• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Evet cok haklisin Kizilajan, bende kendimi uzayli gibi hissetmistim zamaninda . Birde düsünsene, ben senin yaslarindayken internet bu kadar yaygin degildi ve o zamanlar böyle birsey düsünülemezdi bile. Yani bilgi alisverisi bu zaman gibi bol degildi.
Zaten nedense ben hep toplumdan daha degisiktim, arkadaslarim Kerime Nadir okurdu, ben Duygu Asena mesela. Ha birde cocukluguma baktigimda, hayatimda hic bir zaman evcilik oynamadim, daha cok bisiklet sürmeyi ögrenmekle mesguldum. Ve hic bir zaman bebeklerim olmadi, onlarin yerine ayiciklarim vardi herseyden cok sevdigim.
O zamanlar bile anne rolünü sevmedim hic. Ya cok egoistim yada cok hassas. Bir yandan yasamayi cok sevdigim icin cocuk özgürlügümü elimden alir diye yapmak istemedim, öte yandan kiyamadim bu kirli dünyaya cocuk getirmeye...

Sizin durumunuz kat be kat zormuş cidden.Kendimi bana şanslı hissettirdiniz.Ah o çocukluğumuz yetişkinliğimizi o kadar çok etkiliyor ki... Okuduğum kadarıyla çocuk doğurmamak bu hayattaki en doğru kararlarınızdan biri olmuş. Sizinde özgürlüğe tutkun bir yapınız olduğunu sezmiştim zaten.Bizim gibi insanlar için özgürlüğünü feda etmek çok ama çok zor...

Burdaki daha önceki mesajınızda kitaptan,spordan,klasik müzikten,tiyatrodan,müzeden vb bahsetmişsiniz. O mesajınıza mest oldum diyebilirim! Aynen sizin mantalitenizdeyim çünkü. Hatta seyahati dansı da onlara ekleyebiliriz. İşte çocuk yetiştirmek odur asıl. O mesajınızı okuduktan sonra anne olsaydınız çok iyi yetiştirdiğiniz çocuklarınız olurdu diye düşündüm.

Şunu da eklemeden geçemeyeceğim; bende (halen törpülemeye uğraşsam da) mükemmelliyetçilik vardır.Bu da çocuk yetiştirmede etkili olan bir özellik. Sizde de bu var mı acaba? Bende sanırım çok iyi yetiştirecek miyim kaygısı da var..

çocuksuz tabiki mutlu olunabilir ama..
Rabbim verdikten sonra evlat sevgisini yaşamadan ölmek hayatı eksik yaşamak bana göre..
evet insan kendi hayatını feda ediyor doğru fakat inanılmaz bir duygu onlara her baktığımda içim inanılmaz bir aşkla doluyor.. onlar hasta olunca ya da üzülünce tutamıyorum gözyaşlarımı(ki çok ağlak duygusal biri değilimdir normalde) sabah uyandığımda deli gibi özlemiş oluyorum ikisinide.. erken uyudularmı bir boşlukta olup onların hayatımda olmadığını düşünüp ağladığımı bilirim..
ben bu duyguları yaşadığıma inanamıyorum.. bir insan bir insanı nasıl bu kadar sevebilir bir türlü inanamıyorum..
o yüzden yazmak istedim..
Rabbim yokluklarını göstermesin..
bir dip not daha eklemek isterim nette bir yazı var ben anne olmasaydım eğer diye muhteşem bir yazı okumanızı tavsiye ederim..

Cok tesekkür ederim Nicki... , dedigin cok dogru " kendinden haberdar olmak " cok güzel bir tanimlama.
Bize hep su ögretiliyor, güzel ol, erkekler seni begensin, becerikli ol, evlenince herkes seni takdir etsin. Yani bu hayatta yasamak diye birsey var, demiyor kimse...sansin var ise senin aklina gelebilir, sansin yok ise bu toplumun icinde sende herkes gibi kaybolup gidersin.
Bende diyorumki, hayir, ben bu dünyaya bir kere geliyorum, baska sansim yok cünkü ve onu cok güzel yasamak istiyorum. Ilk önce egitimimi tamamlamak istiyorum sonra parami kazanmak istiyorum ve sonrada hayatimi yasamak istiyorum...ha karsima dürüsüt ve Dogru Adam cikarsada cocugumuda yaparim ama ilk hedefim hic bir zaman cocuk dogurmak degildir...

