• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Hahahaha ben bakamadim, sadece gazetelerde okudum. Hadi favorim kazanmis, tebrikler Roger :KK68:
Yaaa zaten herkes Federer'i tutuyordu, çok ilginç görüntülerdi. İnsanlar dua ediyordu Federer zorlandığı zamanlarda. Federer de çok tatlı, efendi, yakışıklı bir insan ama gerçekten:KK8:

Ooohhhh sefam olsun diyerek yine konumuza geliyorum arkadaslar.
Hayat cocuksuz ne kadar güzel yaaaa.... demin postakutuda 2015/2016 konser kitapcigini gördüm, benim adima gelmis. Nasil mutlu oldum anlatamam. Birazdan türk kahvemi yapip, ayaklarimi söyle uzatip, begendiklerimi ve gidip görmek ve dinlemek istediklerimi isaretleyecegim. Bazen esimle, bazende kizarkadaslarimla gitmeyi düsünüyorum, zira poerayi esim hic sevmiyor.
Hayat bize güzel ! Ne dert, ne tasa ! Yasamak icin yaratilmisim ben. Hayatini dibine kadar yasamak icin yaratilmisim. :KK71::KK53::KK73::KK5::KK19::KK50:
Biz de 1 Mayıs tatilinde termal bir tesise gittik. Eşimin iş arkadaşları vardı. Çocuk da çocuk, çocuk da çocuk.... Yaşın da gelmiş, çok bekleme, fln fln öf.... Biz her gün gezdik tozduk, termal tesisin tadını çıkardık siz ne yaptınız diye sormak geldi içimden...

Turkiyede cocuga olmak zorunda gozuyle baktiklari icin hic kimse sorgulamiyor gerekliligini...bir de kendileriyle cok mutlu olduklarini sanmiyorum insanlarin...o yuzden belki biseylerden kacmak, sıkıcı olan zamanlarini doldurmak veya elindeki adami tutabilmek icin cocuk yapiyorlar...veyahutta yaslaninca bize bakar mantigiyla ...yani sonuc olarak kurban oldugum sigmund freud dogru soylemis ..insanoglu bencildir...ve cocugu bile kendi icin yapar...yukarida saydigim nedenler de adamin bu tezini desteklemekte...

Bi de su var turkiyede insanlar evlendikten sonra kabuguna cekiliyo...o kabuguna cekilme surecinde cok yalniz kalip sIkIlIp aaaaa sIkIlmamak icin cocuk yapalim evde ses olsun moduna giriyolar...hatta ve hatta insanlar bunun yarışını bile yapiyolar...mesela bilmem kimin 2 tane cocugu var biz bi tane bile yapamadik gibi..cocuk yapmayan herkese de olmuyo gozuyle bakiyolar...cocuksuz olmayi tercih ettiklerini dusunemiyolar...cunku hayatlari cok sIğ...hayati cocuktan ibaret goruyolar...cocuk yapiyolar..20 sene sonra bakiyolar ki cocuklardan bize fayda yok...o arada genclikleri de gitmis oluyo tabi...herkesin uhdeleri kalmis oluyo icinde...biri istedigini yiyemediginden digeri istefigini giyemediginden oteki istedigi yere gidemediginden sikayetci oluyolar...hatta bazilari erken evlenip cocuk yapip gencliklerini yasayamadiklari icin 40 yasindan sora andropoza veya bunalima girip zamaninda yapamadiklarini yapmaya calisip esinin veya cocuklarinin hayatlarini karartiyo...

