• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

ayy oliviam kurumuş ağac neki,bana ne dediler biliyomusun,çocugu olmayan kadın merhemetsiz olurmuş,ay hersey ağlayan merhemetli ben acep çocuk olsa ne olrudum,söylim,tımarhane
bizim ağrı eşiğimiz düşük kızlar,
bak sunda çok haklısın,kocaya kızınca ayyy en ıyısı sensın evlenme
çocuga kızınca ayy ıyıkıde cocugun yok

sonra ama nereye kadar mecbur evlencen çocuk yapcan dıkılı agacın olsun,
ayy kızlar şiştim bu uzar gider...
ama çok şükürki yıllar evvel bu konuyu acınca benım gıbı hatunlar var,ve erkeklerde var dıye çok mutlu olmuştum
kızlar o zaman ıstanbulun unlu bir diyetısyenıne gitmiştim,çok güzel bir kadaın,ama boşanmak uzere ımış,çocuk yuzunden,bizim forumdan söz ettim,kadın aa demişdi varmı benım gıbıler

hahahhaha cok güldüm ya, cok haklisin, ömür boyu daha bu sürecek bizde.
Baska konuya gececegim, ya bilmiyorum neden, demekki o zamanlar cocuklugumdan beri hissetmisim yasamak cok güzel bir sey diye. Hep neseli, gülen bir cocukdum ve cok muzurdum evin en kücügü oldugum icin herhalde. Evde her hüzün cöktügünde güldüren bendim etrafimda. Gencken yine öyle oldu halada öyleyim. Gülmeyi, hele hele zor zamanlarda daha cok sevdim, cünkü hic bir zaman su hayati ciddiye alamadim ya.
Anatomi dersinde ölüler önümüzde, hissettigim sey sadece, Insallah güzel bir hayatiniz olmustur, bol bol gülmüssünüzdür diye düsündüm. Yahu kiraciyiz bu dünyada yaaaa. Hic kimsenin beni üzmesine izin vermedim. Herseyden ders aldim, her gün yeni seyler ögrendim. Cok iyi gözlemciyimdir.
Biliyordum gün gün yaslanacagim ve bir canim var... yani hep mutlu olmayi sectim. Karsilik beklemeden sevdim, karsilik beklemeden yardim ettim yeri geldiginde, herkese saygi duydum ve özellikle, yaslilara, cocuklara, hayvanlara ve dogaya cok saygi ve sevgi duydum. Var oldum hep, hem kendime hemde etrafima. Paylasmayi sevdim.
Cok düstügümde, zorluk cektigimde, kimse bana yakistiramadi aciyi, üzüntüyü, herkes cabuk iyiles yine eskisi gibi ol dediler. Oldum...Demekki neymis ? Hep yaratici ve üretici olmak kadar güzel birsey yok.
Bazen yanimda calisanlarim bana kizarlar, siz o cok zor hastaya cok iyi davraniyorsunuz derler, ama biliyorumki o zor hastam birseye kirgin, güvenini yitirmis ve ben o cekirdegini kirinca dünya tatlisi ici cikiyor ortaya. Hic ön yargili olmadim. Bazen ummadigim insanlardan birseyler ögrendim. Sonuc hepimiz insaniz ve hepimizde sevgiye muhtaciz. Düsünsenize sevgiyi cogaltirsak belki bir gün kötülüklerde yok olacak bu dünyada...Hepimiz ayniyiz, hepimiz insaniz...
Bazen bana kötülük yapmak isteyen insan bunu yapamadi cünkü iyi niyetimle ciktim karsisina ve o yaptigi ile kaldi...

her daim sevin,gülün,sevilin...
gökyüzü masmavi,ve ay yıldızlar ve güneş görevini yapıyor çok şükür...
dün akşam güneş an be an kaybolurken ona el salladım,güle güle,ama sabah yine gel,şimdi nöbetini yıldızlara ve aya bırak,sabah görüşmek üzere diye ...sevdim onu maşaalh sen ne süpersin güneş...seni yaradana çok şükür,kurban olurum seni yaradana diye güneşle giderayak konuştuk,camdan ona el salladığımı gören,deli olduğu düşünmüştür :)

