• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Günaydin herkese :KK37:
mutlu ve huzurlu bir yilbasi diliyorum hepimize, yeni yilda dileklerimizin yerine gelmesini diliyorum.
Seneler ne cabuk geciyor...
Yilbasini esimle Ispanya`da gecirecegiz, Madrid`in o sahane eski evlerini tekrar görecegim icin, sokakalarinda yürüyecegim icin cok seviniyorum....biraz ispanyolca calismm lazim yine. La Quenta por favor !!!!! :cool:

Arkadaşlar ben hayırlısı ile gebe kaldım, tup bebek ilaçlarım çok ucuza satacam, bebeğimin masrafların karşılamak için , ,bana yardımcı olur musunuz
İletişim

Son düzenleyen: Moderatör:
Yuuuuuuhhhuuuuuuuu cok güzel bir tatil`den sonra yine buradayim arkadaslar.
Yeni yila Ispanya Madrid`de merkezinde yani Puerta del Sol`de girdik ve oradaki Saat kulesinin 12 cani calmasiyla 12 tane üzüm atik agzimiza böylelikle yeni yili karsiladik, orada adetmis, tabi bunu binlerce insan yapinca cok komik ve neseli bir görüntü olusuyor.
Bu arada hepimizin yeni yili kutlu olsun. Hepimize saglik, saglik saglik diliyorum....:KK68:
Ama evinde huzurlu oturup yeni yili karsilamakda ayri bir güzel. bu sene böyle bir degisiklik olsun dedik.
Sizler ne yaptiniz yilbasi bakkkiiiimmmm ?

Sag olsun, devletimizdeki tüm erkekler biz kadinlari ne güzel düsünürler, hep iyiligimizi isterler.
Kimse ama kimse egitimin daha degerli oldugunu söylemiyor nedense. Dünya`ya cocuk getirmek tabiki güzel ama ayni oranda ve hatta daha mühim olan bir kadinin meslegi, ayaklari üzerinde durabilmesi. Sadece cocuk dünyaya getirmekle hic bir seyi elde edemiyorsun.
Burada her 3. konu hamileyim, kocam bebegimi istemiyor, cocuk dogurdum kocam benimle ilgilenmiyor vs. vs. , neden acaba ?
Cünkü erkekler acimasiz, onlar bizim, birak annelik duygularimizi, daha biz kadinlarin normal duygularina bile empati kuramiyorlar. Biz onlardan neler bekliyoruz?
Erkeklere ancak eger Güclü isen, ayaklari üzerinde durabiliyorsan, sende onunla birlikte calisiyorsan, ancak o Zaman bak bende senin yaptiginin aynisini yapabiliyorum, demekki aramizda fark yok sinyalleri vermissen, daha bir saygi cercevesinde sana yaklasimda bulunuyorlar.
Ama sevgi, kelebek, böcek, mavi panjurlu evimiz, pembe perdelerimiz olsun, hamis hamis dolasayim etrafta dersen o erkek senden kacmak icin yol arar. Cünkü onun gözünde sen artik cekici degilsin. Erkeklerin cogunlugu, ayaklari üzerinde duran kadinlari sever ve basbasa bu hayati yüklemek ister ki bunu bende yanlis bulmuyorum.

Her Zaman o hissi verebileceksin, ben seninle evliyim veya kiz arkadasinim, cünkü bunu ben istedigim icin, sartlar beni zorladigi icin degil. "Eger sartlar beni zorladigi icin" i karsi taraf anladigi an, sen bittin, iste o Zaman baslar, siddet, asagilama, hakaret vs. vs.

Onun icin ilk önce meslek, ayaklari üzerinde, durmak, hayatta güclü olmak, ondan sonra evlenmek, ve cocuk dogurmak en mantiklisi. BENCEEEE........
Ama dogurmamakda sart degil benim gibi, böylede hayat cok güzel, hic bir seyin eksikligini hissetmiyorsun, cünkü bilmiyorsun. Kadinsam illa kendimi dogurmaya sartlandirmakda bence cok yanlis, Zamani, dogru adami ve istegin, bu üclü tamam cocuk yapmak istiyorum diyorsa olmasi gereken bir sey, yoksa Hayati önem tasimiyor dogrusu, hatta daha güzel yasiyorsun cocuksuz. dert yok tasa yok....

