Bayildim bu yoruma. Süpersin !!!Biz toplum olarak artık herşeyi olsun da nasıl olursa olsun moduna getirdik. Evleneyim de nasıl olursa olsun karışmdaki insan bana insan kıymeti verse de oluuur vermesede oluuuur yeter ki evleneyim psikoloji. İnsanlar nezdinde evli tescili almak için evlilikler yapıyor insanlar. Çocuklarım olsun da nasıl olursa olsun. Ben iyi bir anne olabilir miyim eşimle buna ikimiz de hazır mıyız hiiiiiiç önemli değil, yeter ki evli çocuklu desinler. Bunlar hep KENDİ KENDİMİZİ İNSAN YERİNE KOYMADIĞIMIZDAN. SONRADA EŞİM BANA KIYMET VERMİYOR ÇOCUĞUM SÖZÜMÜ DİNLEMİYOR. KIZLAR NE OLUR BİR DÖNÜP KENDİMİZE BAKALIM KENDİ KENDİMİZİ İNSAN YERİNE KOYALIM YAHUU! KİMSE KENDİ KENDİNE KIYMET VERMYORSA EŞİNDEN NİŞANLI YADA ERKEK ARKADAŞINDAN DEĞER BEKLEMESİN, İYİ BİR ANNE OLMAYI HİÇ BEKLMESİN!
Etrafımdaki insanlar çok korkutuyor. Rahat günleriniz, çocuk çok zor gibi sözleri o kadar çok duyuyorum ki. Herkes bu kadar şikayetçiyse neden çocuk yapayım ki diye düşünüyorum.Deylayt neden istemiyorsunki , daha detayli aciklayabilirmisin ?
Tskkurler..önemli olan bilinçli olmak ztn , bende eşimde istemiyoruz , ama kesinlikle istemiyorum demiyorum , ama böyle düşünenlere de saygılıyım...Zeeynepcik, inan sen muhakkak dogur, cünkü sen bilincli bir anne olacaksin buradan belli :) Hazir degilim güzel dogru bir bakis acisi ama hazir hissettigindede niye olmasin ? Ammaaaa yok istemiyorum dersen inan bana hic bir eksiklik hissetmiyorsun hayat yinede güzel...
Yok toplum beni baskı altına zaten alamaz benim de karşı çıktığım bir durum bu bahsettiğin, ama eşimin istemesi görümcenin kayınvalidenin komşunun istemesinden daha farklı.Deylayt baskalarini sakin dinleme sadece kendini dinle. istersen yaparsin istemezsen yapmazsin bu kadar basit.
Yani kritize ettigimde bu ya, etrafa topluma konu komsuya degil, icindeki sese dikkat et.
Ama gercekten dedigim gibi, benim gibi annelik hormonlari tasimayan kadinlarda var, yani anne olmayi istemeyen ama sirf toplum istiyor diye doguranlara sunu demek istiyorum, eger hissediyorsan sende anne ic güdüsü yok, o zaman bunu kayinvaliden veya görümcen veya komsun veya toplum istiyor diye kendini baski altina sokup dogurma.
Benim de şu sıralar en büyük dileğimevet iste o konuda esler hem fikir olursa süper olur.
Benim sansima esimde istemiyordu, yani iki deli birbirini buldu, hani derler ya tencere yuvarlanir kapagini bulur. bizdede öyleydi. Ikimizde hayatimizi böyle cocuksuz yasayip daha mutlu oldugumuza inandigimiz icinde ikimizde mutluyuz.
Dilerim sendede ortak noktayi bulursunuz ister cocuklu ister cocuksuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?