Merha
çocuksuz tabiki mutlu olunabilir ama..
Rabbim verdikten sonra evlat sevgisini yaşamadan ölmek hayatı eksik yaşamak bana göre..
evet insan kendi hayatını feda ediyor doğru fakat inanılmaz bir duygu onlara her baktığımda içim inanılmaz bir aşkla doluyor.. onlar hasta olunca ya da üzülünce tutamıyorum gözyaşlarımı(ki çok ağlak duygusal biri değilimdir normalde) sabah uyandığımda deli gibi özlemiş oluyorum ikisinide.. erken uyudularmı bir boşlukta olup onların hayatımda olmadığını düşünüp ağladığımı bilirim..
ben bu duyguları yaşadığıma inanamıyorum.. bir insan bir insanı nasıl bu kadar sevebilir bir türlü inanamıyorum..
o yüzden yazmak istedim..
Rabbim yokluklarını göstermesin..
bir dip not daha eklemek isterim nette bir yazı var ben anne olmasaydım eğer diye muhteşem bir yazı okumanızı tavsiye ederim..
Merhaba Ayça. Öncelikle Allah size ve biricik evladınıza sağlık sıhhat versin. Rabbim hayırlı evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin. Ben kendi adıma konuşursam, çocuğunuza duyduğunuz derin sevgiyi sorgulamıyorum ya da burun kıvırmıyorum. Sadece bana o kadar etkileyici ya da çekici gelmiyor. "Çocuğunuz olsa anlarsınız" diyeceksiniz biliyorum. Ama işte benim tercihim bu değil. Siz çocuğunuzu yetiştirirken kendinizi tamamlanmış hissedersiniz, ben ise birey olarak kendimi başka şekilde gerçekleştiririm, hayatımı başka yönde ilerleterek hayatımı geçirmek isterim. Bu da mümkün yani, değil mi? Bizce mümkün. :cool:

LadyInGray cok tatlisin gercekten, yorumuna cok sevindim ve beni cok güldürdün. Buraya renk kattigin icin asil ben sana cok tesekkür ediyorum. Farkindayim rengarenk insanlarla doluyor burasi yavas yavas.
Çok tatlısın Olivia yaaa:KK68: kendini de çok güzel ifade ediyorsun. Senin yazdıklarını okuduktan sonra tutamadım kendimi, aktım gürledim biraz :))) Bence de bu topic çok rengarenk :cool:

Gecenlerde Fazil Say geldi buraya, bende esime dogum günü hediyesi olarak biletleri aldim, birde esimin alman kankisiyle birlikte üc kisi süper bir aksam yasadik. Alman arkadasimiz cok etkilenmisti Fazil Say`dan...eeee tabi bende inanilmaz gurur duydum. Düsünsenize bir türk geliyor ve tüm dünyayi büyülüyor klasik müzigi ile.....Istanbul senfonisinin 7 ayri bölümden olusan bir kompozisyon yapmis....o muhtesem müzik salonunda bunu dinlemek kadar güzel bir sey olamaz diye düsündüm...
Almanlar " Standing Ovation " yani ayakta alkis yagmuruna tuttular resmen, dakikalarca sürdü ve ben o sirada sadece agladimmm mutluluktan...esimde benim gözyaslarimi silmekle mesguldü....iste bu kadar duygusal olabiliyorum bazen...
Demek istedigim herkes degisik duygularla mutlulugunu tarif edebiliyor, ama herkes benim yasadigim mutlulugu yasamak zorunda diye birsey yok. Onun icin buraya gelip bizlere cocuklarin ne kadar mutluluk verecegini yazmasina gerek yok, isteseydik yapardik zaten.
LayInGray evet bu mümkün. Mutluluk insanin icinde... ne cocuk, ne koca, ne baskasi, eger sen kendinle mutluysan mutlusun...
Bu topikde kimseye aman cocuk yapmayin demek icin acilmadi, sadece cocuklari olmayan kadinlarinda mutlu olabilecegini yansitmak icin variz...cünkü hala cocuksuz bir kadina kisir kadin gibi bakiliyor, oysa bizim hayatimiz dopdulu ve rengarenk...

