıl soğuduysam artık.
Sonra neyseki sizin gibi arkadaşlarla karşılaştım/ karşılaşıyorumda bir hayli ısındım.
:KK56:
Aynen, aynen, aynen! :KK68:

Oliva gelmiş :KK3:
Geçen ekşide Almanya hakkında bir entry okurken aklıma geldin olivacım.Eminimki oliva bu duruma benim kadar şaşırmaz çünkü onun için çok olağandır dedim içimden.:KK51:

(entry everestttl adlı yazara ait)
almanya
'' az once 3-4 yaslarinda, tatli mi tatli bi kiz cocugu aglayarak yanima geldi. 'annemin nerede oldugunu bilmiyorum' dedi. etrafa biraz bakindiysam da bulamadim. "annenin telefonu var mi, nerede oturdugunu biliyor musun?" gibi sorularima da hickirarak cevap verdigi icin anlasilmiyordu ne dedigi. ustune de gitmek istemedim zaten korkmustu. neyse baktim ki olacak gibi degil, polisi aradim. su an cocukla ilgileniyorlar.

buraya kadar normal; ama "cocuk korkmus" dedigim icin yanlarinda pedagog'la gelmisler ya kafayi yicem. on dakika icinde sen o pedagogu nasil buldun da yaninda cocuk icin getirdin? hadi hepsini gectim. bu nasil bi sistem ya cildirdiniz mi siz? anaaa. olm turkiye var ya, magara gibi ulke yemin ediyorum boyle seyler yasadikca aklimi kaciracak gibi oluyorum. adamlar cocugun psikolojisini dusunerek yanlarinda uzmanla geldi ya. bi yuzumu yikayip geleyim ben.

- sistem ulkesi. ''

Tamam tamam bu sondu :KK48: Bütün ekşi entrylerini buraya taşımayacağım. :KK48:
(entry sahibi yazarları parantezle belirttiğim için bir sakıncası olacağını düşünmüyorum.)

Oliva gelmiş :KK3:
Geçen ekşide Almanya hakkında bir entry okurken aklıma geldin olivacım.Eminimki oliva bu duruma benim kadar şaşırmaz çünkü onun için çok olağandır dedim içimden.:KK51:

(entry everestttl adlı yazara ait)
almanya
'' az once 3-4 yaslarinda, tatli mi tatli bi kiz cocugu aglayarak yanima geldi. 'annemin nerede oldugunu bilmiyorum' dedi. etrafa biraz bakindiysam da bulamadim. "annenin telefonu var mi, nerede oturdugunu biliyor musun?" gibi sorularima da hickirarak cevap verdigi icin anlasilmiyordu ne dedigi. ustune de gitmek istemedim zaten korkmustu. neyse baktim ki olacak gibi degil, polisi aradim. su an cocukla ilgileniyorlar.

buraya kadar normal; ama "cocuk korkmus" dedigim icin yanlarinda pedagog'la gelmisler ya kafayi yicem. on dakika icinde sen o pedagogu nasil buldun da yaninda cocuk icin getirdin? hadi hepsini gectim. bu nasil bi sistem ya cildirdiniz mi siz? anaaa. olm turkiye var ya, magara gibi ulke yemin ediyorum boyle seyler yasadikca aklimi kaciracak gibi oluyorum. adamlar cocugun psikolojisini dusunerek yanlarinda uzmanla geldi ya. bi yuzumu yikayip geleyim ben.

- sistem ulkesi. ''

Tamam tamam bu sondu :KK48: Bütün ekşi entrylerini buraya taşımayacağım. :KK48:
(entry sahibi yazarları parantezle belirttiğim için bir sakıncası olacağını düşünmüyorum.)
Ooofff nasıl güldüm!! Hay sen çok yaşa blues:KK70::KK70::KK70:

Benim mücevher kadar degerli kücük arkadaslarim, zevkle yorumlarinizi okuyorum...
Harikasiniz yine...Daha tüm yazilanlari bir sindirmem lazim, yine yogun bilgiler ve öneriler varki, cok mutlu oldum...
Iyiki varsiniz :KK68:

Günaydin kizlaaarrrr, cok severim bu sarkiyi :

:KK3:Şimdiden keyifli akşamlar:KK50:
Bu parçayı bende çok severimm. :KK37: Yalnız görüntüler hangi filmden acaba? :KK64: Al Pacino değil mi o? :KK64:
Bu arada güzel sözlerinle utandırıyorsun bizleri.:oops:Sende iyi ki varsınnn.:KK68:

Bayılıyorum senin gibi pozitif insanlara. :KK39:Enerjin insana çok iyi geliyor.

Sahi ne izliyordum bak. Alice Herz-Sommer'in etkileyici hayat hikayesini biliyor musun olivacım?
Hayat hikayelerini sevdiğini biliyorum. :KK66: Bir dipnot; Bu özel insan geçen sene hayatını kaybetti...

