cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Her kadın anne olacak diye birşey yok zaten herkes anne olmamalı.Doğurduktan sonra çöpe atanları biliyoruzz.Yenidoğan yoğunbakım hemşiresiyim,neler neler görüyorum her sene doğurup ben görmeden yuvaya gönderin diyenler mi,istemeyenler mi gül gibi bakıp eline verdikten 1 hafta sonra ölümün eşiğinde gelen çocuklar mı dersin...Herkeste aynı vasıf nasıl olabilir ki...İstemeyen bakamayacağnı düşünenler elbette çocuk yapmasın.Ama bir taraftan da benim gibi çok isteyenler ama olmayanlar grubu var bu gruba da Allah en kısa zamanda sağlıklı bir cocuk versin :)

yazmak istediğim ne çok şey var...geceye inşallah....soruna hemen cevap....komşumuzun kızı lisede..kaldığı için sınıf tekrarı yapıyor....lisede var da ilköğretimdekini tam bilmiyorum...

Sevgili DenizGeldi güzel pazar dilegin icin tesekkürler...
Neler yaptiniz bu pazar bakayim ?
Ben bugün, güzel ve uzun bir kahvaltidan sonra hazirlanip giyinip esimle fuara gittik. Cok güzel zaman gecirdik fuarda, arkasindan disarida yemek yedik ve simdide evdeyiz, cayimizi icip güzel bir filim seyretmeye haziriz. Sizlere hepinize cok güzel bir pazar aksami diliyorum...

Merhabalar
Evli arkadaşlarımın çoğundan farklıyım bu bir gerçek. Ama rahatsızlık sebebi değil,zaten eğitimci olduğum içinonların çocuklarıyla ilgili sohbetlerine katılmak da benim için zor değil. Ancak haklı olarak onların hayatının merkezleri çocukları ve yuvaları. Benim hayatımın merkezi daha çok mesleki gelişim ve iş üzerine kurulu. Hayata dair planlarımız birbirinden farklılaşıyor bu noktada.

Çocuk konusuna gelirsek, ileride çocuğum olsun istiyorum, ve 'Her şey kitaplardan yazmaz.' kısmını öğrenmek istiyorum. Yaşayarak, öğrenmek ve kendi mesleğimde de tam bir fikir sahibi olabilmek. Yani amacım 'Ben eğitimliyim, mükemmel çocuk yetiştireceğim.' değil, bana mesleğim hakkında bilmediklerimi öğretecek bir yaşam deneyimi. Anne olmak istemek değil de insan yetiştirmek.

Hoşbuldum olivia. Güzel yorumunla beni mutlu ettin.

Lavin, demin fark ettim, begendim yazacagima beyendim, yazmisim, özür dilerim.
Ve dedigin cok dogru tabiki cocuk olunca ailelerin odak noktasidir cocuk ve olmasida gerekiyor...Cocuk istemenede cok sevindim, senin gibi bilincli bir anneden gercekten süper cocuklar olacagindan eminim.
Bu topik altinda hepimiz, isteyen tüm hemcinslerimizin dilekleri yerine gelsin isteriz. Eger dogru hayat arkadasini bulmus isen, eger ortam müsaitse ve sende kendini hazir hissediyorsan, neden olmasinki ?
Ben isteyen tüm arkadaslarima dilerimki bir an önce hamile olup, cocuklarini kucaklarina alsinlar.
Ama daha öncede yazdigim gibi, tibben olmayan veya benim gibi hic istemeyen veya su an istemeyenlerinde yeri olsun istedim.
Cünkü KK`da yumurta catlatmadan tutda hadi dua edelim hamile kalmaya kadar yelpaze genisken, bizim gibi cocuklari olmayan veya su an düsnmeyen veya tibben isteyip olmayanlarinda, sohbet alaninda var olmasi gerekiyor diye düsünüyorum.
Bu arada inanilmaz güzel seyler ögrendim bu topikde, bunu hic bir baska konu altinda bulamazdim. Cok güzel paylasimlar var ve ufkumuzu aciyoruz karsilikli.
Bu arada KIZILAJAN tavsiye ettigin filmi belki bu aksam seyredebilirim, yorumumu yazarim baktiktan sonra.
Mutlu kadinlar, cok güzel bir pazar aksami diliyorum size....sevgiler...