Selamlar Oliva. Burası baya ıssızdı, senle ben kaldık galiba.
Son yazdıklarına bildirim gelmemiş nedense.Gece gördüm ta uyku bastırıncada yazamadım.
Tatilinin güzel geçmesine sevindim.Tatil yaramış anlaşılan enerjin yüksek :) İspanyolların adetleri de ne enteresanmış :)
Dileğin için sağolasın, bende dileğine katılıyorum. Sağlığın yerindeyse herşeyin tadı tuzu oluyor. Elbette her sene farklı bir yerde yeni yıla girmek hoş olur. Fakat evde de gayet keyifli hale getirebilir. Önemli olan bakış açısı.
Bu sene evdeydim ben. Yeni yıla molamda bitki çayımı yudumlarken Victoria Secret Fashion Show'u izleyerek girdim. :)
Her sene izlerim bu şovu. Yine her sene kaçırmadan izlediğim hatta burda da bahsini etmiştim Viyana Filarmoni Orkestrasının yeni yıl konserini izledim ertesi günün öğlen saatlerinde. Ahh ahh her izlediğimde mest oluyorumm yine muazzam bir konserdi.Maestro orkestradakilere şampanya dağıttı eğlenceliydi o anlar. Her izlediğimde keşke orda olsaydım o atmosfer içinde canlı canlı dinlesem diyorum. Her kategori için mi bilemiyorum ama bilete sahip olmak için paranın olması yetmiyormuş şansta lazımmış.Çekilişe katılıyormuşsun.40 binde 1 olasılıkla imiş. Yine geleneksel bir konser 31 Aralık akşamında Berlin Filarmoni Orkestrasının konseri oluyor. Geçen sene kaçırdım, bu senede kaçırdım maalesef. Sanırsam tekrarını izleyebileceğim.Senin Berlin Filarmoni Orkestrasını canlı izleme fırsatın oldu mu hiç?
Birde sana bahsetmek istediğim birşey daha; Bu ara Almanca var gündemimde. Bugüne dek öğrenmek istediğim diller arasında hiç yer almamıştır. Ama gel gör ki şimdilerde eksikliğini hissettim, keşke almanca bilseydim dedim. İzlediğim iki kanalda fitness antreman videolarında almanca konuşuluyor. Sadece hareketleri için izleyebiliyorum.Direktifleri söylenenleri hiç anlamıyorum tabi. Bilmediğin bir dili dinlemek de ilginç oluyor çipil çipil bakmakla yetiniyorsun :) Diyeceğim; senin Almanca hakkındaki görüşlerin neler? Sence öğrenmesi diğer dillere göre zor mu? Bugüne kadar hiç ilgimi çekmediği için bilgi edinmemişim dolayısıyla da bir fikrim yok.Önyargılı da yaklaşmak istemiyorum.

