obiviyante, sizin gibi anlayış ve hoşgörü sahibi anneleri burda görmek ve fikirlerini okumak hoş oluyor.Teşekkür ederim, umarım iyi bir anne olurum. Bu arada o kareye bayıldım.
Utkumm, hoşgeldiniz.Fikirleriniz,düşünce biçiminiz çok doğru bence.Keyifle okudum yazdıklarınızı.Öncelikle sayfayı açan arkadaşa teşekkür ederim uzun zamandır klübe girip birşeyler paylaşmamıştım önceki mesajlarımı okursanız "tüpbebek" kısmında aktif olduğumu görürsünüz. Sayfa ne çok eleştirilmiş ne çok şey söylenmiş anlamıyorum ki ilgimi çekmeyen ve kendimden birşeyler bulamadığım sayfalarda dakikamı bile harcamam bence herkes öyle yapmalı. bu okuduklarımız bile insanların mutsuzluğa daha meyilli olduğunu gösteriyor..
Sonuç itibariyle çocuğum olsun isteyen biriyim ama hayırlısı ile nasipse derim, 10 yıllık evliyim hep aynı şeyi söyledim, 10 yılımı zehir etmedim anın tadını çıkarmaya çabaladım. Çok zor günler geçirdim bu zorluklar eşimle birbirimize daha sıkı bağlanmamızı sağladı.
Türkiyede aile diyince çocuk, kadın diyince çocuk anlaşılıyor ve insanların cahillikleri gözlerini kör ediyor ne yazık ki ve etrafımızdakiler canımızı acıtmak için eksiklik gibi gözümüze sokmak istiyorlar bütün bunlara karşı dimdik durmak hayatı kend iistediğin gibi yaşamak zor da olsa başardıkça daha zevk veriyor insana.
hangi yaşadığımı anlatsam bilemiyorum bir gün bir komşumuz "bak eltin iki çocuk yaptı sen hala otur, neyi bekliyorsan " derken eltime "ohh herkes çalışıyor sizin binada herkes senin çocuklarına çalışıyor değil mi "demiş, eltim çok üzülmüş bunu duyunca ne diyeceğini bilememiş. oysa ben verdim cevabını "Allah ne zaman isterse o zaman verir, biz bu şekilde de gayet mutluyuz" demiştim. sonra gene bir bayramda akrabaları gezerken herkes çoluk çocuklarını anlatıp gözlerini bana çevirdiklerinde "eee sizinde olmuyor değil mi çaresine baksanıza" dediler. Siz en son ne zaman sinemaya gittiniz? biz buraya gelmeden önce sinemaya gittik çok eğlendik geçen hafta fotoğraf çekmek için gölyazıdaydım vbb bir sürü yaptıklarımı saydım... işte bu tarz banal konusmalar sonrasında da uzaklaştım o tip insanlardan.
beni anlayan beraber oturup sohbet ettiğimizde değerlerden konuşabileceğim insanlar var etrafımda şükürler olsun.
fırsat buldukça tiyatroya,sinemaya gidiyorum, kitap okuyorum , ufak tefek yazılar yazzıyorum, anılar biriktiriyorum ve faydalı şeyler yapmaya çalışıyorum devlet memuruyum işim bahsettiğiniz kadar sevilecek türden değil ama iyi yaparak ve insanlara yardımcı olarak iç huzurumu yakalamak istiyorum.
Merhaba flores. Hoşgeldin.Tekrar merhaba. Sessiz sessiz okuyorum konuyu :) birşeyler katmak istedim. Eşim ve ben de hayvanlara düşkünüz ancak kedi-köpek gibi hayvanların duygusal açıdan beslenmeleri ve bakımları çok çok önemli olduğundan böyle bir şeye kalkışamadık. Malum akşama kadar evde insan yok, sıkılırlar. Biz de tercihimizi balıktan yana kullandık ve yaklaşık 50 litrelik bir akvaryuma Malawi gölü balıklarının yavrularından koyduk :) balıkların da muhabbet kuşları gibi hapis hayatı yaşadığını düşünenler var ama biz bu türü araştırdıkça öğrendik ki; doğal ortamına en yakın şartları oluşturduğunuzda balıklar mutluluk saçabiliyormuş. İlk günlerinde etrafına yabancı gözlerle bakan yavruşlarım(kendime şaşırsam da onları bebeğim gibi benimsedim) artık odanın içinde benim olduğumu ve ayağa kalktığımı anlıyor, akvaryumu aşıp bana ulaşmaya çalışır gibi çırpınıyor, mama vereceğimi bile elimi akvaryumun üstüne doğru kaldırmamdan anlayıp su yüzeyine yöneliyorlar. 3 saniyelik hafızalarının olması da gerçek bilgi değil sanırım. Veya türlere göre değişiyor olabilir.
