Evet cok haklisin Kizilajan, bende kendimi uzayli gibi hissetmistim zamaninda . Birde düsünsene, ben senin yaslarindayken internet bu kadar yaygin degildi ve o zamanlar böyle birsey düsünülemezdi bile. Yani bilgi alisverisi bu zaman gibi bol degildi.
Zaten nedense ben hep toplumdan daha degisiktim, arkadaslarim Kerime Nadir okurdu, ben Duygu Asena mesela. Ha birde cocukluguma baktigimda, hayatimda hic bir zaman evcilik oynamadim, daha cok bisiklet sürmeyi ögrenmekle mesguldum. Ve hic bir zaman bebeklerim olmadi, onlarin yerine ayiciklarim vardi herseyden cok sevdigim.
O zamanlar bile anne rolünü sevmedim hic. Ya cok egoistim yada cok hassas. Bir yandan yasamayi cok sevdigim icin cocuk özgürlügümü elimden alir diye yapmak istemedim, öte yandan kiyamadim bu kirli dünyaya cocuk getirmeye...
Sizin durumunuz kat be kat zormuş cidden.Kendimi bana şanslı hissettirdiniz.Ah o çocukluğumuz yetişkinliğimizi o kadar çok etkiliyor ki... Okuduğum kadarıyla çocuk doğurmamak bu hayattaki en doğru kararlarınızdan biri olmuş. Sizinde özgürlüğe tutkun bir yapınız olduğunu sezmiştim zaten.Bizim gibi insanlar için özgürlüğünü feda etmek çok ama çok zor...
Burdaki daha önceki mesajınızda kitaptan,spordan,klasik müzikten,tiyatrodan,müzeden vb bahsetmişsiniz. O mesajınıza mest oldum diyebilirim! Aynen sizin mantalitenizdeyim çünkü. Hatta seyahati dansı da onlara ekleyebiliriz. İşte çocuk yetiştirmek odur asıl. O mesajınızı okuduktan sonra anne olsaydınız çok iyi yetiştirdiğiniz çocuklarınız olurdu diye düşündüm.
Şunu da eklemeden geçemeyeceğim; bende (halen törpülemeye uğraşsam da) mükemmelliyetçilik vardır.Bu da çocuk yetiştirmede etkili olan bir özellik. Sizde de bu var mı acaba? Bende sanırım çok iyi yetiştirecek miyim kaygısı da var..