• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Öyle demeyin endulus ya :)
günleriniz sevgi dolu geçsin :KK68:
illaki bir insan olmak zorunda değil bu, evdeki çiçeğiniz bile olabilir.
insan sevgi dolu olsun yeter ki.... :KK37:
evet hayatım takılıyorum size,sonuçta kaç kişiyiz,çocuk istemedığımız için bırbırını anlayan insanlarız,sizleri tanımıyorum ama sevıyorum,öle nazlanıyorum kızlar,yoksa maşallah diyorum eşlernızle size

hahahahaha :)))) Ilahi kizlar, gece vakti beni güldürdünüz, Allah`da sizi güldürsün.
Hic olurmu Endulus, sen bizim basimizin tacisin, hatta bu konunun gercek (!) sahibisin :KK68:

Aaayyy bazen baska yerlerdede duramiyorum yorumlar yaziyorum ama anlamiyorum gercekmi konular yoksa sakami ???:KK57:
Yahu bu nasil bir döngüdür arkadas ??? Biz zamaninda okuyalim diye dayak yerdik, yemin ediyorum saka degil. Simdikilerin her imkani var okumaktan cok koca derdindeler yahu.
Yani bir yerlere gelelim diye mücadele edip, bu dünyada bizimde corbamiz olsun diye ömür boyu cabaladik. Kizin biri dört aylik evli, dert etmis neden hamile kalamiyor diye, Yas 19 ???
Ben onun yasindayken mum isiginda ders calisirdim, kimse rahatsiz olmasin diye....
Tekrar söylüyorum, iyikide cocugum yok, cünkü böyle cocuklarim olsun istemezdim. Eeeee benim gibide olacaginin garantisi yok, iyikide yapmamisim, yemin ediyorum intihar ederdim böyle okumayi, bilgiyi, egitimi tinlamayan cocugum olsaydi. Gercekten yapamazdim, saka degil. Yani kabul edemezdim.. Eee ne yapacaksin, satsan satamazsin, atsan atamazsin, bir kere dogurmussun...oooohhooo al basina ömür boyu dert. Yok arkadas ben cok mutluyum halimden....:KK36:
Dönüsü olmayan yollar bana göre degil !!!:KK51:

Be
Aaayyy bazen baska yerlerdede duramiyorum yorumlar yaziyorum ama anlamiyorum gercekmi konular yoksa sakami ???:KK57:
Yahu bu nasil bir döngüdür arkadas ??? Biz zamaninda okuyalim diye dayak yerdik, yemin ediyorum saka degil. Simdikilerin her imkani var okumaktan cok koca derdindeler yahu.
Yani bir yerlere gelelim diye mücadele edip, bu dünyada bizimde corbamiz olsun diye ömür boyu cabaladik. Kizin biri dört aylik evli, dert etmis neden hamile kalamiyor diye, Yas 19 ???
Ben onun yasindayken mum isiginda ders calisirdim, kimse rahatsiz olmasin diye....
Tekrar söylüyorum, iyikide cocugum yok, cünkü böyle cocuklarim olsun istemezdim. Eeeee benim gibide olacaginin garantisi yok, iyikide yapmamisim, yemin ediyorum intihar ederdim böyle okumayi, bilgiyi, egitimi tinlamayan cocugum olsaydi. Gercekten yapamazdim, saka degil. Yani kabul edemezdim.. Eee ne yapacaksin, satsan satamazsin, atsan atamazsin, bir kere dogurmussun...oooohhooo al basina ömür boyu dert. Yok arkadas ben cok mutluyum halimden....:KK36:
Dönüsü olmayan yollar bana göre degil !!!:KK51:
Imzami atarim bende derimki hayatta degistiremeyecegim seylere girmem,ve cocuk asla degistiremeycegin birsey,atsan atilmaz satsan satilmaz,saini boyat degitir,evini al begenme degis,ama cocuk olemi,ama kizlar yine su dunyaya cocuk getirdikleri icin cesaretletinden dolayi alkisliyorum onlari,anlamiyorumki hayat bize zorda onlara nasil bu kadar kolay, hele bide islami yonu varki aman yarabbi sonu cehennem cukuru, ayy olivia ne guzel yazmisin

Ya Endulusum, bak cok dogru söylemissin, aslinda bende deli cesaretide vardir, hic bir seyden korkmam ama bir tek bu konuda cok korktum, cesaretim yok.
Ama dedigin gibi gercekten bu dünyaya cocuk getirenleri cani gönülden kutluyorum bizim gibi cesaretsiz omadiklari icin.
Yok, yapamam, inan herseye varim bu dünyada ama bir insanin sorumlulugunu ve mesuliyetini alamam.
Ooohhhh aksamlari mis gibim uyurum, acaba cocuk nerde bu saatlerde diye derdim yok, cünkü görüyorsunuz iste alin size dünyalar güzeli Özgecan, eve giderken........neler yasadi ve sonunda öldü....
Hala acisi icimde, yok ben bu dünyaya hem cesaretsizligimden hemde böyle kötü bir dünyaya gözümden bile sakindigim cocugumu feda edemem. Yok, ben cok hassas, narin ve cok duygusalim, ben herhalde cocuk büyüteyim derken ölmüstüm bu zamana kadar....

