Evet, haklısınız. Kendimden yola çıkacak olursam, evlenmeden önce eşimle yaptığımız konuşmalarda hep çocuk ikinci plandaydı. Öncelik bizim evliliğe ve birbirimize alışmamız olacaktı. Böyle konuşmuştuk. Hatta en az 3 yıl düşünmeyeceğiz çocuk falan dedik. Daha 1 yıl bile olmadı evleneli. Ben evlendikten sonra çocuk fikrinden daha da uzaklaştım. İster istemez belli ettim bunu da. O da haklı olarak üzülüyor. Tahminimce ben ileriki yıllarda anne olacağım. Ama bunu yapmadan önce eşimin bu fikirden vazgeçebilirliğini sonuna kadar deneyeceğim. Elbette evlenirken baba olmayı hayal etmiş olabilir. Ben de buna saygı duyarım. Artık hangimiz fikrinden vazgeçer göreceğiz. Aslında burada oyunbozanlık eden benmişim gibi görünüyor. O konuşmalarımızın üzerinden ise 5 yıl geçti. Küçüktük, büyüdük. Bekardık, evlendik. Birçok şey yaşadık, hayat görüşümüz değişmiş olabilir. Bendeki bu değişikliği bunlara bağlıyorum ben.Ciftler arasindaki bu bebek isteme istememe durumu keske onceden paylasilsada kimse zor duruma dusmese ne bebek isteyen hasret ceksin ne istemeyen zorunda hissetsin
Aslinda bakarsan cok önemli bir konu bu bence gözardi edilen ama önemli birkonu
Günaydın canlar...
Yazmayacaktım bunu ama konu yine bebeğe-çocuğa gelmiş o yüzden yazacağım.
Dün söylemiştim ters tarafımdan kalktım diye. Nispeten kötü bir gün geçirdim akşama kadar çok sıkıldım.
Akşam da evde eşimle şu an hatırlamadığım bir konuda konuşurken şöyle demiştim: "Evet, çünkü biz artık 2 kişilik yaşıyoruz."
O da (gelecekte baba olmak istiyor) şöyle dedi: "Evet şimdilik 2, ileride 3." ve karnıma dokundu
Zaten kötü bir gün geçirmiştim gergindim ve o hareketi beni iyice gerdi. Ürktüm benim bedenimde bir bebeği kastedince.
Elini ittim, hoşlanmadığımı söyledim. "Peki ne zamana kadar?" diye konuyu açtı.
Endişelerimden bahsettim, dünyanın iyiye değil kötüye giden bir yer olduğundan, imkanlarımızdan bahsettim.
Sadece dinledi.
F farahnihal seni anlıyorum. Benim şu an için bebek düşünmem imkansız çünkü içimden gelmiyor. Tıpkı olivia gibi bunun sorumluluğu, zorluğu geliyor aklıma ve içimde "benim de bebeğim olsa" diye bir heves de yok. Gelecek için ise kararsızım. Büyük ihtimalle eşim böyle yapmasa daha net olurdum. O da benim gibi düşünse, hissetse anneliği aklımın ucundan bile geçirmezdim. Sizin evliliğiniz bizimkinden daha eski bu yüzden birtakım şeyler daha da oturmuştur diye düşünüyorum. Karşılıklı oturup konuşmanız daha kolaydır. Yaşınızı bilmiyorum ama ben biraz da yaşımın genç olduğunu düşündüğüm için böyle oluyor galiba. İnsan 24 yaşında kelebek olup uçmalı bana göre.
Ciftler arasindaki bu bebek isteme istememe durumu keske onceden paylasilsada kimse zor duruma dusmese ne bebek isteyen hasret ceksin ne istemeyen zorunda hissetsin
Aslinda bakarsan cok önemli bir konu bu bence gözardi edilen ama önemli birkonu
sizdemi düşünmüyorsunuz bebek..
Düşünmüyoruz benim esimde 30 yasinda
peki Farahnihal, sadece bu konudami kararsizsin yoksa geneldemi karar vermekten zorlanirsin ?
hiçbir zaman yani ..ne mutlu siz kararını vermişsiniz..
Elysionight , canim biraz anlatsana, eskilerden neler konustun, ne kalmis aklinda, Endulusun eski topigi hatirliyorsun degilmi ?
kararsızlığım şöyle aslında tedavi görmek istemiyorum ama olursa kendiliğinden istiyor muyum eğer istemiyorsam önlemini almam gerekmez mi..eşimlede konuşmuyoruz ki detaylı , eşimde kesinlikle tedavi düşünmüyor aslında..
Dikkatimi çekti. Avatarında hamile kadın fotosu var. Pamuk kızım yazmışsın. Ayrıca böyle de bir konun var...
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/konyada-kres-ariyorum.793608/
Cidden tuhaf.Ben de bu topiğin sıkı takipçisiyim,çok şey öğreniyorum.Ama ne fotoğraf,ne profil sözü,ne de konusu tutarlı değil...Çocuk istemeyen biri neden pamuk kızım yazar ya da hamile kadın fotoğrafı koyar ? Ne alaka yani ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?