Cok dikkatimi cekmistir, gercekten sen söyleyince tasdiklendi gibi oldu Forestim, evlendikten sonra sosyallesme diye fazla birsey yok. Hayatlarini cocuklardan baska birsey kaplamiyor. Yani esiyle, cocugu bakiciya birakip, bir aksam sinemaya veya konsere giden insanlar cok nadir.
Cocuk yüzünden bir daha calismayan kadinlar var, hayatimi cocuklara adadim diye. Tabiki herkesin kendi tercihi ama cocuk konusuna cooooookkkkk büyük anlam vermeleri cok ilginc ama isin kötüsü birde altindan kalkamayanlar var, mmhhhh ben dogum yaptim, kayinvalidem gelip bana bakmadi gibi.
Lady`m oooohhh ne güzel gününüzü gün etmenize sevindim.
Gecen bizde esimle kapali yüzme havuzuna gittik, 18 yasindan kücükler giremiyor, sadece yetiskinler icin yapilmis. . Vallahi bir gün termal spa tarzi cok dinlendik. Cocuk sesi yok, sadece su sesi ve istedigimiz gibi takildik. Baska gelen insanlarda sadece kafa dinlemeye geldikleri her hallerinden belliydi.
Aksam Saat 18 den sonrada "Candle light" ambiyansinda müzikli oluyormus, onuda baska sefere deneriz dedik artik.

Merhaba Arkadaşlar. :KK37: Hepinize keyifli bir haftasonu diliyorum.. Bir yandan kahvemi içerken sohbetinizi ilgiyle okudum.
Bende geçenlerde bir arkadaşımı ziyaret ettim.5 aylık bir oğlu var. Çok tatlı maaşallah. Öyle fazla mıncırmadan sıkıştırmadan sevdim azcık.Arkadaşım yardım istedi yavrucakla beraber ilgilendik biraz. Yabancı bir yerde olduğu için mi artık uyumadı birtürlü uyutmaya çalıştık falan. Allahım ne zor geldi itiraf etmek gerekirse azcık da sıkıldım.Alışık olmadığımdan olsa gerek. Zaten arkadaşımla çocuk dışında konuşamadık pek.Kahvesini bile zor içebildi zaten. Bebekleri severim çok tatlı bulurum ama bir gün geçirmek istemem açıkçası.Bakamam sıkılırım gibi geliyor.

Ladyciğimin dediği gibi annelik bazı kadınlar için çok güzel olabilir ama çooooooooook zor duruyor dışardan. Ben zorluklarından o bahsedilen güzelliklerini göremiyorum pek.İnanır mısınız eve gelince bir rahatlama geldi. Kendimle ilgilenmeye koyuldum hemen. Arkadaşımın hayatının merkezinde artık çocuğu var. 7/24 o olmuş hayatı. Önceliği kendi değil çocuğu artık. Bu bana hiç uygun olan birşey değil.Böyle ufak deneyimler yaşayınca bu platformda konuştuklarımızı daha iyi anlıyorum. Hoppa

Biz de 1 Mayıs tatilinde termal bir tesise gittik. Eşimin iş arkadaşları vardı. Çocuk da çocuk, çocuk da çocuk.... Yaşın da gelmiş, çok bekleme, fln fln öf.... Biz her gün gezdik tozduk, termal tesisin tadını çıkardık siz ne yaptınız diye sormak geldi içimden...
Lady'cim ola ki birgün evlenirsem beni de bekleyen manzara bu demek.:KK51: Bu ülkede baskılar bitmez ki. İnsanı tatilde bile rahat bırakmıyorlar yahuu. Keşke sorsaydın ben hayatta içimde tutamam kibar bir üslupla lafımı söylerim, hiç çekinmem valla. Eşinle bu kadar çocuk konusunu konuşmuyorsunuzdur herhalde sizin yerinize millet konusunu yeterince açıyor baksana. :KK51:

Merhaba Arkadaşlar. :KK37: Hepinize keyifli bir haftasonu diliyorum.. Bir yandan kahvemi içerken sohbetinizi ilgiyle okudum.
Bende geçenlerde bir arkadaşımı ziyaret ettim.5 aylık bir oğlu var. Çok tatlı maaşallah. Öyle fazla mıncırmadan sıkıştırmadan sevdim azcık.Arkadaşım yardım istedi yavrucakla beraber ilgilendik biraz. Yabancı bir yerde olduğu için mi artık uyumadı birtürlü uyutmaya çalıştık falan. Allahım ne zor geldi itiraf etmek gerekirse azcık da sıkıldım.Alışık olmadığımdan olsa gerek. Zaten arkadaşımla çocuk dışında konuşamadık pek.Kahvesini bile zor içebildi zaten. Bebekleri severim çok tatlı bulurum ama bir gün geçirmek istemem açıkçası.Bakamam sıkılırım gibi geliyor.