Bilmezmiyim Blues bilmezmiyim ? Kitabini okudum, böyle bir sey yok yaaa, inan yok. Evet gecen sene kaybettik böyle degerli ve pozitif bir insani.
Inanilmaz bir hayat hikayesi var, ama yinede pozitif düsünmüs hep, Nazilerin kampinda bile, ogluna hep gülümsemis bir anne olarak, ona korkuyu hisettirmemek icin.
Aynen canim biyografiler benim ilgi alanim, ama sadece böyle degerli insanlarin. Cok tesekkürler paylasimin icin.

Bilmezmiyim Blues bilmezmiyim ? Kitabini okudum, böyle bir sey yok yaaa, inan yok. Evet gecen sene kaybettik böyle degerli ve pozitif bir insani.
Inanilmaz bir hayat hikayesi var, ama yinede pozitif düsünmüs hep, Nazilerin kampinda bile, ogluna hep gülümsemis bir anne olarak, ona korkuyu hisettirmemek icin.
Aynen canim biyografiler benim ilgi alanim, ama sadece böyle degerli insanlarin. Cok tesekkürler paylasimin icin.
Aa kitabı vardı doğru ya. :KK58:Ben teşekkür ederim kitabı hatırlatmış oldun. Kendime hediye olarak alayım hemen.Bende aklıma geldikçe açıp bazı kısımlarını izliyorum.Kaçıncı izleyişim kimbilir.Gülümsemesini bile görmek hoşuma gidiyor.Aynen oğluyla ilişkisi beni de duygulandırmıştı. Seçici olduğunu tahmin etmiştim. Bende öyleyimdir. Aslında kendi kütüphanelerimizde sadece biyografi kitaplarının olduğu bir raf ayırmak lazım kesinlikle.Belki senin vardır bile.

Konuyu şuraya bağlayacağım. Şu konuyu gördünüz mü? LadyInGray LadyInGray 'cim sende bakar mısın. :KK66: http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kendi-kutuphanem.808603/#post-40121213
Aslında konu çok güzel ama çocuklar lafı geçince orda duraksadım birşey yazmadım.Bende kendi kütüphanemi oluşturmaya çalışıyorum.Ama konuda arkadaşların bahsettiği gibi ilerde çocuklarıma miras bırakırım gibi birşey diyemiyorum nedense.Hiç böyle birşey aklıma gelmedi.
Bağışlarım diye düşünüyordum.Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Aa kitabı vardı doğru ya. :KK58:Ben teşekkür ederim kitabı hatırlatmış oldun. Kendime hediye olarak alayım hemen.Bende aklıma geldikçe açıp bazı kısımlarını izliyorum.Kaçıncı izleyişim kimbilir.Gülümsemesini bile görmek hoşuma gidiyor.Aynen oğluyla ilişkisi beni de duygulandırmıştı. Seçici olduğunu tahmin etmiştim. Bende öyleyimdir. Aslında kendi kütüphanelerimizde sadece biyografi kitaplarının olduğu bir raf ayırmak lazım kesinlikle.Belki senin vardır bile.

Konuyu şuraya bağlayacağım. Şu konuyu gördünüz mü? LadyInGray LadyInGray 'cim sende bakar mısın. :KK66: http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kendi-kutuphanem.808603/#post-40121213
Aslında konu çok güzel ama çocuklar lafı geçince orda duraksadım birşey yazmadım.Bende kendi kütüphanemi oluşturmaya çalışıyorum.Ama konuda arkadaşların bahsettiği gibi ilerde çocuklarıma miras bırakırım gibi birşey diyemiyorum nedense.Hiç böyle birşey aklıma gelmedi.
Bağışlarım diye düşünüyordum.Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Ben de gördüm bu konuyu ve bir şey yazmadım :KK48: Ben edebiyatla uğraşıyorum, eşim felsefe, takdir edersiniz ki bizim ev dolup taştı ikimizin kitaplar birleşince. Daha derli toplu olma adına çalışmalarımız var bakalım, hayırlısı

Ben öyle görmüyorum inan. bizim evde öyle neseli ve mutluyuzki, evimiz civil civil, aile, dostlar, arkadaslar, ve en sevdigimiz ikimiz basbasa :KK60:
Ya son sesde müzik yada sevdigimiz filimler, yani curcuna cok, eee bide bizim gülmelerimiz kahkahalarimiz.
Inan bana, o yok olan neyse artik mesela cocuk, mesela, para mesela evin kücüklügü hic bir zaman bizim böyle yasamamiza engel olmadi.
Ne kadar tatlı pozitif bi ev ve evlilik bu ;) burçlarınız ne acaba ??

