Görüş belirtmekte herkes gibi özgürsünüz tabi. Yazıp yazmama kararı size ait ama yazmak istemezseniz de en azından açıklamamı okumanızı beklerim...son derece haklı olabilirsiniz ve bu tamamen eşinizin ve sizin kararınız....ama ben şu açıdan düşünüyorum benim yengemlerin çocuğu olmadı ve şimdi yaşlandılar evlatta edinmediler neden bilmiyorum ama...şimdi biz bayramlarda falan hep birlikteyiz kalabalık mutlu bir bayram geçiriyoruz yengemlerin çocuğu torunu olmadığından hep buruklar...Hasta olurlar annem çorba yapıp gitmese annem bakmasa ne arayanı ne soranı var kardeşleri vardı ama öldü bi çoğu malum onlarda yaşlı...Demem o ki şimdi hayat güzel gezelim tozalım ama ya sonra yaşlanınca birilerin nasıl sın anneciğim ihtiyacın varsa geleyim demesi bence bambaşka...Tamam biz şuan evlatlarımız için sıkıntılar yaşayıp kendi hayatımızı bi kenara koyuyoruz ama inanıyorumki onlar da bizim için aynı şeyi yapacak tabiii iyi yetiştirirsek.... yinede karar sizin tabiki kimsenin kimseye doğur yada doğurma deme gibi hakkı asla olamaz bu tamamen içgüdüdür....
Merhabalar arkadaşlar. Bir göründüm bir kayboldum gibi oldu. Son zamanların yoğunluğu işte.
preg_nant son cümlene katılmakla birlikte öncesindeki ifadelerine katılmıyorum. Ancak senin cümlelerin çok incitici. Çocuk sahibi olmayan ya da olamayan kadınlar bencil oldukları, fedakarlıkta bulunmak istemedikleri ve gezip- tozmaya çok düşkün oldukları için çocuk sahibi olmuyorlarmış gibi. Umarım demek istediklerin bunlar değildir.
Çünkü hayatta yararlı olmanın tek yolu ebeveynlik değildir. Kendi adıma dünyada neden bulunduğumu, neden yaşadığımı her gün biraz daha çözüyorum. Ben insanlara yararlı olmak için geldim, dini inancım gereği Allah'ıma kul olmaya geldim. Çocuk sahibi olmak ya da olmamak kişiliğimiz hakkında karar vermenin tek kriteri olamaz.
Belki öyle anlaşılacak bir ifade kullanmışımdır kusura bakmayın. Tabiiki de tek amacımız çocuk yetiştirmek değil, ama en kutsal amaç bence (kulluktan sonra). Eğer fizyolojik veya ekonomik anlamda çocuk sahibi olamıyorsan o apayrı,bunu katmıyorum.
Ama faydalı olan işlerden en güzeli en hayırlısı bu hayata değerli,güzel bir insan yetiştirmek değil mi?En güzel yatırım insana yapılan yatırımdır.
Peygamberimiz diyor ki(sav); Ben ümmetimin sayıca çokluğuyla övüneceğim, yani iyi ahlak ve tavır üzere olan insanları diyor.Ne güzel değil mi? Yoksa başka hayır işleriyle meşgul olana ne sözümüz olabilir, yapanlara sonsuz tebrikler.
Çocuk yetiştirmek istemiyorsa,buna ancak saygı duyulur, ama güzel ve yararlı şeylerin peşindeyse,en güzel şey bunu bir insana aktararak onu yetiştirmek.
İnsanız ,yeri gelecek eğlenicez de ,ben 28 yaşındayım yeni evliyim ,çok şükür iyi imkanlarda yetiştim belli bir zaman dilimince arkadaşlarımla gezdim güldüm mutlu oldum ,fakat şahsen hayatıma evlilik ve bebek gibi yeni tatlar katma arzusu hissettim.
Acizane fikrim bu.
Lavin meslegin ögretmen degilmi ?
Birde senin hep cok kitap okudugunu biliyorum baskada hakkinda hic bir sey bilmiyorum.
Bu arada su an mutluluktan ucuyorum, eski bir kitapcida Bertolt Brecht`in iki kitabini buldum. Okumaya baslarim aksama artik. Altin bulmus gibi mutluyum.
KIZILAJANXX, burada insanlar böyle etkinliklere cok meraklilar, banada yansidi böylelikle. Yani her ay degisik bir konu altinda fuarlar olur.
Bu arada " Schindler`in Listesi " ve " The Pianist" sevdigim filimlerin arasina girer.
Eger bir gün firsatiniz olursa, sizlere hepinize "Requiem for a dream" i tavsiye ediyorum. inanilmaz bir filim. Gercekten 2 haftaya yakin etkisinde kalmistim. Benim görüsüme göre dünya`nin ilk 10 en güzel filim arasina girmeli aslinda. Arkadaslarimda, kim seyrettiyse ayni görüsteydi, özelikle müzigini dinleyemez hale gelmistim, cünkü cok negatif etkiliyordu beni, zira hep o sahneler vardi beynimde. Ama bir dahada bakmak istemem, cünkü gercekten insani yipratiyor. Ama nefes almadan seyrettigim tek filim diyebilirim. Simdi herkesi merakta biraktim degilmi ?
Seni kahveci seniiiii, bende cok severim kahve saatlerimi, kendimi ödüllendirme gibi birsey oluyor o zaman ve kimsede beni rahatsiz etsin istemem. mesela kahvemi yapar, gazetelerimi okurum veya kahvemi yapar kitabimi okurum. Kahve benim günlük rituellerden biridir KIZIlAJAN`im. Veya bir kahve esliginde arkadaslarla sohbet etmek. Veya bir alisverisde dinlenmek icin bir yerde oturup kahvemi icerim.
Lavin cok haklisin burda rehber ögretmen yok. Onun icin pek bilgimde yok, ama galiba ögrencileri yönlendiriyorsun meslek acisindan, degilmi ?
Bu arada, sizdeki ricam beni mazur görün, türkcemi ne Kadar düzgün konusup yazmak istesem bile, sizler kadar güzel olmuyor bazen.
Orhan Pamuk`unda yeni kitabi cikmis, yakinda onuda okumak isterim. Yurtdisinda, Orhan Pamuk, Ara Güler, Fazil Say, Atatürk, sarkici Tarkan bayagi bilinen ve sevilen insanlarimiz. Iyiki varlar onlar sayesinde Türkiye`nin isigi daha bir iyi yönüyle yansiyor.
Karisik yazdim, konudan konuya atladim, beni idare edin simdilik.
sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?