Farahnihal, bak istedigin gibi dezavantajlarida konusuyoruz burada. Hani sen demistin ya birazda bu gibi konulara deginin diye, bazen böyle kendiliginden olusuyor iste.
Flores, öyle güzel anlatim seklin varki, resmen okurken gözümde canlandi. Icim acidi...aaahhh analar aaahhh...
Endulus, aynen öyle. Ama sen o zamanlar yani senin topikde pek gelmezdin degilmi ? Hep soracagim, simdi sorayim bari...

sessizde olsam takipteyim hep, eşime bende çocuk istemediğimi sık sık söylüyorum artık...hiçbir şekilde tedavi düşünmüyoruz şimdilik tedavisizde mucize olur dediler bize veren Allah bilemeyiz tabi ama planlarımız arasında yok şimdilik :KK54:

evveeettt ya, öyle oldu ne yazikki, oysa ne güzeldi sohbetlerimiz.
Senin dindar oldugunu biliyorum, sende benim dindar olmadigimi biliyorsun ama bak yeterki kalpler bir olsun, gönüller bir olsun nasilda seviyoruz birbirimizi.
Sende öylemisin ? Ben insanlarin hic bir ayricaligina bakmam, ama su kalbi varya kalbi, eger bir insan kalbi yumusaksa ve merhametliyse ben cok seviyorum öyle insanlari. Kalbi, gönlü hos görenler olsunda ne olursa olsun. Zaten cocuklugumdan beri her kültürü yasadim, onun icin ben ayirt edemiyorum, okulda yanimda Zencide oturdu, Cinlide, Hindistanlisida oturdu, Almanida, Yunanida oturdu, Fransizida...yani önemli olan orada o insanin kalbiydi, merhametiydi, sevgisiydi, arkadasligi idi...gerisi, bana ne. .
Konuyu nereden getirdim oraya, hani biz türkler cok severiz, kategorize etmeyi, su sudur, bu budur, evli olursan susun, cocuk yapmamis olursan busun. Hatta ben bir keresinde duydum : aaayyy dogurmayan kadin, kurumus agaca benzer dedi. Haklisin Remziye teyze haklisin, sen dogurdunda neye benziyorsun acaba diyince, annem 2 hafta Remziye teyzeye cevap verdim diye benimle konusmadi...bu olay tabi 10 sene önceydi, belki simdi olsa Remziye teyzenin kalbini kirmazdim...
Yani bizler psikologlarin dedigi gibi " zor vakalariz ". Annem hep der, sende neyi yanlis yaptim acaba ? Oysaki basardiklarimi görmez. Ama bazende, eger bir seye cok kizmissa, iyikide yapmadin sen cocuk der. Yani annemde ne istiyor pek anlamadim. Birde hep: sen erkek olmaliydin erkek, o zaman belim yere gelmezdi " tarzi birsey der. Derimki: aanneeeee, senin yine belin yere gelmez merak etme, su erkekleride kafanizda idealize etme yahu....

dindar olmadıgını biliyorsun derken..sadece meraktan birde din konusunda da eşinizle hemfikir misiniz..özel olmazsa..
nazar değmesin ama sanırım mutlu evliliklerde çocuk çokta aranmıyor, gerçekten ihtiyaç hissetmiyorum..yegenlerim yetiyor bana..

kızlar erkeler aslında bılmıyor,istiyormu ıstemıyormu,sadece sisteme uyuyorlar,böle gelmiş böle gider,toplum onlara öyle bir dayatıyorki,içlerınde gerçekten baba olmak isteyen vardır,
yakın ıkı arkadaşım var baba olduktan sonra bunu kaldıramadı,eşleri ile ilişkileri bitti
tersıde var anne olmayı kaldıramayan,hatta unlu bır futbolcunun eşi intihar etmişti,
çok şükür ki biz biliyoruz,bize göre değil,

anlatmışımdır bı anım var,ben haca gittim geldim,millet ayy cocugun yok ne işin var hacda falan
:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:
Neeeeyyyyy? Ya endulus, senin etrafındaki insanlar hep akraba evliliği yapmış galiba.... Baksana zekaları hastalık derecesinde düşük..... Yani hacca Allah için gitmiyor bir Müslüman, evlatları için gidiyor, hey Allahım....
Taklid-i iman denilen şey ne tehlikeli, ne büyük vebal; cahil insanların müslüman olması, kendini müslüman diye tanıtan kişinin Kur'an'ı anlamamış olması ne korkunç.

din konusunda da eşinizle hemfikir misiniz
Her konuda oldugu gibi bu konudada hemfikiriz.
Sende biraz rahat et, fazla düsünme, esinle hayatin tadini cikarmaya bak, bir bakmissin hamilesin. Bunu cok yasadim, arkadaslarim pes ettikten sonra kendiliginden olustu ve süper bir duygu, ummadigin an hamile kalmak.

