Evet cok haklisin Kizilajan, bende kendimi uzayli gibi hissetmistim zamaninda . Birde düsünsene, ben senin yaslarindayken internet bu kadar yaygin degildi ve o zamanlar böyle birsey düsünülemezdi bile. Yani bilgi alisverisi bu zaman gibi bol degildi.
Zaten nedense ben hep toplumdan daha degisiktim, arkadaslarim Kerime Nadir okurdu, ben Duygu Asena mesela. Ha birde cocukluguma baktigimda, hayatimda hic bir zaman evcilik oynamadim, daha cok bisiklet sürmeyi ögrenmekle mesguldum. Ve hic bir zaman bebeklerim olmadi, onlarin yerine ayiciklarim vardi herseyden cok sevdigim.
O zamanlar bile anne rolünü sevmedim hic. Ya cok egoistim yada cok hassas. Bir yandan yasamayi cok sevdigim icin cocuk özgürlügümü elimden alir diye yapmak istemedim, öte yandan kiyamadim bu kirli dünyaya cocuk getirmeye...
Merhaba Ayça. Öncelikle Allah size ve biricik evladınıza sağlık sıhhat versin. Rabbim hayırlı evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin. Ben kendi adıma konuşursam, çocuğunuza duyduğunuz derin sevgiyi sorgulamıyorum ya da burun kıvırmıyorum. Sadece bana o kadar etkileyici ya da çekici gelmiyor. "Çocuğunuz olsa anlarsınız" diyeceksiniz biliyorum. Ama işte benim tercihim bu değil. Siz çocuğunuzu yetiştirirken kendinizi tamamlanmış hissedersiniz, ben ise birey olarak kendimi başka şekilde gerçekleştiririm, hayatımı başka yönde ilerleterek hayatımı geçirmek isterim. Bu da mümkün yani, değil mi? Bizce mümkün.çocuksuz tabiki mutlu olunabilir ama..
Rabbim verdikten sonra evlat sevgisini yaşamadan ölmek hayatı eksik yaşamak bana göre..
evet insan kendi hayatını feda ediyor doğru fakat inanılmaz bir duygu onlara her baktığımda içim inanılmaz bir aşkla doluyor.. onlar hasta olunca ya da üzülünce tutamıyorum gözyaşlarımı(ki çok ağlak duygusal biri değilimdir normalde) sabah uyandığımda deli gibi özlemiş oluyorum ikisinide.. erken uyudularmı bir boşlukta olup onların hayatımda olmadığını düşünüp ağladığımı bilirim..
ben bu duyguları yaşadığıma inanamıyorum.. bir insan bir insanı nasıl bu kadar sevebilir bir türlü inanamıyorum..
o yüzden yazmak istedim..
Rabbim yokluklarını göstermesin..
bir dip not daha eklemek isterim nette bir yazı var ben anne olmasaydım eğer diye muhteşem bir yazı okumanızı tavsiye ederim..
Çok tatlısın Olivia yaaaLadyInGray cok tatlisin gercekten, yorumuna cok sevindim ve beni cok güldürdün. Buraya renk kattigin icin asil ben sana cok tesekkür ediyorum. Farkindayim rengarenk insanlarla doluyor burasi yavas yavas.
Başlığı okuyunca çok şaşırdım ..
Herkesin fikri tabi ki kendine doğru.. ama burda okadar kısırlık vs ile uğraşan ,dertleşen hanımlar varken böyle bi yazı okumak çok acı.. çocuk hasreti yle yanan her gece ağlayan kardeşlerimiz var .. Bunların hepsi çocuk sahibi olabilen başka birinin yerinde olmak isterdi ..
KIZILAJANXX, ben de sizin gibi insanlarla sohbet edebildiğim için çok mutlu oldumsenin yazdıkların benim tezimi doğruluyor bu arada. Klasik müzik, Viyana, yeni yıl konseri!!! Çocuk konusunda ortak fikirde olmamızın temeli sanırım aynı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?