• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Rica ederim Mune, her zaman KK`da dogruyu savunmak icin variz. Bu hep böyleydi ve böylede devam edeceginden eminim. Herkesin her konuda bir görüsü olabilir ama bunu sanalda olsa, gercekligimizle sunmamiz lazim. Ayni görüsteyim.
Senin varligin hic bir zaman bizi rahatsiz etmez. Asil ben tesekkür ediyorum.
Gercekten cok üzülüyorum bu arkadaslara, dilerim bundan bir ders cikarmislardir ve daha realist olurlar gercek hayatlarindada. Aslinda biz onlara dogru yolu göstermis oluyoruz böylelikle.
Hep derim dogru ve dürüstlükle ancak bir yere varilabilir.

Flores`im canim benim, inan dinlerken gözlerim doldu, ne kadar güzel bir parca.
Bu kadar duygusal olma benim gibi, inan hic iyi degil. Seni kocaman öpüyorum, güzel kalpli kücük arkadasim benim. :KK36:

Insanlarin ici ne kadar kötü olmus
resmen sinir etmek icin gelmis yazmış
ben böyle insanlara acıyorum aslinda
baskalarinin hayatlarina karışmaya calisan isi gücü olmayan nette kendi ufak dünyasını ispatlamaya çalışan tipler
Sizin kaliteniz belli.buraya gelip satasan tiplere prim vermemişsiniz zaten ..
sevgilerr yolluyorum:KK15:
keyifli sohbetlerr
yorum yapayımmı canım ama cevap yazamicaksın banlanmışsın.. ne meslek sahibisin merak ettim (nette kendi ufak dünyan diye yazmışsında):KK70::KK70::KK70:

Ne yazikki konu kapanmis gevezeyim arkadasin actigi, onun icin buradan yaziyorum.
Canim arkadasim belki reelde görüssek birbirimizi belkide cok sevecektik. Ne yazikki sanalda bir yazilimla insanlar kendisini tam ifade edemeyebiliyor. Eminim sende aslinda iyiligimiz icin yazdin ve tavsiyelerin icinde cok tesekkürler ama dilerim tüm anne olmak isteyen her kadin bu güzel duyguyu yasasin.
Hayatta gelemem böyle seylere ve cok üzülürüm bir insani üzmeye. Dilerim, sende fazla alinmamissindir ve üzülmemissindir. Senin adina gercekten cok sevindim, ne mutlu ikizlerin var, anali ve babali saglikli büyüsünler...
Önemli olan herkesin istedigi gibi özgür ve kendi secimleri icinde yasamasi....bir arkadas demiski özür dilemen lazim...ama biliyorumki sen benden daha fazla üzüldün ve benim kalbim buna hiiicc dayanamaz. Özür önemli degil ama sadece bilki, herkes senin gibi sansli degil belki veya benim gibi istemeyenlerde var, buna saygi duyman yeterli.
Önemli olan biz kadinlarin ayaklari üzerimizde durmasi. Cünkü bir ülke kadiniyla güclüdür. Biz burda birbirimize destek olmayacagizda kim olacak Allah askina ???
Bu arada bir arkadasin dedigi gibi kültür cok pahali degil veya bir müzeye gitmek, ve bizler burda gercekten entelde degiliz, ama evet seviyoruz, müzeler, kitaplar, sinema, opera, vs. vs. ama hic bir zaman ben kimseden üstün degilim olmakda istemem, öylede bir itibar biraktigima inanmiyorum. Gevezeyim arkadasim, yaslarimiz hemen hemen ayni, onun icin sadece empati istiyorum senden. Iyi geceler. Ben sana kirgin degilim haberin ola, sende sakin olma...sevgiler
Evet canım sanalda insanlar kendini ifade edemiyor..
cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))bu başlık ilgimi çekmiş ve topiğine uğradım.. sizler gibi olduğumu söylemiştim koskoca uzun yıllar sizin gibi düşündüğümü söylemiştimm.. ama bir gün hamile olduğumu öğrendim ve sorunsuz doğdular.konumu okumuşsundur. öğrenmişsindir. anne olduktan sonrada diğer önceki düşüncelerimden çok çok farklı olduğunu hissettiğimi söyledim..elbette çocuk istemessiniz sizin seçiminiz. sizin dünyanız sizin hayatınız.ama öyle bir cevap yazmışsınız ki şaşırdım ne yapmaya çalışıyorsun demişsin..kırgın değilim, kızgın değilim ,sadece yalnış anladığınıza şaşırdım. size saygı duymadığım için yazmamıştım yada sizin gibilere.. sağlıcakla kalın..