Sinir oluyorum şu apır sapır açıklamalara.Dediğin gibi eğitime vurgu yapacaklarına saçma sapan konuşuyorlar.Ülkede başka dert yokmuş gibi işleri güçleri kadınların şusu busu öte yandan kadınlara baskılarda bitmek bilmiyor. Cidden bu ülkede Kadın olmak çok zor... Çok doğru bir bakış açısıyla ve mantığını konuşturarak döktürmüşsün yine. Yazan parmaklarına sağlık! Söylediklerine çok katılıyorum.
Eksikliğini hissetmiyorum demişsin ya çünkü o eksikliği hissetmeyecek şekilde bir yaşam tarzın var bence. Ki yaşam tarzında bana yakın geldiği için seviyorum bu yanını.Bilmiyorsun kelimesini okuyunca aklıma geldi.Bizim gibi düşünenlerde belkide anne olmakla kendini bağdaştıramıyorsun gibi geliyor bana. Çevrende çocuğu olmuş hemcinslerini gördüğünde onların yaşamını düşünüp tarttığında öyle bir yaşama ait olmadığını içten içe hissediyorsun.Mesela bugün arkadaşım doğum yapmış konuşurken laf arasında (klasik laf) darısı başına dedi gülümsedim sadece.İçimden onaylayıcı bir cümle kurmak gelmedi. Çevremde birebir gözlemlediğim kadarıyla öyle bir yaşama ait değilmişim gibi geliyor.
Şartlanmaya bende karşıyım.Bu hayat benim.Kadınlık eşittir Annelik demek değil.Benim Kadınlığımı Annelik tamamlamıyor.Sırf başkalarının çocuğu var diye benimde çocuğum olmak zorunda değil ki. Bana bahşedilmiş bir tane hayat var onu da gönlümce istediğim gibi yaşarım. Varsın arkamdan çocuğu yok desinler hiç de umrumda olmaz. O başkalarının hayatlarını konuşanlar zaten önce kendi hayatlarıyla ilgilenseler güzel olacak da. Dert yok tasa yok derken çocuktan yana öyle tabi. Hayatındaki ilişkiyi ayrı bir yere koyarsak çocuğun yoksa daha kendine odaklı bir hayatın oluyor.Yapmak istediklerini istediğin zamanda yapabilme özgürlüğün oluyor kısıtlayıcılık yok diğer hemcinslerin gibi 1.plana çocuğu koyma durumun olmuyor ki bende bunu seviyorum açıkçası.
Çocuğun olduysa hep bebek kalmıyor büyüdükçe dertleri de artıyor.Hele ki eğitim çağına gelince Türkiyede evinin yakınındaki bir devlet okuluna ver gitsinle olmuyor işte.Özel okullar kolejler vs dersen onlarda maddiyatın yanı sıra ne kadar iyi eğitim veriyor tartışılır envayi çeşit okul var. Çocuğunun olmasının güzellikleri bir yana daha mantıken düşünmeyi daha doğru buluyorum. Dediğin gibi pembe masallar tarzında duygusala bağlamak benlik değil. Mesela bu ara sağlıklı beslenmeye taktım yine organik yiyecekleri araştırıyordum.Bebekler kısmı da vardı. Bizler yetişkin halimizle en sağlıklı dediğimiz meyve sebzelerde hormonlu gıdalara maruz kalıyorsak bebeklere çocuklara ne yedirip ne içereceğiz? En basiti. Açıkçası Türkiyedeki gıdalara güvenim yok benim. Her organik de gerçek organik değil ki. Geçen bir programda doktor söylüyordu kullanılan biberonlarının yapısı cam olması gerekiyormuş o da tabi diğerlerine göre pahalı tabi.Düşünülünce daha bir sürü şey bulunur böyle.
Yanii çoooook zor çoooook. Ben mi çok gözümde büyütüyorum çok mu ince ve detaylıca düşünüyorum artık nedir.

Son düzenleme:
KIZIL`im mesajlarin icin cok tesekkür ediyorum. Zevkle teker teker yazdigin cümleleri yutuyorum resmen. Her cümlende bu kadarda benzerlik olurmu diye düsünüyorum.
Senelerdir, nerdeyse her sene Viyana Filarmoni Orkestrasini kacirmam, her zaman ayri bir zevkdir benim icin. Ama bu sene bakamadim ne yazikki. kesin yine cok güzeldi, sende keyfini cikarmissin zaten, cok sevindim. Dedigin gibi gitmek banada hic nasip olmadi ama dünyaca televizyonda yayinlamalariyla birlikte müthis begeni toplayan bir orkestra.
Berlin Filarmoni sene 1882`den beri var, inanilmaz degilmi ? Onada firsat olmadi ama yapacaklarimin arasina girecektir kesin.
Almanca ne yazikki kulaga hos gelen bir dil degil bence ve grameri gercekten cok zor. Almanlar bile hala tam cözememis. Ama yasin daha cok genc bence genel cümleleri kuracak kadar bilirsen tabiki cok büyük avantaj.
Bizde ispanyolcayi " derdimizi anlatacak kadar " biliyoruz ya, o bile yetiyor, sonra ilingilizceyle devam ediyoruz zorlaninca. Bir dil, bir insan !!! demisler, insana cok kapilar aciyor.
Inan bana, bende evde sakin yilbasi gecirmeyi sevenlerdenim, veya kafa dengi arkadaslarlada süper oluyor illa bir yere gitmem sart degil. Hatta hep sunu derim, insan ilk önce kendi yasadigi sehrini iyi tanimali ve keyfini cikarmali. Bazen insanlar cok yurtdisina gider ama kendi oturdugu sehrin hic bir tarihini bilmez. Bunu cok üzücü buluyorum. Mesela geliyorum Istanbula kuzenim her sene bir ülkeyi gezer, beni Galata`ya götürüyor ama fazla birsey anlatamiyor bana, isterimki en azindan bir kac tarihi bilgisi olsun. Sadece oraya kahve icmeye gitmekle mutlu olmuyorum.
Zaten gidecegim bir yer varsa önceden orayi cok incelerim ve gittigimde daha iyi anlayabilmek ve tarihini hissedebilmek icin.
Victoria Secret Show`u seyretmek kesin cok zevklidir. Ama gercekten inanilmaz güzeller. Imrenmemek elde degil.

