• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Evet KIZILAJAN`im evde üc degisik cöp kutusu var. Özellikle müstakil evlerde böyle. Ama dairelerde oturanlar yavas yavas bu yönteme gececek diye umud ediyorum. Bilincli olanlar dairede otursa bile bu ayirimi yapiyor ama cougunluk daha gecmedi. Ama müstakil evlerde 3 cöp atimi oluyor ve 3 degisik cöp arabasi gelip alip götürüyor.
Bende hic evde ne yazikki daha kedi veya köpek beslemedim zira sabah gidiyoruz aksam geliyoruz, zavalli hayvanciklar yanliz kalmasina dayanamazdim. Ama seneler önce bir Sultan papagini besledim, inanilmaz güzel bir zamandi, bize verdigi o mutlulugu anlatamam ve simdide disarida havuzda baliklarim var. Hüsnü herhalde su ara 2 kilo vardir, beyaz bir balik, cinsi Koi balik, japon baligi ve en az iyi bakildiginda 20 sene yasiyorlar bazilari 70-80 cm oluyorlar, su ara Hüsnü 40 cm var. Inanilmaz dikkat etmem gerekiyor, bir kimyager gibi sularini hep kontrol ediyorum ve haftada bir filtrelerini temizliyorum.
Hüsnüde yakinima gelip merakli merakli bakiyor ne yapiyorum diye...
Sanada iyi seyirler...

Görüyormusun, hapisde bile birseyler ögrenmek icin caba gösteriyor Deniz Seki. Dogru yapiyor, pes etmek yok, hep birseyler ögrenmek ve kendini gelistirmek insana ilac gibi gelir.
O sarki sözleride ne kadar güzelmis öyle, tam düsündüklerim gibi.

Bazi kadinlara cok kiziyorum, onun icin Deniz Seki`yede kizdigim konu : neden bu kadar tapti o adama ?
Yahu nasil bir ruh halidir bu ? Ne olursa olsun, insan ilk önce kendisini sevmeli sonra baskasini. Tamam anliyorum asik olmustu, ama ne olursa olsun kimse senden daha önemli olamaz.

Olivacım bir önceki mesajında 'evde' kelimesini atlamışım yazdıktan sonra farkettim.Açıklaman için teşekkür ederim.Tabi ki evde başlıyor herşey.Haklısın çöp deyip geçmemek lazım.Böyle farklı konulardan bahsetmemiz iyi oluyor, bir hatırlatma oluyor bizlere.
Havuzda balık beslenebileceğini ilk kez duyuyorum.Enteresan olmakla beraber çok güzelmiş.Sayende neler öğrendim, anlattığın için teşekkür ederim.Koi cinsinide ilk kez duydum.Papağan mı ne kadarda hoş. Şu bir gerçek ki; hayvan beslemek sorumluluk gerektiriyor. Aynı bebek gibi maddi-manevi ihtiyaçları oluyor.Çok hoşuma gitti balıklarına bu kadar özen ve şefkat göstermen. Çok hassas ve duyarlı birisin gerçekten.İyi ki seninle tanışmışım.:KK68:
Kesinlikle öyle.. hapishanede bile insan kendine bir yaşam kurabiliyor demek.Şarkı sözlerini beğenmene sevindim.Şarkı sözü paylaşmanın yeri değildi belki ama bence yüreğe dokunan cinsten sözler onlar. Özel bulduğum için paylaşmadan geçemedim.

Nasıl bir ruh hali.. sağlıklı bir ruh hali olmadığı kesin. Çok haklısın kızmakta.Bu konuda bende kızıyorum kendisine.Çok sevmesi ya da çok aşık olması yanlışını hafifletemez.Çok yanlış birini hayatına almış.Evli ve çocuklu bir erkekle beraber olmak baştan çok yanlış. Ne kadar aşık olursan ol aşkta da mantık vardır bence. Kalbinin yanında mantığını da dinlemeli bir kadın. Bir laf vardır; insanın kendine yaptığı kötülüğü kimse yapmaz diye.Bir bakıma doğru. Seki, belki o adamla olmasaydı şu an bambaşka bir konumda olurdu. Çok yazık etti kendine, çok pişman olduğunu kendi ağzından duydum ama neye çare geçen zaman bir daha gelir mi?
Katılıyorum. Önce sen kendini seveceksin, kendine değer vereceksin ki karşındakindende karşılık görebilesin.Kimse senden daha önemli değil.. çok doğru bunun bilincinde olmak çok önemli. Buradan örnek vereyim; bir derdim var bölümünde ilgimi çeken başlıkları arada okuyorum ne yalan söyleyeyim.Gözlemci yanım ağır basıyor.O bölüm toplumun adeta aynası gibi.Kadınlardan ne hikayeler okuyoruz ağzım açık okuyorum inanın.Adamın kadına yapmadığı kalmamış çok seviyorum ama ayrılamıyorum ya da boşanamıyorum diyor. Bir kadın kendini bu durumlara düşürmemeli dediğim çok oluyor çok...

