- 12 Temmuz 2006
- 5.055
- 5.694
- 248
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet özellikle 2. çocuktan sonraki çocuklara ciddi bir yardım yapıyorlarmış, buna rağmen doğurmaya yanaşmıyorlar.Almanya`da yasadigim icin, size buradan bir kac izlenimlerimi anlatayim. Almanya`da kadinlarin dogurmalari icin elinden geleni yapmaya calisiyor devlet, ama alman kadinlari ne yazikki pek yanasmiyorlar bu olaya. Acaba havasindanmidir, suyundanmidir diye düsünmeye basladim...
Bakiyorumda simdiki genc bayanlarimiz gercek hayatdan hic haberdar degiller, her imkanlari var iken akli fikri, cinsellik, evlilik, koca ve dogurmak, arkasindan gelen koskoca hayalkirikligi, depresyon, mutsuzluk, herkese yük olmus bireyler olarak hayatlarini vassat bir sekilde sürdürüyorlar. Mutluluk gelmiyor bir türlü...cünkü mutluluk verimdedir, emekdedir, mücadelededir, basarmaktadidir, ilerlemekdedir, müzededir, sanatdadir, spordadir, gücdedir, özgüvendedir, bilgidedir, merakdadir, okumakdadir, sosyallesmededir...vs...vs...
Yine döktürdüm..
Bence insanlar ne düşünür diye takılmayın siz kendinizi bildikten sonra gerisinin pek bir önemi yok. Şunu da eklemeden geçemeyeceğim; 'eşimle ben klasik müzik ve opera tutkunuyuz' lafınız hoşuma gitti. Opera benim içine henüz giremediğim bir tür.Merak ediyorum, hiç izlemedim kesinlikle önyargılı değilim.Hiç gidemedim maalesef birkaç sefer kaçırdım sonra kaldı gitti.Diyeceğim bu konulardan bahsetmeniz bende olduğu gibi insanlara ufak hatırlatmalar ya da farkındalıklar kazandırabilir. O mesajınızı okuyunca kendimi devlet opera ve balesi programlarına bakarken buldum
sohbetiniz ne kadar da tatlı böyle :) hitap şeklinize konuşmanıza bayıldım alttan okurken selam vereyim dedim.
:) şöyle bir şey var uzun zamandır çocuğum olsun istiyorum bekarım ama annelik içgüdüsü var. arkadaşlarımın çocuklarına bile gönüllü bakıyorum. benim istemem ne kadar normalse sizin de istememeniz o kadar normaldir. insnalar sadece kendi bakış açılarıyla bakıyorlar boşverin takılmayın. sohbetiniz çok tatlı.Ben de size bir selam vereyim dedim Birileri konuya yeni mesaj yazınca korkuyorum; yine birisi bize kızdı, kesin kötü bir şeyler okuyacağım diye. Sizin mesajınızı görünce çok mutlu oldum, sevgiler.
Aaaaa, çok mutlu olduuum Opera i-na-nıl-maz bir şey... Klasik müziğe biraz aşinalığınız ya da meyliniz varsa operaya da bir el atın derim. Şu ariaları dinlerseniz eminim çok beğenirsiniz: Schubert "Du bist die Ruh", Lakme "Flower Duet", Puccini "Lucevan La Stelle"
Yeni duyduğum bir örneği paylaşmadan geçemeyeceğim, konuya çok uygun bir örnek; İnternette okudum.35 yaşlarında bekar bir kadın varmış.Harvard'da kök hücre alanında post-doc yapıyormuş.Zaten Boğaziçi Genetik'i bitirmiş.Alanında aşmış, inanılmaz bir bilim insanıymış. Amaa gelin görün ki sülalenin ileri gelenlerine göre ona 'yazık' imiş. Zihniyete bakar mısınız arkadaşlar sen harvard'da ol arkandan evlenmediğin ve çocuk doğurmadığın için yazık densin. Pes dedim okuyunca. Zihniyet değişmediği sürece bu kervan böyle gider.İstisnalar dışında Türk toplumunda evlenmediğin ve çocuk doğurmadığın için çok çabuk yargılanabiliyorsun. Ne acı..Bir kadının birincil görevi ve hayattaki tek marifeti evlenmek ve çocuk doğurmak olan bir toplum olmuş çıkmış ne yazık ki...
