- 1 Mayıs 2012
- 1.014
- 1.131
- 358
Sanki bir rüya karesi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sanki bir rüya karesi
Merhaba zeytinagaci,Merhaba herkese,
Takdir edersiniz ki bütün sayfaları okuyamadım ama konuyu çok sevdim ve yazmak istedim.
Kendimi bildim bileli çocuklara karşı hiçbir şey hissetmiyorum. Yaşım 25.
Ergenlik yıllarımdan beri eşimle beraberiz. Çok güzel bir aşk yaşadık. Herkese nasip olmayan türden. Evlendik ve hala da ona baktığımda kalbim sevinçle doluyor.
Küçük yaşlardan beri (5 yaşındayken kardeşim oldu) çocukları sevmezdim. Nefret ediyor değilim tabi. Sadece sevgi yakınlık bağlılık bu duyguları hissetmiyorum.
Zaman geçti ama bu düşüncelerim değişmedi.
Mesleğim öğretmenlikti. Küçük öğrencilerim ile iyi anlaşıyorduk ama içimdeki şefkat duygusundan başka bir duygu oluşmadı hiç. İlk kez bir bebeği geçen aylarda kucağıma aldım. Ve yine bir duygu oluşmadı. Derler ya mis kokusunu duyunca vs. Bana hiç de öyle gelmiyor.
Sonra bu mesleğin bana uygun olmadığını anladım ve kariyerimde değişiklik yaptım .akademiye geçtim. Şu an yüksek lisans tezimle uğraşıyorum. Daha önümde doktora var.
Eşimin yaşı 30 oldu. O ise benim aksime çocuklar ile çok iyi anlaşır. Babalık duygusu çok güçlüdür. Parçalanmış bir ailede büyüdüğü için mi bilmiyorum ama bir insan yetiştirmeyi istediğini ve bunu çok iyi yapabileceğini biliyorum.
Benim aklımda ise önce kendimi gerçekleştirmek var. Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisi vardır bilirsiniz. Alttaki basamaklarda olan ihtiyaçlar tamamlanmadan üst basamaktakiler gerçekleşmez.
Benim ihtiyaçlarım sadece yemek içmek evlenmek ve çocuk sahibi olmak değil. Şimdiye kadar 2 ülkeyi ziyaret ettim. Artık başka yerleri keşfetmeye eşimle gitmek istiyoruz. Hayattaki diğer zevkleri yaşamak, dolu dolu günler geçirmek... bilime bir nokta kadarcık da olsa katkı yapmak istiyorum.
Bir çocuk benim için bunları engelleyen bir varlık olacaktır diye düşünüyorum. "Ama onun anne demesi yok mu" diye tepkiler duyuyorum bazen. O kadar mühim mi birinin annesi olmak? Evet ben biliyorum ki bir çocuk yetiştirirsem ona güzel bir hayat sunarım. Dürüstlüğü, erdemli olmayı, yardımseverliği öğretmeye çalışırım. Dünyanın daha yaşanılabilir bir yer olmasında belki bir katkım olabilir.
Ama bunu ileride öğrencilerime de öğretebilirim. Onlar da kendi çocuklarına..böylece Bir çocuk yerine onlarca yüzlercesini için de bir farklılık yaratabilirim belki.
Neyse konuyu çok dağıttım.
Kısacası benim planlarım içinde çocuk yok aslında.
ama hamilelik fikri bazı dönemlerde çok cazip geliyor. Sonrasını düşününce hemen vazgeçiyorum :)
Eşim bazen ileride düşünürüz değil mi diyor, muhtemelen ileriki yıllarda bu teklifle gelecek. O zaman ne yapacağız bilmiyorum. Çünkü ben hayatını bir çocuğa adayabilecek kadar fedakâr değilim...
Olivia'cıma katılıyorum. Sizin gibi annelerin çocukları daha karakterli, daha dengeli, daha güçlü yani kısaca süper oluyorlar. Kendi arkadaş ve ailemde gördüklerim dışında ben öğretmen olduğum için bir çok anneyi gözlemleme şansım oldu. Tüm hayatının annelik olduğunu düşünen, yani ister istemez kendini tek yönlü bir hayata mahkum eden, daha hamile kalmadan önce çok iddialı olan anneler ne yazık ki çok problem yaşıyorlar çocuklarıyla.Hayatını bir çocuğa adamak...