Dekorları kendilerine yuva yapıyor, kimseyi yaklaştırmıyorlar hatta kumları minicik ağızlarıyla taşıyıp akvaryuma kendi tarzlarını yansıtıyorlar :) öyle güzeller ki izlemeye doyamıyoruz. Evcil hayvan beslemeye istekli olanlara tavsiye ederim. :)
obiviyante, sizin gibi anlayış ve hoşgörü sahibi anneleri burda görmek ve fikirlerini okumak hoş oluyor.
Sağlıkla, güle güle büyütün yavrunuzu. Allah bağışlasın.
Utkumm, hoşgeldiniz.Fikirleriniz,düşünce biçiminiz çok doğru bence.Keyifle okudum yazdıklarınızı.
Dilerim Allahım nasip ederde anne olursunuz.Yazdıklarınızdan çıkardığım kadarıyla çok da iyi bir anne olursunuz.
Birde oldukça kibar bir hanımefendi olmalısınız ben o cümleleri duysam kibarlığımı bir tarafa bırakıp gerek üslubumla gerek kelimelerimle sert konuşurdum. O tür insanlara hadlerini bildirmek lazım diye düşünüyorum.Neticede hayatınızından çıkarmakla en iyisini yapmışsınız.
olivia, seninkiler koi idi değil mi? Ne güzel kocaman olmuşlar :) Ben de ileride akvaryuma elimi daldırıp yemlemek istiyorum onları ama benimkiler henüz küçük olduğundan, yeniliklerden bazen ürkebiliyorlar. Daha da alışıp her şeyi olağan karşılayacakları zamanı bekliyorum... Benim Beyaz Prenses'im de "yuvam da yuvam" diye herkesi kovalıyor, beni kızdırıyorFlores inanmiyoruuummm, demin Google`de baktim gercekten coooook güzeller. Aynen dedigine katiliyorum, hicde 3 saniyelik hafizalari olduguna bende inanmiyorum, öyle olsa benimkilerde baskasi yem vermek isteyince uzak urmalariir kanit bence. Ama ben gidince, tabi ben onlara güzel baliklarim prenseslerim, dünya güzellerim diye severek gidiyorum ve korkmadan asagiya kadar elimi uzattigim icin, ha geldi bizim deli, diyip, hepsi geliyorlar artik elimi zor kurtariyorum mirc mirc herkes bir tarafdan cekistiriyor. O arada bazen kiziyorumda, yok Hüsnü sen cok yedin, cekil öbür tarafa birazda arkadasina vereyim diyorum, yada Panter ac agzini falan ..derken...esimde bana bakip sessizce kafa salliyor...
Demek o minik agizlariyla kum tasiyorlar ha ??? Ya ben cildiriyorum böyle seylere. Gercekten seyretmesi cok zevkli, yoksa o kadar ugrasirmiydik ??? Ben resmen kimyager olmusum, haftada bir su degerlerine bakarim stickerle. Sende yapiyormusun ? Veya filterleri temizlemek, bazen artik aman Hüsnü yine yapmissin yapacagini diyip temizliyorum, Hüsnü baligimda beni seyrediyor tabi o sirada, cok meraklidir, hala tartamadim ama rahat iki kilo olmustur bu arada.
Flores sana baliklarinla güze bir zaman diliyorum, benim baliklarim ise gercekten bahcemin neseleri, düsünsene birde bahcenin icinde oldugu icin, kurbaga`da oluyor o suda, bitkilerde, bazen Yusufcuklar geliyor ve yumurtalarini birakiyor suya, sonra onlar büyüyünce sudan cikinca süper renkleri oluyor, bazilari mavi bazilari sari.
Bazen kuslar geliyor banyo yapiyorlar, su iciyorlar, bir keresinde kirpi gelmisti, su icerken görmüstüm. Yani o havuzda gizli kamera olsa kimbilir neler cikar....bazende komsunun kedisi gelir ve baliklarima bakar...ici gider ama havuzun suyu derinde korktugu icin daha pati attigini simdilik görmedim.
aaayy cok yazdim yaaaa neyse hepinize iyi aksamlar diliyorum...
Merhaba Kızılajan :) Vakit ve paylaşacak şeyler buldukça buralarda olacağım :)Merhaba flores. Hoşgeldin.
Lütfen sessiz olma ne hoş sohbetin varmış bak sende istediğin zaman ne istiyorsan paylaş bizler gibi
Sayende yeni bilgiler öğrendim.Bilmediklerimi araştıracağım hemen.Teşekkür ederim paylaştığın için.