Çocuk istıyorken olmaması tam bir yıkım ..böyle olanlar dan mutlu olan varmı acaba
...ben mutlu değilimdebir yanım eksik ,eşimede üzülüyorum
Eşimle birbirimizi çok seviyoruz ..ama ben bu deli gibi isteme duygusunu bir türlü aşamıyorumÇok klişe bir ifade olacak ama eğer eşinizle birbirinizi her şeye rağmen seviyorsanız, birbirinize destek olmak bile aşkınızı arttıracaktır. İş aslında eşinizde bitiyor. Ben çocuk sahibi olamayan kişilerin büyük ihtimalle kendilerine yaşattıkları yıkım duygusu yüzünden de isteklerine kavuşamadıklarını düşünüyorum. En yakın arkadaşlarımdan biri çocuk sahibi olmak için maddi manevi her şeyini ortaya koydu, ne operasyonlara katlandı. olmadı. Sonunda GERÇEKTEN olmuyor artık, ne yapalım diyerek bıraktılar ve şimdi çocukları var.
İnanç konusunda neredesiniz bilemiyorum ama hayatta başımıza gelen hiçbir şey tesadüf değil. Allah'a tevekkül etmek için, ona olan bağlılığımızı göstermek için her sıkıntı bir fırsat. Hele sizinki gibi bir sıkıntı da sabır göstermek, Rabbim sen en doğrusunu bilirsin demek... of of.. İnşirah suresini (orijinali ve mealini) bir okursanız nasıl iyi gelir... Nasıl da tüm sıkıntılar hafifler...
Benim yüksek lisans hocam, kendisi doçent ve alanında çok önemli bir insan. Kendisi evli ve ocuğu var ama yine de klasik bir ev hanımı olmadığı için herkesin kendisine "ah yazık, nelerle uğraşıyor" dediğini anlatmıştı Demek ki evlenmip çocuk sahibi olmak da yetmiyor "topluma."
Ama olmaz ki ,sohbetiniz çok tatlı kızlar yaaaa, ayrılamıyorum Olivia'cım sen daha 4o'lı yaşlarında değil misin? O kadar da büyüğümüz değilsin yahu Şaka bir yana, bu söylediklerin gurur verici.
yaş farkı hiç önemli değil. eski çalıştığım yerde çok iyi anlaştığım bi arkadaşım benden 20 yaş diğeri de 24 yaş büyüktü ama o kadar eğlenceli ve doyurucuydu ki. yaşıtlarımda bulamamıştım o kıvamı :) olvia çok donanımlı bi bayanA aaa böylesi de ilk kez duyuyorum. Katılıyorum sohbet çok keyifli =) Bende Oliva'nın (belki biraz ayıp ederek) yaşını sormuştum sonra silme şansım olmadı.35 gibi tahmin etmiştimde.Sanırım yakın arkadaşıma benzettim bir an. O da oliva gibi çok olgun bir karaktere sahip 33 yaşında. Eskilerin 20'li yaşları şimdinin 30'ları, yine eskilerin 30'lu yaşları şimdinin 40'lı yaşları olduğu için 40 yaşı genç buluyorum şahsen.
Ünide bölüm başkanımız vardı ,bayan ,hiç evlenmemiş ,çocuğuda yok ...
Ben bile üzülüyordum hocama ...hernekadar güçlü görünmeye çalışsada mutsuzdu,
Mezun olmaya yakın ,aramız daha iyiydısohbet ederken. ,hocam evlenmediğinize ğpişmanmısınız dmemiştij ..oda keşke kariyer yapacağıma birazda aile kurmak için çaba sarfetseymişim minvalinde bişiyler söylemişti ..
65yaşında ama yapayalnızdı ,birsürü arkadaşıda olsa o yatağa tek girilmesi ,evin içinde ses olmaması ...yukarıdaki msj ları okuyunca aklıma geldi ,yazmak istedim
yaş farkı hiç önemli değil. eski çalıştığım yerde çok iyi anlaştığım bi arkadaşım benden 20 yaş diğeri de 24 yaş büyüktü ama o kadar eğlenceli ve doyurucuydu ki. yaşıtlarımda bulamamıştım o kıvamı :) olvia çok donanımlı bi bayan