Iste Hüsnü

Eklentiler

• IMG_3059.JPG
    IMG_3059.JPG
    127,1 KB · Görüntüleme: 112
Tanistirayim kendimi,ben Hüsnü, 5 senedir Olivia ile yasayan baligim. Olivia bana cok iyi bakar, cünkü ben onun askiyim. Bende onu severim ve suda hep onu takip ederim, cünkü cok merakli bir baligim. Olivia cok düzenlidir ve her zaman ayni saate yemek verir. Her gün ayni yerinde durur, ben ve ekibim her zaman o saate Olivia`yi bekleriz. Bize eliyle yedirir. Bunu basarabilmek icin Olivia cok ugras verdi ve zamanla onun eline alisip yemeye basladik. Aslinda istese yemi atip gidebilirdide, ama o zaman bu özel bagliligimiz olusmazdi. Bu bizim cok özel zamanimizdir cünkü hem yemek yiyiyoruz hemde Olivia bizimle konusuyor ve bizi teker teker mincikliyor oksuyor. bizde böylelikle sevilen baliklar oldugumuzu hissediyoruz ve hic hastalanmadik simdiye kadar. Bizi hic unutmaz, suyumuzu hep kontrol eder, bir kimyager gibidir kendisi, hemen anlar neye ihtiyacimizin olduguna.
Tatile gittigi zaman onu cok özleriz, oda bizi, cünkü bize bakanlar yemi atip giderler, ama tekrar tatilden döndügü an cok mutlu oluruz ve sevgimizi dakikalarca telafi eder. Özellikle yazin daha cok zaman geciririz beraber, ama kisin kis uykusuna dalariz ve Olivia bizi 3-4 ay göremez. Ama havalar isinip tekrar ilkbahar olunca Olivia ve bizler yine mutlu oluruz. Olivia hep der baliklarim olmasa ben ne yapardim acaba ?
P.S. : Sagimdaki ARAP, solumdada PANTER, sag önümdeki NAGEHAN. Olivia benim adimi bir türk klarinetciden almis, banada bu isim cok yakisiyor cünkü bana Hüsnü ve ekibi diyor, ben o havuzun kraliyim, baskaniyim, cünkü en yaslisi benim ve en büyügü benim, ben ne dersem o olur.
:KK68::KK68::KK68::KK68::KK68::KK68::KK68::KK68::KK68::KK68::KK68::KK68::KK68::KK68::KK68::KK68::KK68::KK68::KK68:

Hahaha akşam akşam çok güldüm :KK70:
Bakıyorumda Hüsnü Bey çok otoritersiniz :KK48: Barbaros Hayrettin aklıma geldi, ne diyordu; ''ben sizin babanızım ben ne dersem o olur'' Sende mi öylesin bakiyim :KK20: Hüsnücüm sen ve ekibin ne şanslısınız öyle. Olivia çok incelik göstermiş size karşı.Size ne kadar nezaketli davranıyor, bayıldım vallahi :KK68:

Oliviacığım fotoğraf ve anlatım için teşekkür ediyorum. :KK36: Akşamımı neşelendirdin :KK48: Hiç böyle birşey beklemiyordum :KK48: Bende tam vikipedi'den koi balığına dair bilgiler okuyordum. Pahalı bir balık olduğu söylenmiş. (kime göre pahalı ama?) Birde şu bilgi ilgimi çekti; koi balığı dövmesi yaptıran kişi bu dövmenin ona şans getireceğine ve hayatta hep başarılı olacağına inanırmış. Ben Hüsnü bey dışında en çok Panter'i sevdim. Çok tatlılar, bayıldım. :nazar:

Dediğim gibi benimde akvaryumum, balıklarım vardı. Fakat aynen senin gibi böyle dokunsal temasta bulunmayı hep istemiştim.Bu evde balık beslerken mümkün olmayınca soğumak demeyelim ama biraz balık sevdamdan uzaklaşmıştım açıkçası. Temas önemli bence mesela bir kedi veya bir köpeğin olsa onları sevebiliyor, kucaklayabiliyorsun.Eminim çiçeklerin varsada onlara da aynı ilgiyi ve özeni gösteriyorsundur. Bende bir çiçeğe, bir ağaca, kaldırımda yürürken gördüğüm tek bir karıncaya bile nezaketli yaklaşmaya çok dikkat ediyorum. Aman canım altı üstü çiçek,böcek,balık,karınca,ağaç deyip geçmemek lazım kesinlikle.Hayvanları, çiçekleri, ağaçları kısacası doğayı çok seviyorum. :KK36:

Son düzenleme:
Cok tesekkür ediyorum KIZILAJAN`im ve ezmira, sizleri birazcik olsun mutlu ettiysem, ne mutlu bana.:KK50:
hahahahahhaha bende yazarken cok güldüm, cünkü Hüsnü`yü cok iyi taniyorum, dili olsa bunlari derdi inanin. Isin ilginc yani, gercekten arkadaslarimda heveslenip bizde yem verecegiz dediklerinde, tabiki seve seve diyorum ama inanin anliyorlar ben olmadigimi ve gelmiyorlar. Bende cok kiziyorum ama yabancilari anliyorlar ne yazikki uzaktan bakiyor Hüsnü ve tabiki o yemeyince ve tedirgin olunca ötekilerde aynen öyle davraniyorlar.
Panterin hikayesini sormayin gitsin, o cok yaramaz, hep tehlikeli isler yapiyor, iki defa hayatini kurtardik.
Birincisinde kisin, esim fark etmis. buzun üstündeymis, sip sip sip sesler gelince havuzdan bakmiski Panter disarida hemen esim onu yakalayip tekrar suya atmis.
Ikincisindede Panter agzina cakil tasi takilmisti. Panteri yakalayip agzindan cikarana kadar bir hal olmustum. Ama gercekten en güzelide Panterdir.
Nagehan cirkindir ama cok cesaretlidir. Arapda sakin ve uslu bir baliktir yemek yemeye bayilir ve az hareket eder.
Yani uzun lafin kisasi, baliklarin bile türlü türlü huylari var ayni insanlar gibi.
Sunu demek istiyorum, insan hep hayatinda ben mutlulugu seciyorum dedikce, hep mutluluk onu buluyor. mutlu olmak icin baliklar bile yetiyor insana bazen. Hepinize iyi uykular, mutlu huzurlu geceler diliyorum...:KK37:

Günaydin, artik türk haberlerini dinlemekten ve üzülmekten bir hal oluyorum. Allah yardimcimiz olsun, zor bir sürecden geciyoruz.
Herkese yinede güzel bir pazar günü diliyorum...

Oliviacım ben bu tür esprili üslupları ve anlatımları pek severim. :KK28:Sende bunu görünce sevindim. :KK39::KK50:
Balıklarla bu kadar özel bir bağ kurman çok hoş doğrusu. Haklısın küçük şeylerle de mutlu olmasına bilmek önemli birşey.
Mutluluğa dair söylediklerin ise temelde kişinin daha çok optimist olmasıyla ilgili. Pesimist insanlar hayatta herşeye karamsar, negatif açıdan baktıklarından hep bir felaket, bir olumsuzluk bekliyorlar ve sonundada onları buluyorlar gibi geliyor bana.