Ladyciğimin dediği gibi annelik bazı kadınlar için çok güzel olabilir ama çooooooooook zor duruyor dışardan. Ben zorluklarından o bahsedilen güzelliklerini göremiyorum pek.İnanır mısınız eve gelince bir rahatlama geldi. Kendimle ilgilenmeye koyuldum hemen. Arkadaşımın hayatının merkezinde artık çocuğu var. 7/24 o olmuş hayatı. Önceliği kendi değil çocuğu artık. Bu bana hiç uygun olan birşey değil.Böyle ufak deneyimler yaşayınca bu platformda konuştuklarımızı daha iyi anlıyorum. Hoppa
Merhaba bluesgirl! :KK19:
Benim de yakın arkadaşlarımdan biriyle aynı durumu yaşadık. Hatta ablamlarla sürekli yaşıyoruz. Bir araya gelince oturup, doğru düzgün muhabbet edemiyoruz. Sıkıntılarımızı, konuşmak istediklerimizi, yaşadığımız şeyleri paylaşamıyoruz:KK51: Bıdıkları da çok seviyorum ama ablamla muhabbet etmeyi de özlüyorum...

Lady'cim ola ki birgün evlenirsem beni de bekleyen manzara bu demek.:KK51: Bu ülkede baskılar bitmez ki. İnsanı tatilde bile rahat bırakmıyorlar yahuu. Keşke sorsaydın ben hayatta içimde tutamam kibar bir üslupla lafımı söylerim, hiç çekinmem valla. Eşinle bu kadar çocuk konusunu konuşmuyorsunuzdur herhalde sizin yerinize millet konusunu yeterince açıyor baksana. :KK51:
Laf yetiştirilmiyorki bu insanlara. Hiç artık kendimi yormuyorum, hı hı evet doğru aslında demeyi seciyorum.
Senin böyle durumlarla karşılaşma olasılığın tabi ki var ama eşimin is arkadaşları, hımm nasıl desem, entelektüel anlamda hiç bir uğraşları yok. Çok sabit fikirliler bu yüzden de. Yoksa bizim asıl çevremizdeki arkadaşlarımız, yakınlarımız böyle boğmuyorlar:KK51:

Merhabe kizlar,
aynen o deneyimleri cok yasadim, gercekten iki laf edememenin üzüntüsü, hci bir sey paylasamamanin buruklugunu cok yasadim zamaninda.
Bu arada bizlerde oy kullanmaya gidecegiz burada. kararlastirdik 10-12 kisi toplanip oylarimizi kullandiktan sonra bir türk restoraninda brunch yapmayi planladik bugün. Kesin güzel olacak.
Zira hem o önemli oy kullanma görevimizi yerine getirip arkasindan toplanip uzun bir kahvalti yapmak ve sohbet etmek kesin hepimize cok iyi gelecek.
Herkese tavsiyem, hepimizin oy kullanmasi, her oy cok önemli.
Hepinize güzel bir hafta sonu diliyorum. :KK36:

Merhabe kizlar,
aynen o deneyimleri cok yasadim, gercekten iki laf edememenin üzüntüsü, hci bir sey paylasamamanin buruklugunu cok yasadim zamaninda.
Bu arada bizlerde oy kullanmaya gidecegiz burada. kararlastirdik 10-12 kisi toplanip oylarimizi kullandiktan sonra bir türk restoraninda brunch yapmayi planladik bugün. Kesin güzel olacak.
Zira hem o önemli oy kullanma görevimizi yerine getirip arkasindan toplanip uzun bir kahvalti yapmak ve sohbet etmek kesin hepimize cok iyi gelecek.
Herkese tavsiyem, hepimizin oy kullanmasi, her oy cok önemli.
Hepinize güzel bir hafta sonu diliyorum. :KK36:

