Al benden de o kadarEtrafımdaki insanlar çok korkutuyor. Rahat günleriniz, çocuk çok zor gibi sözleri o kadar çok duyuyorum ki. Herkes bu kadar şikayetçiyse neden çocuk yapayım ki diye düşünüyorum.
Aslında istek varsa sonuçlarına katlanmak daha kolay olmalı sankiAl benden de o kadarama içimde arzu var mı? var.
Onların baskısı nedeniyle çocuk sahibi olmam asla ama yaşım nedeniyle 1 sene içinde düşünmem gerekir. Okul öncesi öğretmeniyim çocukları çok seviyorum ve bir gün anne olmak istiyorum ama henuz o sorumlulugu almaya hazır değilim. Şu andaki hayatım çok güzel. Eşimle kafamıza göre takiliyoruz ama çocuk olsa bütün hayatımız çocuğa göre şekillenecek ve bu gerçekten zor ve korkutucu. Bu noktada 2 secenek var önümde ya hiç çocuk yapmayacağım ya da bunlara katlanıp çocuk sahibi olacağım. Ben 2. Yi seçtim ama hala hazır değilim. Çocuk sahibi olmaktan korkan biri olarak sizi cok iyi anlıyorum. Mesleğim okul öncesi ogretmenligi olmasa muhtemelen sizin gibi düşünürdum. Ama o kadar çocuğun için çocuk istememek mümkün değilTurkuazkelebek dilerimki hersey gönlünce olur, zira insan kendisini hazir hissetmeden sadece esinin ve ailesinin cocuk istemesi gercekten zor bir durum.
Aslında istek varsa sonuçlarına katlanmak daha kolay olmalı sanki
olivia,Iste konu bu ya zaten, yani kendinizi hazir hissetmediginiz zaman, demekki zamani degilmis diye mesaj veriyor ic güdü insana. Mutlu anne, mutlu cocuklardir demek, ben kadinin gücüne ve rolüne cok inanirim.
Hic bir zaman yaramaz cocuk yoktur aslinda, sadece egitimsiz anneler vardir. Düsünsenize bir cocugun damak tadini bile anneler belirler, yani kücük yastan itibaren yani bebekliginde cocuguna tatliyi, sekeri vermemissen, bu cocuk büyüyüncede o tatli tadini aramayacaktir. Okuyan anneyi gören cocukda kitap okuyacaktir. Annesiyle kücükken bir klassik müzik konserine giden cocuk veya kücük yasta cocuklar icin yapilan tiyatroya giden cocuk veya müzeye giden cocuk büyüyüncede bunu yapmak isteyecektir. Kücük yasta spor yapan bir cocuk büyüyüncede ömür boyu yapmak isteyecektir. Kücük yasta enstruman calabilen bir cocuk ömür boyu müzige hassasiyeti olacaktir.
Hayvanlari seven, dogaya saygi göseteren ebevynlerin icinde büyüyen cocuk, aynisini büyüyünce kendiside bu davranisi sergileyecektir. Vs. vs....
Yani bir toplumu kadinlar belirler, eger bir ülkenin medeni ve kültürü zengin olmasini istiyorsan, ilk önce kadinlarini egiteceksin.
Onun icin ben ne yazikki kücüklügümde bunlarin hicbirini görmedim ve bunlara kavusabilmek icin cok zaman ve caba harcadim ve anladimki bu hayatima ancak ben sigabiliyorum.
Cooookkk tesekkür ederim Kizilajanxx. Eskiden süper bir ortam vardi burda, bilmiyorum hala o arkadaslar duruyormu ?
Süper sohbetler ve inanilmaz ilhamlar alirdik birbirimizden. Hepside kendinden emin, kendi ayaklari üzerinde duran, süper kadinlardi . Öyle simdiki gibi degil, hemen evleneyim, hemen cocugum olsun ama hayatin hic bir tadini yasamadan, egitim, kültür olmadan, kendisini atese atanlar sonrada vah vah mutsuzum, kaynanam bunu dedi, görümcem bunu dedi diye konusulmazdi.
Ama ne yazikki 300 küsür sayfadan sonra kapandi o güzel sohbet alanimiz. Ama yinede sizleri özledigim icin geldim geriye...
Çok teşekkür ederim utandırdınız beni.Kizilajanxx bu yasta böyle güzel bir yorum, bayildim sana. Bu hislerin ve düsüncelerinle sen hayatinda herseyi basarirsin buna eminim. Inan burda insanlari tereddüte sokmak istemem, kattiyen, sadece daha hassas olmalarini diliyorum. Ama sen inanilmaz bir görüs acisiyla, yasinin üstündesin, yazdigin bu yorum beni cok mutlu etti. Hep böyle kal.
Bayılırım kendinden haberdar olan kadınlaraMerhabaaaa,
simdi cogunuzun sasirdiginin farkindayim, zira böyle kadinlardami var diye düsüneniz vardir kesin. Ama var...
Mesela ben...Hayatimda hic bir zaman cocuk yapma istegi olusmadi, oysa herseyim dört dörtlükdü ve isteseydim cocukda yapabilirdim ama yapmadim ve yapmayacagimda. Hayatim öylesine güzel ve düzgün gidiyorduki cocuk sahibi olmamanin eksikligini hic yasamadim.
Mutsuzmuyum, hayir hic mutsuz degilim, cünkü hayat o kadar güzelki, ben ancak bu güzellikleri yasamakla mesgulum. Konuyu acmamin nedeni su : her kadinin anne olma mecburiyeti yok demek istiyorum. ne zaman kendinizi hazir hissettiginizde anneligi yasayin. Ayaklari üzerinde duran, okumus, egitimli ve kendinizin gelecegi icin herseyi yapmissaniz, karsinizdaki insanda iyi bir baba olacagindan eminseniz iste o zaman cocuk yapin derim. Veya benim gibi hic yapmayi düsünmüyorsanizda, yapmayin, inanin yinede mutlusunuz yinede mutlusunuz...
Not: burasi cocuk sahibi olmayan ( tibbi yönden olamayanlar veya bilincli olmak istemeyen ) tüm kadinlarin sohbet alani !!! Anneler icin cok konular ve temalar var kadinlar kulübünde. Anne olmayanlar veya olamayanlarinda kendi aralarindada bir sohbet alani olsun !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?