Ve işte asıl olay anlaşılmaya başlıyor :) Öncelikle çok kıskandım sizi... Biz henüz Fazıl Say'ı canlı izleyemedik ama benim de bir konser salonunda, Chopin'in nocturne op. 9 no. 2'sinden sonra ağlamışlığım var :))) Bu tür konulardan bahsetmekten hep çekiniyorum çünkü insanlar deyim yerindeyse "caka satmaya" çalıştığımı zanneder diye korkuyorum. Ben de, eşim de klasik müzik ve opera tutkunuyuz. Eşim felsefe okuyor, ben edebiyat yüksek lisansı yapıyorum. Bunların hiçbiri bir etiket ya da mevki uğruna değil, çok sevdiğimiz şeylerin peşinden gitmek sadece. Ve bunu böyle uğraşları olmayan insanlara anlatmak çok zor. Konuyu çooook güzel anlatmışsın.

Ben zengin bir aileden gelmiyorum. Babam işçi emeklisi, annem ev hanımı. Ama evimizde hep kitaplar, düzenli şekilde gazete olması sebebiyle dünyaya bakışım değişti sanırım. Edebiyata, klasik müziğe küçük yaşta ilgi duymaya başladım. Bizim gibi düşünenlerin böyle bir ortak noktası olabilir.

Peeeessssss yani LadyInGray,... ne zaman Chopin`i dinlesem ve özellikle Nocturne op.9 No.2 dinlesem, icimde kelebekler ucusur, bende onlarla birlikte...
Birde Johann Sebastian Bach " Air " beni benden alir.
Bende, öyle bir ailede büyüdümki annem ve babamin okuma yazmasi yok. Ama yasim ilerledikce klasik müzige bir kulak aliskanligi olustu. Beynimi dinlendiren müzik tarzi bu.
Esimle kültüre cok deger veririz, evimiz kitap dolu ve illaki her ay bir kac etkinligimiz olur. Ama bazende kacamak yapip karikatür dergileride okumayi severiz :)
Her yurtdisi tatilimizde ilk gittigimiz yerler müzeleridir, paramizin cogunu böyle seylere harcariz. Ikimizde cok zevk aliriz, arkasindan, yorumlar yapariz, bazen tartisiriz bile...
Peki bende bundan yoksun olanlara " bunlari yasamadan ölmek, hayati eksik yasamak" diyeyim o zaman...evet öyle diyeyim bundan sonra...:)

Başlığı okuyunca çok şaşırdım ..

Herkesin fikri tabi ki kendine doğru.. ama burda okadar kısırlık vs ile uğraşan ,dertleşen hanımlar varken böyle bi yazı okumak çok acı.. çocuk hasreti yle yanan her gece ağlayan kardeşlerimiz var .. Bunların hepsi çocuk sahibi olabilen başka birinin yerinde olmak isterdi ..

LadyInGray ve Olivia;
Ne güzel yazmışsınız. Su gibi, keyifle okudum. Bende Fazıl Say konserine ilk kez geçtiğimiz bahar gitmiştim. Olivia'nın ne demek istediğini daha iyi anladım.Tesadüf bu ya bende bugün bir sanat sitesinde Fazıl Say'ın röportajını okudum. 44 yaşında 60 ülkenin 600 şehrine 50'den fazla şehre de 10 kereden fazla gittiğini söylemiş.O kadar kıskandım ki:KK22:

Benimde klasik müziğe düşkünlüğüm fazladır.Bu ara heyecanlıyım Viyana Filarmoni Orkestrasının yeni yıl konseri yaklaşıyor.Ritüelim haline geldi her sene izlerim.Bu arada Viyana hakkında gezi yazıları okudum, gitmeyi çok istiyorum. Klasik müzik severlerin mutlaka ziyaret etmek isteyeceği bir şehir.
Laf lafı açtı söyleyeceğimi unuttum :-) Sanaldan da olsa sizin gibi insanlarla karşılaşmak çok güzel, paylaşımlarınız için teşekkür ederim.:KK52:

KIZILAJANXX, ben de sizin gibi insanlarla sohbet edebildiğim için çok mutlu oldum :KK68: senin yazdıkların benim tezimi doğruluyor bu arada. Klasik müzik, Viyana, yeni yıl konseri!!! Çocuk konusunda ortak fikirde olmamızın temeli sanırım aynı :KK58:

Başlığı okuyunca çok şaşırdım ..