Ben de gördüm bu konuyu ve bir şey yazmadım :KK48: Ben edebiyatla uğraşıyorum, eşim felsefe, takdir edersiniz ki bizim ev dolup taştı ikimizin kitaplar birleşince. Daha derli toplu olma adına çalışmalarımız var bakalım, hayırlısı

Demek sende. :) İşte çocuk mevzusunu karıştırmasalar iyiymiş.
Edebiyat ve Felsefe demek.Ne güzel yahu.
Sizinki gibi kitapla dolup taşan evlere bayılıyorum.
:nazar:

Lady, kitaplardan söz açılmışken geçmiş sayfalarda Interstellar'dan bahsetmiştin.
Cidden on numara filmdi.İkinciye izleyeceğim, unutuyorum hep.
Filmle ilintili birde kitap var bak;

http://www.dr.com.tr/kitap/yildizla...ebiyat/roman/bilim-kurgu/urunno=0000000633734
&
http://www.dr.com.tr/Kitap/Science-...nd-Novel/Science-Fiction/urunno=0000000625194
Filmi izledikten sonra senaryoyu kim yazmış yahu diye araştırma yaparken bu kitaplara ben de ulaştım :KK66: Hatta Kip Thorne, film çekilirken mesela solucan deliğinin nasıl bir görüntü olabileceği konusunda yardımcı olmuş yönetmene ve teknik ekibe. imdb'de filmin çekimiyle ilgili çok ilginç bilgiler var gerçekten:KK58:

Iyi aksamlar arkadaslar,
su an elimde bir kitap var, ilk basta pek önemsemeyerek okumaya basladim ama okudukca derinlestigim bir kitap. Adi : Sofi`nin dünyasi. Ben almanca dilinden yazilmisi okuyorum, tabi bilmiyorum türkce ceviriside varmis, ne derce iyi cevirilmis. Ama felsefeyi seven herkese tavsiye ederim. :KK68:

Su an yeni bitti ve cok eglenerek seyrettigim bir programi size anlatmak istiyorum. Adi temizlik hastalari ( obsessive compulsive disorder ). Her hafta sali aksami TRT HD`de Türkiye saati 20.35 muhakkak seyretmenizi öneririm. Cok eglenceli ve ayni zamandada cok igrenc.
Evi cok kirli olan bir insana OCD hastasi yani temizlik takintisi olan birisi gidiyor ve evleri inanilmaz temiz hale getiriyor.
Gülme ve sasirma garantili bir program, ben her seyrettigimde peesssss diyorum dahada birsey diyemiyorum. :KK12::KK70::KK57:

Bende aynı düşüncedeyim. İçgüdüsel olarak bi sevgim yok, anne olma isteğim yok. Ve bu hissin yaşı da yok nice bekar arkadaşlarım çocuklarının olmasının hayalini kurarlarken bende yıllardır buna dair bi istek, hayal yok. Daha 1 aylık evli olmama rağmen birileri de bana çocuk yaptırma peşinde :)

Yok diyorum yok, içgüdüsel olarak yok. İlerde olur, rutine binince değişir ya tamam da sananeeee! değil mi ama?:KK12:

Bende aynı düşüncedeyim. İçgüdüsel olarak bi sevgim yok, anne olma isteğim yok. Ve bu hissin yaşı da yok nice bekar arkadaşlarım çocuklarının olmasının hayalini kurarlarken bende yıllardır buna dair bi istek, hayal yok. Daha 1 aylık evli olmama rağmen birileri de bana çocuk yaptırma peşinde :)

Yok diyorum yok, içgüdüsel olarak yok. İlerde olur, rutine binince değişir ya tamam da sananeeee! değil mi ama?:KK12:
Aaaaaaaa ilk önce daha taptaze gelinsin ve sana ömür boyu esinle mutlu bir sekilde bir yastikta kocayin demek istiyorum. ilk önce hayat arkadasinla hayatin dibine vurana kadar eglenin, gezin, dolasin, ikiliginizi yanliz romantik ve sevgi icinde bir gecirin, hayatin güzelliklerini beraber paylasin ve birbirinizi cok iyi taniyin, hayatin tadini cikardiktan sonra eger hala bir eksiklik var ise, neden olmasin, degilmi ? Ama en azindan beraber güzel seyler yasamis, birbirinizden emin ve mutlu bir ikili olduktan sonra cocuk kesin güzel birseydir canim.
Dilerim bizim gibi olmazsin, ben Hayati cok yasadikca daha cok sogudum cocuk yapmaktan, cünkü bir kere gelmisim bu dünyaya, kendimi ömür boyu bir insana baglamak istemedim.
Her konuda hür aslinda bir insan, ama annelik ve bablikda ömür boyu özgürlügün gidiyor, ben artik anne olmak istemiyorum diyemiyorsun. Bu konuda kendimi cok iyi tanidigim icin, bu yükü tasimak istemedim ömrümde.
Ama cocuklarin mutlu bir yuvada büyümesini hep isterim, yeterki ben bu yükü istiyorum ve tasiyacagim blinci olduktan sonra, neden olmasin ?
Daha cocuk düsünmek icin cok erken smuwila. Tekrar tekrar, ömür boyu mutluluk, ask, sevgi, saygi, saglik ve sadakat diliyorum evliliginde :KK36::KK36::KK36:

Back