Her konuda oldugu gibi bu konudada hemfikiriz.
Sende biraz rahat et, fazla düsünme, esinle hayatin tadini cikarmaya bak, bir bakmissin hamilesin. Bunu cok yasadim, arkadaslarim pes ettikten sonra kendiliginden olustu ve süper bir duygu, ummadigin an hamile kalmak.

BENDE işte hamile kalmak istiyor muyum onu bilmiyorum olmasa üzülmücem sanki..biraz daha zamanım var benim hissetiklerimden emin değilim..mesela bazen haberlerde gerçek hayatta neler duyuyoruz rahatlıkla öyle olacaksa hiç olmasın diyebiliyoruz eşimle..

Günaydin Elysionight :KK73::KK73::KK73: selamlar canim.
Nasilsin ? Nick tanidik geliyor, eski topikde varmiydin ?

sizler nasıl anladınız hiçbir zaman anne olmak istemedinizi ben niye anlayamıyorum kendimi ya, gerçi aileden de çok baskı var tedavi ol diye olmuyorum gerçi de ...belki de kendim istemiyorum ama ailem için mi olsun diye düşünüyorum bilemedim..

Bu Sabah FarahNihal sen geldin aklima ve demistinki :
Ama siteye girdi mi insan arada çocuksuz olmanın avantajlarını görmek istiyor :)
Bizler bu avantajlari pek yazmak istemedik, cünkü yanlis anlasilabilir, sanki kiyaslama yapar gibi olur diye, hepimizde bu konuda hemfikirdik.
Ama sunu diyebilirimki, hele hele evliligin basinda, cocuk olmayinca süper geciyor, esinle hep hasir nesirsin. onu tanimaya calisiyorsun , oda seni tanimaya calisiyor, Mutlusun, sorumluluk yok, uykunu aliyorsun, her zaman bakimlisin, üzerin kusmuk kokmuyor, esine zaman ayirabiliyorsun, cok geziyorsun, arkadaslarla etkinliklere katiliyorsun veya evli arkadaslar edipnip birbirine misafirligie gidiyorsun, cok gülüyorsun vs. vs. yani uzun lafin kisasi hemen cocuk yapmak evliligi cok yipratan bir unsur.

sizler nasıl anladınız hiçbir zaman anne olmak istemedinizi ben niye anlayamıyorum kendimi ya, gerçi aileden de çok baskı var tedavi ol diye olmuyorum gerçi de ...belki de kendim istemiyorum ama ailem için mi olsun diye düşünüyorum bilemedim..
Sen önemlisin, sen ve esin.
Ikiniz ne düsünüyorsunuz tam anlamadim ben, Biraz aciklarmisin ? Kac senedir evlisin ? Calisiyormusun ?
Eskiden evlenmeden önce hayallerin nasildi ? Hayallerini süslermiydi, yuvam olsun, cocuklarim olsun gibi ?
Aslinda her insan ne istedigini cok iyi bilmeli bu hayatta, yoksa cok zor gecer ömür...
Ben daha öncede yazmistim, hic icimde anne olma duygusu yoktu. Anneligi sevmiyorum, bana birsey vermiyor...anne diyince aklima, dert, problem, endise, kaygi, fedakarlik, cefa, üzüntü, ve sadec bir günlük degil ömür boyu.....diyeceksinki sende hep negatif yanlarini görüyorsun. Evet o kadar cok negatif yani varki, pozitif yani benim gözümde cok az ve mantigim el vermedi.
Yukarida yazdigim gibi, dönüsü olmayan büyük ve zor bir karar.
Düsünsene evlilikde bile ayrilirsin, yeni bir Hayat arkadasi bulabilirsin veya hicde bulmazsin, ama bu öyle birsey degil.

