Aaaaaaaa ilk önce daha taptaze gelinsin ve sana ömür boyu esinle mutlu bir sekilde bir yastikta kocayin demek istiyorum. ilk önce hayat arkadasinla hayatin dibine vurana kadar eglenin, gezin, dolasin, ikiliginizi yanliz romantik ve sevgi icinde bir gecirin, hayatin güzelliklerini beraber paylasin ve birbirinizi cok iyi taniyin, hayatin tadini cikardiktan sonra eger hala bir eksiklik var ise, neden olmasin, degilmi ? Ama en azindan beraber güzel seyler yasamis, birbirinizden emin ve mutlu bir ikili olduktan sonra cocuk kesin güzel birseydir canim.
Dilerim bizim gibi olmazsin, ben Hayati cok yasadikca daha cok sogudum cocuk yapmaktan, cünkü bir kere gelmisim bu dünyaya, kendimi ömür boyu bir insana baglamak istemedim.
Her konuda hür aslinda bir insan, ama annelik ve bablikda ömür boyu özgürlügün gidiyor, ben artik anne olmak istemiyorum diyemiyorsun. Bu konuda kendimi cok iyi tanidigim icin, bu yükü tasimak istemedim ömrümde.
Ama cocuklarin mutlu bir yuvada büyümesini hep isterim, yeterki ben bu yükü istiyorum ve tasiyacagim blinci olduktan sonra, neden olmasin ?
Daha cocuk düsünmek icin cok erken smuwila. Tekrar tekrar, ömür boyu mutluluk, ask, sevgi, saygi, saglik ve sadakat diliyorum evliliginde
Su yazdiklarin ne kadar önemli smuwila. Benim düsüncem, bir cocuk, yuva eger mutluysa dogmali, düzen kurulmussa olmali. Sadece vakit gecirmek icin veya kendini yanliz hissetmemek icin yapiliyorsa, cok acimasiz bir olay.karı-koca arasındaki ilişkiye, sevgiye doğacak bebeğin nasıl bir katkısı olabilir ki? Kaldı ki evliliğinin 3. ayında hamile kaldı. Bazı insanlar böyle işte, kendilerini iyi hissetmek, yalnız hissetmemek için yapıyorlar muhtemelen.
Su yazdiklarin ne kadar önemli smuwila. Benim düsüncem, bir cocuk, yuva eger mutluysa dogmali, düzen kurulmussa olmali. Sadece vakit gecirmek icin veya kendini yanliz hissetmemek icin yapiliyorsa, cok acimasiz bir olay.
Yani tabiki her kadin dogurabilir, sorun o degil, sorun iyi bir anne olabilecek kapasite varsa eger cocuk dünyaya gelmeli.
Iyi bir anne olmak icin, ilk önce gecmiste güzel yasamis olman gerekli, yani gözünde hic bir eglence veya tatil olmamali, esinle güven icinde mutlu ve mesut bir kac yil gecirmis isen, o seni ve sende esini iyi tanidiktan sonra, iyi bir anne ve baba olabiliriz kanaatine vardiktan sonra, birde maddi imkanlarda yerindeyse, neden olmasin ?
Ama ilk önce evlilikdeki denge yerinde olacak, ve o mutluluguna mutluluk katacaksa gelsin cocuk, ama mutsuzluguna bir cocuk mutluluk katmasini bekliyorsan cok zor, cünkü mutlulugu sen önceden yaratmis olacaksinki, mutlu bir sekilde cocugunu büyütesin ve mutlu dengeli bir aileye cocuk dogsun.
Bir arkadasin dedigi gibi birak cocugu, biz evimize hayvan alirken bile en ince ayrintisina kadar düsünüyoruz. Mesela ben cok tatil yaptigim icin bir kedi veya köpek almiyorum su an....
Sevgiler canim.
Sanki bu cümleleri sen degilde ben yazmisim gibi okuyunca insan bir tuhaf oluyor. Kamera sakasimi bu diye ? :))) Yani her cümlene, harfine, noktana ve virgülüne katiliyorum. Aramiza hosgeldinKafamda deli sorular zaten, çocuk neden yaparlar? Herkes aslında hep aynı, çocuk yapıyorlar ya ileri de bize baksın diye ya evlendik mecbur düşüncesiyle, bi de elti yapmış, görümce yapmış bir bakmışsın hiç hesapta yokken x' te hamile kalmış, çoğu kişi için sebepler bu kadar basit işte, ben mi çok büyütüyorum yoksa bu konuyu?
Afedersiniz benim içimde bu duygu olmadığı için açık konuşuyorum kimse üzerine alınmasın, nasıl aşkla istenir bu kadar büyük bir sorumluluk, hani niye? Ben bu soruya cevap veremiyorum mesela?
Hosgeldin yazyaz :)Hem daha evliliğimin tadını çıkarcam ben
Inan bana smuwila, sana bir abla tavsiyesi, sadece ama sadece kendine ve hayatarkadasina yönel ilk etapda, kimseyi ama kimseyi araniza sokmayin. Sadece ikiniz birbirinizi düsünüp hayatin tadini cikarin. Su, bunu demis, bu böyle olmus diyip kalplerinizi kirmayin sakin.
Ben 15 senedir evliyim ve cocugumuz yok bildigin gibi ama bir saniye bile eksikligini hissetmedik ikimizde. Herhalde o kadar cok yogun yasiyoruzki hayati kimsenin gölge yapmasini istemedik hic.
