bebeğim tersi düzeltıyoruzzz ve hemen masmavi gökyüzne bakıyoruz,günaydın dünya diyoruz,çayımızı yudumluyoruz :)Günaydın herkese... endulus çok iyi cevap vermişsin. Hak etmiş.
Ben de bugün tersimden kalktım. Huysuzum. Herkeseyapasım var...
Farahnihal, bak istedigin gibi dezavantajlarida konusuyoruz burada. Hani sen demistin ya birazda bu gibi konulara deginin diye, bazen böyle kendiliginden olusuyor iste.
Flores, öyle güzel anlatim seklin varki, resmen okurken gözümde canlandi. Icim acidi...aaahhh analar aaahhh...
Endulus, aynen öyle. Ama sen o zamanlar yani senin topikde pek gelmezdin degilmi ? Hep soracagim, simdi sorayim bari...
evveeettt ya, öyle oldu ne yazikki, oysa ne güzeldi sohbetlerimiz.
Senin dindar oldugunu biliyorum, sende benim dindar olmadigimi biliyorsun ama bak yeterki kalpler bir olsun, gönüller bir olsun nasilda seviyoruz birbirimizi.
Sende öylemisin ? Ben insanlarin hic bir ayricaligina bakmam, ama su kalbi varya kalbi, eger bir insan kalbi yumusaksa ve merhametliyse ben cok seviyorum öyle insanlari. Kalbi, gönlü hos görenler olsunda ne olursa olsun. Zaten cocuklugumdan beri her kültürü yasadim, onun icin ben ayirt edemiyorum, okulda yanimda Zencide oturdu, Cinlide, Hindistanlisida oturdu, Almanida, Yunanida oturdu, Fransizida...yani önemli olan orada o insanin kalbiydi, merhametiydi, sevgisiydi, arkadasligi idi...gerisi, bana ne. .
Konuyu nereden getirdim oraya, hani biz türkler cok severiz, kategorize etmeyi, su sudur, bu budur, evli olursan susun, cocuk yapmamis olursan busun. Hatta ben bir keresinde duydum : aaayyy dogurmayan kadin, kurumus agaca benzer dedi. Haklisin Remziye teyze haklisin, sen dogurdunda neye benziyorsun acaba diyince, annem 2 hafta Remziye teyzeye cevap verdim diye benimle konusmadi...bu olay tabi 10 sene önceydi, belki simdi olsa Remziye teyzenin kalbini kirmazdim...
Yani bizler psikologlarin dedigi gibi " zor vakalariz ". Annem hep der, sende neyi yanlis yaptim acaba ? Oysaki basardiklarimi görmez. Ama bazende, eger bir seye cok kizmissa, iyikide yapmadin sen cocuk der. Yani annemde ne istiyor pek anlamadim. Birde hep: sen erkek olmaliydin erkek, o zaman belim yere gelmezdi " tarzi birsey der. Derimki: aanneeeee, senin yine belin yere gelmez merak etme, su erkekleride kafanizda idealize etme yahu....
anlatmışımdır bı anım var,ben haca gittim geldim,millet ayy cocugun yok ne işin var hacda falan
Her konuda oldugu gibi bu konudada hemfikiriz.din konusunda da eşinizle hemfikir misiniz
Her konuda oldugu gibi bu konudada hemfikiriz.
Sende biraz rahat et, fazla düsünme, esinle hayatin tadini cikarmaya bak, bir bakmissin hamilesin. Bunu cok yasadim, arkadaslarim pes ettikten sonra kendiliginden olustu ve süper bir duygu, ummadigin an hamile kalmak.
Bizler bu avantajlari pek yazmak istemedik, cünkü yanlis anlasilabilir, sanki kiyaslama yapar gibi olur diye, hepimizde bu konuda hemfikirdik.Ama siteye girdi mi insan arada çocuksuz olmanın avantajlarını görmek istiyor :)
Günaydin Elysionightselamlar canim.
Nasilsin ? Nick tanidik geliyor, eski topikde varmiydin ?
Sen önemlisin, sen ve esin.sizler nasıl anladınız hiçbir zaman anne olmak istemedinizi ben niye anlayamıyorum kendimi ya, gerçi aileden de çok baskı var tedavi ol diye olmuyorum gerçi de ...belki de kendim istemiyorum ama ailem için mi olsun diye düşünüyorum bilemedim..
Dogrudur, demek oradan aklimdaydin. Aynen gördügün gibi canim, hayatin güzel yanlarini yasamaya calisiyoruz.Vardim sivrikose nickimdi iyiyim tesekur ederim sizler ?
Sen önemlisin, sen ve esin.
Ikiniz ne düsünüyorsunuz tam anlamadim ben, Biraz aciklarmisin ? Kac senedir evlisin ? Calisiyormusun ?
Eskiden evlenmeden önce hayallerin nasildi ? Hayallerini süslermiydi, yuvam olsun, cocuklarim olsun gibi ?
Aslinda her insan ne istedigini cok iyi bilmeli bu hayatta, yoksa cok zor gecer ömür...
Ben daha öncede yazmistim, hic icimde anne olma duygusu yoktu. Anneligi sevmiyorum, bana birsey vermiyor...anne diyince aklima, dert, problem, endise, kaygi, fedakarlik, cefa, üzüntü, ve sadec bir günlük degil ömür boyu.....diyeceksinki sende hep negatif yanlarini görüyorsun. Evet o kadar cok negatif yani varki, pozitif yani benim gözümde cok az ve mantigim el vermedi.
Yukarida yazdigim gibi, dönüsü olmayan büyük ve zor bir karar.
Düsünsene evlilikde bile ayrilirsin, yeni bir Hayat arkadasi bulabilirsin veya hicde bulmazsin, ama bu öyle birsey degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?