Ya Endulusum, bak cok dogru söylemissin, aslinda bende deli cesaretide vardir, hic bir seyden korkmam ama bir tek bu konuda cok korktum, cesaretim yok.
Ama dedigin gibi gercekten bu dünyaya cocuk getirenleri cani gönülden kutluyorum bizim gibi cesaretsiz omadiklari icin.
Yok, yapamam, inan herseye varim bu dünyada ama bir insanin sorumlulugunu ve mesuliyetini alamam.
Ooohhhh aksamlari mis gibim uyurum, acaba cocuk nerde bu saatlerde diye derdim yok, cünkü görüyorsunuz iste alin size dünyalar güzeli Özgecan, eve giderken........neler yasadi ve sonunda öldü....
Hala acisi icimde, yok ben bu dünyaya hem cesaretsizligimden hemde böyle kötü bir dünyaya gözümden bile sakindigim cocugumu feda edemem. Yok, ben cok hassas, narin ve cok duygusalim, ben herhalde cocuk büyüteyim derken ölmüstüm bu zamana kadar....
Ayyy olivia hayatim icime olivia kacmis dicem,ama ben buyugum,senin icine endulus kacmis,seni tanisa bizimkiler soka girer bu kizin beyni nasil yikadin diye

Ben de şu mesajının altına imzamı atabilirim.
İnan ki çocuk istememe sebeplerimden biri de şu: Gördüğüm, anne olan kişilerin ortak noktası, (filmlerde bile) "çocuğum bir yana, dünya bir yana" demeleri. Eminim anne olsam ben de elin çocuğuna durduğum gibi uzak durmam. Çok severim onu. Sonuçta kendi canım kanım olacak. Ama ben de o duygusallığı, o yoğun, sonsuz sevgiyi bünyemin kaldırmayacağını düşünüyorum. Sokakta yaralı kedi görsem canımdan can gidiyor. Benim çocuğumun düşüp dizini kanattığını bir düşünsenize :KK35:
Offff... Annemin benimle ilgili bir anısı var. Onu hatırladım. Sizinle paylaşayım.
Benim küçüklüğümde hazır bebek bezleri bu kadar yaygın değilmiş. Annem de masraf artmasın diye kumaş ile naylondan oluşan bezlerden almış. Beni öyle bezlerlermiş. Bir gün o bezleri kaynatıp temizleyeceğim diye uğraşırken, ben beşikte ikide bir mızmızlanıyormuşum. Annem gelince susup, gidince yine ağlıyormuşum. Annem de sonunda "Ağlarsan ağla, az bir işim kaldı." deyip işe devam etmiş. Neyse iş bitmiş. Annem yanıma bir gelmiş ki beşiğin demirine kendimi kıstırmışım, kıpkırmızı olmuşum. Bin pişman olmuş ama ne fayda. Almış beni, ben ağlarım, o ağlar. Babam işten gelmiş "analı kızlı neye ağlıyorsunuz?" demiş. O günden sonra da babam kumaş bezleri anneme yasak etmiş. Allah'ım, düşündükçe içim acır. Annem zaten çalışan bir kadındı ve vicdan azabı duyardı beni başkalarına bırakırken. Ben ondan farklı olmayacağım ki... Gerçekten eğer eşim çok ısrar ederse ancak öyle anne olabilirim diye düşünüyorum. Bilemiyorum işte yaşım da genç daha. İleride ne olacak göreceğiz :KK51:

Farahnihal, bak istedigin gibi dezavantajlarida konusuyoruz burada. Hani sen demistin ya birazda bu gibi konulara deginin diye, bazen böyle kendiliginden olusuyor iste.
Flores, öyle güzel anlatim seklin varki, resmen okurken gözümde canlandi. Icim acidi...aaahhh analar aaahhh...
Endulus, aynen öyle. Ama sen o zamanlar yani senin topikde pek gelmezdin degilmi ? Hep soracagim, simdi sorayim bari...

