• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

"Bundan iyi baba olur." deyip de evlenen kadını anlayabilirim. Çocuk onun için gerçek aşktır. Doğurmazsa mutlu olamayacaktır, yarım kalacaktır.
Ama eşiyle çok büyük aşkla evlendiğini iddia edip 9. ayda çocuğu olanları asla anlayamam.
Ne ara doydunuz birbirinize, beraberken yarımmış gibi mi hissettiniz?
Ben şahsen eşimi tanıdığımdan beri hep "Tamamlandım." diye hissediyorum. Gün içinde bile o yanımda değilken bir yanım açıkta kalmış da rüzgar yiyormuşum gibi geliyor duygusal olarak. Böyle bir evlilikte bana göre çocuk eksiklik değil, fazlalıktır.

Muhabbetinize aradan giriyorum kusura bakmayın ama benim düşüncelerimi bu kadar net ortaya döken olmamıştı.
Kesinlikle çok doğru bir tespit.
Evlenir evlenmez hamile kalmaya odaklanıp, aşkımdan ölüyorum cümlelerini ben de hiç bağdaştıramadım.
Çocuk olduktan sonra, eş olmaktan ziyade karı-koca olmaktan ziyade çok uzun bir süre (en az 15 yıl) sadece anne baba olunduğunu düşünüyorum.
Böyle bir sorumluluk altına girmeden eşlerin birbirine alışması, bu lüksü yaşaması ve gerçek anlamda sevgili olması gerektiğine inanıyorum.

Muhabbetinize aradan giriyorum kusura bakmayın ama benim düşüncelerimi bu kadar net ortaya döken olmamıştı.
Kesinlikle çok doğru bir tespit.
Evlenir evlenmez hamile kalmaya odaklanıp, aşkımdan ölüyorum cümlelerini ben de hiç bağdaştıramadım.
Çocuk olduktan sonra, eş olmaktan ziyade karı-koca olmaktan ziyade çok uzun bir süre (en az 15 yıl) sadece anne baba olunduğunu düşünüyorum.
Böyle bir sorumluluk altına girmeden eşlerin birbirine alışması, bu lüksü yaşaması ve gerçek anlamda sevgili olması gerektiğine inanıyorum.
Ne kusuru, hoş geldiniz. Eminim olivia da sevinecektir ziyaretinize :)
Haklısınız. Daha eş olduğunu bile anlamadan anne-baba rolüne girişmek mantıklı değil.
Fikirlerimizin benzeşmesine de sevindim Hoppa

Ne kusuru, hoş geldiniz. Eminim olivia da sevinecektir ziyaretinize :)
Haklısınız. Daha eş olduğunu bile anlamadan anne-baba rolüne girişmek mantıklı değil.
Fikirlerimizin benzeşmesine de sevindim Hoppa
Çok teşekkürler :)
9. ay sonunda ce eee bebek olayına asla anlam veremedim
Tabii ki saygı duyuyorum kendi fikirleri herkesin ama, sonrasında sızlanıp anne baba olmaktan birbirlerini unuttuklarını söylemelerine anlam veremiyorum :KK69:

Evet Gevezeyim, seni anliyorum. Tesekkürler ilgin ve alakan icin, fakat sunu hic unutma ben ve benim gibiler haric, cocugu olamayan bayanlar var onlara ne önerirsin ?
Merhabalar..bazı kadınlar cidden bir sorunları olmasada çocuk istemezler, ve bir arkadaşım var kendisi bilgi işlemci.gezmediği yer kalmadı bana hayatım .ben böyle yaşamayı seviyorum. aa erkek arkadaşı yokmu var elbett. beraber yaşamın o yönünü paylaşıyorlar evlenmeden ,,çocuk sahibi olmadan o kadar şekerlerki ve ona valla canım kıskanıyorum bazen sizleri diyorum ki çok sevdiğim arkadaşımdırr..inanmicaksın ama bazende ben seni kıskanıyorum diyor.çocukların koşturmaların,, özeniyorum diyor. ve gülüşüyoruzz...olivyacım.bazı kadınlardada rabbim yüzlerini güldürsün kadınsal sorunlar oluyor,,beraber oldukları erkeklerde oluyor ve evlat sahibi olmak için çırpınıyorlar mevlam çabalarını boş çıkartmasın inşallah,, herkes şu yaşamda bir yol cizmiş gidiyor..onlara önerim çabalarken,,evliliklerini yıpratmalaları.çünkü yaşam penceresi ve güzelliği sadece çocuk değildir.isteyenler elbette mücadele edecek ama ederkende çiftlerin elele tutuşup yaşamın güzelliklerinide yaşamalarıdır...