Herkesin fikri tabi ki kendine doğru.. ama burda okadar kısırlık vs ile uğraşan ,dertleşen hanımlar varken böyle bi yazı okumak çok acı.. çocuk hasreti yle yanan her gece ağlayan kardeşlerimiz var .. Bunların hepsi çocuk sahibi olabilen başka birinin yerinde olmak isterdi ..

Merhaba Kelebekk47. Forumda yazdığın mesajlara bir göz attım. Eminim zor günler geçiriyorsun, o yüzden bu konu sana çok absürd ya da saygısızca gelmiş olabilir. Öncelikle Allah kolaylık versin, umarım her şey gönlünce olur, hayırlı bir evlat sahibi olursun.

Kadınlar Kulübü forumu sadece infertilite sorunu olan kişilerin konuştuğu bir platform değil. Bir avuç da olsa ben, olivia, kızılajanxx gibi düşünen kişiler var. Biz ve eşlerimiz çocuk sahibi olmayı düşünmüyoruz ve toplumdan bir şekilde baskı gördüğümüz ya da bazen ötekileştirildiğimiz için bazı konuları konuşmak, paylaşımda bulunmak istiyoruz. Çocuk sahibi olmak isteyenleri garipsemek ya da onları küçümsemek gibi bir amacımız yok. Alınman yanlış olur.

Aynen Kizilajan, sizlerde beni mutlu ettiginiz icin, bende sana, LadyIngray`e ve tüm olumlu yazan arkadaslara tesekkür ederim.
Bir sey hayatimda nasilsa onu öyle kabul ettim. Mesela cok cocugum olsun isteseydim ve tibben mümkün olmasaydi, yinede mutlu olmayi basarirdim. Zira herseyden önce saglik gelir hayatimda. Saglik olmayinca, hic bir seyin tadi olmaz. Yani cocugum olmuyorsa, olmuyordur, demekki doganin bir kanunu bu, her kadin anne olamiyor, ne yazikki yapacak birsey yok.
Hayat her haliyle güzel, sükür etmesini bilmeyen insanlar su veya bu nedenlerden illaki kafasina birseyler takip mutsuzlugu seciyor. Bunun icin buradayiz, cocuksuzda mutlu olunur diye bangir bangir yaziyoruz hala birileri gelip diyorki böyle bir yazi okumak cok aci. Nesi aci acaba, orayi pek anlayamadim...Eslerimizle cocuksuz mutluyuz diyemi aci? Yoksa hayati mutlu yasadigimiz icinmi aci?
Özellikle cocuk isteyip olmayanlar arkadaslara sunu demek istiyorum : Hayat cok güzel, kimseyi kafaya takmayin, bir daha bu dünyaya gelmeyecegiz, olmuyorsada yüce Rabbimize karsimi gelelim ? Hani Soma`da 300 kisi is kazasinda vefat edince herkes kaderleri öyleymis dediler ya, belki kaderinizde bu yazili, ne yapabilirizki? Kimse kaderini degistiremez.
Yasim 42 ve hala diyorumki: iyikide dogurmamisim, iyikide cocugum yok !!! Kafam öyle rahatki, sevdigim tüm isteklerimi yapmakla mesgulum, Allahim sana binlerce sükürler olsun, bana her güzel nimetinden tattirdigin icin, müzik, opera, sanat , kültür, egitim bunlari görmem, duymam ve yasamam icin bana bu imkanlari verdigin icin, icime mutluluk ve nese verdigin icin, binlerce sükürler olsun !!! Bana hayatin güzelliklerini dogasiyla, hayvanlariyla yasattigin icin binlerce sükürler olsun. Icim zenginlik dolu !!! Daha ne olsun arkadaslar???
Eger yürüyebiliyorsak, görebiliyorsak, duyabiliyorsak vs. vs. sükür etmek icin yeterli degilmi sizce ???

