• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Almanya`da yasadigim icin, size buradan bir kac izlenimlerimi anlatayim. Almanya`da kadinlarin dogurmalari icin elinden geleni yapmaya calisiyor devlet, ama alman kadinlari ne yazikki pek yanasmiyorlar bu olaya. Acaba havasindanmidir, suyundanmidir diye düsünmeye basladim...

Hey gidi günler heeeyyy. biz zamaninda okuyacagim diye ailemizden dayak yiyen jenerasyonduk.
Tanistigimiz erkeklere, eger ben evlenirsem calismak istiyorum, ev karisi olmam diye diretirdik. Özgürlügümüzü elimize alabilmek icin cok calistik, cok okuduk. Ya savasacaktik yada bu toplumda kaybolup gidecektik. Mesleginiz olsun derlerdi bir kac aydin kadinlar, kolunuzda ömür boyu bir bileziktir. Evet iyikide onlari dinlemisiz...Ne yaparsan yap, ama yaptigin hersey genclikde olur, yaslaninca zorlanirsin.
Bakiyorumda simdiki genc bayanlarimiz gercek hayatdan hic haberdar degiller, her imkanlari var iken akli fikri, cinsellik, evlilik, koca ve dogurmak, arkasindan gelen koskoca hayalkirikligi, depresyon, mutsuzluk, herkese yük olmus bireyler olarak hayatlarini vassat bir sekilde sürdürüyorlar. Mutluluk gelmiyor bir türlü...cünkü mutluluk verimdedir, emekdedir, mücadelededir, basarmaktadidir, ilerlemekdedir, müzededir, sanatdadir, spordadir, gücdedir, özgüvendedir, bilgidedir, merakdadir, okumakdadir, sosyallesmededir...vs...vs...
Yine döktürdüm..:KK51:

Almanya`da yasadigim icin, size buradan bir kac izlenimlerimi anlatayim. Almanya`da kadinlarin dogurmalari icin elinden geleni yapmaya calisiyor devlet, ama alman kadinlari ne yazikki pek yanasmiyorlar bu olaya. Acaba havasindanmidir, suyundanmidir diye düsünmeye basladim...
Evet özellikle 2. çocuktan sonraki çocuklara ciddi bir yardım yapıyorlarmış, buna rağmen doğurmaya yanaşmıyorlar.
İlginç...
Ki, Almanya'nın düzeni çok oturmuş herşey düzenli, bizdeki gibi de değil...

Bakiyorumda simdiki genc bayanlarimiz gercek hayatdan hic haberdar degiller, her imkanlari var iken akli fikri, cinsellik, evlilik, koca ve dogurmak, arkasindan gelen koskoca hayalkirikligi, depresyon, mutsuzluk, herkese yük olmus bireyler olarak hayatlarini vassat bir sekilde sürdürüyorlar. Mutluluk gelmiyor bir türlü...cünkü mutluluk verimdedir, emekdedir, mücadelededir, basarmaktadidir, ilerlemekdedir, müzededir, sanatdadir, spordadir, gücdedir, özgüvendedir, bilgidedir, merakdadir, okumakdadir, sosyallesmededir...vs...vs...
Yine döktürdüm..:KK51:

Ağzına sağlık. Şimdiki genç bayanların gayet de hayattan haberleri var ama işlerine gelmiyor bir takım şeyler. Dediğiniz gibi mutluluk üreterek, kendini geliştirerek, dünyayı anlayarak ya da inandığımız şeylerde samimi olmak için savaşarak gelir. Tüm bunlar için de insanın rahatını bozması gerekiyor. Kolay değil. Bunları yapmaktan kaçınan kişiler "herkes" gibi olmaya çalışarak işlerinin daha kolay olacağını sanıyor ama bir bakıyorlar daha zor bir işin içine girmişler. Açık konuşmak gerekirse etrafındaki herkes evlendiği için evlenen, etrafındaki herkes çocuk sahibi olduğu için çocuk sahibi olan kişiler hem kendilerine hem de o çocuklara büyük haksızlık ediyorlar. Önce insanın kendini tanıyıp "ben evlenmeye, çocuk sahibi olmaya uygun muyum" diye kendini sorgulaması lazım.