Gecen sene, kontrollerim sirasinda doktorda beklerken karsimda bir anne ve 8 yasinda oldugunu sonradan ögrendigim tatlimi tatli bir kiz cocugu vardi . Anne anlattiginda inanamadim, megersem bu kücük kizimiz ergenlige girmis bile ve antihormonlar verilmesi gerekiyormus bu kadar erken ergenlige girmemesi icin. Evet cocuklarimizi ne yazikki hormonlu yiyeceklerden ve hastaliklardan koruyamiyoruz, dengeler bozulmus vaziyette...ne kadar üzücü...

Bende olursa çocuk hayırlı sağlıklı bir tane olması taraftarıyım, bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum bi arkadaşım 3 tane çocugu var niyese evli mutludan ziyade çocuklarla uğrasmaktan eşine enerjisi kalmamış bir kadın geliyor, yada ne bileyim eşi çalışıyor o evde diye rahat rahat para harcayamıyor dışardan görünen o, yıllardır dogru dürüst giynmez bekarken bi giydiğini bi daha giymezdi..hemde üst üste hamile sanki eşi kadından koptu gitti,facede resim koyuyorlar biri çocuk uyutuyo diğeri diğerini arkadaşım,yani tek paylaşımları çocuk üstüne,ne bilim çocuklarına kendini adamak bu kadar fedakarlık yaşamadıgım için aklı almıyor...sanki anne demek kendini mutsuz edip, kendinden başka herkesi mutlu etmek gibi geliyor...

Yorumun icin tesekkürler ferahnihal, yani anne ve baba kendini unutmadigi sürece isterse 10 tane yapsin ama kendi hayatlarinida yasasinlar taraftariyim.
Öyle anneler biliyorumki, benimde yakin cevremde var hatta iyide bir arkadasim, üc tane cocuk dogurdu ama hala fistik gibi ve hayata dolu dolu sarilmis bir insan. Bilincli, anne oldugun sürece inan hicde Problem degil. Cok güzel bir sekilde o üc cocugu büyütü, isinede gitti ve süper bakimlida kaldi ama cok iyi bir organizatör. Yani o cocuklari disiplinli ve egitimli yetistirmesiyle bizim süper annemizdir. Kocasini hep cocuklardan Üstün tuttu. aksamlar onlara gittigimizde evde cocuk oldugunu unutuyorduk resmen. Saat tam 20 de tüm cocuklar yataklarinda, disler önceden fircalanmis tabi. Bizde oturup nese kahkaha icinde Zaman geciriyorduk.
Böyle kadinlara hayranim, ne istedigini bilen, tasdan ekmegini cikaran, caliskan ve hic bir seyden korkmayan, neseli mutlu bir anne. Kocasi hala ona asik, cünkü biz arkadaslari bile ona asigiz.
Ama dedigin gibi bide cocuk yapmis, hayattan bezmis, erkek doguramadigi icin dünyaya küsmüs kocasindan bezmis veya daha dogrusu koca ondan bezmis kadinlarda var ama Allah`tan cevremde yok öyle kadinlar.