Bir insanın çocuk büyütmekten başka bir seçeneği yoksa aslında hayatını adamış olmaz. Adanmak seçim yapmak bir şeyleri tercih etmektir bana göre. Bir insanın başka bir alternatifi yoksa adanmışlıktan söz edemeyiz. Adanmışlık kutsaldır, zorunluluklar değil.
Yeni anne oldum. Oğlumu çok seviyorum ona iyi bir anne olmak istiyorum ama kendimi ona adamak düşüncesi bana ürkütücü geliyor. Çünkü bu tip büyük duygular ister istemez karşı tarafa ciddi sorumluluklar yüklüyor. Bağlı olun bağımlı olmayın diyorlar ya onun gibi bir şey işte.
Karışık işler...
Teşekkür ederim ben de seni okumayı seviyorum. Sanki karşımda konuşuyor gibisin :)Bekleriz her zaman :) Hoş bir anlatımın var :)
Bu arada belgesellere bayılırım, youtube'da ciklet balıklarını buldum tamamını izleyeceğim mutlaka acayip merak ettim.
Aa aynı mı düşünüyorduk.İyi ki benim gibi düşünmeye devam edip uzak kalmamışsın ama :) Balıklarını daha çok anlatmak istersen keyifle okuyacağımı bil :)
Bu güzel cümleleri okuyunca ben;,,.
Köpek Dişi filmi listemdeydi fakat konusunu unutmuş olmalıyım.
İzleyeyim bakalım aman diyeyim diyecek kadar ne varmış :))
Sinemada çıplaklık,seks,erotizm içerikli filmlerinde olması taraftarıyım.
Ketum değilimdir yani keskin çizgilerim yoktur herşeyi izlerim takılmam.
olivia, güzel düşüncelerin için çoook teşekkür ederim. Güzel bakan güzel görür :) Yalnız sevgili LadyInGray benden değil, zeytinagaci'ndan bahsediyor sanırım :)Evet evet Lady aynen, flores`in yazdiklarini okudugumda aaaa ayni Lady ve Kizil gibi diye düsündüm bende...
Özellikle seninle tipatip ayni. Bu kadarmi olur. Bencede flores cok gel buraya, bekliyoruz...
Lady`m gercekten rüya karesi gibi olmus, sen diyince bir daha baktim fotografa ve sana hak verdim...
Kizil`im sen beni bir gün öldüreceksin galiba !!! bu kadarmi olur ??? Evrim agacini cok severim bende !!!Makaleyi okudum süper yazi. Aynen katiliyorum yazilanlara, ...Evrim agacinda cok güzel konular oluyor gercekten.
Flores ne kadar güzel anlatmis ya, Lady nin alinti yaptigi o cümleyi okurken kendimden gectim vallahi.
Baksaniza bir yazilim sekliyle bile bir insan kendisini ele veriyor. Yani yazi tarzinda karsindaki insani kendine yakin veya uzak hissedebiliyorsun. Ilginc, Hemde hic
Bizim topigide hep böyle hayata karsi hassas insanlar gelip yazinca ayriyeten mutlu oluyorum.
Selamlar topiğin adını okuyunca bir göz attım.ilginç geldi ismi..38 yaşındayım ikiz kız annesiyim.. yaşamımda sizler gibi düşünüyordum..bir gün bir doktor bana anne olamassın sen dedğinde bunun kafaya takılıcak bişiy olmadığına karar verdim çünkü öylede mutluydum avukatım yoğunum..sosyal aktivetiler fazla yetiştiremiyordum yaşamımı.. onu yapıyor bunu yapıyor..zevk alarak eminim sizin şu an yaşlarınız 20 ila 30 dur...evet çocuksuzda mutlu olunabilir ben yaşadım hayata yaşama doydum..ama kadınsınız ve o anne olmak içgüdüsü .o ulvi duygu..sakın bana demeyin yok hisstmiyoruz asla inanmam..çünkü bende öyleydim..sonra birgün uğraşlar sonucunda ik kızım oldu her anı keyifli. diğer yaşadığım anlardan daha güzel daha dolu dolu.. anne olmak kadınlığın en yüksek mertebesine eriştiriyor sizin topikte yazan arkadaşlar bir kaç kişiyi geçmiyor.. ve bunlarında kimisi anne olamıyordur..yada rahatlarına düşkün olduklarındandırr.istediğiniz kadar tiyatrolara gidin sinemalara, operalara hayatınızı dolu dolu yaşayın kadını kadın yapan ANNELİKTİR.. sevgilerimle..Annelik ciddi bir sorumluluk. Kendisiyle ve geleceğiyle ilgili planları olan insanlar için her şeyin yeniden düzenlenmesi demek bir çocuk sahibi olmak. İnsanların afallamasını hatta korkmasını doğal karşılıyorum.