Aynen Kizilajan, sizlerde beni mutlu ettiginiz icin, bende sana, LadyIngray`e ve tüm olumlu yazan arkadaslara tesekkür ederim.
Bir sey hayatimda nasilsa onu öyle kabul ettim. Mesela cok cocugum olsun isteseydim ve tibben mümkün olmasaydi, yinede mutlu olmayi basarirdim. Zira herseyden önce saglik gelir hayatimda. Saglik olmayinca, hic bir seyin tadi olmaz. Yani cocugum olmuyorsa, olmuyordur, demekki doganin bir kanunu bu, her kadin anne olamiyor, ne yazikki yapacak birsey yok.
Hayat her haliyle güzel, sükür etmesini bilmeyen insanlar su veya bu nedenlerden illaki kafasina birseyler takip mutsuzlugu seciyor. Bunun icin buradayiz, cocuksuzda mutlu olunur diye bangir bangir yaziyoruz hala birileri gelip diyorki böyle bir yazi okumak cok aci. Nesi aci acaba, orayi pek anlayamadim...Eslerimizle cocuksuz mutluyuz diyemi aci? Yoksa hayati mutlu yasadigimiz icinmi aci?
Özellikle cocuk isteyip olmayanlar arkadaslara sunu demek istiyorum : Hayat cok güzel, kimseyi kafaya takmayin, bir daha bu dünyaya gelmeyecegiz, olmuyorsada yüce Rabbimize karsimi gelelim ? Hani Soma`da 300 kisi is kazasinda vefat edince herkes kaderleri öyleymis dediler ya, belki kaderinizde bu yazili, ne yapabilirizki? Kimse kaderini degistiremez.
Yasim 42 ve hala diyorumki: iyikide dogurmamisim, iyikide cocugum yok !!! Kafam öyle rahatki, sevdigim tüm isteklerimi yapmakla mesgulum, Allahim sana binlerce sükürler olsun, bana her güzel nimetinden tattirdigin icin, müzik, opera, sanat , kültür, egitim bunlari görmem, duymam ve yasamam icin bana bu imkanlari verdigin icin, icime mutluluk ve nese verdigin icin, binlerce sükürler olsun !!! Bana hayatin güzelliklerini dogasiyla, hayvanlariyla yasattigin icin binlerce sükürler olsun. Icim zenginlik dolu !!! Daha ne olsun arkadaslar???
Eger yürüyebiliyorsak, görebiliyorsak, duyabiliyorsak vs. vs. sükür etmek icin yeterli degilmi sizce ???

KIZILAJANXX, ben de sizin gibi insanlarla sohbet edebildiğim için çok mutlu oldum :KK68: senin yazdıkların benim tezimi doğruluyor bu arada. Klasik müzik, Viyana, yeni yıl konseri!!! Çocuk konusunda ortak fikirde olmamızın temeli sanırım aynı :KK58:

Bende mutlu oldum. :KK39:Sanal ortamların güzelliği bu belki gerçek hayatta hiç tanışamayacağımız insanlarla buluşabiliyoruz böyle. Evettt doğru bir tespitte bulunmuşsunuz. Düşünce yapılarımız çok benziyor.:KK5:

Bu arada en son mesajınıza itafen; lütfen kültürel ve sanatsal mevzuları konuşmaktan hiç çekinmeyin. Maalesef Türk toplumunda insanların tercihlerine farklı zevklerine zerre saygı yok. Bir insan sevdiği keyif aldığı bir aktivitesiyle ilgili konuşması neden caka satması hava atması olarak algılanabilir ki?? bu nasıl zihniyet anlayamıyorum. 'Entel' lafı da çok kullanılıyor ne yazık ki. Bence insanlar ne düşünür diye takılmayın siz kendinizi bildikten sonra gerisinin pek bir önemi yok. Şunu da eklemeden geçemeyeceğim; 'eşimle ben klasik müzik ve opera tutkunuyuz' lafınız hoşuma gitti. Opera benim içine henüz giremediğim bir tür.Merak ediyorum, hiç izlemedim kesinlikle önyargılı değilim.Hiç gidemedim maalesef birkaç sefer kaçırdım sonra kaldı gitti.Diyeceğim bu konulardan bahsetmeniz bende olduğu gibi insanlara ufak hatırlatmalar ya da farkındalıklar kazandırabilir. :KK66: O mesajınızı okuyunca kendimi devlet opera ve balesi programlarına bakarken buldum :KK48::KK48:

Ne güzel karsilikli ilham almak kadar güzel bir sey yok. Birde ruhen birbirini besleme diyorum ben buna. Bu cok önemli.
Bazen ruhum ac oldugunda hemen anliyorum, ya kitap okumamisimdir o gün, yada sevdigim müzik dinlememisimdir, hemen belli ediyor kendini. Özellikle sizin gibi genclerin böyle güzel düsüncelerini okuyunca, demekki genclikde hala umut var diyorum.