oky sorun bu topik değil aslına.o hırs alıyor benden ama kendini küçülterek yapıyor bunu. kk bilir ki yıllarca çocuk istememiş ve yapmamış biriyim msjımda da bunu demek istedim.ama çiğdem eski tartışmamızı buraya taşımak için çabalarda.ancak arkadaşlarına da saygısızlık yapıyor farkanda değil.ben konuyu açan arkadaşın en eski topiğin de yazardım yeni değil yani.

kişiler kendisine yakışana yapar

tekrar kusura bakmayın arkadaşlar
bunu hep yapıyor ve hep banlanıyorr..:KK70::KK70:

ya sabır!

bak güzel arkadaşım yıllarca çocuk sitemedim yapmadım sonra da olmadı çabaladım.oldu mu?

olivia nın topiğinde senin gibi birisinin olduğunu bilseydim çünkü diğerleri hep seviyeli ve güzel insanlardır, gerçekten gelmezdim.
:KK9::KK9::KK9:

Endulluuusssss seni nasil unutabilirimki ??? :KK68:
Hatta o zamanlar sen degilmiydin ilk konuyu acan, ben senin ciraginim bu konuda. Iyiki geldin. Iyiki o bayanda bizim hakkimizda konu acmista senide buraya cekmis olduk böylelikle.
Geliyorsun degilmi arada bir ??? Bekliyorum bak...:KK24:
gevezeyime gelsin bu :KK9::KK9:

Evet Gevezeyim, seni anliyorum. Tesekkürler ilgin ve alakan icin, fakat sunu hic unutma ben ve benim gibiler haric, cocugu olamayan bayanlar var onlara ne önerirsin ?

Cocuksuz hayat cok güzel, istedigin kadar zamanin var kendine, kitap oku, arkadaslarinla bulus, aklina esti yüzmeye git, aklina esti alisverise cik, kimseyi düsünmene gerek yok, sorumluluk yok, dert yok, tasa yok.
Sadece ve sadece kendine zamanin var, bu cok büyük bir lüks. Her daim bakimli, sportif, ve sosyalsin.
Ama diyelimki karar verdin cocuk yapmaya, tabiki seve sevede zamanini cocuguna feda edersin.
Tabiki ne olursa olsun, olduktan sonra seversin, ister bu cocuk olsun, ister barinakta aldigin bir kedi veya köpek, hatta kus veya balik, yani hayatinda var oldugu an seviliyor. Ama olmayinca bilmiyorsun ve özleminide cekmiyorsun, hic aklina bile gelmiyor aramiyorsun bile.
Mesela cocugum olsaydi onu cok severdim diye düsünüyorum ama cocugum yok ve ben onu tanimadigim ve bilmedigim icin özleminide cekmiyorum. Ha mesela bir kusum vardi senelerce besledim, sonra baska birisine vermek durumunda kaldim ve hala burnumda tüter..yani olan birseyi muhakkak seversin, özlersin, benimsersin, ugrasirsin, fedakarlik yaparsin...ama bilmedigin birseyi nasil özleyeceksinki ??? Mantikli degilmi sizcede ??? :KK8::KK8::KK8:

Bir balık gördüm ve benim de balığım olsun istedim. Ona yem vermekten zevk alacağımı düşündüm.
Bir sürü çocuk gördüm ama benim de çocuğum olsun demedim.
Çünkü sürekli onunla ilgilenmek istemedim.
Ömrümün geri kalanını ona endeksli yaşamak istemedim.
Çocuklarla iyi anlaştığımı düşünmedim hiç. Sıkıldım aslında.
Genç bir insanın, karşı geleceği annesi olmayı hiç istemedim.
Bir yere gönderirken onu kendisinden daha çok düşünmeyi istemedim.
Bir yanlışa gittiğini göre göre "onun kararı" demek istemedim.

