Ay tat
m
Ay tatlim bole erkeklerde var cok sukur,hic tanismadim ama var ve biliyorumya cok mutlu oluyorumZaten esim hic bir zaan isteedi istemeycegini de hep belirtir. Ona cocuk yetistirmek cehenneme digmus bir bebegi cennet icin hazirlamak kadar zor geliyor.
Dusunun; bebek ozel bir hastaligi olarak dogabilir maddi durumunuz yetersiz ise o cicuk icinde eizin icinde kalan omrunuz iskence gibidir. Evet dogsa o cocuk engelli de hasta da olsa hepimiz bakar canimizi veririz. Ama deger mi? O cocuk o acilara yasitlari gibi olamadan yasamaya mahkum mu? Hic biimiz rogacagimiz ulkeyi ve aileyi secemedik. Ben cok kez demisimdir neden bu aileye dogdum ve turkiye den nefret ediyorum diye. Benim cocugum bunlari soylese ben kendimi oldururum. Ciddiyim bunlar agir seyler. Bir insanin hayatindan memnun olamama sebebi olmak.
Ozel hastaligi olmadan dogdu varsayalim; en az 20 yil onun egitimini tedaviletini dertlerini ve tum sorumlulugunun baskici olacak. Evet biz yine yapariz ama dogru yapabilir miyiz? Mesele fedakar anne baba olmak degil. Fedakarligin dogru bir ise yaramasi onemli olan.
Ben okumak isteyip okuyamayan ya da cocuguna bakamayan ailelere maddi manevi destek olmayi tum bunlara tercih ediyorum.
Zor bir hayat yasadim. Bugun esim olse kimsem yok. Ayaklarimin ustunde duruyorum. Evet ama insani olarak tek basimayim. Bu bile zor. Ailenin olmamasi yada olamamasi zor.
Cocuk dogurmak ben anne olmak istiyorum diye baslanacak bir sey degil bence. Hayatta her sey olabiliyor ki bazi seylerin ihtimali daha da yuksek. Her acidan dusunmek lazim.
Bu sorular bi karardan vazgecme oykusunun parcasidir.
Umarim gercek insanlqr yetistirebilecekler dogurur da tum canlilar iskence cekmekten kurtulur. En basta da dogan bebekler.
m