- 4 Nisan 2008
- 3.713
- 4.259
- 698
Sevgili deylayt cok güzel bir soru sormussun. Mesela Gymnasiuma giden bir cocuk aslinda üniversiteye gitmek istemedigini daha cok kuaför olmak istiyorsa 10. sinifdan sonra ayrilir o zaman Realschule diplomasi almis olur otomatikmen veya 9. sinifdan sonra ayrilabilir o zaman Hauptschule diplomasi almis olur.
Eger bir cocuk ben Hauptschuledeyim ama aslinda Üniversiteye gitmek istiyorum derse, o zaman derslerinin toplami iyi olmasi lazim 9 sinifdan sonra Realschule `nin 9 sinifina gider arkasindan Reaschule`nin 10 sinifina gider arkasindan Gymnasium`un 10 sinifina gider ve 3 senede Gymnasiumda okur ve arkasindan üniversiteye gitme sansi olur ama böylelikle yolu cok uzatmis olur. Ve derslerin hep iyi olmasi sartiyla yükselebilirsin, tüm derslerin ortalamasi iyi olmali.
Ben bu sistemi cok begeniyorum, zira herkesde bir heves olusuyor ve ciddiye aliniyor okul.
Sahi bu soruma kimse cevap yazmadi, Türkiye`de sinifda kalma kaldirildimi ?
Merhabalar Lavin.Hoşgeldiniz.Birşey merak ettim farklı olduğunuz için bilakis memnun değil misiniz? Yalnızlıktan dem vurmuşsunuz gibi geldi.
Şahsi fikrim; eskiden öğretmenlerin kendi çocuklarını çok iyi yetiştirdiklerini düşünürdüm.Çünkü bunun eğitimini almışlar derdim. Ama sanki öyle olmuyormuş terzi söküğünü dikemez misali olduğunu düşünüyorum şimdi. Evet öğretmen bir anne eğitimli ve bilinçli olduğu için tabi ki artı ama bunun dışında başka bir artısı olduğunu düşünmüyorum şimdilik.
KIZILAJANXX sadece bir kelime söylemek istiyorum sana " HARIKASIN ". Hep böyle kal. Hemen bakiyorum ve okuyurum tavsiyeni. Tesekkürler canim.
Bu arada sevgili Lavin, yorumun icin tesekkürler. Senin yorumlarini hep cok beyinirim. "Onu ben yetistireyim, ve onunla ögreneyim" , ne kadar anlamli ve güzel bir cümle bir cocuga ithafen.
Selam DenizGeldi,
cok güzel bir konuya deginmissin, gercekten dayatmalari bende sevmiyorum. Dikkat ederseniz, reklamlarda sunulan yiyeceklerin cogu zararli. Mesela Coca Cola artik kac sene bilmiyorum eve sokmuyoruz, su iciyoruz. Yani yemeklerimizin yanina sadece su, Artik Cola`nin, Fanta`nin vs. tadini unutmus gibiyim, icsemde severek icemiyorum, cok gazli ve cok sekerli geliyor bana.
Veya bazen inidirimler olur, 2 tane alirsan 3. bedava yani, ilk önce mantikli olup acaba gercekten bu üc paeketi istiyormuyum diye kendine sormak lazim.
Giyim, kusamda, yani her alanda neyi nasil yapacagimizi birileri bize dikte ediyor.
KIZILAJANXX`in degindigi gibi evlenmekde öyle bir konu, zamaninda evlenmezsen evde kalmissin, oysaki ne akilli kadinmis ilk erkegi degil, dogru erkegi bekliyor...
Ama bütün bunlarida egitimle yenersin, okudukca ufkun acilir, ufkun acilinca daha global bakarsin dünyaya, kararlarin daha mantikli ve Sabit olur, sonuc : hayatinda daha mutlu olursun!!!
size güzel bir hafta sonu diliyorum...
selam..çocuk sahibi olmak için daha çok bilip daha ço hazır olmalıyım sanki.
Sevgili deylayt cok güzel bir soru sormussun. Mesela Gymnasiuma giden bir cocuk aslinda üniversiteye gitmek istemedigini daha cok kuaför olmak istiyorsa 10. sinifdan sonra ayrilir o zaman Realschule diplomasi almis olur otomatikmen veya 9. sinifdan sonra ayrilabilir o zaman Hauptschule diplomasi almis olur.
Eger bir cocuk ben Hauptschuledeyim ama aslinda Üniversiteye gitmek istiyorum derse, o zaman derslerinin toplami iyi olmasi lazim 9 sinifdan sonra Realschule `nin 9 sinifina gider arkasindan Reaschule`nin 10 sinifina gider arkasindan Gymnasium`un 10 sinifina gider ve 3 senede Gymnasiumda okur ve arkasindan üniversiteye gitme sansi olur ama böylelikle yolu cok uzatmis olur. Ve derslerin hep iyi olmasi sartiyla yükselebilirsin, tüm derslerin ortalamasi iyi olmali.
Ben bu sistemi cok begeniyorum, zira herkesde bir heves olusuyor ve ciddiye aliniyor okul.
