Belki öyle anlaşılacak bir ifade kullanmışımdır kusura bakmayın. Tabiiki de tek amacımız çocuk yetiştirmek değil, ama en kutsal amaç bence (kulluktan sonra). Eğer fizyolojik veya ekonomik anlamda çocuk sahibi olamıyorsan o apayrı,bunu katmıyorum.
Ama faydalı olan işlerden en güzeli en hayırlısı bu hayata değerli,güzel bir insan yetiştirmek değil mi?En güzel yatırım insana yapılan yatırımdır.
Peygamberimiz diyor ki(sav); Ben ümmetimin sayıca çokluğuyla övüneceğim, yani iyi ahlak ve tavır üzere olan insanları diyor.Ne güzel değil mi? Yoksa başka hayır işleriyle meşgul olana ne sözümüz olabilir, yapanlara sonsuz tebrikler.
Çocuk yetiştirmek istemiyorsa,buna ancak saygı duyulur, ama güzel ve yararlı şeylerin peşindeyse,en güzel şey bunu bir insana aktararak onu yetiştirmek.
İnsanız ,yeri gelecek eğlenicez de ,ben 28 yaşındayım yeni evliyim ,çok şükür iyi imkanlarda yetiştim belli bir zaman dilimince arkadaşlarımla gezdim güldüm mutlu oldum ,fakat şahsen hayatıma evlilik ve bebek gibi yeni tatlar katma arzusu hissettim.
Acizane fikrim bu.
Bu yazdıklarınıza istinaden birşeyler demeden geçemeyeceğim..."En güzel yatırım insana yapılan yatırımdır" evet bu sözünüze harfiyen katılıyorum, fakat burada yatırımdan kasıt "üreme" anlamında olmamalı. Yatırımdan kasıt yetiştirme, ihtiyacı olana el uzatma olmalıdır.
Bir de yanlış anlamayında, "ümmet çokluğu" ile çocuk sahibi olmanın ne ilgisi var...Yuvalar sahipsiz yavrulardan geçilmiyor, ümmet çokluğu bu mudur? Ya da doğurmuşsun 4-5 tane; sevgiyle büyütmüyorsan, topluma faydalı halde yetiştirmiyorsan ne anlamı var bu çokluğun...
Ayrıca "kutsal amaç" dediğiniz şey neye göre,kime göre öyle?!
Neden bu tarz tartışmalarda sırf kişisel fikirlerimizi haklı çıkarmak adına din ve peygamber sözleri karıştırılır ki muhabbete; hiç anlam veremiyorum...
Şahsi fikrim; dışarda ki bir kediye bile su verecek kadar merhametliyseniz, bir sokak köpeğinin başını okşayacak kadar sevgi doluysanız, ihtiyacı olan birine yardım edecek kadar eliniz açık ve yüreğiniz zenginse; işte "ahlak/tavır"- yaşama amacı- kutsallık bence budur işte...
Lütfen elma ile armutu karıştırmayalım. Herkesin kendi yaşantısı,kendi tercihidir,saygı duyalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?