Halen istemiyorum.

Aynen flores aynen, icimdekileri okumussun gibi.
Yapmak istedigim herseyi yapmak, basarmak, ulasmak icin ne cabalar verdim ama cocukda hic ilgimi bile cekmedi. Hep diyorum, yaptiktan sonra geri dönüsü olmayan bir yol.
Herhalde evlilikdede dönüsü olmayan bir yol olsaydi, evlenmezdim.

Flores cok haklısın bizde esimle buyuzden bastan beri istemiyorduk ama bize bir supriz oldu başta bu fikre alışmaya calistim ama bu oyle kolayca alısılacak birsey degilmis istege baglı sonlandirdik simdi kat kat dikkatliyiz umarım birdaha basıma gelmez belki bicok kadın ozellikle olmayanlar buna tepki veriyor ama oldu bikere deyip devam edemedik tüplerimi baglatmayı bile dusunmuyor degilim

Elysionight, bende senin gibi davranirdim.
Demekki neymis, gercekten istemedigimizin kaniti

Elysionight, bende senin gibi davranirdim.
Demekki neymis, gercekten istemedigimizin kaniti

Evet cidden doğurmaya cesaret edemedim zaten o ara esimde calismiyordu suan calisiyor ama yinede ayni seyi yapardim cunku daha evli degilken eşim asla istemedigini belirtmisti bende desteklemistim bu fikri ve bambaska planlarimiz var icinde bebek olmayan ,doğursaydım herseyimiz ,her hayalimiz suya düsecekti ve artık bırak eskisi gibi sehir sehir dolanip kafana göre konaklamayı 2 adım yere gitsem bebek sorun olacaktı anladim ki hayatimda bebege yer yok .. butun hayatimida oba endeksli ,fedakar bi sekilde geciremeyecegimi dusunuyorum eminim gercekten alisip sevmeye calistim ama olmadi

Flores cok haklısın bizde esimle buyuzden bastan beri istemiyorduk ama bize bir supriz oldu başta bu fikre alışmaya calistim ama bu oyle kolayca alısılacak birsey degilmis istege baglı sonlandirdik simdi kat kat dikkatliyiz umarım birdaha basıma gelmez belki bicok kadın ozellikle olmayanlar buna tepki veriyor ama oldu bikere deyip devam edemedik tüplerimi baglatmayı bile dusunmuyor degilim
Çok çok geçmiş olsun. Hem bedensel, hem psikolojik olarak zor bir süreç olmalı.
Ben de düşünmüşümdür aniden hamile kalsam ne yaparım diye. Sanırım bana gebeliği sonlandırmak, doğurmaktan daha zor gelirdi. Yukarıda onca şey yazdım hep de öyle düşüneceğim ama yine de yapamazdım gibi geliyor. Sizi kutlarım eşinizle birlikte karar alıp bunu uyguladığınız için.
O çocuk özlemi çekenlerin istemeyenlere söylediklerini de anlayamıyorum.
Birileri diyet yapıyor diye hiçkimse çikolata yemesin mi?
Ramazan ayı olur insanlar lokantada cafe'de rahatça yemek yiyemez.
İlginç doğrusu her insanın aynı fikre, inanca veya hevese sahip olmasını beklemek.

Elysionight ben seni cok iyi anliyorum, benimde bir sürü planlarim vardi ve iyikide onlari gerceklestirmisim diyorum. Birde düsünsene o kadar iyi anlasiyoruzki esimle ve onunla daha cok seyler yasamak istiyorum, degisik yerler görmek istiyoruz mesela, güzel tatiller, güzel gezmeler ve yaslandigimda iyiki hayat arkadasimla bizi mutlu eden herseyi yapmisiz diyebileyim.
Cocuk cok zor birsey, ben cok sey yasadim ve gördüm hayatimda, mesela gencligimde durumu iyi olan ve maddi ve manevi sorunu olmayan bir arkadasim uyusturucu aliyordu. Neden yapiyorsun diyordum, ben bu hayata gelmek istemedim, bunalimdayim, vs. vs. yani iyi yetistirmek istersin yine istedigin gibi olmayabiliyor. Bunun hiiccc garantisi yok.
Hani söyle garantisi olsa, kizlarim ayni bana benzeyecek, huy ve görüntü olarak yemin ediyorum en az 5 tane dogururdum, cünkü biliyorumki bu kizlarimla belim yere gelmez, veya erkek cocuklar esime benzeyecegini bilsem ondanda 5 tane yapardim. Cünkü esim gibisi benim icin dünyada yok. Yani demek istedigim, yaparsin edersin yine yaranamzsin tarzida var, veya istedigin gibi olmaz ki olmasida sart degil cünkü onun hayati ve özgür birakmak lazim her Zaman. Ooohhhoooo uzun lafin kisasi : dertsiz basima niye dert alayim ???