Aynen KIZIL`im esprili konusmayi cok severim, diyorum ya hayati ciddiye almayinca zaten herseyde bir komiklik buluyorsun. Ve isin ilginc yani, esprili olmak, mutlu olmak bulasici biliyormusun? Yani tüm atmosfer pozitif oluyor. Gecen bir arkadasim aglamakli bir derdini anlatiyordu, sonunda ikimizde kahkalara büründük. Yani bakis acisini öyle degistirdimki onun, ikimizde pozitif ayrildik. Zaten Cem Yilmaz hayraniyim, onun gibi cok degisik bir bakis acisiyla bakinca olaylara, hersey daha degisik görünüyor insanin gözünde.
Hep sunu diyorum, gülmedigimiz her an bizim kaybimizdir. Biliyorsun gecenlerde cok sevdigim ve deger verdigim bir arkadasimi kaybetmistim, mevlütünde bile, o bizim aglamamizi istemezdi dedik ve onunla yasadigimiz güzel anilari anlattik....ne kadar degerliymis bir insanin baska insanlari mutlu etme kabiliyeti, o zaman bunu anlamistim. Icinde kötülük barindirmayan, hep gülmekten yana olan, sempatik, pozitif, dedigin gibi optimist bir insan olmak ne kadar insani yücelten bir olguymus ve hepimiz aci aci gülümsedik, onunla yasadigimiz o güzel anilarimizi tazelerken.
Iyilik, iyiligi getirdigine inaniyorum ve hepde inanmak istiyorum.

Ay selam vermeyi unutmuşum. Merhabalar :KK25:Herşeye rağmen güzel bir pazar akşamı bizimle olsun.
Olivia, Türkiye gündemini sıkı takip ediyorsun sanırım? Nacizane söylemek istediğim; Türkiye gündemine kendimizi çok kaptırmamak, yani dozunda bırakmak en sağlıklısı bence.Elbette siyasi gelişmeleri kastediyorum. Yoksa şehit haberleri,kadın cinayetleri bunlara üzülmemek elde mi...
Şahsen artık gerektiği kadar takip ediyorum çünkü öteki türlü gündemle çok içiçe yaşayınca insanın tadı tuzu kalmıyor inan. Eskiden şimdiki gibi soğukkanlılığını koruyan biri değilim.Deneyimlediğim için rahatlıkla söyleyebiliyorum ona üzül, buna sinirlen, şuna kafayı tak isyan et bunun sonu yok ki..Bireysel olarak yapabileceklerimiz sınırlı. Oy vermek gibi,imza kampanyalarına katılmak gibi. Mesela bir öğretmen oturup da Türkiye'nin eğitim sistemine kafasına takması, üzülmesi kendisini yıpratmasıdır.Bireysel olarak yapabileceklerine odaklanması daha doğru bence.
Benim takip ettiğim 1 haber kanalı ve 1,5 gazete vardır.Haber kanalının programlarını internetten bakarım. Günlük gazetemi alırım. Az önce yemek yedim mesela tv izlemediğimi söylemiştim ama tek bir istisnam vardır yemek saatlerinde euronews izlerim. Gerek Avrupa gerek Dünya gündemini de yakından takip etmeye çalışıyorum.
Olivacım Türkiye'de yaşamak çok zor ve çok yıpratıcı artık.İnsanlar bıkmış durumda. Son yıllarda ciddi sayıda yurtdışına gidenlerde artış var. Yurtdışında (nereye olduğuda önemli) yaşamak için gidenlere çok çok hak veriyorum. Bende düşünmüyor değilim. Şahsi görüşüme göre de önce Dünya vatandaşıyım sonra Türküm.

Aaa ne güzel. Arkadaşına o bakış açısını kazandırman ne kadar kıymetlidir. Hani hep alışmışız ya klasik teselli cümlelerine. Senin yaptığın çok daha yararlı aslında.
Sevgili Olivia senin arkadaşlarını, dostlarını çok şanslı görüyorum zaten. Optimist yapıda olman etrafındakilere de pozitif etkileri oluyordur eminim.
Bir ortak yönümüz daha çıktı bak.Bende Cem Yılmaz'a bayılırım, tek geçerim.Defalarca izlerim hiç sıkılmam. Eskilerden ise Rahmetli Kemal Sunal. Çok severim kendisini ve filmlerini.Müzikte ise Barış Manço. Onuda çok dinlerim.Küçükken gittiğim konserini hayal meyal hatırlıyorum. Saydığım iki değerimizin ölümüne çok üzülmüştüm.
Arkadaşının ruhu şad olsun. Ne mutlu ki senin gibi dostlar biriktirmiş. Mevlütlerde bende aşırı dozda ağlanmasına (yani kendini parçalar derecesinde) tasvip etmiyorum. Küçükken böyle mevlütlerde bulunmuştum şimdi mevlütlere gitmiyorum bu yüzden. Halbuki anlattığın gibi olsa insanlar yine sessiz sessiz gözyaşlarınıda akıtır ama güzel anıları da o atmosferde paylaşmak o anları daha bir anlamlı kılar..
Çok güzel anlatıyorsun, keyifle okuyorum. herhalde yüzyüze olsak saatlerce konuşurduk :KK50:

Son düzenleme:
Evet KIZILAJAN`im bol bol konusurduk vallahi :KK36:
Bu arada Meg arkadasda güzel bir topik acmis, biraz oradada takiliyorum. Gercekten kafa dengi insanlarla sohbet etmek reelde veya internette cok hos oluyor.
Evet Cem Yilmaz`in replikleri arada bir evde veya arkadaslar arasinda illaki agzimizdan cikar.
Canakkale`de bir restoranda bir garson esime : ne veriiiimmm abimeee ? demesiyle aksamin zaten nasil gececegini anladik...cok komik sohbetler olusmustu, gerisini sen düsün yani...Little Little in the midle ! vs vs.
Oooo Baris manco tabiki severim, özellikle kol dügmeleri...Dalyanda bir tekne turunda Baris Manco`nn yazliginin önünden gectik, inan tüylerim diken diken olmustu, Akyaka diye bir yerdeydi hic unutmam. Bu arada Baris manco`nun Kadiköy`de müzesi var, bir gün yolum oraya düserse gidip görmek isterim.
Kemal Sunal özellikle Sener Sen` li filimlerini bende cok severim, mesela "Tosun pasa" aman tanrim ne gülerdik.
Iyi aksamlar KIZIL`im güzel bir hafta baslangici dilerim hepimize....

Belki öyle anlaşılacak bir ifade kullanmışımdır kusura bakmayın. Tabiiki de tek amacımız çocuk yetiştirmek değil, ama en kutsal amaç bence (kulluktan sonra). Eğer fizyolojik veya ekonomik anlamda çocuk sahibi olamıyorsan o apayrı,bunu katmıyorum.

Ama faydalı olan işlerden en güzeli en hayırlısı bu hayata değerli,güzel bir insan yetiştirmek değil mi?En güzel yatırım insana yapılan yatırımdır.
Peygamberimiz diyor ki(sav); Ben ümmetimin sayıca çokluğuyla övüneceğim, yani iyi ahlak ve tavır üzere olan insanları diyor.Ne güzel değil mi? Yoksa başka hayır işleriyle meşgul olana ne sözümüz olabilir, yapanlara sonsuz tebrikler.

Çocuk yetiştirmek istemiyorsa,buna ancak saygı duyulur, ama güzel ve yararlı şeylerin peşindeyse,en güzel şey bunu bir insana aktararak onu yetiştirmek.

İnsanız ,yeri gelecek eğlenicez de ,ben 28 yaşındayım yeni evliyim ,çok şükür iyi imkanlarda yetiştim belli bir zaman dilimince arkadaşlarımla gezdim güldüm mutlu oldum ,fakat şahsen hayatıma evlilik ve bebek gibi yeni tatlar katma arzusu hissettim.

Acizane fikrim bu.

Bu yazdıklarınıza istinaden birşeyler demeden geçemeyeceğim..."En güzel yatırım insana yapılan yatırımdır" evet bu sözünüze harfiyen katılıyorum, fakat burada yatırımdan kasıt "üreme" anlamında olmamalı. Yatırımdan kasıt yetiştirme, ihtiyacı olana el uzatma olmalıdır.
Bir de yanlış anlamayında, "ümmet çokluğu" ile çocuk sahibi olmanın ne ilgisi var...Yuvalar sahipsiz yavrulardan geçilmiyor, ümmet çokluğu bu mudur? Ya da doğurmuşsun 4-5 tane; sevgiyle büyütmüyorsan, topluma faydalı halde yetiştirmiyorsan ne anlamı var bu çokluğun...
Ayrıca "kutsal amaç" dediğiniz şey neye göre,kime göre öyle?!
Neden bu tarz tartışmalarda sırf kişisel fikirlerimizi haklı çıkarmak adına din ve peygamber sözleri karıştırılır ki muhabbete; hiç anlam veremiyorum...
Şahsi fikrim; dışarda ki bir kediye bile su verecek kadar merhametliyseniz, bir sokak köpeğinin başını okşayacak kadar sevgi doluysanız, ihtiyacı olan birine yardım edecek kadar eliniz açık ve yüreğiniz zenginse; işte "ahlak/tavır"- yaşama amacı- kutsallık bence budur işte...
Lütfen elma ile armutu karıştırmayalım. Herkesin kendi yaşantısı,kendi tercihidir,saygı duyalım.