Yorumun icin tesekkürler ferahnihal, yani anne ve baba kendini unutmadigi sürece isterse 10 tane yapsin ama kendi hayatlarinida yasasinlar taraftariyim.
Öyle anneler biliyorumki, benimde yakin cevremde var hatta iyide bir arkadasim, üc tane cocuk dogurdu ama hala fistik gibi ve hayata dolu dolu sarilmis bir insan. Bilincli, anne oldugun sürece inan hicde Problem degil. Cok güzel bir sekilde o üc cocugu büyütü, isinede gitti ve süper bakimlida kaldi ama cok iyi bir organizatör. Yani o cocuklari disiplinli ve egitimli yetistirmesiyle bizim süper annemizdir. Kocasini hep cocuklardan Üstün tuttu. aksamlar onlara gittigimizde evde cocuk oldugunu unutuyorduk resmen. Saat tam 20 de tüm cocuklar yataklarinda, disler önceden fircalanmis tabi. Bizde oturup nese kahkaha icinde Zaman geciriyorduk.
Böyle kadinlara hayranim, ne istedigini bilen, tasdan ekmegini cikaran, caliskan ve hic bir seyden korkmayan, neseli mutlu bir anne. Kocasi hala ona asik, cünkü biz arkadaslari bile ona asigiz.
Ama dedigin gibi bide cocuk yapmis, hayattan bezmis, erkek doguramadigi icin dünyaya küsmüs kocasindan bezmis veya daha dogrusu koca ondan bezmis kadinlarda var ama Allah`tan cevremde yok öyle kadinlar.

tam tahmin ettiğiniz gibi erkek olsun diye yapılan çocuk bi tane erkek var ama yetmezmiş 2 3 tane erkek olmalıymış...bunu duydum ürperdim zaten...böyle düşünen eşle mutluluk zor...

Iste ot gibi yasayan kadin tiplerimiz bunlar. isin en acikli yani sene 2015 ve hala aynilar. Hadi benim annem köylüydü ve okuma yazmasi yoktu. Anlarimda. Bu zamanda böyle kadinlar görünce sok oluyorum cidden.:KK57:
Onun icin eger bir kadin cocugunu veya cocuklarini iyi egitirse cocuk sorun yapmaz ama biz türkler cocuk yetistirmeyi bilmiyoruz bu bir gercek.

bu arada anneyim diye hayatarkadasini yani esini unutmamali bir kadin. Aynisi erkek icinde gecerli.

Iste ot gibi yasayan kadin tiplerimiz bunlar. isin en acikli yani sene 2015 ve hala aynilar. Hadi benim annem köylüydü ve okuma yazmasi yoktu. Anlarimda. Bu zamanda böyle kadinlar görünce sok oluyorum cidden.:KK57:
Onun icin eger bir kadin cocugunu veya cocuklarini iyi egitirse cocuk sorun yapmaz ama biz türkler cocuk yetistirmeyi bilmiyoruz bu bir gercek.

üniversite okumuş insanlar bunlar ama zihniyet eski zihniyet Paris te de yaşasalar değişmezler ....daha 31 yaşında...bir kere tatile gittiğini görmedim en fazla çay içer bir yerde, birde eşi konuşmaları ooo şurdaki kadına bak bacakları göğüsleri bak vs vs yanımızda açık açık söyler, kendi evdeki kadını bastırmış anaçlık yüklemiş ,eşinin yanında şaka kisvesi altında bunları konuşan insan...aynen çocuklarda şımarık çata çat sözlü değişikler :) gidimi gelimi kestim...bana hitap etmiyor kınamıyorum sadece uyuşmuyoruz...ama eş istiyor diyo 3 cü çocuk yerine girseydi bir işe az çalışsa ama kendi için çalışsa bence daha iyi olurdu..

Aynen öyle canim. Benimde cok konusmadiklarim insanlar var, cünkü uyusmuyoruz. Bana civil civil, hayat dolu insanlar lazim. Herseye meraki olan, okuyan illa üniversite okumus olmasi sart degil ama en azindan her gün haberlerden haberdar olan, ilgili, alakali, yeri geldiginde her seyi konusabilecegimiz, ilgili, alakali insanlar istiyorum etrafimda ve gercekten aynen öyleler. Cok güzel cocuklu cocuksuz süper kadinlarla arkadasim. Bu cok önemli. birbirimizi Motive ediyoruz ve enerji yüklüyoruz resmen.
Ama hayattan bezmis sadece görevi cocuk dogurmak ve büyütmek isteyen kadinlardan uzak duruyorum dogrusu.