bu saatte.....iyi geceler....ikinci bir sekme açtım..atlamak istemiyorum...uykum gelene kadar vaktim var
açıkça söylemek gerekirse yeme içme konusundaki dikkatim anne olduktan sonra daha bir önem kazandı.gazlı içecek konusunda:biz de azalttık...heh..azalttık ta komik geliyor.sigarayı bırakmak isteyenlerin azar azar içmesi gibi...haklısın...insan yavaş yavaş hayatından çıkarınca bu tür tatları sonrasında zaten pek içemiyor.istek duymuyor.hatta ve hatta çokkkk tatlı ve ilacımsı geliyor.bir yerlerde duymuştum...insanoğluna hiç şeker tattırılmadığında şekere karşı hiçbir isteği olmuyormuş.şeker ve lekerli ürünlere.
bu yüzden ben daha çok şeker alımını en aza indirmeye çalışıyordum ki kızımdan sonra çok daha kararlıyım bu konuda..örneğin komposto kaynatıyorum sürekli..kış için de yazdan hazırlık yapıyorum..hem şeker ayarını da ben yapıyorum.nadiren aldığımız gazlı içecekte onu ban istiyorum şimdi ayıp olurmu et köfte balık gibi yiyeceklerin yanında ben arıyorum...hiç içediğimiz zamanlar da oluyor doğrusu...örneğin.birkaç hafta eve girmediği gibi..
denize de şimdiye kadar bir bardak doldurup al bu da senin dememişimdir.beyaz yalanların ne kadar doğru ılup olmadığı uygun zamanda tartışılır.ancak denizden sonra ona zararlı birşeyler vermemek adna yalanımsı şeyler söyledim.bu tabiri de ben uydurdum şimdi heh.deniz beni büyüdüğünde anlayacaktır.mesela kolanın büyüklerin içtiğini,kola kutusunun üzerinde çocukların içmemeleri gerektiğinin yazdığını söyledim..yavrum bunu sonra sonra ne sordu bana?
çocuk kolası ne zaman çıkacak anne?

ayrıca aynen senin misafirlerin gibi ben de asla biz kola içtiğimizde ona vermem.önceden hep kompostosu hazır olur bardakta....
ay ne rahat yazıyorum...baksanıza ikon bile koyabiliyorum....

ikili üçlü indirimli ürünlerde de ya da gramajı fazla olan ürünlerdeki imdirimlerde biraz dikkatle karar vermek lazım.tecrübemle sabittir ne kadar indirim o kadar kaliteden ödün olabiliyor.e tabiii ssiz fazlaca aldığınızda tabiii ki bir daha almayacaksınız ....herkes bir kere alsa....adına ticaret diyorlar
ben yapacağım her harcamada ilk olarak ihtiyacım olup olmadığına bakıyorum....ve beni ne kadar idare edebileceğine..
eğitim...bilgi...çok haklısın...bilgi her kapıyı aralıyor.bir ara eğitim konusunda Almanyadaki sistemden bahsetmiştiniz.ilgi ile okumuştum...naçizane benim de bir düşüncem var bu konuda....ben diyorum ki hiç kimse üniversite sınavlarına girmesin.sınav olmasın.öğretim de ücretsiz olsun.isteyen istediği bölümü hukuksa hukuk sağlıksa sağlık...isteyen başarılı her öğrenci okuyabilsin.okumanın kapısı açık olsun her zaman.çalışan zaten kazanacaktır.yalnız meslek edinen kimse de devletine karşı belli bir süre öğrnciye ders versin..vergi sayılsın.hani ücertsiz okuyacaktı ya..geçemeyen...hmmm...geçemeyeme de sizin sistemdeki gibi birşeyler olsun...nasıl fikir?
ütopik mi?