Olivia, çok doğru noktalara değinmişsiniz.Sizinle aynı pencereden bakabildiğime, sizi doğru anladığıma sevindim.Sizinle aynı görüşlerde, aynı düşünce yapısında olmasaydım bile sizi anlamaya çalışıp bunun için gayret ederdim.Yargılamak en kolayıdır anlamaya çalışmak ise en zorudur.Herşeyden önce 'kabul etmek' en önemlisi olsa gerek.Bence anlattıklarınızı bir kadına hiç kimse aşılayamaz kendi kendine bu konuyu enine boyuna düşünüp tartıp edip bu düşüncelerini oluşturabilmesi üstüne içselleştirip benimsemesi gerek.Ne mutlu size ki iyikilerinizi dile getiriyorsunuz böyle.Gerçekten daha ne olsun.Aynen katılıyorum nefes aldığımız için bile şükretmeliyiz.

Haklısınız, bedenimize çok iyi bakarken hangi gıda hangi faydalara sahip diye merak ederken bir yandan ruhumuzu da beslemeyi unutmamalıyız. Umut ise bu hayatta çok kıymetli birşey.Bazen umudunuzu tamamen yitirecek durumlarla karşılaşabiliyorsunuz.Ama her ne olursa olsun yitirmemeye çok gayret etmeliyiz.Bence her Türk gencinin Mustafa Kemal Atatürk'ü çok sıklıkla hatırlaması lazım.Atamız umudunu hiç kaybetmemişse bizlerde hiç kaybetmemeliyiz diye düşünüyorum.

Bende burada nacizane fikirlerimi paylaşmaktan memnuniyet duydum.Gerçek hayatta paylaşacağım insan sayısı birkaç tane ile sınırlı. İnsanların sizin baştan daha anlamayacağını bilerek derdini anlatmaya çalışmak çabalamak çok yorucu ve yıpratıcıdır Gereksiz yere kendimi yıpratacağıma kendime saklarım daha iyi diye düşünüyordum.Son birşey daha; belki sizlere yaşım ve medeni durumum itibariyle bu konular üzerine kafa yormam garip gelebilir düşünmek için bile çok erken bulabilirsiniz belki.Ama çevremde evlilik ve çocuk baskısı henüz yokken toplum tarafından da bu tür baskılara maruz kalmamışken tabir-i caizse gardımı almak istiyorum.:KK48:

Bu gercek hayatdada böyledir, herkes kafa yapisi ayni olan insanlarla zaman gecirmek, paylasmak ve dertlesmek ister.
Bende burda benim gibi düsünenlerle konusmak, paylasmak ve dertlesmek istiyorum. Gercek hayatda cok arkadaslarim var benim gibi 40 lara gelmis ama cocuklari yok. Cogu benim gibi düsünenler, bir kac taneside tibben olmamis.
Birde yine 40 lara gelmis cocuklari olan canim arkadaslarimda var, ama onlarda bizim gibi yanlizlar, ya cocuklar evlenmis yada uzaklarda okuyorlar, yada her ikiside degil sadece özgür olmak icin evden tasinmislar cocuklari.
Yani demem oki bu yaslarda herkes ayni oluyor, neticede ister cocuklu, ister cocuksuz herkes yine hayat arkadasiyla yanliz kaliyor. Tabiki cocuklari olanlarin ziyaretleri oluyor tabiki.
Önemli olan hayata anlam vererek yasamak, üretmek, calismak, gelecek nesile faydali insanlar olmak. Cocuklarimiza örnek olmak ve devlete millete hayirli evlatlar yetistirmek, bu hepimizin görevi, ister cocuklu ister cocuksuz... Cünkü tüm dünyadaki cocuklar bizim cocuklarimiz.

sohbetiniz ne kadar da tatlı böyle :) hitap şeklinize konuşmanıza bayıldım alttan okurken selam vereyim dedim.

Estağfurullah alınmadım.. sadece bende yorumumu düşüncelerimi yazmak istedim. Böyle yaşamayı bilen mutlu olduğunu düşünene lafım yok. Sonuçta "kadınlar kulübü" bu başlık altında sonsuz konular açılıyor tartışılıyor. Herkes özgür saygı çerçevesinde olduğu sürece.

Back