Bence insanlar ne düşünür diye takılmayın siz kendinizi bildikten sonra gerisinin pek bir önemi yok. Şunu da eklemeden geçemeyeceğim; 'eşimle ben klasik müzik ve opera tutkunuyuz' lafınız hoşuma gitti. Opera benim içine henüz giremediğim bir tür.Merak ediyorum, hiç izlemedim kesinlikle önyargılı değilim.Hiç gidemedim maalesef birkaç sefer kaçırdım sonra kaldı gitti.Diyeceğim bu konulardan bahsetmeniz bende olduğu gibi insanlara ufak hatırlatmalar ya da farkındalıklar kazandırabilir. :KK66: O mesajınızı okuyunca kendimi devlet opera ve balesi programlarına bakarken buldum :KK48::KK48:

Aaaaa, çok mutlu olduuum :D Opera i-na-nıl-maz bir şey... Klasik müziğe biraz aşinalığınız ya da meyliniz varsa operaya da bir el atın derim. Şu ariaları dinlerseniz eminim çok beğenirsiniz: Schubert "Du bist die Ruh", Lakme "Flower Duet", Puccini "Lucevan La Stelle"

sohbetiniz ne kadar da tatlı böyle :) hitap şeklinize konuşmanıza bayıldım alttan okurken selam vereyim dedim.

Ben de size bir selam vereyim dedim :KK54: Birileri konuya yeni mesaj yazınca korkuyorum; yine birisi bize kızdı, kesin kötü bir şeyler okuyacağım diye. Sizin mesajınızı görünce çok mutlu oldum, sevgiler.

Ben de size bir selam vereyim dedim :KK54: Birileri konuya yeni mesaj yazınca korkuyorum; yine birisi bize kızdı, kesin kötü bir şeyler okuyacağım diye. Sizin mesajınızı görünce çok mutlu oldum, sevgiler.
:) şöyle bir şey var uzun zamandır çocuğum olsun istiyorum bekarım ama annelik içgüdüsü var. arkadaşlarımın çocuklarına bile gönüllü bakıyorum. benim istemem ne kadar normalse sizin de istememeniz o kadar normaldir. insnalar sadece kendi bakış açılarıyla bakıyorlar boşverin takılmayın. sohbetiniz çok tatlı.

Olivia, 40'lı yaşlara dair söyledikleriniz itafen; Öngörümde yanılmadığımı gördüm, yaşamamış olmama rağmen bende aynı sonuca varmışım sanırım.Zaman zaman şunu düşünmüşümdür; misal 30 yaşında çocuk doğurup 18 yaşına kadar tamamiyle bir çocuk yetiştirmeye kendimi adasam hamilelikti vs hadi 20 diyelim hayatımdan 20 yılım gidecek. Sonra kendi hayatıma baktığımda yapmak istediklerimi çoğunlukla yapamamış olacağım çünkü öncelikler listemin başında daima çocuğum gelecek mecbur.18 yaşına kadar bir çocuğa verebileceğim herşeyi vererek 18 yaşını doldurunca özgür bırakmak isterim. İsterse başka bir ülkede hatta başka bir kıtada kendine istediği dilediği hayatı kursun. En nihayetinde çocuğum kendi hayatını kurarken ben hayat arkadaşımla yine yalnız kalacağım.Çocuk sahibi olmak istemeyen kadınlara yalnızlıkla ilgili söylemlerde bulunmak çok yersiz gerçekten.

Bende geçenlerde Danimarka'nın çocuk yapmaya teşvik amaçlı bir reklamını gördüm.Son yıllarda çok düşüşe geçmiş. Almanya'nın da farksız olmasına şaşırmadım.Bu ülkelerdeki bilincin yarısı bizim ülkede olsa keşke...

Yeni duyduğum bir örneği paylaşmadan geçemeyeceğim, konuya çok uygun bir örnek; İnternette okudum.35 yaşlarında bekar bir kadın varmış.Harvard'da kök hücre alanında post-doc yapıyormuş.Zaten Boğaziçi Genetik'i bitirmiş.Alanında aşmış, inanılmaz bir bilim insanıymış. Amaa gelin görün ki sülalenin ileri gelenlerine göre ona 'yazık' imiş. Zihniyete bakar mısınız arkadaşlar sen harvard'da ol arkandan evlenmediğin ve çocuk doğurmadığın için yazık densin. Pes dedim okuyunca. Zihniyet değişmediği sürece bu kervan böyle gider.İstisnalar dışında Türk toplumunda evlenmediğin ve çocuk doğurmadığın için çok çabuk yargılanabiliyorsun. Ne acı..Bir kadının birincil görevi ve hayattaki tek marifeti evlenmek ve çocuk doğurmak olan bir toplum olmuş çıkmış ne yazık ki...