Bilgi ve eğitim, sorumluluk ve bilinç akabinde de endişe getiriyor kabul ama eğitimli insanlar çocuk sahibi olmaktan korkarlarsa insan kalitemizi kimler belirleyecek? Bu ciddi bir mesele. İyi evlatlar yetiştirmek ülke geleceğine bir yatırım aslında.
Zor kabul ama kendimizle ilgili hayalini kurduğumuz hayatın bir parçası olmalı çocuklar. Ülkemiz için, geleceğimiz için...
Oliviaaa, sevgiler, ağzına sağlıkKadinligin en yüksek mertebesine ulasmis gevezeyim arkadasim, yaptigin yorumunla neyi amacliyorsun pek anlayamadim. Burasi ikizlerin konusuldugu bir topik degil. Polemik yaratmak istiyorsun, Burada seninle o istedigin polemige hic kimse girmeyecektir. Cünkü o güzelim sohbetlerin arasina yapilan uygunsuz yorumlari pek kaideye almiyoruz ne yazikki.
Biz, o senin yüksek mertebene ulasamadigimiz icin burada iste böyle kendimizi kandiriyoruz, onun icin senin gibi yüksek mertebeye ulasmis topiklerde kendi dengi arkadaslarini bulabilirsin. Buda sana ilk ve son mesajim. Sevgiler
Deterjanla mıııı? Yazık olmuş kuzucuklara Deterjanlardan olabildiğince uzak durmak lazım aslında. Bizim de evde bir dostumuz var Dusty. Kendisi Bir kedicik ve cok alerjik bir bünyesi var, maması bile hipoalerjenik. Ben yerleri silerken hep biraz çamaşırsuyu kullanırdım. Bir gün bir baktım sildiğim yerden Dusty geçerken arka arkaya hapşırmaya başladı. Veteriner de kesinlikle temas etmesin çamaşırsuyu ya da deterjanlarla dedi. Rossmann'larda sirke bazlı bir yer temizleme sıvısı satılıyor, onu kullanıyorum artık.Flores`im iki bölüme baktim, daha kum tepelerine gelmedim ama bayildimmm gercekten onlari teker teker öpmek istiyorum resmen. Senin beyaz prensesinde demek yuvasini koruyor, öylemi ??? Ya cildirasim geliyor....yani o kücük boylariyla bende varim bu dünyada demeleri beni benden aliyor.
Sana detayli su degerleri hakkinda yazacagim, bugün kusurma bakma. Aslinda söyle stickerler var, sularina 5 saniye daldirip cikariyorsun ve hemen listene bakip, her deger normalin icindemi diye kontrol edebiliyorsun. Acaba bir sorsan kesin vardir Türkiye`dede.
Biliyorsun biz insanlar fark etmeden su degerleri degisebiliyor ve Allah korusun ölebiliyorlarda baliklarimiz.
Bence en zor hayvan beslemek baliklar, cünkü cok hassaslar. Ve suna cok dikkat et, sakin deterjanla birseylerini yikama hatta camini bile.
bir arkadasimin vardi akvaryumu her defasinda baliklari ölüyordu, sonra anladikki deterjanla yikiyormus akvaryumu ve tabi iyice durulamayinca, baliklari ölmüs.
EVEEEET biz de ondan esinlenerek Dusty ismini koyduk. Hanımefendi sehpa ya da masa üzerindeki şeyleri düşürür, sonra da ağzına alıp bir yere götürüp saklar Criminal Dusty kadar ağır bir vaka olmasa da ona çok benziyor. Hala da criminal Dusty videosunu izleriz arada sırada, çılgın ya o kedi Fotosunu yüklerim bizimkinin birazdanNeeee ??? Demek senelerdir bizden Dusty`i gizledin öylemi ???
