Ay tatlim bole erkeklerde var cok sukur,hic tanismadim ama var ve biliyorumya cok mutlu oluyorumZaten esim hic bir zaan isteedi istemeycegini de hep belirtir. Ona cocuk yetistirmek cehenneme digmus bir bebegi cennet icin hazirlamak kadar zor geliyor.
Dusunun; bebek ozel bir hastaligi olarak dogabilir maddi durumunuz yetersiz ise o cicuk icinde eizin icinde kalan omrunuz iskence gibidir. Evet dogsa o cocuk engelli de hasta da olsa hepimiz bakar canimizi veririz. Ama deger mi? O cocuk o acilara yasitlari gibi olamadan yasamaya mahkum mu? Hic biimiz rogacagimiz ulkeyi ve aileyi secemedik. Ben cok kez demisimdir neden bu aileye dogdum ve turkiye den nefret ediyorum diye. Benim cocugum bunlari soylese ben kendimi oldururum. Ciddiyim bunlar agir seyler. Bir insanin hayatindan memnun olamama sebebi olmak.
Ozel hastaligi olmadan dogdu varsayalim; en az 20 yil onun egitimini tedaviletini dertlerini ve tum sorumlulugunun baskici olacak. Evet biz yine yapariz ama dogru yapabilir miyiz? Mesele fedakar anne baba olmak degil. Fedakarligin dogru bir ise yaramasi onemli olan.
Ben okumak isteyip okuyamayan ya da cocuguna bakamayan ailelere maddi manevi destek olmayi tum bunlara tercih ediyorum.
Zor bir hayat yasadim. Bugun esim olse kimsem yok. Ayaklarimin ustunde duruyorum. Evet ama insani olarak tek basimayim. Bu bile zor. Ailenin olmamasi yada olamamasi zor.
Cocuk dogurmak ben anne olmak istiyorum diye baslanacak bir sey degil bence. Hayatta her sey olabiliyor ki bazi seylerin ihtimali daha da yuksek. Her acidan dusunmek lazim.
Bu sorular bi karardan vazgecme oykusunun parcasidir.
Umarim gercek insanlqr yetistirebilecekler dogurur da tum canlilar iskence cekmekten kurtulur. En basta da dogan bebekler.
Aynen cok zor bir hayat yasadim,dahada zorlastiramamAxelia, bak bunu hep derim iyikide hemcinslerim senin ve benim gibi düsünmüyorlar, iyikide annelik duygulari var ve biliyorumki, hele hele KK`da süper anneler ve süper cocuklar yetisecek.
Ama seni cok iyi anliyorum, bende cok hasassim bu konuda. Hele hele cok zor bir cocukluk gecirdim bende ve diyorumki ben artik yasamak istiyorum.
Öyle zorluklar cektimki aklin hayalin durur, onun icin ayni senin gibi düsünüyorum yardim etmek beni daha mutlu ediyor, illak ben dogurmam sart degil.
Bebegim insan evlenincede tek basina mutlu olursa mutlu olurDün yaşadıklarımdan sonra bırakın çocuk yapmayı evlenmeyi bile sildim aklımdan. İnsan tek başına da mutlu olabilir değil mi?
Ben burclara falan inanmam Endulusum yaaa. Ikizlermisim Haziran cocuguyum, ama yazi sevdigim icin, yaz cocuguyum yani. Ama sen yaysin demek ha ??? Yaylar cok adaletcidir bildigim kadariylaOlivıa bacım yay burcumuzun
Kiz yay degilim aslan ykselen yengec, ama ikizlerde annelik yok zaten hic sasirmadim tatlimBen burclara falan inanmam Endulusum yaaa. Ikizlermisim Haziran cocuguyum, ama yazi sevdigim icin, yaz cocuguyum yani. Ama sen yaysin demek ha ??? Yaylar cok adaletcidir bildigim kadariyla
tek başıma daha mutluydum, derdim yoktu. 2 kişi ilişki yaşamak güzel, hayatı paylaşmak güzeldi ama .. ama işte. . Artık birine evlenecek, hayatıma alacak kadar guvenemem. Güven yoksa mutlu olmuyor işte.Bebegim insan evlenincede tek basina mutlu olursa mutlu olur
Okudum olivia, biliyor musun Türkiye'de artık beni çok az olay şaşırtıyor. O baba gözümde canlandı sanki. Öyle çoklar ki çünkü. Bu ülkede geleceğe inanmak hakikaten zor. O çocuk ne olacak kim bilir! Lady'e de sabırlar diliyorum.Flores cok haklisin ayri önemli bir konuda korumak dedigin gibi.
Ama bende senin gibiyim, gördügüm herseyi aninda tepkimi gösteriyorum, cünkü biliyorumki o an susarsam, daha cok büyüyecek olay ve iste o Zaman kendimi suclu hissederim.
Flores Allah askina LadyIngray`in yorumunu bir okurmusun ? Ne diyorsun bu konuda, gercekten yorumunu merak ediyorum. Inanilir gibi degil.
endulus seviyorum seni yaaKizlar yegenlerime cok duskunum,millet aciyor evlenemedi cocugu yokya zavalli cocuk hadretini bole gideriyor,ayyy ne guluyorum ki bilemezsiniz,dua ediyorlar cocugun olsun diye amin demiyorum,
Hiç şüphen olmasın @cikolatacikita . Hayatın kendisi o kadar guzel ki..... Onu layiğiyla yaşarsan, hep mutlu olursun. Bu senin elinde. Kafana göre birisi yoksa, kesinlikle evlenmemelisin.Dün yaşadıklarımdan sonra bırakın çocuk yapmayı evlenmeyi bile sildim aklımdan. İnsan tek başına da mutlu olabilir değil mi?