Oy kullanmadığım seçim hiç olmadı. Oyuna sahip çıkmak herkesin görevi gerçekten. Size de bravo Olivia, sizin oylarınız çok çok önemli.

hahahay kendime çok güldüm 1 yıldır cocuk yapmak anne olmak için uğraşıyorum baktım olmuyo (tıbbi sorunlar nedeniyle) bu sayfayı gezinirken buldum kendimi. benimkisi olsa olsa züğürt tesellisi olur tabi

Yinede umudunu yitirme, belki ummadigin anda olabilir :KK39:
Ama ne olursa olsun Hayat cok güzel :KK36:

hahahay kendime çok güldüm 1 yıldır cocuk yapmak anne olmak için uğraşıyorum baktım olmuyo (tıbbi sorunlar nedeniyle) bu sayfayı gezinirken buldum kendimi. benimkisi olsa olsa züğürt tesellisi olur tabi
Hayatın size verdikleri ile mutlu olup, vermediklerine takilmiyorsaniz bence züğürt değil
oldukça zenginsiniz :KK66:

Yinede umudunu yitirme, belki ummadigin anda olabilir :KK39:
Ama ne olursa olsun Hayat cok güzel :KK36:
evet bende bazan cocuklu arkadaşlarıma bakıyorum bizim gibi gezip tozamıyolar ...ama nere kadar gez toz romantik dklar geçir ama bi sonu yok işte ne bilim insan sevimli bi çocuk görünce hevesleniyo işte

Ben zügürt tesellisi ne demek bilmiyorum, ilk defa okuyorum ama insan saglikli oldugu sürece, esiyle mutlu oldugu sürece, yani cok sey var insanin mutlu olmasi icin sebeb, demek bazilari "tünel bakisi " sadece bir olaya odaklanip etrafindaki güzellikleri görmeyebiliyor...
Ama bunun cocuk olmamasi degil sebeb, konu Hayatin güzelliklerini görememek, dogrusu diyelimki cocuk oldu arkasindan baska bir tünel bakisi baslar.

Canim ya, inan bak etrafina tüm bu güzellikler bizim. Ben hep herkesin mutlulugunu paylasan bir insanim, bazi seyler bende yoksa yoktur, olmasida gerekmiyor, onun yerine baska güzel seylerim var bilincindeyim.
Yani sadece birseye odaklanmak cok yanlis.

Hayatın size verdikleri ile mutlu olup, vermediklerine takilmiyorsaniz bence züğürt değil
oldukça zenginsiniz :KK66:
galiba yapımız gereği hep elimizde olmayana heves ediyoruz cocuğu olnalar aa ne güzel kafanız rahat istediğinizi yapıp istediğiniz gibi geziyosunuz biz bırakıp cıkamıyoruz falan filan diyo bize özeniyo biz de onlara özeniyoruz aa bak ne güzel aşklarının meyvesi var onların bi parcası ne kadar sevimli bizim ev çok ıssız diye onlara özeniyoruz ....dediğiniz gibi tek mesele hayatın verdikleriyle mutlu olabilmekte ..yoksa çocuk ek bi mutluuk getirmiyo

Canim ya, inan bak etrafina tüm bu güzellikler bizim. Ben hep herkesin mutlulugunu paylasan bir insanim, bazi seyler bende yoksa yoktur, olmasida gerekmiyor, onun yerine baska güzel seylerim var bilincindeyim.
Yani sadece birseye odaklanmak cok yanlis.
belkide bu odaklanmadan kurtulsam kendimi rahat bıraksam kendiliğinden düzelecek herşey ama odaklanıp tüm mutluluğu orda görüyorum ....çocuksuzda cok mutluyuz aslında hani laf olsun diye demiyorum insanların heves ettiği bi yaşamımız var sevdiğim adamla evliyim mutluyuz huzurluyum ama elimden gelmiyo aklım hep orda

Back