çocuk sahibi olmak için daha çok bilip daha ço hazır olmalıyım sanki.
selam..
katılıyorum düşüncenize..ben çok geç anne oldum.18 yıldan sonra..şimdi düşünüyorum da...eğer evlendiğimiz yıllarda çocuk sahibi olsaydık ...şimdiki gibi daha bilinçli bir şekilde yetiştiremeyecektik..o zamanın bilinciyle(bilinç kelimesinin bile farkında değildik o yıllarda.)itiraf olsun.sorması engellenen merakı giderilmeyen her döktüğüne dağıttığına kızılan dahası engellenen çocuklar yetiştirebilirdik...geç ana baba olmanın böyle avantajları da var.
halbuki günümüz zamanında öyle mi?olivianın da dediği gibi artık neredeyse her bilgi bir tık elimizin altında..

daha ne çok yazasım var..ama gözler dinlenmeli...hafta sonumuz süperdi olivia...uygun zamanda bahsederim...herkese sevgiler...
kızılajan.....çıkmadan söylemeden edemedim.ben de yılar önce izlediğim şinitlerin listesi(yazılışı bu değil özür)ve piyanist filminden çok etkilenmiştim....iyi geceler........

Tam olarak o sistemin içerisinde olmadan sağlıklı bir yorum yapmam pek mümkün değil, doğru da değil belki ama bana biraz acımasızca geldi aslına bakarsanız. Kast sistemi oluşturulmuş gibi bir izlenim aldım. Türkiye'de de çocukların üzerine çok yüklenildiğini düşünüyorum ve önyargılarımızı/yargılarımızı çocuklara dayattığımızı görüyorum. Bu sistemde de büyüklerin almak istediği sonuç belki alınıyor ama şu meslekler en üstte diğerleri daha altta ve bunlar da onların altında diye ayırmak ne kadar doğru? Kuaför olmak için çok da zeki olmana gerek yok demiş oluyoruz örneğin, yani doğal olarak "kuaför ve kasaplar dişçiler kadar zeki değildir"e geliyor olay. İnsanların mesleklerine göre birbirlerinden üstün olması mantığı bana her şartta çok doğru gelmediği için belki de garipsedim. Bir de merak ettiğim şey şu bir çocuk 4. sınıfa gelene kadar ileride ne olmak istediğine sağlıklı bir şekilde karar verebilir mi siz buna inanıyor musunuz? Kaç yaşına denk geliyor 4. sınıf dediğiniz?

Günaydin deylayt, ben bu sistemin icinde büyüdüm ve cok mantikli buluyorum. Ama sadece ben degil, burda yasayan herkes bu sistemden memnun, halada böyle isliyor senelerdir.
Hicde kast sistemi degil, isteyen yani caba gösteren her zaman yükselmesine hakki var ama tembelsen ne yazikki iyilerin icinde isin yok. Belki sana acimasiz geliyor ama zaten hayat acimasiz degilmi?
Cocuklar kücük yasta egitime, disipline ve caliskanliga alisiyorlar. Ve cocuklara baktigimizda cok mutlu, egitimli, sanata, müzige, bilime meraki olan bir topluluk yetisiyor, ama kafami Türkiye`ye cevirdigimde, daha Dogru dürüst sistem oturmamis, birde din dersi cikardilar ilkokuldan itibaren verilecek ve basörtü takabilme özgürlügü yani iki sistemde ucurumlar var. Allah cocuklarimizin yardimcisi olsun diyorum.
Birde o zavalli ögretmenler, gercekten icler acisi durumlar.