Bazen işte tam da bu yüzden acaba milli eğitimde devam mı etsem diye düşünüyorum. Çocukların eğitiminde aktif rol almak, onların doğaya, insan haklarına olan bakışlarının değiştiğini görmek inanılmaz bir duygu. Ama bir yandan da mücadele etmekten yıldım. Bilmiyorum. Bilmiyorum....Beni çılgına çeviren bir sevme sözü(?) de "büyüyünce çok can yakacak"tır. Alın oğlunuz can yaktı. Başınız göğe erdi mi?
Anlamak mümkün değil. "İlle de benim zevkim yerine gelecek. Sonra ölsen iyi olur." diye nasıl düşünebiliyor beyinler?
Bu kadar sapkın bir toplum nasıl düzelebilir? Kaybolan insanlık onuru geri getirilebilir mi?
Belki 1 ay kadar olmuştur. Kalabalık bir otobüste eve gidiyordum. Yanımdaki adamın arkamdaki kadını taciz etmeye çalıştığını gördüm. Anında uyardım yüksek sesle. Herkes ona baktı. Afalladı ama pişkinliği de elden bırakmıyor. Bu kalabalıkta ne yapacakmışız, mecburmuş yapışmaya. Öyle fenalar ki ürkütüyorlar.
Her geçen gün daha da umutsuzlaşıyorum. Bir çocuğu iyi yetiştirmekten daha zor olan şey korumak galiba.
Beni sürekli çocuk konusunda iyi niyetli bir şekilde sıkıştıran yakın bir arkadaşım var. Allah için yetiştirdiği evlat pırlanta gibi. Sizin gibi insanlar çocuk dogurmazsa ne olacak bu dünyanın hali diyorOkudum olivia, biliyor musun Türkiye'de artık beni çok az olay şaşırtıyor. O baba gözümde canlandı sanki. Öyle çoklar ki çünkü. Bu ülkede geleceğe inanmak hakikaten zor. O çocuk ne olacak kim bilir! Lady'e de sabırlar diliyorum.
Ben de Axelia gibi buradan nefret ettiğimi çok kez söylemişimdir. Hatta İstanbul'a dayanamadık eşimle, evlenirken başka şehre yerleştik. Hedef yurt dışı ama olur mu olmaz mı bilmem. Görüyorsun ya, bu ahlaksızları başbaşa bırakıp huzura koşmak istiyor insan. Çünkü zincirinden boşanmış vahşi hayvan gibi saldırganlar. Arkadaşlara ve sana katılıyorum çocuğu yetiştirmek ölümcül zorlukta ve ben kendi ahlakıma ve eşime ne kadar güvenirsem de bu şartlarda iyi insan yetiştirebileceğimi ve onu koruyabileceğimi hiç düşünemiyorum.
"Karanlığa küfredeceğine bir mum da sen yak." demişler tabii. keşke bilinç oluşsa ve işiniz bireysel çabaya kalmasa. Dediğim gibi sabır diliyorum ve umarım olumlu etkiler yarattığın çocukların gelecekteki güzel günlerini de görürsün.Bazen işte tam da bu yüzden acaba milli eğitimde devam mı etsem diye düşünüyorum. Çocukların eğitiminde aktif rol almak, onların doğaya, insan haklarına olan bakışlarının değiştiğini görmek inanılmaz bir duygu. Ama bir yandan da mücadele etmekten yıldım. Bilmiyorum. Bilmiyorum....
Aslında o fikre ben de biraz katılıyorumBeni sürekli çocuk konusunda iyi niyetli bir şekilde sıkıştıran yakın bir arkadaşım var. Allah için yetiştirdiği evlat pırlanta gibi. Sizin gibi insanlar çocuk dogurmazsa ne olacak bu dünyanın hali diyorTabi doğruluk payı var biraz ama "Ne yapayım canım, dünyayı kurtarmak için çocuk sahibi mi olayım şimdi diyorum, EVET diyor. Laf yetistiremiyorum kendisine
Kızıılll senin bu mesajın üzerine ben de Amour'u izledim eşimle. (Diğer filmlerini de izlemeye çalışacağım.) Haklısın benzer tarzda. Aslında rahatsız ediciliği şuradan geliyor sanırım: karşısında çaresiz kaldığımız şeyleri görmek istemiyoruz, gözlerimizi kapatıyoruz onlara. Ama bu filmde her şeyi olduğu gibi almak zorunda kalıyorsun. Yalın bir gerçeklik var. "Olmasın, lütfen olmasın." diyorsun ama oluyor. Gerçek hayatta da oluyor, biliyorsun. İşte bu rahatsız edici.Rica ederim.Bende öyle bir his verebildiğime sevindim. =)) Yazarken bazen çok kaptırıyorum kendimi keyifliysem özellikle :) Sende iyi ki geldin aramıza.
Tamda Dogtooth'u açmıştım.Şimdi anladım ne demek istediğini.Film sanki biraz biraz Michael Haneke tarzında gibi, rahatsız edici türden.Oscar adayı filmleri izliyordum ama bu filmi araya sıkıştırayım.Az önce fragmanı izledim enteresan bir filme benziyor. İzleyeyim bakiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?