Cocuksuz hayat cok güzel, istedigin kadar zamanin var kendine, kitap oku, arkadaslarinla bulus, aklina esti yüzmeye git, aklina esti alisverise cik, kimseyi düsünmene gerek yok, sorumluluk yok, dert yok, tasa yok.
Sadece ve sadece kendine zamanin var, bu cok büyük bir lüks. Her daim bakimli, sportif, ve sosyalsin.
Ama diyelimki karar verdin cocuk yapmaya, tabiki seve sevede zamanini cocuguna feda edersin.
Tabiki ne olursa olsun, olduktan sonra seversin, ister bu cocuk olsun, ister barinakta aldigin bir kedi veya köpek, hatta kus veya balik, yani hayatinda var oldugu an seviliyor. Ama olmayinca bilmiyorsun ve özleminide cekmiyorsun, hic aklina bile gelmiyor aramiyorsun bile.
Mesela cocugum olsaydi onu cok severdim diye düsünüyorum ama cocugum yok ve ben onu tanimadigim ve bilmedigim icin özleminide cekmiyorum. Ha mesela bir kusum vardi senelerce besledim, sonra baska birisine vermek durumunda kaldim ve hala burnumda tüter..yani olan birseyi muhakkak seversin, özlersin, benimsersin, ugrasirsin, fedakarlik yaparsin...ama bilmedigin birseyi nasil özleyeceksinki ??? Mantikli degilmi sizcede ??? :KK8::KK8::KK8:
İşte budur bu yazınız ile sizi tebrik ediyorum uzun yıllar benimde olmadıhamile kalıyordum ama malesef rahmim kabul etmeyip dışarı atıyordu bebekleri. öyle alışmıştımki. ama yaşamın yukarıda bahsettiğiniz güzellikleri var. ve onları yaşamak o kadar güzelki şu anda bir yardımcım olmasına rağmen başımı kaşıyamıyorum..ama bu koşturmacada çok güzell. bu yorulma,uykusuz gecelerde güzel,,

geveze şu lafına katılıyorum,bazı kadınlar sorunları olmasa cocuk istemezler,neden,çok yakınımlarımdan gözlemledım,2,veya 3. cocugu 30 dan sonra kocadan ilgi görmek için yapıyorlar,ama daha kötü oluyor,ne yapalım,onlarının duşunupüzülemeyız,her durum kendı içinde paket,herkes ne hali varsa görüyor,

yakın arkadaşımın eşi 2, istemedı,kızda aramız düzelir diye gizlice yaptı,ama eşi kaldıramadı ,ve ilişki bitti,evliler ama öle evli,ha bu arada 3, yapar dıye c..l ilişkiyide bitirdi eşi korkudan 6 yıldır,

yıne çok yakınım kocasından daha fazla ilgi görmek için 3, yaptı,lakın eşi sinir küpü 6 aydır,hiç ilgi göstermıyor,haa eşleride yakın arkadaşım aslında eşleri mükemmel adamlar,

biri çok pişman,ama diğeri halen 3, yapsam derdinde

çok şükür öle bir bayan değilim,ve bu arada börl bayanlarla görüşmüyorum,bu yönlerınden sonra görüşmüyorum

börl bayanlarla görüşmüyorum
Allah askina görüssen ne olacak ? Dopdolu iki cümle bile kuramiyorsunki. Aman hiicc cekemem vallahi, ya bazi arkadaslarim gibi evlerine gittigimizde son bir saatlerini görüyoruz cocuklarin, cünkü saat 20.00 gibi yatmaya gidiyorlar, bizde mesela 19.00 da gidiyoruz, seviyoruz, oksuyoruz, hediylerini veriyoruz, onlarda bizi mutlu ediyor sevecenliklerinle ama en fazla bir saat sonra cocuklar yatmaya gidiyor ve biz büyüklerde basliyorfuz sohbetlerimize, keyfimize...
Eger bunu basarmis bir aile iseler seve seve gidiyoruz,cocukluda olsa, ama bunu basaramayan hayatina ve kendisine ceki düzen vermemis birde üstü üstüne simarik cocuklari, ne ben, nede esim cekmeyiz, oradada biter hersey, cünkü paylasacak hic bir seyim kalmamistir.
Bunlar hatir icin yapilacak isler degil. Rahatsiz ve huzursuz hic bir saniyemi gecirmek istemiyorum. Herkes istedigi gibi mutlu olsun.