Farahnihal, bak istedigin gibi dezavantajlarida konusuyoruz burada. Hani sen demistin ya birazda bu gibi konulara deginin diye, bazen böyle kendiliginden olusuyor iste.
Flores, öyle güzel anlatim seklin varki, resmen okurken gözümde canlandi. Icim acidi...aaahhh analar aaahhh...
Endulus, aynen öyle. Ama sen o zamanlar yani senin topikde pek gelmezdin degilmi ? Hep soracagim, simdi sorayim bari...
günaydın canım,anlamadım çok gelmezdin derken soruyu,aslında foruma çok yazıyordum,ama bir ara çok sert girdi herkes birbirine,polemiğe girmedim ben,yoksa cevap verilcek olursa iki laf ederim çocuk sahıbı olanlar sataşanlar öle kalırlar,ama gerek yok,birde o dönem ben herkesle sosyal hayatımda bu konuyla ilgili çok sert söylemlerde bulunurdum,ama artık.bu konuya açana bile konuşturmuyorum,yoksa çok agır konuşurum ben,Ayy Allah sanada çocuk versin dedikleri zaman susyorum,konuyu değişiyorum,haa illede ileri geri konuşan olursa alıyor agzının payını,kalıyor öle

anlatmışımdır bı anım var,ben haca gittim geldim,millet ayy cocugun yok ne işin var hacda falan,biri geldi,ben 3 çocuk doğurdum,yemedım içmedim,geriliyor ayyy,hacımı tebriğe gelmiş guya,ama sen yarımsın anne bile değilsin,yarım kadın falan diyor,neyse önce sustum baktım kadın çok ileri gitti,uykusuz kaldım onlar için,anlatamam sanırsınkı dunyayı kurtarmısda,bende dunya kurtarmak yerıne haca gitmişim

kızlar ateş çıktı tepeme,baksana dedim,demek uykusuz kaldın,acaba sen Allah için kalkım uykunu feda edip namaz kıldınmıkıde,onun sana veridği nımet için bu kadra tapılası işler yaptın,mor oldu kaldı,ben çocuk için uykusuz kalmadım,ama Rabbim için uykusuz kalıyorum

Günaydın herkese... endulus çok iyi cevap vermişsin. Hak etmiş.
Ben de bugün tersimden kalktım. Huysuzum. Herkese :63: yapasım var...

bir ara çok sert girdi herkes birbirine,polemiğe girmedim ben
evveeettt ya, öyle oldu ne yazikki, oysa ne güzeldi sohbetlerimiz.
Senin dindar oldugunu biliyorum, sende benim dindar olmadigimi biliyorsun ama bak yeterki kalpler bir olsun, gönüller bir olsun nasilda seviyoruz birbirimizi.
Sende öylemisin ? Ben insanlarin hic bir ayricaligina bakmam, ama su kalbi varya kalbi, eger bir insan kalbi yumusaksa ve merhametliyse ben cok seviyorum öyle insanlari. Kalbi, gönlü hos görenler olsunda ne olursa olsun. Zaten cocuklugumdan beri her kültürü yasadim, onun icin ben ayirt edemiyorum, okulda yanimda Zencide oturdu, Cinlide, Hindistanlisida oturdu, Almanida, Yunanida oturdu, Fransizida...yani önemli olan orada o insanin kalbiydi, merhametiydi, sevgisiydi, arkadasligi idi...gerisi, bana ne. .
Konuyu nereden getirdim oraya, hani biz türkler cok severiz, kategorize etmeyi, su sudur, bu budur, evli olursan susun, cocuk yapmamis olursan busun. Hatta ben bir keresinde duydum : aaayyy dogurmayan kadin, kurumus agaca benzer dedi. Haklisin Remziye teyze haklisin, sen dogurdunda neye benziyorsun acaba diyince, annem 2 hafta Remziye teyzeye cevap verdim diye benimle konusmadi...bu olay tabi 10 sene önceydi, belki simdi olsa Remziye teyzenin kalbini kirmazdim...
Yani bizler psikologlarin dedigi gibi " zor vakalariz ". Annem hep der, sende neyi yanlis yaptim acaba ? Oysaki basardiklarimi görmez. Ama bazende, eger bir seye cok kizmissa, iyikide yapmadin sen cocuk der. Yani annemde ne istiyor pek anlamadim. Birde hep: sen erkek olmaliydin erkek, o zaman belim yere gelmezdi " tarzi birsey der. Derimki: aanneeeee, senin yine belin yere gelmez merak etme, su erkekleride kafanizda idealize etme yahu....

Back