Sevgili KIZILAJANXX ben ne sansli bir insanim, burada siz genclerden neler ögreniyorum neler. Sinematografie, opera, vallahi ikinizde süpersiniz.
Sevval Sam gibi düsünüyorum cocugum olsa bir an önce yurtdusunda okumasini isterdim, egitim sistemi Almanya`da cok güzel. Evet canim bir kac kere ailem beni Türkiye`ye yollasada cogu egitimim Almanya`da gecti.
Sistem söyle : burada cocuklar 4. sinifdan sonra 4 ayri okula ayriliyorlar :
1. GYMNASIUM :
Üstün zekalilar, yani kafasi gercekten cok calisanlar ve yapi olarakda arastirici, ilim / bilim seven, cok caliskan, hirsli cocuklarin gittigi bir okul, genellikle elit kesimin cocuklaridir bunlar, yani anne ve babada okumuslardir genellikle ve cocukda ne görürse onu yapiyor zaten. Ben bu okuldaydim, oda benim cok caliskanligimdan kaynaklaniyordu, yoksa ne annem nede babam okur yazarligi yok.13 sinifa kadar okursun bitincede ABITUR olur ve son senelerin ortalamasiyla bir üniversiteye giris yaparsin. Mesela Dishekimligi 1,3 dü, yani derslerinin cougunun pek iyi olmasi gerekiyor.
2. REALSCHULE :
zekali cocuklar, Caliskan cocuklar ama dersler pek agir degil. 10 sinifa kadar gidiyor, arkasindan güzel meslekler edinebiliyorsun, bankaci vs.
3. HAUPTSCHULE:
okula ve hayata pek motivasyonu olmayan ögrenciler. 9. sinifa kadar okuyorsun. Yapabilecegin meslekler kasap, kuaför..
4. SONDERSCHULE :
zeka sorunlu cocuklar ve engelli cocuklar .....