• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

malum şikayetimsi başlıktan sonra dikkatimi çekti bu başlık. 1,5 sene kadarlık evliyim 1 senedir de çocuk istiyorum düşükler falan oldu neyse 7-8 aydır da hamile kalamıyorum zaten. ama başlıkta ve ilk msjda niyetinizi gayet güzel anlatmışsınız kiiii dediklerinize kesinlikle katılıyorum. ne annelik kotü öğğ falan demişsiniz ne aşağılama olmuş. siz kadınların farkında bile olmadıkları bir tercihi ortaya koymuşsunuz pek de güzel yapmışsınız. evlilikten önce kesinlikle 2-3 sene çocuk istemiyorum diye düşünüyodum. şimdi şartlar değişti ve anne olamıyorum ve de eşim çocuk hayaliyle yanıp tutuşuyo bana çaktırmasada ama şartlar beni bu noktaya getirmese eşimde benle aynı kafada olsa sanırım o 2-3 seneyi bağlar bi 5-6 sene gezip tozup eğlenmek isterdim. şimdi ise bi zamanlar hiç hayalini dahi kurmadığım bi duygu için kendimi harap ediyorum.tabiki ben de kesinlikle istemiyorum kocam mutlu olsun diye çocuk istiyorum kıvamında değilim ama yinede eşim ben senle zaten çok mutluyum ve birlikte yapmak istediğim çok şey var önce birlikte hayatın tadını çıkaralım sonra sıra gelir anne babalığa deseydi çok daha farklı olurdu. "kocan kadar konuş" kitabının ilk bikaç sayfasını okuduğumda da böyle düşünmüştüm ama işte eşimle düşünce yapılarımız o kadar farklı ki her ay adet günleri gerginlikten çatlar hale geliyorum.
çocuk shibi olmadan mutlu olmak için çocuk sahibi olmadan mutlu olunabileceğini bilen bi eş lazım malesef :KK43:

İyi forumlar herkese :) buraya sık yazmasam da zaman zaman takip ediyorum ;)
ileride bir gün çocuk sahibi olmayı her ne kadar düşünsem de bunun gönüllü kölelik olduğunun farkındayım. bence bu şekilde yaşamayı seçtiğiniz hayat çok eğlenceli ve çok daha üretken... Bu bir gerçek.
Şunu da söylemeden geçemeyeceğim, bu konuya özellikle gelip bebeklerini öven insanları asla anlayamayacağım. Sonuçta forumda bebek ve anneler hakkında onlarca topik varken, özellikle buranin seçilmesi ve sabote edilmesi manidar.
Neden illa ki herkesin hayatı bir olmalı? Neden tek tip yaşam? Neden çocuk sahibi olmak istemeyenlere ısrarla 'icteki annelik tutkusu' ndan bahsedilir? Anlamış değilim...

Insanlarin ici ne kadar kötü olmus
resmen sinir etmek icin gelmis yazmış
ben böyle insanlara acıyorum aslinda
baskalarinin hayatlarina karışmaya calisan isi gücü olmayan nette kendi ufak dünyasını ispatlamaya çalışan tipler
Sizin kaliteniz belli.buraya gelip satasan tiplere prim vermemişsiniz zaten ..
sevgilerr yolluyorum:KK15:
keyifli sohbetlerr

Aaaaahhhhh kizlar hepinizin o güzel yorumlarinizi yemin ediyorum göz yaslari arasinda okudum, beni hepiniz cok mutlu ettiniz. Tüm yorum yazan yeni arkadaslar, hepinizde hosgeldiniz. Cogunuzu taniyorum ve akli basinda yorumlarinizla gözüme calinmisdiniz zaten, empati kurup bizleri anladiginiz icin ayriyetten cok tesekkür ederim. Sizlerlede sohbet etmek cok güzel olacaktir. Burasi herkese acik, yeterki hayata bakis acimiz ayni pencereden olsun...
Su an cok duygulandim ve fazla birsey yazamayacagim kusuruma bakmayin....Iyiki varsiniz :KK42:

Kızlar yaa, seviyorum hepinizi... Bizimle aynı düşünceleri paylaştığınız için değil. Burada ortak bir noktada kenetlenmiş, farklı bakış açılarına sonuna kadar saygılı bir avuç kadına, hemcinslerinize destek olma inceligini gösterdiğiniz için. Kimse kimsenin onayına muhtaç değil, en azından ben ve buradaki arkadaşlar. Ama bir kadının başka bir kadına el uzatması, onun arkasında durması benim için her şeyin üstünde. Ben de çok duygulandım. Çok mutlu oldum.

