- 13 Ekim 2011
- 2.994
- 3.599
- 448
Bence de evlilik çocuğa endeksli bir beraberlik olarak algılanmamalı. İki kişilik bir kurumdur çocuk olsa bile ileriki yıllarda kendi hayatını kurar yine eşinizle kalırsınız.Size katılıyorum.Yalnız olmadığını bilmek güzel bir duygu.Bende sizin gibi bebeklerle çok yakınsal temastan bilhassa kaçınırım. Bakalım bebek kucağa alınmasını, yanağından makas alınmasını, öpülüp mıncırılmasını istiyor mu diye düşünürüm. Sizin gibi uzaktan severim.En doğrusu bu bence.
Fikirlerinize katılıyorum.Bunları istemek sizin en doğal hakkınız.Fakat öte yandan eşinizinden çocuk istemesi bir o kadar doğal.Evliliğin yegane önceliği çocuk değildir bence. Afedersiniz ama şunu net anlayamadım siz hiç mi istemiyorsunuz yoksa daha fazla ertelemek mi istiyorsunuz? Yani bu konuda biriniz istiyor biriniz istemiyor mu iki zıt kutup musunuz?
Biraz karışık yazmışım sanırım kusura bakmayın. Bana kalsa çocuk sahibi olmam gibi geliyor. Özlem duymuyorum. Ayrıca çocuk sahibi olmak demek bebeklere ilgi duymak gibi bir şey de değildir. Bir insan yetiştirmek olarak görülmeli diye düşünüyorum. Bu sorumluluğu almak çok ciddi bir karar süreci gerektiriyor. İleride fikrim değişir mi bilmem ama şu an içinde bulunduğumuz dünyada saygılı, duyarlı, terbiyeli insan yetiştirmek imkansız gibi geliyor. Yeterince çoğaldık bence insanlar olarak.
Bu arada annelik üzerine hiç düşünmediği çok belli olan birçok kadın görüyorum. Resmen sevmiyor çocuğunu. Ayakbağı gibi görüyor, bıktım diyor. Belki de çevresinin baskısıyla, bitmek bilmeyen sorulardan bunalarak veya sadece doğurabileceğini kanıtlamak için hamile kalmış. Dolayısıyla ben hazır olmadan anne olmak da istemiyorum. Eğer bir gün buna karar verirsem psikolojik açıdan hazır olmalıyım ve çocukla yapılamayacak herşeyi yapmış, hayattan yeterli tadı almış olmalıyım.