cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Evet, haklısınız. Kendimden yola çıkacak olursam, evlenmeden önce eşimle yaptığımız konuşmalarda hep çocuk ikinci plandaydı. Öncelik bizim evliliğe ve birbirimize alışmamız olacaktı. Böyle konuşmuştuk. Hatta en az 3 yıl düşünmeyeceğiz çocuk falan dedik. Daha 1 yıl bile olmadı evleneli. Ben evlendikten sonra çocuk fikrinden daha da uzaklaştım. İster istemez belli ettim bunu da. O da haklı olarak üzülüyor. Tahminimce ben ileriki yıllarda anne olacağım. Ama bunu yapmadan önce eşimin bu fikirden vazgeçebilirliğini sonuna kadar deneyeceğim. Elbette evlenirken baba olmayı hayal etmiş olabilir. Ben de buna saygı duyarım. Artık hangimiz fikrinden vazgeçer göreceğiz. Aslında burada oyunbozanlık eden benmişim gibi görünüyor. O konuşmalarımızın üzerinden ise 5 yıl geçti. Küçüktük, büyüdük. Bekardık, evlendik. Birçok şey yaşadık, hayat görüşümüz değişmiş olabilir. Bendeki bu değişikliği bunlara bağlıyorum ben.

Saygı duyarım ama değiştirmeye de çalışırım
İlahi flores :)
Ne yapayım geçerli sebeplerim var çocuk istememek için. O gözlerini kapatıyor olabilir bunlara ama ben yapamam. Çünkü işin asıl zorluğunu anne çekiyor hepimizin bildiği gibi.

Flores daha cok geennccsiinnn, dedigin gibi insanin kalbinde kelebekler ucuyor, Hayati yasamak istiyorsun. Seni cok iyi anliyorum ama mesela 28, 29, 30 gibi düsünürsünüz, hem Hayati doyasiya yasamis olursunuz, gözünüz arkada kalmaz. Ama sendende süper bir anne olur, bunu cok iyi biliyorum.

bizim yaş otuza dayandı nerdeyse ama yinede net değiliz..yani tedavi düşünmüyoruz ama Allah verirde olursa ne yaparız bilmiyorum yani, çünkü hissetmiyoruz bir eksiklik planlarda hep nerde tatil yapalım neye yatırım yapalım onları konuşuyoruz..yaşın bana bakarak tabi daha küçük ama 24 yaşında da ben böyleydim 3 4 yıl bişiler değiştirmiyor gibi..olivia gibi net olmak en güzeli biz olamadık..

sizdemi düşünmüyorsunuz bebek..

Elysionight , canim biraz anlatsana, eskilerden neler konustun, ne kalmis aklinda, Endulusun eski topigi hatirliyorsun degilmi ?

peki Farahnihal, sadece bu konudami kararsizsin yoksa geneldemi karar vermekten zorlanirsin ?

peki Farahnihal, sadece bu konudami kararsizsin yoksa geneldemi karar vermekten zorlanirsin ?

kararsızlığım şöyle aslında tedavi görmek istemiyorum ama olursa kendiliğinden istiyor muyum eğer istemiyorsam önlemini almam gerekmez mi..eşimlede konuşmuyoruz ki detaylı , eşimde kesinlikle tedavi düşünmüyor aslında..

Tabiki esinle enine boyuna iyice konusun bu cok önemli bir karar ve bu karari ikinizde cani gönülden vermeniz lazim. Yani sunu anliyorum galiba, resmine bakinca hamile olmayi cok isteyen bir genc güzel bayan görüyorum karsimda. Anlattigin Kadar, evliligindede mutlusun ( ALLAH bozmasin !!! ) ve cocuk olmadi simdiye Kadar ama tüp falan ugrasmakda istemiyorsunuz ( ki bu konuda 100 % katiliyorum ).
Eeeee o Zaman kismete birakin sizde, olursa ne mutlu, olmazsa yine ne mutlu.
Görüyorsun iste olmayincada dünyanin sonu degil...