Tatlimm hele bi cocuk yapta bak o zaman hayatin tadina ondan sonrada bunlari soyleyebilecekmisin sasip kaldim valla sana cocuk hayatin tadi tuzu sekeridir dusunsene bi evladin olduqunu anne diye pesinden kosusturduqunu inanki bu cektiqin butun eziyetlere uykusuz gecelere butun acilari unutturuyor..eqer birgun cocuqun olursa suan ki hayatina cokk cok pisman olacaksin bosa yasamisim diyceksin bundan adim gibi eminim ama tabi yapmamakta sana kalmis bisey ama inanki hayatta evlattan daha tatli bisey olamaz

Kadinligin en yüksek mertebesine ulasmis gevezeyim arkadasim, yaptigin yorumunla neyi amacliyorsun pek anlayamadim. Burasi ikizlerin konusuldugu bir topik degil. Polemik yaratmak istiyorsun, Burada seninle o istedigin polemige hic kimse girmeyecektir. Cünkü o güzelim sohbetlerin arasina yapilan uygunsuz yorumlari pek kaideye almiyoruz ne yazikki.
Biz, o senin yüksek mertebene ulasamadigimiz icin burada iste böyle kendimizi kandiriyoruz, onun icin senin gibi yüksek mertebeye ulasmis topiklerde kendi dengi arkadaslarini bulabilirsin. Buda sana ilk ve son mesajim. Sevgiler

Ne kadar olgun bir cevap vermişsiniz. Bayıldım. Bizi anlayan insanlar olmasına da. Eşimle 3. yılımız ve henüz çocuk düşünmüyoruz ama insanlar bu konuda çok anlayışsız ve acımasız. Eşime benim kulağım duya duya bir arkadaşımız(!) çocuğu olmuyorsa boşa bunu dedi.

Çok cesur bir seçim ve başlık. Umarım yolun ve hayatın açık olur.

Tatlimm hele bi cocuk yapta bak o zaman hayatin tadina ondan sonrada bunlari soyleyebilecekmisin sasip kaldim valla sana cocuk hayatin tadi tuzu sekeridir dusunsene bi evladin olduqunu anne diye pesinden kosusturduqunu inanki bu cektiqin butun eziyetlere uykusuz gecelere butun acilari unutturuyor..eqer birgun cocuqun olursa suan ki hayatina cokk cok pisman olacaksin bosa yasamisim diyceksin bundan adim gibi eminim ama tabi yapmamakta sana kalmis bisey ama inanki hayatta evlattan daha tatli bisey olamaz
Şaşıp kalmana gerek yok bu onun hayatı :KK52:

Vay vay...

Sanatçı ruhlu hanımlar toplanmış. Obi' de bir şeyler yazsın madem.

Bu günlerde son derece ruhsuzum maalesef. Hiçbir şey hissetmiyorum, neden bu kadar hissizim anlamadım. Psikolog bir arkadaşım kendimi kilitlediğimi söylemişti. Aslına bakarsanız bunu gerektirecek bir şeyler yaşamadım da, yada bana öyle geliyor bilemiyorum.

İşkence dolu lise yıllarımın en güzel anıları vardır eski okulumun müzik odasında. Ben kolejde okudum, bursluydum, inektim... Ama hayatımdan memnundum. Notlarımı öğrendiğimde aldığım haz ders çalışırken çektiğim eziyete değerdi ne yalan söyliyim. Bu ÖSS' ye hazırlandığım yıl sürmenaj olana kadar devam etti... Sonrasında bütün hayallerim yıkıldı tabii...