Bu yazdıklarınıza istinaden birşeyler demeden geçemeyeceğim..."En güzel yatırım insana yapılan yatırımdır" evet bu sözünüze harfiyen katılıyorum, fakat burada yatırımdan kasıt "üreme" anlamında olmamalı. Yatırımdan kasıt yetiştirme, ihtiyacı olana el uzatma olmalıdır.
Bir de yanlış anlamayında, "ümmet çokluğu" ile çocuk sahibi olmanın ne ilgisi var...Yuvalar sahipsiz yavrulardan geçilmiyor, ümmet çokluğu bu mudur? Ya da doğurmuşsun 4-5 tane; sevgiyle büyütmüyorsan, topluma faydalı halde yetiştirmiyorsan ne anlamı var bu çokluğun...
Ayrıca "kutsal amaç" dediğiniz şey neye göre,kime göre öyle?!
Neden bu tarz tartışmalarda sırf kişisel fikirlerimizi haklı çıkarmak adına din ve peygamber sözleri karıştırılır ki muhabbete; hiç anlam veremiyorum...
Şahsi fikrim; dışarda ki bir kediye bile su verecek kadar merhametliyseniz, bir sokak köpeğinin başını okşayacak kadar sevgi doluysanız, ihtiyacı olan birine yardım edecek kadar eliniz açık ve yüreğiniz zenginse; işte "ahlak/tavır"- yaşama amacı- kutsallık bence budur işte...
Lütfen elma ile armutu karıştırmayalım. Herkesin kendi yaşantısı,kendi tercihidir,saygı duyalım.

Öncelikle merhaba, bu yazdığım mesaj bir arkadaşın yazısınaydı ve kendisi Allah'a kulluktan bahsettiği için (kulluktan sonra) ifadesi kullandığı için o çerçevede dedim,aksi takdirde inancını bilmediğim birine bu şekilde cevap yazmam.Hal böyle olunca kime göre neye göresi kalmıyor işin, doğrudan kendi inancım doğrultusunda yanıtladım. İnsan hayatında neyi referans alırsa o doğrultuda fikir arz eder, bana göre de İslam referansım olduığundan öyle yazdım,tepki verilecek birşey göremiyorum,sakin olun lütfen.

Öte yandan çokluktan kastın ne olduğunu belirttim, kaliteli, topluma -anne-babasına çevresine ve kendine faydalı hayırlı insan potnsiyelinde bireyler yetiştirmenin çokluğuna ne denli ihtiyacımız olduğuna vurgu yaptım.
Elinde bunun için bir çocuk dünyaya getirme fırsatı olanlar (fiziksel ve maddi olarak),bunda tereddüt etmemeliler diye düşündüm. Kalkıp da sırf doğurmak adına doğuranları karıştırmak doğru değil, onlar bu durumun dışında. Bu tarz bilinçsiz insanları niye örnek gösterelim ki?Niye evli çiftlere bunları örnek gösterip onları caydıralım?Çocuk yetiştirmenin hakkını vermeye aday ebeveynlere sözümüz.