İyi Akşamlarrr :KK25:
Yeni mesajları okumadan hemencecik birkaç şey söylemek istiyorum.Dün Oliva'nın şu cümlesine takılmıştım ; 'Burada her 3. konu hamileyim, kocam bebegimi istemiyor, cocuk dogurdum kocam benimle ilgilenmiyor vs. vs. , neden acaba ?'
Oliva böyle söylüyorsa bir bildiği vardır dedim bir girip göz atayım bir derdim var bölümüne.Ne zamandır bakmıyordum çünkü.
Böyle;:KK57: oldum resmen..3 aylık evlilikte boşanmamı dersiniz 15 günlük bebeğiyle boşanma mı dersiniz eşi telefonuna kendisini salak diye kaydetmiş daha neler neler. :KK57: Oliva az bile söylemiş yani.Birde cevaplarda şunu gördüm sende onu öküz diye kaydet diyen olmuş. Terbiyesizliğe, saygısızlığa, hadsizliğe aynı şekilde cevap verilecek yani.:KK57: Herşeyden önce SAYGI diye birşey var yahu insan insana saygı duyacak önce.Bir insan bir insana nasıl bir hayvan adıyla hitap edebiliyor ben bunu anlamıyorum. Çok nahoş çok...
Diyeceğim, bir derdim var bölümüne yazılanlarda kadınlarda sütten çıkmış ak kaşık değil. O şikayet ettikleri erkekleri de yetiştiren yine Türk kadını.Herkesin bir çuvaldızı kendine batırması lazım. %100 erkeklerde suç bulmuyorum ben.Oliva tekrar tekrar aynı noktalara vurgu yapıyor burda. Sen eğitimli olursan güçlü olursan erkekle eşit olduğunu ona hissettirirsen her durumda gözlerinde senin o kararlılığını her daim görürse bak bakalım ezebiliyor mu seni. Erkeğin karşısında her durumda ezilip büzülürsen hüngür hüngür ağlayıp durursan yüklendikçe yüklenir sana.Gerçekten yazık yani insan herşeyden önce kendinin değerini bilmeli, kendini harcatmamalı.Hayır şunu da aklım mantığım almıyor.Yahu daha yeni evlenmişsin ne acelen var da hemen çocuk doğuruyorsun be kadın. Bakalım karşındaki adam iyi bir eş mi önce kafanda onu tart et sonra düşün bu adam iyi bir baba olur mu evladıma iyi babalık yapabilir mi? Yook hoop doğur gitsin.Bu tarz insanların mantığını anlayamıyorum.Sevgililikte bile iyi bir sevgiliyse karşındaki erkek acaba evlenme ihtimali olursa iyi bir eş olabilir mi evliliğin sorumluluklarını alabilir mi diye düşünür insan. İyi bir sevgili iyi bir koca olacağı anlamına gelmez. Belki adamın karakterine uygun değil evlilik.Hal böyleyken evli çiftlerin gündeme çocuk gelince kat kat düşünmesi lazım.Çok dolmuşum valla.Olan çocuklara oluyor ona üzülüyor insan 15 günlük daha tazecik bebek yazık vallahi yazık.

Sadece o mu ? Birde cocuk yasta evleniyorlar, kaynananin evinde kaliyorlar, esi askere gidiyor kendisi hamile kaliyor vs. vs. yani sanki sene 1850.
Hayatta neler oluyor bitiyor haberi yok. Kücük dünyada büyük problemlerle bogusduklarini görünce, gercekten cok üzülüyorum. Hic gereksiz yere o güzelim gencliklerini ve hayatlarini mahv ediyorlar. Bosu bosuna...