Tabi ben biraz abartarak dramatize edeyimki, sana etki yapsin... muhakkak Dusty`nin bir resmini görmek istiyoruz.
Bu arada bir kedi vardi " criminal Dusty " onun videosunu bir gün YouTube`dan izledik ve cok gülmüstük. hirsizlik yapan kedi Dusty`di o, gece gece komsularin tüm esyalarini calip, eve getiriyordu, anneside her hafta pazar gibi bir stand aciyordu ve komsular tekrar esyalarini geri aliyorlardi...tam yemelik bir kediydi yani...vardir belki hala o Video YouTube`da.
Değil mi, insan hayran kalıyor... O sticker'lardan da araştıracağım hemen. Temel bilgiyi belki akvaryumcu da verebilir. Senden de detaylı bilgi gelecekmiş :) Nasıl sevinirim bilemezsinFlores`im iki bölüme baktim, daha kum tepelerine gelmedim ama bayildimmm gercekten onlari teker teker öpmek istiyorum resmen. Senin beyaz prensesinde demek yuvasini koruyor, öylemi ??? Ya cildirasim geliyor....yani o kücük boylariyla bende varim bu dünyada demeleri beni benden aliyor.
Sana detayli su degerleri hakkinda yazacagim, bugün kusurma bakma. Aslinda söyle stickerler var, sularina 5 saniye daldirip cikariyorsun ve hemen listene bakip, her deger normalin icindemi diye kontrol edebiliyorsun. Acaba bir sorsan kesin vardir Türkiye`dede.
Biliyorsun biz insanlar fark etmeden su degerleri degisebiliyor ve Allah korusun ölebiliyorlarda baliklarimiz.
Bence en zor hayvan beslemek baliklar, cünkü cok hassaslar. Ve suna cok dikkat et, sakin deterjanla birseylerini yikama hatta camini bile.
bir arkadasimin vardi akvaryumu her defasinda baliklari ölüyordu, sonra anladikki deterjanla yikiyormus akvaryumu ve tabi iyice durulamayinca, baliklari ölmüs.
Ne diyebilirimki sadece .....ne bu şimdi ne amaçlıyabilirimki.. yada niye ikizlerimi konuşayımm..yada niye polemik isteyeyim..sadece sizin gibi düşünüyordum.. dedim.. ama annelik başada gelince harika bir duygu olduğunu belirttim...hayatın bu yönündeki mücadeleside güzeldir demek istedimm..uygunsuz bir yorum olduğunu nerden çıkardın ...Kadinligin en yüksek mertebesine ulasmis gevezeyim arkadasim, yaptigin yorumunla neyi amacliyorsun pek anlayamadim. Burasi ikizlerin konusuldugu bir topik degil. Polemik yaratmak istiyorsun, Burada seninle o istedigin polemige hic kimse girmeyecektir. Cünkü o güzelim sohbetlerin arasina yapilan uygunsuz yorumlari pek kaideye almiyoruz ne yazikki.
Biz, o senin yüksek mertebene ulasamadigimiz icin burada iste böyle kendimizi kandiriyoruz, onun icin senin gibi yüksek mertebeye ulasmis topiklerde kendi dengi arkadaslarini bulabilirsin. Buda sana ilk ve son mesajim. Sevgiler
Eki Görüntüle 1410420
İlgi çekmeye çalışıyor
İran ve İngiliz cinslerinin karışımı. Tüylerinin rengi, burnunun siyah olması İngiliz genlerinden, biraz ufak olması, çılgın bıyıkları ve yüzündeki basıklık İran genlerinden. Ayrıca Dusty gibi uysal, kucak delisi bir kedi ben henüz görmedim. Tam mıncıklamalık Biz de dayanamıyoruz çoğu zaman Olivia teyzesi. Sen de kısmet olur da bir gün gelirsen minciklarsin. Zaten arkadaşlarımın bir kısmı bizim eve Dusty için geliyorBumu Dusty ???
Cok güzel bir kedi, inanilmaz bir asalet, inanilmaz bir durus. Bu ne böyle ??? Külkedisi iste bu demek. Dua etsinki Olivia teyzesi coookkkk uzaklarda yoksa cok minciklardi onu. Masallah...
Ben onun ilgisini yerrriimmm...Bu arada Iran kedisi degil degilmi ? Cünkü onlar daha tüylü oluyor yoksa ???