İnce ruhlu insanları severim ama alıngan insanları sevmem...

Klasik müzikle ortaokul yıllarında tanıştım. Kulakları çınlasın şahane bir müzik öğretmenimiz vardı. Kırk küsurluk sınıfta bize keman çalan, notadan flüt çaldıran kendini bu işe adamış bir sanat adamıydı. Bize müziği sevdirmişti.

Asıl ben size şaşıp kaldım profilinizde yaşınız 18 yazıyor ve çocuğunuz var yanlış mı anladım :KK57:

Olivia konun sabote olsun istemem, kapansın istemem.
Burda polemik çıkmasını hiç istemem, çünkü size saygısızlık olacak o yüzden susuyorum. Bugün yeterince konuşuldu başıma ağrı girdi.

Bu kadınlar göbüşünde(!) bebiş(!) istemiyor işte ya kabullenmek neden bu kadar zor :KK53: Çok tuhaf bişey mi var ortada? Niye taktınız bu insanlara?. Girmeyin bu topiğe çok rahatsızsanız. Neden her zaman azınlıklar asimile olmak zorunda? Burası kadınlar kulübüyse özgürce burda yazışmak onların da hakkı.Yani şuraya girip 'ama anne olmak çok güzelll' dediğiniz zaman bişey ifade etmiyor, anlayışsızlık göstergesi oluyor sadece.

Vay vay...

Sanatçı ruhlu hanımlar toplanmış. Obi' de bir şeyler yazsın madem.

Bu günlerde son derece ruhsuzum maalesef. Hiçbir şey hissetmiyorum, neden bu kadar hissizim anlamadım. Psikolog bir arkadaşım kendimi kilitlediğimi söylemişti. Aslına bakarsanız bunu gerektirecek bir şeyler yaşamadım da, yada bana öyle geliyor bilemiyorum.

İşkence dolu lise yıllarımın en güzel anıları vardır eski okulumun müzik odasında. Ben kolejde okudum, bursluydum, inektim... Ama hayatımdan memnundum. Notlarımı öğrendiğimde aldığım haz ders çalışırken çektiğim eziyete değerdi ne yalan söyliyim. Bu ÖSS' ye hazırlandığım yıl sürmenaj olana kadar devam etti... Sonrasında bütün hayallerim yıkıldı tabii...

İnce ruhlu insanları severim ama alıngan insanları sevmem...

Klasik müzikle ortaokul yıllarında tanıştım. Kulakları çınlasın şahane bir müzik öğretmenimiz vardı. Kırk küsurluk sınıfta bize keman çalan, notadan flüt çaldıran kendini bu işe adamış bir sanat adamıydı. Bize müziği sevdirmişti.
Keman çalabiliyor musun sen bakalım? En çok istediğim şeydir keman çalmak. Sakinleşmek istediğimde hep keman solo parçalar dinlerim. Bugün de dinledim malum :KK53:
Bi de sen niye kitlendin ki, psikolojine ne oldu?

En büyük hayali zenci bir kadınla evlenmekmiş. Çoğu fakir ailelerin çocukları olan arkadaşlarımla bu hayallerini paylaşırdı. Onun sayesinde ne kadar çok arkadaş bu işlere merak sarmıştı anlatamam.

Kolej de okumanın iki avantajı oldu;

Neredeyse tüm müzikal enstrümanlar elimizin altındaydı ve gayet güzel İngilizce öğreniyorduk. Öğle yemekleri de fena değil di hani...

İlk o zaman piyanonun başına oturdum. Flüt notalarını piyanoya uyarlamaya çalıştım...

La Sol La Sol Si La Si Fa Re...

Do Si Do Do Re Si La Si...

Bizim müdürün sazlı çalgılar dersi veren bir arkadaşı vardı akademisyen. Bize hangi enstrümanı istersek onu öğreteceklerdi. Ben keman almıştım. Kız kardeşim sevgili kemanımın tellerini parçalayana kadar yarenlik ettik. Ve ben üniversite hayatıyla birlikte beni mutlu eden her türlü sosyal aktivitemden uzaklaştım.

Back