Bende balık beslemiştim zamanında.Senin yanında çok acemice kalır tabi.Balıklarla ilgili şu var ki tensel temas pek mümkün olamıyor onlarla.Dediğin gibi türlerle ilgiliyse orasını bilemiyorum. Ben daha çok dokunarak sevmek istiyorum sanırım. Son yıllarda kedi beslemek istiyorum hep ama şartlar,durumlar müsait değil.Dediğin faktörlerden dolayı bende bu işe kalkışamıyorum. Doğru zamanı bekliyorum bakalım.
Annelik ciddi bir sorumluluk. Kendisiyle ve geleceğiyle ilgili planları olan insanlar için her şeyin yeniden düzenlenmesi demek bir çocuk sahibi olmak. İnsanların afallamasını hatta korkmasını doğal karşılıyorum.
Bilgi ve eğitim, sorumluluk ve bilinç akabinde de endişe getiriyor kabul ama eğitimli insanlar çocuk sahibi olmaktan korkarlarsa insan kalitemizi kimler belirleyecek? Bu ciddi bir mesele. İyi evlatlar yetiştirmek ülke geleceğine bir yatırım aslında.
Zor kabul ama kendimizle ilgili hayalini kurduğumuz hayatın bir parçası olmalı çocuklar. Ülkemiz için, geleceğimiz için...
:))hahahaha Kizil`im cok güzel anlatmissin, aynen dedigin gibi bazen durgunlasiyor, bazen cosuyor...
Evet, evet bir konser kacamagim oldu ve cok güzeldi...Andre Rieu Türkiye`yede gelmis. Adam her kültürün nabzina göre serbet döküyor. O gece cok sevdigim bir arkadasimda gelmisti Istanbul`dan kendisi, Türkiye`nin taninmis is kadinlarindan biri, ve dediki Istanbul`a Andre Rieu geldiginde biletler bir kac gün icinde hemen satilmis ve zor bulmus kendiside ve Istanbul konserindede Yildizlarin altinda sarkiyida calmis, bizimkilerde cosmus tabi...
Bu arada trt de yakinda bir seri olarak kadin girisimcileri anlatacak bir program olacak. Bu arakadasimda icinde...sizlere haber veririm, inanilmaz basari öyküleri var.
Tavsiyeni hemen not ediyorum ve en kisa zamanda uyguluyorum. Biliyorsun, sen ve Lady benim ilham kaynagimsiniz, sizlerin sayesinde neler ögrendim neler...iyiki varsiniz...
HımmmmBu hafta sonu cok ilginc gececek bende yine, Cuma aksami cok güzel bir mekana "Babazula" gelecek Istanbul`dan, sahneye cikmadan öncede sevdigim bir kiz arkadasim sarki söyleyecek. Süper zevkli bir aksam olur yine.
O mekani sevmemin nedeni cok degisik tarzda dünya müzigi yapmalari. Oraya gelenlerde genelde, vejeteryan veya daha radikali vegan, bariscil, heeyyyy biz kardesiz aslinda sinyali veren, yesilci insanlar.
Seviyorum böyle ortamlari. Bana cok ilham veriyor...
Mekanin oldugu bölge zaten sanat ile dolu, sokaklarda genc modacilarin tasarimlari, ilginc bakkallar, saf zeytin yagindan sabun alma imkanlari, vs. vs. seviyorummmmm....
Bekleriz her zaman :) Hoş bir anlatımın var :)Merhaba Kızılajan :) Vakit ve paylaşacak şeyler buldukça buralarda olacağım :)
Biliyor musun, ben de tıpkı senin gibi düşünüyordum. "İnsan dokunamadığı, sevgisine tepki vermeyen bir hayvanı nasıl besler, sıkıcı olmaz mı?" diyordum. Aslında kaplumbağa, iguana gibi canlılar için halen böyle düşünüyorum ama belki de henüz beslemediğim içindir.Akvaryum fikri ise eşimden geldi, ben kararsızdım. Şimdi ise o artık yem bile vermiyor. Ben düzeni oluşturmuşum, balıklar bana alışmış. Ondan karışmak istemiyormuş. Gönül isterdi ki yumuş yumuş tüyleri okşayarak kitap okuyabilelim köşemizde, ne yazık ki hepimizin buna imkanı yok.
Bu arada ben de Yunan yapımı "Köpek Dişi" filmini izledim. Cannes'da 2009 yılında ödül almış. Tavsiye ederim. Erotik diyemem ama bolca çıplaklık içeriyor, aman diyeyim :)
Bu güzel cümleleri okuyunca ben;Bu tarz uğraşlar edinmek ruhu besliyor. Birkaç canlının hayatında etkili olmak, gelişip mutlu olduklarını görmek insana kendini faydalı hissettiriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?