İyi Akşamlarrr :KK25:
Yeni mesajları okumadan hemencecik birkaç şey söylemek istiyorum.Dün Oliva'nın şu cümlesine takılmıştım ; 'Burada her 3. konu hamileyim, kocam bebegimi istemiyor, cocuk dogurdum kocam benimle ilgilenmiyor vs. vs. , neden acaba ?'
Oliva böyle söylüyorsa bir bildiği vardır dedim bir girip göz atayım bir derdim var bölümüne.Ne zamandır bakmıyordum çünkü.
Böyle;:KK57: oldum resmen..3 aylık evlilikte boşanmamı dersiniz 15 günlük bebeğiyle boşanma mı dersiniz eşi telefonuna kendisini salak diye kaydetmiş daha neler neler. :KK57: Oliva az bile söylemiş yani.Birde cevaplarda şunu gördüm sende onu öküz diye kaydet diyen olmuş. Terbiyesizliğe, saygısızlığa, hadsizliğe aynı şekilde cevap verilecek yani.:KK57: Herşeyden önce SAYGI diye birşey var yahu insan insana saygı duyacak önce.Bir insan bir insana nasıl bir hayvan adıyla hitap edebiliyor ben bunu anlamıyorum. Çok nahoş çok...
Diyeceğim, bir derdim var bölümüne yazılanlarda kadınlarda sütten çıkmış ak kaşık değil. O şikayet ettikleri erkekleri de yetiştiren yine Türk kadını.Herkesin bir çuvaldızı kendine batırması lazım. %100 erkeklerde suç bulmuyorum ben.Oliva tekrar tekrar aynı noktalara vurgu yapıyor burda. Sen eğitimli olursan güçlü olursan erkekle eşit olduğunu ona hissettirirsen her durumda gözlerinde senin o kararlılığını her daim görürse bak bakalım ezebiliyor mu seni. Erkeğin karşısında her durumda ezilip büzülürsen hüngür hüngür ağlayıp durursan yüklendikçe yüklenir sana.Gerçekten yazık yani insan herşeyden önce kendinin değerini bilmeli, kendini harcatmamalı.Hayır şunu da aklım mantığım almıyor.Yahu daha yeni evlenmişsin ne acelen var da hemen çocuk doğuruyorsun be kadın. Bakalım karşındaki adam iyi bir eş mi önce kafanda onu tart et sonra düşün bu adam iyi bir baba olur mu evladıma iyi babalık yapabilir mi? Yook hoop doğur gitsin.Bu tarz insanların mantığını anlayamıyorum.Sevgililikte bile iyi bir sevgiliyse karşındaki erkek acaba evlenme ihtimali olursa iyi bir eş olabilir mi evliliğin sorumluluklarını alabilir mi diye düşünür insan. İyi bir sevgili iyi bir koca olacağı anlamına gelmez. Belki adamın karakterine uygun değil evlilik.Hal böyleyken evli çiftlerin gündeme çocuk gelince kat kat düşünmesi lazım.Çok dolmuşum valla.Olan çocuklara oluyor ona üzülüyor insan 15 günlük daha tazecik bebek yazık vallahi yazık.

Siz de çocuk hiç mi düşünmüyorsunuz, yada olursa bir tane falan mı yada olmuyor mu, olivia yı yıllardır forumda takip ederim..açıkcası zevkler yaşantı olarak hiç uymayız ama ortak düşüncede oldugumuz yer çocuk konusu..sende kendinden bahseder misin tanıyalım senide..evlilik kaç yıldır iş vs vs...

KIZIL`im mesajlarin icin cok tesekkür ediyorum. Zevkle teker teker yazdigin cümleleri yutuyorum resmen. Her cümlende bu kadarda benzerlik olurmu diye düsünüyorum.
Senelerdir, nerdeyse her sene Viyana Filarmoni Orkestrasini kacirmam, her zaman ayri bir zevkdir benim icin. Ama bu sene bakamadim ne yazikki. kesin yine cok güzeldi, sende keyfini cikarmissin zaten, cok sevindim. Dedigin gibi gitmek banada hic nasip olmadi ama dünyaca televizyonda yayinlamalariyla birlikte müthis begeni toplayan bir orkestra.
Berlin Filarmoni sene 1882`den beri var, inanilmaz degilmi ? Onada firsat olmadi ama yapacaklarimin arasina girecektir kesin.
Almanca ne yazikki kulaga hos gelen bir dil degil bence ve grameri gercekten cok zor. Almanlar bile hala tam cözememis. Ama yasin daha cok genc bence genel cümleleri kuracak kadar bilirsen tabiki cok büyük avantaj.
Bizde ispanyolcayi " derdimizi anlatacak kadar " biliyoruz ya, o bile yetiyor, sonra ilingilizceyle devam ediyoruz zorlaninca. Bir dil, bir insan !!! demisler, insana cok kapilar aciyor.
Inan bana, bende evde sakin yilbasi gecirmeyi sevenlerdenim, veya kafa dengi arkadaslarlada süper oluyor illa bir yere gitmem sart degil. Hatta hep sunu derim, insan ilk önce kendi yasadigi sehrini iyi tanimali ve keyfini cikarmali. Bazen insanlar cok yurtdisina gider ama kendi oturdugu sehrin hic bir tarihini bilmez. Bunu cok üzücü buluyorum. Mesela geliyorum Istanbula kuzenim her sene bir ülkeyi gezer, beni Galata`ya götürüyor ama fazla birsey anlatamiyor bana, isterimki en azindan bir kac tarihi bilgisi olsun. Sadece oraya kahve icmeye gitmekle mutlu olmuyorum.
Zaten gidecegim bir yer varsa önceden orayi cok incelerim ve gittigimde daha iyi anlayabilmek ve tarihini hissedebilmek icin.
Victoria Secret Show`u seyretmek kesin cok zevklidir. Ama gercekten inanilmaz güzeller. Imrenmemek elde degil.