Herkese guzel haftasonlari,olivia dusundumde ben hicbir zamn cocuk hayali ve gelinlik hayali kurmamisim,turkiyedeki evlilik rituellleri bana gore degil,cocuktum ed ettim,hala red ediyorum,dugunleri sevmem,gitmemde cok zorunlu olmadikca,kizla gecen cocuk mevludine gittim, daha dogrusu ole bir toren oldugunu bilmiyordum, gulucem olmayac, tutamam kendimi, ayyy ev gideyimde sukur namazai kilayim, elestirmiyorum, ama bana gore degil, yada ben o sistemem gore degilim
Kizlar topigimden bu yana bes yil gecmis,alinda ne guzel halen ayniyiz

Cocuk tedavisi olmak isteyen arkadasim sana yakin bir arkadasin bu tedavi ve sonrasi basina gelenleri anlatmak cok isterdim,ama konu kapansin yada,polemik olsun istemiyorum susuyorum,iyi dusun kocamla aran bozulur deme baba olmak hakki deme,nerden biliyor baba olmamis ki bilsin,ha ogreneyim deneyeyim dese ama geri donus yok,ama su lafimi unutma en buyugunuz benim,cok ulke gezdim, cok insan tanidim,baba olmasa aran bozulcak diyeylim tatlim baba olsada cocuk yuzunden bozulcak,bak etrafina kari kocalar sadece cocuk yuzunden tartisir

hahahahhaa Endulusum cok tatlisin yaaa... aynen bende senin gibiyim yemin ederim, hatta evlilik, gelinlik gibi seyler hayatta bana göre degil, zaten nikahda evlendik...yani öyle koca dügün mügün olmadi, hatta 5 dakika icinde gelinligimi sectim, giydim, hemen oldu ve kiraladim...millet aaa ne güzelmis, diktirdinmi diye sordular, ne ugrasacagim dedim yaaa...hayatta öyle seylere zaman harcayamam. Özellikle gelinlikci kadin cok sasirmisti halime. Iceri girdim, su mankenin üzerindeki gelinligi denemek istiyorum dedim, cikardi getirdi, giydim, tam oturdu, okay dedim aliyorum...kadin neee ??? dedi, evet dedim...20 senedir bu isi yapiyorum sizin gibi kararli hic kimseyi görmedim demisti...Iste öyle...anlatayim dedim..

hiçbir zaman yani ..ne mutlu siz kararını vermişsiniz..

Evet evlenmeden önce biz konusmustuk bunu kendisi konu acmisti asla istemiyorum diye bende isyemiyordum bir sıkıntı yok ekim ayında hamile kalmistim hos bi supriz degildi basta fikre alismaya calistim ama baktik olmayacak sonlandirmakarari almistik simdi daha dikkatliyiz olabildigince bidaha yasamam umarim

Elysionight , canim biraz anlatsana, eskilerden neler konustun, ne kalmis aklinda, Endulusun eski topigi hatirliyorsun degilmi ?

Eski topigi hatırlamıyorum ben buraya yazdım sadece cocugun benim icin neşe kaynagi yerine engelleyici faktor oldugunu dusundugumu planlarimi ..

Eski konuyu bulup göz attım. Geçen hafta neredeyse aynı şey bu topiğin de başına gelecekmiş. Arkadaşlar buraya gelip garip bir şekilde bizi saygısız olmakla suçlayan, akıl veren, bize marjinal, itici fln gibi adlar takan insanlar oluyor. Lütfen cevap vermeyelim. En son olayda sadece olivia cevap verdi, geri kalan arkadaşlar sessiz kaldık, gitmesini bekledik. Burada çok farklı insanlar buluştu, farkımızı böyle durumlarda gösterelim.
Hoşumuza gitmeyen, saygı çerçevesi dışında mesajları kib'leyelim. O kadar

Dikkatimi çekti. Avatarında hamile kadın fotosu var. Pamuk kızım yazmışsın. Ayrıca böyle de bir konun var...

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/konyada-kres-ariyorum.793608/

Cidden tuhaf.Ben de bu topiğin sıkı takipçisiyim,çok şey öğreniyorum.Ama ne fotoğraf,ne profil sözü,ne de konusu tutarlı değil...Çocuk istemeyen biri neden pamuk kızım yazar ya da hamile kadın fotoğrafı koyar ? Ne alaka yani ?

Valla bende çok merak ettim Sevdacım...

İnşallah arkadaş aydınlatır bu durumu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…