Sen önemlisin, sen ve esin.
Ikiniz ne düsünüyorsunuz tam anlamadim ben, Biraz aciklarmisin ? Kac senedir evlisin ? Calisiyormusun ?
Eskiden evlenmeden önce hayallerin nasildi ? Hayallerini süslermiydi, yuvam olsun, cocuklarim olsun gibi ?
Aslinda her insan ne istedigini cok iyi bilmeli bu hayatta, yoksa cok zor gecer ömür...
Ben daha öncede yazmistim, hic icimde anne olma duygusu yoktu. Anneligi sevmiyorum, bana birsey vermiyor...anne diyince aklima, dert, problem, endise, kaygi, fedakarlik, cefa, üzüntü, ve sadec bir günlük degil ömür boyu.....diyeceksinki sende hep negatif yanlarini görüyorsun. Evet o kadar cok negatif yani varki, pozitif yani benim gözümde cok az ve mantigim el vermedi.
Yukarida yazdigim gibi, dönüsü olmayan büyük ve zor bir karar.
Düsünsene evlilikde bile ayrilirsin, yeni bir Hayat arkadasi bulabilirsin veya hicde bulmazsin, ama bu öyle birsey degil.

4 yıllık ...çalışıyorum..eşimle gezmeye bayılıyoruz...ama asgari ücretli çalışıyoruz ikimizde evimiz var idare oluyoruz kısaca..tedavi olmak için maddi kısmı belirttim yani tüp bebeğe milyarlar döküp hem maddi hem manevi yıpranmak istemiyorum açıkcası birde o tedaviler iğneler hiç göze alamıyorum olacagı varsa her türlü olur gibi geliyor..
çocuk hayali düşündüm de çokta kurmadık eşimle ama yinede ara ara geçerdi konusu hep bir tane düşünürdük..eşim yegenlerine bile tahammül edemiyor iki saatten sonra sıkılır mesela..birde olmayacagını öğrendik eşimle daha kenetledik aşkımız daha bir arttı yani çocuksuzlugun bir eksisini görmedik henüz..tabiki çevre baskısı çok..benim çocuk delisi olmama tuhaf bakıyorlar..şuan çok kararsızım yani..toplumda dışlanma , yüzüme vuranlar tabikide çıkmıyor değil..eksik muamelesi yapanlar oluyor..ne bilim eşimlede çok konuşmuyoruz, doktora gitmek hiç yok planlarımızda..şimdilik gayet iyi mutluyuz..ama net olmak istiyorum kendimden..olamıyorum sorunum o

Günaydın canlar...
Yazmayacaktım bunu ama konu yine bebeğe-çocuğa gelmiş o yüzden yazacağım.
Dün söylemiştim ters tarafımdan kalktım diye. Nispeten kötü bir gün geçirdim akşama kadar çok sıkıldım.
Akşam da evde eşimle şu an hatırlamadığım bir konuda konuşurken şöyle demiştim: "Evet, çünkü biz artık 2 kişilik yaşıyoruz."
O da (gelecekte baba olmak istiyor) şöyle dedi: "Evet şimdilik 2, ileride 3." ve karnıma dokundu :(
Zaten kötü bir gün geçirmiştim gergindim ve o hareketi beni iyice gerdi. Ürktüm benim bedenimde bir bebeği kastedince.
Elini ittim, hoşlanmadığımı söyledim. "Peki ne zamana kadar?" diye konuyu açtı.
Endişelerimden bahsettim, dünyanın iyiye değil kötüye giden bir yer olduğundan, imkanlarımızdan bahsettim.
Sadece dinledi.
F farahnihal seni anlıyorum. Benim şu an için bebek düşünmem imkansız çünkü içimden gelmiyor. Tıpkı olivia gibi bunun sorumluluğu, zorluğu geliyor aklıma ve içimde "benim de bebeğim olsa" diye bir heves de yok. Gelecek için ise kararsızım. Büyük ihtimalle eşim böyle yapmasa daha net olurdum. O da benim gibi düşünse, hissetse anneliği aklımın ucundan bile geçirmezdim. Sizin evliliğiniz bizimkinden daha eski bu yüzden birtakım şeyler daha da oturmuştur diye düşünüyorum. Karşılıklı oturup konuşmanız daha kolaydır. Yaşınızı bilmiyorum ama ben biraz da yaşımın genç olduğunu düşündüğüm için böyle oluyor galiba. İnsan 24 yaşında kelebek olup uçmalı bana göre.

Ciftler arasindaki bu bebek isteme istememe durumu keske onceden paylasilsada kimse zor duruma dusmese ne bebek isteyen hasret ceksin ne istemeyen zorunda hissetsin
Aslinda bakarsan cok önemli bir konu bu bence gözardi edilen ama önemli birkonu

Back