Sahi bu soruma kimse cevap yazmadi, Türkiye`de sinifda kalma kaldirildimi ?
yani bi konu gördüm o mu bilemiyorum . oğlunun sevgilisini istemeyen anne diye. yazmıştım ben de ..sahte konu muymuş.?Dün Burda cok komik birsey oldu, birisi konu acmis oglu hakkinda, bizlerde saf saf yazdik, megersem sahteymis konu. kadin 6 tane degisik isimle buraya giriyormus.
Ne ruh hastalari var, tanrim ya...baska isi gücü yok demekki. Allah yardimcisi olsun...o kadar Alman forumlarinda yazisiyoruz senelerdir böyle seyler yasamiyorum. Ilginc
Oliviacım ne güzel bir pazar günü geçirmişsiniz.Keyfiniz daim olsun.Ben bugün, güzel ve uzun bir kahvaltidan sonra hazirlanip giyinip esimle fuara gittik. Cok güzel zaman gecirdik fuarda, arkasindan disarida yemek yedik ve simdide evdeyiz, cayimizi icip güzel bir filim seyretmeye haziriz.
Keyifle okudum,çok doğru ve güzel bir bakış açınız varmış.Paylaştığınız için teşekkür ederim.Merhabalar
Evli arkadaşlarımın çoğundan farklıyım bu bir gerçek. Ama rahatsızlık sebebi değil,zaten eğitimci olduğum içinonların çocuklarıyla ilgili sohbetlerine katılmak da benim için zor değil. Ancak haklı olarak onların hayatının merkezleri çocukları ve yuvaları. Benim hayatımın merkezi daha çok mesleki gelişim ve iş üzerine kurulu. Hayata dair planlarımız birbirinden farklılaşıyor bu noktada.
Çocuk konusuna gelirsek, ileride çocuğum olsun istiyorum, ve 'Her şey kitaplardan yazmaz.' kısmını öğrenmek istiyorum. Yaşayarak, öğrenmek ve kendi mesleğimde de tam bir fikir sahibi olabilmek. Yani amacım 'Ben eğitimliyim, mükemmel çocuk yetiştireceğim.' değil, bana mesleğim hakkında bilmediklerimi öğretecek bir yaşam deneyimi. Anne olmak istemek değil de insan yetiştirmek.
Ama daha öncede yazdigim gibi, tibben olmayan veya benim gibi hic istemeyen veya su an istemeyenlerinde yeri olsun istedim.
Cünkü KK`da yumurta catlatmadan tutda hadi dua edelim hamile kalmaya kadar yelpaze genisken, bizim gibi cocuklari olmayan veya su an düsnmeyen veya tibben isteyip olmayanlarinda, sohbet alaninda var olmasi gerekiyor diye düsünüyorum.
Bu arada inanilmaz güzel seyler ögrendim bu topikde, bunu hic bir baska konu altinda bulamazdim. Cok güzel paylasimlar var ve ufkumuzu aciyoruz karsilikli.
Bu arada KIZILAJAN tavsiye ettigin filmi belki bu aksam seyredebilirim, yorumumu yazarim baktiktan sonra.
daha ne çok yazasım var..ama gözler dinlenmeli.
Gece kaçamaklarınızda buraya da vakit ayırdığınız için teşekkürler. Mesajlarınızı okumak güzel. Maşallah Deniz çok akıllı ve çok tatlı. Kola sorusuna bayıldım :))kızılajan.....çıkmadan söylemeden edemedim.ben de yılar önce izlediğim şinitlerin listesi(yazılışı bu değil özür)ve piyanist filminden çok etkilenmiştim....iyi geceler........
Konuya vakıf değilim ama kalın yaptığım cümlenize takıldım. Güzel bir düşünce şekli bu. Aslında hayat içinde de bu geçerli değil mi ? Başımıza gelen kötü olaylardan da çok şeyler öğreniyoruz, çok dersler çıkarıyoruz.Tecrübelerimizi cebimize koyuyoruz ve yolumuza devam ediyoruz..Evet canim sahteymis, bosuna o kadar yorumlar yazdik.
Ama neyse yinede genc kizlarimiza nasil anne olunmayacagina dair bir örnek oldu neticede. Yani kötü seylerde olsa icinden hangi pozitif bir olayi cikaririz diye düsünmek lazim. Burda bir psikopat annenin bir örnegini görmüs olduk.
Günaydin deylayt, ben bu sistemin icinde büyüdüm ve cok mantikli buluyorum. Ama sadece ben degil, burda yasayan herkes bu sistemden memnun, halada böyle isliyor senelerdir.
Hicde kast sistemi degil, isteyen yani caba gösteren her zaman yükselmesine hakki var ama tembelsen ne yazikki iyilerin icinde isin yok. Belki sana acimasiz geliyor ama zaten hayat acimasiz degilmi?
Cocuklar kücük yasta egitime, disipline ve caliskanliga alisiyorlar. Ve cocuklara baktigimizda cok mutlu, egitimli, sanata, müzige, bilime meraki olan bir topluluk yetisiyor, ama kafami Türkiye`ye cevirdigimde, daha Dogru dürüst sistem oturmamis, birde din dersi cikardilar ilkokuldan itibaren verilecek ve basörtü takabilme özgürlügü yani iki sistemde ucurumlar var. Allah cocuklarimizin yardimcisi olsun diyorum.
Birde o zavalli ögretmenler, gercekten icler acisi durumlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?