Düsünüyorumda, hayatta iki sey cok önemli, sececegin meslek ve sececegin hayat arkadasi. Eger bu iki önemli unsuru hayatinda dikkate alirsan, mutluluk zamanla insani buluyor.
Kendime bakacak olursam, senelerce cok calistim, tirnaklarimla kaziya kaziya derler ya, iste öyle adim adim en alt basamakdan yukariya cikiyorum hala. Ama bu yukariya cikis hicde kolay olmadi, is yerinde problemler, is arkadaslarinla anlasabilmek, üniversitedeki problemler, tuhaf bazi hocalar, anlamsiz ama mecbur kalip ögrendigin dersler derken zaman ne cabukda gecmis. Tam basardim galiba derken hastaliklar ama hic biri mutlu olmamama sebeb olamadi. Cünkü buna ben izin vermedim. Hep mutlu olmayi sectim ve gel görki o kadarda mutluluk insani buluyor. Sunu demek istiyorum, hayat ne kadar zor olursa olsun, hic bir zaman pes etmeye degmez...yapmak istediginiz ne varsa yapin o belirlediginiz hedefi ve asla birakmayin, ayni benim gibi. Zafer her zaman pes etmeyenindir...ve hic bir sey sizden kiymetli degildir ....hepinize iyi geceler, misil misil uyuyun emi ?
cnm biz 4 yıl yapmadıkbeni gören herkeste öyle diyor, sen anneliğe hazır değilsin diye ama evli olupta 4 , 5 yıl çocuk yapmamak çok ütopik geliyor,yoruldum daha şimdiden çevre baskısından, olursa olur inş olmazsada hastaneler tahliller vs gözüm yemiyor...
Yazıdan aynen aktardığım kısım, bu soruya cevap niteliği taşıyabilir.peki bu dünya çocuk getirilebilecek bi yer mi??? İnan o kadar detay düşünüyorum ki...
Gelişmemiş ülkelerde çocuk yapmak, devlet tarafından ''nitelik değil, sayı artsın, kalabalıklaşırsak güçleniriz'' anlayışıyla teşvik edilirken, yolunu bilime göre çizenlerde manzara farklı
Cok Dogru tespitler, aynen bende öyle düsünüyorum.Güney Amerika, Afrika,Güney Asya ve insanı yaşam koşulları açısından gelecek vaat etmeyen tüm gelişmemiş ülkeler iyice kalabalıklaşacak. Vaziyet buyken dünyanın daha iyi bir yere dönüşeceğini düşünmek zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?