Her zaman, herseyi cok güzel yasamak istiyoruz. Ha afedersin esek gibide calisiyoruz ama bey gibide yasiyoruz. Öylede olmali bence. Calisma olmazsa zaten hayatin tadi cikmaz.
Ama ben bir kere geldim bu dünyaya, yasamasinida cok iyi bilirim.
Cevrem, arkadaslarim, esim, ailem ve kendim yetiyoruz vallahi daha fazlasina gerek yok.
Peki sen ne yapiyorsun, calisiyormusun ? Tatil yapmayi seviyormusunuz ?
Burada yanliz olmadigini bil, sana kattiyen cocuk yapma demem ama özellikle daha cok yeni evlisin hayatin tadini cikarin esinle. Cok gezin, cok arkadaslar eve davet edin ve siz gidin.
Mutlulugu söyle bir sonuna kadar tadin, sonra yine isterseniz yaparsiniz zaten cocugu...
İyi gecelerrrr ben geldim.Iyi aksamlar arkadaslar,
su an elimde bir kitap var, ilk basta pek önemsemeyerek okumaya basladim ama okudukca derinlestigim bir kitap. Adi : Sofi`nin dünyasi. Ben almanca dilinden yazilmisi okuyorum, tabi bilmiyorum türkce ceviriside varmis, ne derce iyi cevirilmis. Ama felsefeyi seven herkese tavsiye ederim.
Ne kadar ilginç bir program.Su an yeni bitti ve cok eglenerek seyrettigim bir programi size anlatmak istiyorum. Adi temizlik hastalari ( obsessive compulsive disorder ). Her hafta sali aksami TRT HD`de Türkiye saati 20.35 muhakkak seyretmenizi öneririm. Cok eglenceli ve ayni zamandada cok igrenc.
Evi cok kirli olan bir insana OCD hastasi yani temizlik takintisi olan birisi gidiyor ve evleri inanilmaz temiz hale getiriyor.
Gülme ve sasirma garantili bir program, ben her seyrettigimde peesssss diyorum dahada birsey diyemiyorum.
Güzel haber.Kizlar, 68. Cannes Film Festivali`nde, "Yönetmenlerin 15 Günü " adli bagimsiz yan bölümüne secilen "Mustang", türk yönetmen Deniz Gamze Ergüven`in imzasini tasiyor. Eeeeeee gelde sevinme simdimerak ettim bir an önce bir yerlerden bulup bakmam lazim.
Ben buralardaydım aslında diğer topiğe takılı kaldım azcık. :) Diğer arkadaşlar neredeler bilmiyorum.Cok mutlu oluyorum yazilarindan, hep yaz canim. Ben seve seve okurum. Bu ara bir sakinlik var ama öteki kizlarda gelirse cok curcunalida oluyor bazen.
Cok cok iyi yapmissin canim, hayatta en önemli sey saglik. Eger calistigin yerde o harmoniyi bulmamissan, kendine yeni bir kapi acman cok dogru bencede.
Ben hep sunu derim, ben öldügüm güne kadar calismak istiyorum. Ama firsatim oldugundada yasamak. Ikisi birbiriyle cok bagli. Ben calistigimda kendimi güclü hissediyorum. Her konuda.
Bizlerin, her ne meslek olursa olsun bu dünyaya katkida bulunmamiz lazim diye düsünüyorum. Tabki sabah kalk, hazirlan yola koyul, calis aksam eve gel, kolay degil ama en azindan insanoglu calistikca dinc kaliyor, calistikca arta kalan zamanida cok güzel kullaniyor.
Dilerim gönlüne göre bir is yeri bulursun canim. hic pes etme olur. Hep olumlu düsün, olumlu olsun hersey.
Ben bazen düsünüyorumda, hayatimda hep olumlu düsünmüsüm, su iside basaramam dememisim, her zorluga gögüs germisim, ne kadar zor o kadar iyi.
Cok mutlu oluyorum yazilarindan, hep yaz canim. Ben seve seve okurum. Bu ara bir sakinlik var ama öteki kizlarda gelirse cok curcunalida oluyor bazen.
Bu sene tatilim herhalde Yunanistan olacak. Simdiden isinma turlarindayim. Cok severim yunan müzigini...eger gidersem bir aksam tavernaya gidip uzo icip, tabaklari arka arkaya kirmak istiyoruuummmm
Sirtakide oynarim tabi
Biz de bu soruya 6 yıldır cevap bulamıyoruz eşimleKafamda deli sorular zaten, çocuk neden yaparlar? Herkes aslında hep aynı, çocuk yapıyorlar ya ileri de bize baksın diye ya evlendik mecbur düşüncesiyle, bi de elti yapmış, görümce yapmış bir bakmışsın hiç hesapta yokken x' te hamile kalmış, çoğu kişi için sebepler bu kadar basit işte, ben mi çok büyütüyorum yoksa bu konuyu?
Afedersiniz benim içimde bu duygu olmadığı için açık konuşuyorum kimse üzerine alınmasın, nasıl aşkla istenir bu kadar büyük bir sorumluluk, hani niye? Ben bu soruya cevap veremiyorum mesela?
Şu son cümleyi okuyunca bir dolu şey aklıma geldi. Paylaşmadan duramayacağım valla.Lakin şöyle bir bakıyorum da sırf eşya, gelinlik ve düğün gibi şeyler için evlenenler var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?