bazı kadınlardada rabbim yüzlerini güldürsün kadınsal sorunlar oluyor,,beraber oldukları erkeklerde oluyor ve evlat sahibi olmak için çırpınıyorlar mevlam çabalarını boş çıkartmasın inşallah
Hadi diyelim bos cikarti mevlam, ömür boyu üzgünmü yasasinlar ???

Aslında gayet uygun, olması gereken ve gerekli bir konu açmışsınız ama maalesef her konuda olduğu gibi, burada da konuyla ilgisi olmayanlar veya sadece olumsuz yorum yazarak konuları baltalamaya çalışanlar çıkıyor.! Neyse..

Konuya dönersek, ben de sizinle aynı fikirdeyim..
Kendimi hiçbir zaman karnı büyümüş, çocuk bekleyen veya bebeği, çocuğu olan bir kadın olarak düşünemedim.
Gerçi bekarken birçok kadın bunları düşünüyor ama benim duygularım daha yoğun sanırım..
Ve özellikle 30undan sonra hatta evlenirsem, 35inden sonra hamile kalmayı düşünmek de riskli bana göre..
Sadece sağlık açısından değil, çocuk açısından daha önemli bir durum..
Mesela evlendiğimi ve 36 yaşımda bebek olduğunu varsayalım.. Ben 50 yaşıma geldiğimde o çocuk ergenlik çağında olacak..
50 yaşında biri 14 yaşındaki bir çocuğun peşinden ne kadar koşabilir, üstelik böyle bir dönemde..!
Yıllardır çalışan biri olarak, bazen su içmeye dahi halim kalmadığı, koltuğa yığılıp kaldığım şu yaştan sonra..
Bir bebek, kendini tamamen ona adamayı gerektirir..
Oysa ki ben, eğer grip olursam bana kim bir tas çorba yapabilir diye düşünürüm bazen.. Çünkü benim griplerim çok ağır ve zor geçer, bünye zayıf olduğu için.. Ya da adet olduğumda yerimden kalkamadığım için(2-3 ayda bir olduğumdan) kim bana ağrı kesici alır.?
Yani daha kendime dahi bakamazken, bir bebeğe bakmak, bir çocuk yetiştirmek çok zor..
İnsan evcil hayvan alırken bile 40 kere düşünmez mi, ona bakabilecek miyim diye?..
Oysa ki bir "insan" yapmak, onu doğurmak, büyütmek ve son nefesinizi verene kadar onun yanında kalabilmek..!
Elbette ki yapanları yadırgamıyorum, çok da takdir ediyorum! Kolay değil hatta oldukça ağır bir sorumluluk..
Fakat bu durumu basite indirgeyenlere de sinir oluyorum, kusura bakmayın..!
Geçen bir programda bir sunucu, "hayvan alacağınıza, gidin bir tane doğurun, ona bakın" dedi mesela..
Ne kadar sığ ve duyarsızca bir düşünce.. Hayvanla "insan" bir mi? Doğurmak bu kadar alaycı bir durum mu?
"Gidin pazardan bir tane kavun alın" der gibi.. çok terbiyesizce geldi bana..!
Sonra başka bir programda, yaşlı bir çift.. Tam 52 yıldır evliler.. Birbirlerine hanım ve bey diye hitap ediyorlar..
Hani Barış Manço'nun bir şarkısı vardı. 'Sakız hanım ile Mahur bey' diye..
Aynı onlar gibi, o kadar tatlılardı ki.. hiç çocukları olmamış ama bunu hiç birbirlerinin yüzüne dahi söylememişler.. Tedavi olsalar da, çocuk olmamış.. "Birbirimize can yoldaşı olduk.. evlat sevgisini yeğenlerimizden giderdik" dediler..
Hani, görünce insanı gülümseten, "aşk-sevgi-saygı-mutluluk varmış" dedirten nadide çiftlerden..!
Şayet evlenirsem, böyle bir eşim ve böyle bir evliliğim olsun isterim.. Aksi takdirde evlenmeyi de düşünmem.!