Floresim cok haklisin ya, hepimiz ayni olmak mecburiyetindeyiz, yoksa düzen bozulur. En büyük korkumuz bu. Herkes evlenecek, herkes doguracak. vs. vs.
Kimse isini dogru dürüst yapmaz, aklimiz fikrimiz baskalarinin hayatlarinda...

Elysionight ben seni cok iyi anliyorum, benimde bir sürü planlarim vardi ve iyikide onlari gerceklestirmisim diyorum. Birde düsünsene o kadar iyi anlasiyoruzki esimle ve onunla daha cok seyler yasamak istiyorum, degisik yerler görmek istiyoruz mesela, güzel tatiller, güzel gezmeler ve yaslandigimda iyiki hayat arkadasimla bizi mutlu eden herseyi yapmisiz diyebileyim.
Cocuk cok zor birsey, ben cok sey yasadim ve gördüm hayatimda, mesela gencligimde durumu iyi olan ve maddi ve manevi sorunu olmayan bir arkadasim uyusturucu aliyordu. Neden yapiyorsun diyordum, ben bu hayata gelmek istemedim, bunalimdayim, vs. vs. yani iyi yetistirmek istersin yine istedigin gibi olmayabiliyor. Bunun hiiccc garantisi yok.
Hani söyle garantisi olsa, kizlarim ayni bana benzeyecek, huy ve görüntü olarak yemin ediyorum en az 5 tane dogururdum, cünkü biliyorumki bu kizlarimla belim yere gelmez, veya erkek cocuklar esime benzeyecegini bilsem ondanda 5 tane yapardim. Cünkü esim gibisi benim icin dünyada yok. Yani demek istedigim, yaparsin edersin yine yaranamzsin tarzida var, veya istedigin gibi olmaz ki olmasida sart degil cünkü onun hayati ve özgür birakmak lazim her Zaman. Ooohhhoooo uzun lafin kisasi : dertsiz basima niye dert alayim ???

Haklisin, bende eşimle birbirimize yetebildigimizi dusunuyorum,aile oldugumuzu gayette hissediyorum evimin nesesi,mutlulugu,ve aile olmak icin bebek gerektigine inanmak .. bana sadece o evlilikteki eksik taşları gosteriyor en azindan ben boyle dusunuyorum yani
Seninde dedigin gibi bende onunla daha cok sey yasayip,istediklerimizi yapalim , vaktimiz birbirimizin olsun istiyorum cunku iletisimimiz var , birlikte yapmaktan hoslandigimiz kucuk seyden en buyugune kadar var :)) biz birbirimizi tamamliyoruz kisaca oyuzden eksik yanimizi bebekle kapatmaya ugrasmiyoruz birde boyle bi bakiş acisi var cunku

"Bundan iyi baba olur." deyip de evlenen kadını anlayabilirim. Çocuk onun için gerçek aşktır. Doğurmazsa mutlu olamayacaktır, yarım kalacaktır.
Ama eşiyle çok büyük aşkla evlendiğini iddia edip 9. ayda çocuğu olanları asla anlayamam.
Ne ara doydunuz birbirinize, beraberken yarımmış gibi mi hissettiniz?
Ben şahsen eşimi tanıdığımdan beri hep "Tamamlandım." diye hissediyorum. Gün içinde bile o yanımda değilken bir yanım açıkta kalmış da rüzgar yiyormuşum gibi geliyor duygusal olarak. Böyle bir evlilikte bana göre çocuk eksiklik değil, fazlalıktır.

Back