Aaaaa, çok mutlu olduuum :D Opera i-na-nıl-maz bir şey... Klasik müziğe biraz aşinalığınız ya da meyliniz varsa operaya da bir el atın derim. Şu ariaları dinlerseniz eminim çok beğenirsiniz: Schubert "Du bist die Ruh", Lakme "Flower Duet", Puccini "Lucevan La Stelle"

Paylaşmakla iyi etmişim o halde :KK39:Klasik ve Jazz en sevdiğim türlerdir. Önerilerinizi muhakak dinleyeceğim.Çok teşekkür ederim .:KK68:

Iyiki varsiniz kizlar. Agziniza, beyninize saglik...
Kac yas sizerden büyügüm ama sizlerden neler ögreniyorum neler böyle, inanin cok mutlu oluyorum. Hemen Schubert`in " Du bist die Ruh " dinlemeye gidiyorum...

Çocuk istıyorken olmaması tam bir yıkım ..böyle olanlar dan mutlu olan varmı acaba
...ben mutlu değilimde:(bir yanım eksik ,eşimede üzülüyorum

Yeni duyduğum bir örneği paylaşmadan geçemeyeceğim, konuya çok uygun bir örnek; İnternette okudum.35 yaşlarında bekar bir kadın varmış.Harvard'da kök hücre alanında post-doc yapıyormuş.Zaten Boğaziçi Genetik'i bitirmiş.Alanında aşmış, inanılmaz bir bilim insanıymış. Amaa gelin görün ki sülalenin ileri gelenlerine göre ona 'yazık' imiş. Zihniyete bakar mısınız arkadaşlar sen harvard'da ol arkandan evlenmediğin ve çocuk doğurmadığın için yazık densin. Pes dedim okuyunca. Zihniyet değişmediği sürece bu kervan böyle gider.İstisnalar dışında Türk toplumunda evlenmediğin ve çocuk doğurmadığın için çok çabuk yargılanabiliyorsun. Ne acı..Bir kadının birincil görevi ve hayattaki tek marifeti evlenmek ve çocuk doğurmak olan bir toplum olmuş çıkmış ne yazık ki...

Benim yüksek lisans hocam, kendisi doçent ve alanında çok önemli bir insan. Kendisi evli ve ocuğu var ama yine de klasik bir ev hanımı olmadığı için herkesin kendisine "ah yazık, nelerle uğraşıyor" dediğini anlatmıştı :KK70:Demek ki evlenmip çocuk sahibi olmak da yetmiyor "topluma."

Ama olmaz ki ,sohbetiniz çok tatlı kızlar yaaaa, ayrılamıyorum :mad: Olivia'cım sen daha 4o'lı yaşlarında değil misin? O kadar da büyüğümüz değilsin yahu :KK66: Şaka bir yana, bu söylediklerin gurur verici.

Çocuk istıyorken olmaması tam bir yıkım ..böyle olanlar dan mutlu olan varmı acaba
...ben mutlu değilimde:KK43:bir yanım eksik ,eşimede üzülüyorum

Çok klişe bir ifade olacak ama eğer eşinizle birbirinizi her şeye rağmen seviyorsanız, birbirinize destek olmak bile aşkınızı arttıracaktır. İş aslında eşinizde bitiyor. Ben çocuk sahibi olamayan kişilerin büyük ihtimalle kendilerine yaşattıkları yıkım duygusu yüzünden de isteklerine kavuşamadıklarını düşünüyorum. En yakın arkadaşlarımdan biri çocuk sahibi olmak için maddi manevi her şeyini ortaya koydu, ne operasyonlara katlandı. olmadı. Sonunda GERÇEKTEN olmuyor artık, ne yapalım diyerek bıraktılar ve şimdi çocukları var.

İnanç konusunda neredesiniz bilemiyorum ama hayatta başımıza gelen hiçbir şey tesadüf değil. Allah'a tevekkül etmek için, ona olan bağlılığımızı göstermek için her sıkıntı bir fırsat. Hele sizinki gibi bir sıkıntı da sabır göstermek, Rabbim sen en doğrusunu bilirsin demek... of of.. İnşirah suresini (orijinali ve mealini) bir okursanız nasıl iyi gelir... Nasıl da tüm sıkıntılar hafifler...