Hahahaha demek bende Sakiz hanimim, esimde Mahir bey, cok sevdim bu yorumu .....ask, sevgi, saygi mutluluk varmis, aynen öyle PembeKristal.

pempe kristal tamda senın sölediğin gibi,bende çok şaşıyorum,sankı pazardan kavun alır gibi kolay çocuk sahıbı olma kararı,yoksa cidden çok ama çok zor ve riskli,ama sanırım herkes bizim kadar ciddi yaşamıyor

:KK70::KK70:
haklı adam yahu:KK70:

Vallahi ne diim, bende ( normalinde erkeklere hic hak vermem ) bu konuda ilk defa bu erkege hak verdim. :KK5:
Düsünsenize yeni evlenmissin, kadinin mide bulantisiyla ugras,yok gaziyla ugras, yok suram agriyor yok hasassim, oysa adam yeni evlenmis, birseyler yasamak istiyor...gitti güzelim cicim aylari...hemide hayatin en verimli döneminde, yapilirmi bu bir insana yahu ??? resmen iskence, 9 ay sonrada: ahhaaaaa !!!! Aaallll sana cocuk !!!!! Bak dogurdum !!!! Hadi hep beraber evcilik oynayalim !!!:KK42::KK42::KK42:aglamak istiyoruuummm...

Vallahi ne diim, bende ( normalinde erkeklere hic hak vermem ) bu konuda ilk defa bu erkege hak verdim. :KK5:
Düsünsenize yeni evlenmissin, kadinin mide bulantisiyla ugras,yok gaziyla ugras, yok suram agriyor yok hasassim, oysa adam yeni evlenmis, birseyler yasamak istiyor...gitti güzelim cicim aylari...hemide hayatin en verimli döneminde, yapilirmi bu bir insana yahu ??? resmen iskence, 9 ay sonrada: ahhaaaaa !!!! Aaallll sana cocuk !!!!! Bak dogurdum !!!! Hadi hep beraber evcilik oynayalim !!!:KK42::KK42::KK42:aglamak istiyoruuummm...
ayy şeker kız bu kadarmı güzel anlatılır
bıde sunun düşün adam tam kurtuldum iki tane ohh derkennn hooppp bizimkiler 3. dayarlar kucaklarına,ahanda cıcım ayı neki ömür gitti:))

Bence artık cesaret edemezler :)
Yaparlarsa da kib'leyeceğim artık. Biz tüp bebek bölümüne gidip de "Ne uğraşıyosunuz yaaa hayatınızı yaşasanıza boşverin bebişi falan." demediğimize göre onlar da buraya gelip öyle konuşmasın. :21:
Aniden hatırladım. Konu sahibi olivia ve o "kalsınlar" diyebilir belki. Bana ne oluyorsa :KK51:

ooyyy Floresim, rica ederim hepimiz söz sahibiyiz bu topikde, sizler olmasaniz ben bir hicim. hahhahaha aayy kizlar bu aksam sayenizde cok güldüm...seviyorum uleeyyynnn sizi !!!!!!
Birazda vaham olayim her zaman hanimefendilikde olmuyor ama :KK36::KK36::KK36:

ooyyy Floresim, rica ederim hepimiz söz sahibiyiz bu topikde, sizler olmasaniz ben bir hicim. hahhahaha aayy kizlar bu aksam sayenizde cok güldüm...seviyorum uleeyyynnn sizi !!!!!!
Birazda vaham olayim her zaman hanimefendilikde olmuyor ama :KK36::KK36::KK36:
Öpücem :KK15: ne tatlı kadınsın Maşallah ya :)

bu aksam cok sevdigim bir parcayi sizede yolluyorum. Ella Fitzgerald : Ev`ry time we say goodbye...

yildizlarin ve isiklarin icinde yat Mehmet Piskin !

Back