Elbette ki çocuk sahibi olmadan da yaşanır ve yaşlanılır. Hayat sizin. Buna sizi kimse zorlayamaz. Bizlere de saygı göstermek düşer.

Dün Burda cok komik birsey oldu, birisi konu acmis oglu hakkinda, bizlerde saf saf yazdik, megersem sahteymis konu. kadin 6 tane degisik isimle buraya giriyormus.
Ne ruh hastalari var, tanrim ya...baska isi gücü yok demekki. Allah yardimcisi olsun...o kadar Alman forumlarinda yazisiyoruz senelerdir böyle seyler yasamiyorum. Ilginc

yani bi konu gördüm o mu bilemiyorum . oğlunun sevgilisini istemeyen anne diye. yazmıştım ben de ..sahte konu muymuş.?

Evet canim sahteymis, bosuna o kadar yorumlar yazdik.
Ama neyse yinede genc kizlarimiza nasil anne olunmayacagina dair bir örnek oldu neticede. Yani kötü seylerde olsa icinden hangi pozitif bir olayi cikaririz diye düsünmek lazim. Burda bir psikopat annenin bir örnegini görmüs olduk.

Herkese iyi akşamlar
Ben bugün, güzel ve uzun bir kahvaltidan sonra hazirlanip giyinip esimle fuara gittik. Cok güzel zaman gecirdik fuarda, arkasindan disarida yemek yedik ve simdide evdeyiz, cayimizi icip güzel bir filim seyretmeye haziriz.
Oliviacım ne güzel bir pazar günü geçirmişsiniz.Keyfiniz daim olsun.
Yanlış hatırlamıyorsam daha öncede fuara gittiğinizi yazmıştın.O zaman arada kaynamıştı soramamıştım. Şimdiki ne fuarıydı acaba ? Merak ettim.

Keyifle okudum,çok doğru ve güzel bir bakış açınız varmış.Paylaştığınız için teşekkür ederim.
Sizin gibi bilinçli ve mesleğine kıymet veren gerçek eğitimcileri görmek güzel.
İnsan yetiştirmek... Benimde bakış açım tam bu şekilde.
Zaten bu düşüncede olduğumuz için çocuk fikri inanılmaz zor geliyor ya.
Dilerim gönlünüzden geçenler olur.

Ne güzel düşünmüşsünüz.Fikrinize sağlık. Son derece katılıyorum. Kaçıncı kez söylüyorum bilmiyorum ama iyi ki bu konuyu açmışsınız. Bu foruma sadece bu konu için giriyorum desem yeridir. Yoksa itiraf edeyim ki burası pek de sevdiğim bir forum değildir. Fakat kendime göre bir konu bulduğuma şaşırmakla beraber sevindim.Yine konunun aktif olmasına , güzel ve dolu dolu sohbetler edebildiğimize seviniyorum. Ve de şanslı hissediyorum kendimi. Bende çok şey öğreniyorum.

Hangi filmi önermiştim acaba hatlar karışmasın :) Mientras Duermes adlı ispanyol filmi mi ? O filmi özellikle yazmıştım size filme dair görüşlerinizi merak etmiştim.İzlediyseniz yorumunuzu bekliyorum.
daha ne çok yazasım var..ama gözler dinlenmeli.
kızılajan.....çıkmadan söylemeden edemedim.ben de yılar önce izlediğim şinitlerin listesi(yazılışı bu değil özür)ve piyanist filminden çok etkilenmiştim....iyi geceler........
Gece kaçamaklarınızda buraya da vakit ayırdığınız için teşekkürler. Mesajlarınızı okumak güzel. Maşallah Deniz çok akıllı ve çok tatlı. Kola sorusuna bayıldım :))
Olur mu hiç önemli değil. Schindler'in Listesi ve The Pianist. İkisi de çok güzel filmlerdir.Ama ben Piyanist filmine ayrı bi bayılırım. En sevdiğim filmler arasındadır.Üç dört kere izlemişimdir. Bakın hatırlattınız şimdi izleyesim geldi :)

Konuya vakıf değilim ama kalın yaptığım cümlenize takıldım. Güzel bir düşünce şekli bu. Aslında hayat içinde de bu geçerli değil mi ? Başımıza gelen kötü olaylardan da çok şeyler öğreniyoruz, çok dersler çıkarıyoruz.Tecrübelerimizi cebimize koyuyoruz ve yolumuza devam ediyoruz..