Ünide bölüm başkanımız vardı ,bayan ,hiç evlenmemiş ,çocuğuda yok ...
Ben bile üzülüyordum hocama ...hernekadar güçlü görünmeye çalışsada mutsuzdu,
Mezun olmaya yakın ,aramız daha iyiydı;)sohbet ederken. ,hocam evlenmediğinize ğpişmanmısınız dmemiştij ..oda keşke kariyer yapacağıma birazda aile kurmak için çaba sarfetseymişim minvalinde bişiyler söylemişti ..
65yaşında ama yapayalnızdı ,birsürü arkadaşıda olsa o yatağa tek girilmesi ,evin içinde ses olmaması ...yukarıdaki msj ları okuyunca aklıma geldi ,yazmak istedim

:KK43::KK43:
Çok klişe bir ifade olacak ama eğer eşinizle birbirinizi her şeye rağmen seviyorsanız, birbirinize destek olmak bile aşkınızı arttıracaktır. İş aslında eşinizde bitiyor. Ben çocuk sahibi olamayan kişilerin büyük ihtimalle kendilerine yaşattıkları yıkım duygusu yüzünden de isteklerine kavuşamadıklarını düşünüyorum. En yakın arkadaşlarımdan biri çocuk sahibi olmak için maddi manevi her şeyini ortaya koydu, ne operasyonlara katlandı. olmadı. Sonunda GERÇEKTEN olmuyor artık, ne yapalım diyerek bıraktılar ve şimdi çocukları var.

İnanç konusunda neredesiniz bilemiyorum ama hayatta başımıza gelen hiçbir şey tesadüf değil. Allah'a tevekkül etmek için, ona olan bağlılığımızı göstermek için her sıkıntı bir fırsat. Hele sizinki gibi bir sıkıntı da sabır göstermek, Rabbim sen en doğrusunu bilirsin demek... of of.. İnşirah suresini (orijinali ve mealini) bir okursanız nasıl iyi gelir... Nasıl da tüm sıkıntılar hafifler...
Eşimle birbirimizi çok seviyoruz ..ama ben bu deli gibi isteme duygusunu bir türlü aşamıyorum
Biliyorum ,dünya dört dörtlük olsa ahirete ne kalıcak,herkesin kendine göre bir imtihanı var ..ama sen gelde bunu gönüle anlat:KK43:
Eşimle bize bakıyorum ,okadar iyi anlaşıyoruz ,birbirimizi okadar çok seviyoruzki ,ama eksik bnm için bişiyler ..eşim bu dediklerımı duysa okadar kızarki ..şükürsüzlük der herhalde
Kafamdan birtürlü atamıyorum ..hevan ağlamaklı gibiyim. Bu durumu aşmaya çalışıyorum ,hayırlısı ..inşirahı süresini bilmezmiyim

Benim yüksek lisans hocam, kendisi doçent ve alanında çok önemli bir insan. Kendisi evli ve ocuğu var ama yine de klasik bir ev hanımı olmadığı için herkesin kendisine "ah yazık, nelerle uğraşıyor" dediğini anlatmıştı :KK70:Demek ki evlenmip çocuk sahibi olmak da yetmiyor "topluma."

Ama olmaz ki ,sohbetiniz çok tatlı kızlar yaaaa, ayrılamıyorum :mad: Olivia'cım sen daha 4o'lı yaşlarında değil misin? O kadar da büyüğümüz değilsin yahu :KK66: Şaka bir yana, bu söylediklerin gurur verici.

A aaa böylesi de ilk kez duyuyorum. :KK48::KK48: Katılıyorum sohbet çok keyifli =) Bende Oliva'nın (belki biraz ayıp ederek) yaşını sormuştum sonra silme şansım olmadı.:KK23:35 gibi tahmin etmiştimde.Sanırım yakın arkadaşıma benzettim bir an. O da oliva gibi çok olgun bir karaktere sahip 33 yaşında. Eskilerin 20'li yaşları şimdinin 30'ları, yine eskilerin 30'lu yaşları şimdinin 40'lı yaşları olduğu için 40 yaşı genç buluyorum şahsen.:KK66:

A aaa böylesi de ilk kez duyuyorum. :KK48::KK48: Katılıyorum sohbet çok keyifli =) Bende Oliva'nın (belki biraz ayıp ederek) yaşını sormuştum sonra silme şansım olmadı.:KK23:35 gibi tahmin etmiştimde.Sanırım yakın arkadaşıma benzettim bir an. O da oliva gibi çok olgun bir karaktere sahip 33 yaşında. Eskilerin 20'li yaşları şimdinin 30'ları, yine eskilerin 30'lu yaşları şimdinin 40'lı yaşları olduğu için 40 yaşı genç buluyorum şahsen.:KK66:
yaş farkı hiç önemli değil. eski çalıştığım yerde çok iyi anlaştığım bi arkadaşım benden 20 yaş diğeri de 24 yaş büyüktü ama o kadar eğlenceli ve doyurucuydu ki. yaşıtlarımda bulamamıştım o kıvamı :) olvia çok donanımlı bi bayan

Ünide bölüm başkanımız vardı ,bayan ,hiç evlenmemiş ,çocuğuda yok ...
Ben bile üzülüyordum hocama ...hernekadar güçlü görünmeye çalışsada mutsuzdu,
Mezun olmaya yakın ,aramız daha iyiydı:KK66:sohbet ederken. ,hocam evlenmediğinize ğpişmanmısınız dmemiştij ..oda keşke kariyer yapacağıma birazda aile kurmak için çaba sarfetseymişim minvalinde bişiyler söylemişti ..
65yaşında ama yapayalnızdı ,birsürü arkadaşıda olsa o yatağa tek girilmesi ,evin içinde ses olmaması ...yukarıdaki msj ları okuyunca aklıma geldi ,yazmak istedim

Böyle bir duruma şahit olup, bu yüzden evlilik ya da çocuk düşünmek pek mutluluk getirmez gibime geliyor. Etrafımda gördüğüm karaktersiz erkeklerin ve başarısız evlilklerin çokluğu nedeniyle ben hiç ama hiç evlenmeyi düşünmüyordum. Ama eşim çıktı karşıma işte. Onunla bir arada olmayı istediğim için evlendim, evlenmiş olmak için değil. Çocuk da böyle bir şey. Yalnız kalmaktan korkmak ya da bir gün gelir pişman olurum diye tasalanmak yüzünden çocuk sahibi olmak ne duygusal ne de mantıksal anlamda bana doğru gelmiyor. Bu arada bu mantıksızlıklar size mantıklı geliyor demek istemiyorum, yanlış anlamayın. Çocuk sahibi olmayı, karşılıksız bir evladı sevmeyi yürekten istemek bambaşka bir şey. Ben öyle değilim sanırım o_O

yaş farkı hiç önemli değil. eski çalıştığım yerde çok iyi anlaştığım bi arkadaşım benden 20 yaş diğeri de 24 yaş büyüktü ama o kadar eğlenceli ve doyurucuydu ki. yaşıtlarımda bulamamıştım o kıvamı :) olvia çok donanımlı bi bayan

Evet katılıyorum,önemli olan 'kafa dengi' olması.Sizi anlıyorum benimde yaşıtlarımla anlaşamadığım çok olmuştur/oluyor. Ne mutlu size, öyle insanlardan insan kendine çok şey katabiliyor.Son cümlenize de katılıyorum kendini iyi yetiştirmiş insan her ortamda farkını belli eder.:)

LadyInGray, Söylemeyi unuttum.Operayla bir ara kaynaşmak istemiştim.Biliyorsunuzdur Üstün Dökmen'in bir opera sanatçısı ile yaptığı radyo programı vardı. İsmi Biz kim Opera Kim galiba.O programı 4-5 hafta dinlemişliğim var.Sevmiştim ama devamını getirememiştim. Birde Çetin Alp'in bir Eurovision şarkısı vardı.Opera adında.Sene sanırım 1983 olması lazım.O parçayla sonuncu olunmuş.Gördüğüm kadarıyla çok da alay konusu edilen bir parça olmuş.Fakat ben dalga geçilecek bir yanını bulamamıştım.Dansları bile o döneme göre güzel. Şarkıyı çok sevdim eğlenceli.Siz opera deyince o şarkı hemen aklıma geldi. Görüyorsunuz hiç değilse adına yapılmış şarkısını biliyorum:KK75: :KK48: Bu da bir başlangıç benim için.:KK48:

Back