Arkadaslar Türkiye resmen cocuk düsmani bir ülke. Resmen cocuklarin mutlu olamayacagi bir ülke. Ne sokaklari sokak, ne parklari park, ne yollari yol, nede egitimleri egitim.
Üstüne üstlük bir kadin dogum yaptiktan sonra haklari hiiiiccmiii hiiicc yok. Annelik izni yok, yarim gün calisma yok, hic bir imkan taninmiyor. sonrada efendim 3 cocuk yapin diyor bizim Sayin Cumhurbakanimiz, yapalimda peki ya sonra ???
Sen kadinlarina baska ülkelerdeki kimi sahip cikiyormusun????
Yapsana kanunlari bizim kadinlarda erken vakit eve gelebilsin, annelik izni olsun, oturdugu yerde maas baglansin, ver cocuk parasini...bunu baska ülkeler nasil yapabiliyor. Hem bir kadin calisabilsin, Hemde anne olabilsin. Ama kendi ayaklari üzerindede durabilsin annesine veya kayinvalidesine miuhtac olmasin. Nerde haklarimiz ????
Evet dogurmak sorun degil herkes dogursun ama ne oluyor ya annesi bakiyor yada kayinvalidesi calisanlarda....calismayanlarda zaten herseyiyile kendisini cocuga adayip baskada birsey yapmiyor bu dünyada yapamiyorda, cünkü hic bir destek yok devlet tarafindan, ancak bize osmanlicayi ögretsinler.

Günayddiiinnnnnn :KK68:
bazen efkarlanip sistemi kritize eder, bazen üzülür sitemimi yazar, bazende absurd bir konu beni ilgilendirir sizlerle paylasmak isterim. Iste böyle bir karisik topik burasi. Ama yinede herseyin altinda, iyikide cocuk yapmamisim, bu güzel düzenimi bozmamisim cikar. Hayati benim (!!!) istedigim (!!!) gibi aklima nasil esiyorsa öylece yasamak... Bundan daha büyük özgürlük ve mutluluk olabilirmi ? Cocugum olmadigi icin hic kimseye muhtac degilim. Boyun egmek zorunda degilim. Cok güzel bir duygu, dert yok tasa yok.
Bir kadin hayatinda kendi kendini mutlu edebiliyorsa ve ne cocuga hatta nede hayat arkadasina ihtiyac duymadan mutlu olabiliyorsa, iste mutlu kadin odur. Para bile insani mutlu etmiyor. Yani icinde mutlulugu tasimiyorsan ve herseyde negatif birsey ariyorsan istersen milyoner ol, mutlu olmuyorsun.
Ilk önce herseyin temeli, kendini seveceksin, oldugun gibi.
Dikkatimi cekiyor yok efendim liposuction yaptiriyorlar, yahu ciksana disari sporunu yapsana ne diye bosu bosuna anestezi aliyorsun kendini böyle bir tehlikeye sokuyorsun ? Ama o insanin düsüncesi eger göbegimden veya bacaklarimda 500 gram yagimi aldirirsam, coookkk mutlu olacagim. OLAMAYACAKSIN ne yazikki. Cünkü sen icinde mutlu degilsin.
O aldirdigin yaglarda zaten 6 ay sonra yine gelecek cünkü hayatini ve bakis acini degistirmedinki...
Iste böyle onun icin icimizde hissetmedigimiz sürece, dis etkenler insani mutlu etmiyor.
Yani mutlu bir anne, mutlu bir cocuk demek.....ve mutlu bir kadin, cocuksuzda mutlu bir kadin demek...ne ilginc degilmi ???

Günaydınnnnnnnn :KK54:
Oliviacım, aynen kafa dengi ve ortak yönlerimizin buluştuğu insanlarla dolu dolu muhabbet insanın keyfine keyif katıyor. Bak otuz küsür sayfada birbirimizden neler neler öğrendik değil mi? Zaten ikimizi kayınvalide görümce muhabbeti yaparkende düşünemezdim hiç:KK48:
Artık Türkiyeden haberleri okuyup da tadımızın kaçmaması çoook zor.Şahsen artık okuyacağım haberleri titizlikle seçiyorum Ömer tuğrul inançer, kendini sanatçı(!) diye tanımlayan iktidar yalakaları gibi saçma sapan tiplerin ne söylediğini hiç mi hiççç umursamıyorum. Yani lafa bakarım laf mı diye söyleyene bakarım adam mı diye! O yüzden görmezden gelmek lazım böyle tipleri. Yoksaymak en iyisi.Dünya'nın ilgilendiği konulara bakın birde bizim ilgilendiğimiz konulara bakın.Ne kadar gerilemiş bir toplum olduğumuz ordan anlaşılır zaten.Şahsen artık Türkiye gündeminde bilmem gerekenleri okuyorum gerisiyle ilgilenmiyorum.Daha çok dünya gündemiyle ilgileniyorum artık.Şimdi Marsta metan gazı bulunması haberini okuyordum mesela.

Son düzenleme:
Back