İşte bu yazdıklarınızdan dolayı daha önce size eğitiminizi orada aldığınız için şanslı olduğunuzu söylemiştim.
Söylediklerinize çok hak veriyorum.Pollyannacılık oynamanın lüzumu yok,realist bakmak lazım.Biz bile yaşadığımız ülkenin gidişatını hiç iyi görmezken ve hergün tonla laf söylerken dışarıdan durum dahada vahim gözüküyor desenize.
Yazarsam çok şey yazarım da canım çok sıkılıyor küçük çocuklar söz konusu oldu mu...
Boşuna dünya bizi 3.dünya ülkesi olarak görmüyor! Bakalım daha ne kadar geriye gideceğiz!

Haftasonundan beri şu şarkıyı dinleyip duruyorum.; Edip Akbayram - Güzel Günler Göreceğiz.
Nazım Hikmet şiiridir aslında.Akbayramda çok güzel yorumlamış.

Güzel günler göreceğiz çocuklar..
Motorları maviliklere süreceğiz..
Çocuklar inanın, inanın çocuklar..
Güzel günler göreceğiz güneşli günler..
Motorları maviliklere süreceğiz..
Işıklı maviliklere süreceğiz..

Ne güzel sözler değil mi....
Dinlerken garip bir duygu kaplıyor içimi, umut ve hüzün karışımı birşey.

Evet bir yanda Anneler Babalar diğer yandan Öğretmenler.. Olan çocuklara oluyor ben en çok onlara üzülüyorum. Samimi söylüyorum 2014 Türkiyesinde çocuk olmak istemezdim... Ahh ahh... Türkiyedeki eğitim sistemini sayfalarca konuşuruz ama ne konuşmakla ne de üzülmekle elimize birşey geçmiyor ve birşeyler değişmiyor ne yazık ki...

Anlaşılacağı üzere haftasonundan beri biraz keyifsizim kusura bakmayın lütfen.
Bir itirafta bulunayım; o kadar yazdım ettim sonunda aklım fuarda kaldı Allahım ne meraklıyım böyle. Olivia acaba ne tür fuarlara gidiyor? Zamanını ne güzel aktivitelerle dolduruyor öyle.
Fuarları bende severim ama çok gitmişliğim yoktur tek tük gittim. Fuar kültürüm olduğu söylenemez. Fuar değil ama önümüzdeki ay için bir Müzikale bilet alıp gideceğim. Müzikalleri ve Tiyatro oyunlarını severim,takip ederim ve giderim.Tiyatroyu ayrı Sinemayı ayrı severim. Zaten bu ara heyecanla Hobbit filmini bekliyorum.Vizyona girdiği gün gideceğim,çok seviyorum.
Bu akşam ise kendime güzel bir meyve salatası yapıp listemdeki filmlerden birini açıp izleyeyim

Canim KIZILAJANXX aceleden demekki yazamamisim, bu sefer gittigim fuar fossiler ve mineraller üzerineydi, yani inanilmaz prehistorik taslarin icindeki böcek ve hayvanlarin izleri, insani büyülüyor. Birde o degisik taslar : Amethist, Opal, Zümrüt, Yesim, vs. vs.
yarin devamini yazacagim, tüm yazdiklarinla yine beni büyüledin ya.....sana hayranim benim kücük arkadasim...
ama yorgunluktan yazamiyorum, simdilik beni af edin...hepinize iyi geceler diliyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…