Gecen sene, kontrollerim sirasinda doktorda beklerken karsimda bir anne ve 8 yasinda oldugunu sonradan ögrendigim tatlimi tatli bir kiz cocugu vardi . Anne anlattiginda inanamadim, megersem bu kücük kizimiz ergenlige girmis bile ve antihormonlar verilmesi gerekiyormus bu kadar erken ergenlige girmemesi icin. Evet cocuklarimizi ne yazikki hormonlu yiyeceklerden ve hastaliklardan koruyamiyoruz, dengeler bozulmus vaziyette...ne kadar üzücü...
:KK68:- Oliviacım bende senin yazdıklarını okurken aynı hissiyata kapıldığım oluyor.Karşılıklı olmasına sevindim.O halde sana hemen yeni yıl konserinin linkini atayım özelden.(Burda link paylaşmak yasak mıydı bilemedim)
Haklısın hem Berlin Hemde Viyana filarmoni dünya çapında senelerdir efsane orkestralar. 1882 miymiş işte bunu bilmiyordum ama Viyana daha eski olmalı 1842 yılı diye hatırladım.Daha çok Viyana filarmoniyi izlediğim için ikisi arasında bir karşılaştırma yapamıyorum henüz.Trt'nin yayın akışına göre(Berlin Filarmoni)11 ocak pazar 13:15'de Trt HD kanalında tekrarı var.Dilersen trt.net adresinden canlı izleyebilirsin.İyi ki tekrarlar var kurtarıcı oluyor böyle.
Almanca hakkındaki ilk izlenimim kulağa hoş gelmediği yönünde idi.Hani bir ispanyolca bir italyanca gibi melodik değil.
Doğru söylüyorsun.O zaman Almancaya şans vereyim bi. Teşekkür ederim görüşlerini paylaştığın için.Çok klişe sözdür o ama çok severim -bir dil bir insan- o kadar doğru ki. Bir dil öğrenirken aynı zamanda ülkelerin kültürlerini de öğreniyorsun. Yabancı dil mevzusu büyük zenginlik doğrusu.Bir ortak ilgi alanımız daha çıktı desene :) Benim öğrenmek istediğim üç dil vardır biri; İspanyolca. Henüz sıra gelmiş değil ama.Bakarsın birgün pratik yapma şansımız olur.
Yaşanılan şehir hakkında söylediklerin içinse bu kadar ince hiç düşünmemiştim. Çok doğru aslında.
Son verdiğin örnekse üzücü hakikaten. Ekstrem bir örnek ama bir yandan şaşırdım. Almanya'da gıda güvenliği konusu Türkiyeye göre daha üst seviyede diye biliyorum.Hiç değilse Avrupa Birliği üyesi bir ülke. Demek ki bunlara rağmen böyle vakalar olabiliyor.

Iyiki varsin KIZIL`im senden neler ögreniyorum...oooo muhakkak pazar saat 13.15´de trt`yi izleyecegim, kacirirmiyim hic ... cok tesekkürler...cok sevindim...

Back