çok güzelmiş bu sistem... bizdeki durum ne acı... herkes üniversite mezunu herkes işsiz.... her alanda kalifiye eleman lazım ama adam tekniker olmaktansa mühendis oluyor....sonra herkes mühendis herkes öğretmen herkes doktor... ama asıl sahada işi yapacak becerikli elaman yok...Sevgili KIZILAJANXX ben ne sansli bir insanim, burada siz genclerden neler ögreniyorum neler. Sinematografie, opera, vallahi ikinizde süpersiniz.
Sevval Sam gibi düsünüyorum cocugum olsa bir an önce yurtdusunda okumasini isterdim, egitim sistemi Almanya`da cok güzel. Evet canim bir kac kere ailem beni Türkiye`ye yollasada cogu egitimim Almanya`da gecti.
Sistem söyle : burada cocuklar 4. sinifdan sonra 4 ayri okula ayriliyorlar :
1. GYMNASIUM :
Üstün zekalilar, yani kafasi gercekten cok calisanlar ve yapi olarakda arastirici, ilim / bilim seven, cok caliskan, hirsli cocuklarin gittigi bir okul, genellikle elit kesimin cocuklaridir bunlar, yani anne ve babada okumuslardir genellikle ve cocukda ne görürse onu yapiyor zaten. Ben bu okuldaydim, oda benim cok caliskanligimdan kaynaklaniyordu, yoksa ne annem nede babam okur yazarligi yok.13 sinifa kadar okursun bitincede ABITUR olur ve son senelerin ortalamasiyla bir üniversiteye giris yaparsin. Mesela Dishekimligi 1,3 dü, yani derslerinin cougunun pek iyi olmasi gerekiyor.
2. REALSCHULE :
zekali cocuklar, Caliskan cocuklar ama dersler pek agir degil. 10 sinifa kadar gidiyor, arkasindan güzel meslekler edinebiliyorsun, bankaci vs.
3. HAUPTSCHULE:
okula ve hayata pek motivasyonu olmayan ögrenciler. 9. sinifa kadar okuyorsun. Yapabilecegin meslekler kasap, kuaför..
4. SONDERSCHULE :
zeka sorunlu cocuklar ve engelli cocuklar .....
ben de öğretmenim ve zeki çocukların 45 kişilik, en az 10 tanesinin aşırı sorunlu çocukların bulunduğu bir sınıfta nasıl harcandıklarını görmek beni kahrediyor. Umarım bir çözüm getirilir bizim ülkemizde de bu konuya..:)Aynen öyle elif, birde beni rahatsiz eden, iyi ögrencide, tembel ögrencide ayni sinifda olmasi.Iyi ögrencilerin dahada iyiye ve hak ettigi dersi görmeyip dezavantaja sokulmas cok aci. Cünkü ögretmen ister istemez, zor olan,problem yaratan, yaramaz, ders dinlemeyen ögrenciyle mesgulken, tabiki ögrenmek isteyen tam bilgisini alamiyor ve zaten önemsenmiyor hissine kapilip motivasyonu azaliyor.
Bu sistemde herkes hak ettigi yerde, hatta bazi ögrenciler daha düsük yerde olmayi kendisine yediremedigi icin, derslerine ayri bir özen gösteriyor. Burada anne baba oglum / kizim dersini calis demesine gerek yok, ögrencinin icinde var zaten o motivasyon, cünkü cogu Hauptschule`ye gitmek istemiyor. Herkes ben gerizekali degilim hedefim Gymnasium`a veya Realschule`e okumak diyip inanilmaz efor sagliyorlar.
Yani uzun lafin kisasi her kesim hak ettigi ve istedigi egitimi aliyor.
Sevgili KIZILAJANXX ben ne sansli bir insanim, burada siz genclerden neler ögreniyorum neler. Sinematografie, opera, vallahi ikinizde süpersiniz.
Sevval Sam gibi düsünüyorum cocugum olsa bir an önce yurtdusunda okumasini isterdim, egitim sistemi Almanya`da cok güzel. Evet canim bir kac kere ailem beni Türkiye`ye yollasada cogu egitimim Almanya`da gecti.
Sistem söyle : burada cocuklar 4. sinifdan sonra 4 ayri okula ayriliyorlar :
1. GYMNASIUM :
Üstün zekalilar, yani kafasi gercekten cok calisanlar ve yapi olarakda arastirici, ilim / bilim seven, cok caliskan, hirsli cocuklarin gittigi bir okul, genellikle elit kesimin cocuklaridir bunlar, yani anne ve babada okumuslardir genellikle ve cocukda ne görürse onu yapiyor zaten. Ben bu okuldaydim, oda benim cok caliskanligimdan kaynaklaniyordu, yoksa ne annem nede babam okur yazarligi yok.13 sinifa kadar okursun bitincede ABITUR olur ve son senelerin ortalamasiyla bir üniversiteye giris yaparsin. Mesela Dishekimligi 1,3 dü, yani derslerinin cougunun pek iyi olmasi gerekiyor.
2. REALSCHULE :
zekali cocuklar, Caliskan cocuklar ama dersler pek agir degil. 10 sinifa kadar gidiyor, arkasindan güzel meslekler edinebiliyorsun, bankaci vs.
3. HAUPTSCHULE:
okula ve hayata pek motivasyonu olmayan ögrenciler. 9. sinifa kadar okuyorsun. Yapabilecegin meslekler kasap, kuaför..
4. SONDERSCHULE :
zeka sorunlu cocuklar ve engelli cocuklar .....
Ben Almanya`da yasadigima cok mutluyum.
Gercek müslümanlik burada diyorum hep, cünkü insanlarina, dogasina, hayvanina cok deger veriyorlar. Cocuk egitimine deger veren bir irk, cocuklariyla kücük yasta kültüre ve sanata deger veren bir toplum. Inanilmaz....
Cocuklari cok zeki ve hiiicc simarik degiller. Avrupa her konuda oldugu gibi cocuk egitimindede asmislar olayi. Hersey tikir tikir isliyor. Ama sunu unutmamak lazim, kadin haklarida burada cok. Yani Türkiye`de bir anne calisinca gece 21 veya 22 de evde oluyor. Efendim özel sektörde böyleymis. Sayin basbakanlarimiz biraz daha cok bakis acisini Avrupaya yöneltse ve o cok güzel isleyen sistemi kendi ülkemizede uygulasak, cok daha mutlu olacagiz hepimiz.
farklı şeyler okumak öğrenmek güzel..yeni bilgiye aşığım zaten.okudukça anlıyorum ki çocuk sahibi olup olmamasının ötesinde hayattan herşeyden konuşulan bir sohbet ortamı olmakta....uygun zamanımda varım...sevgiler...
bence deherkes aynı değil. neylle mutluysa onu yaşamalı..
bu arada hoşgeldin.
Merhabaaaa,
simdi cogunuzun sasirdiginin farkindayim, zira böyle kadinlardami var diye düsüneniz vardir kesin. Ama var...
Mesela ben...Hayatimda hic bir zaman cocuk yapma istegi olusmadi, oysa herseyim dört dörtlükdü ve isteseydim cocukda yapabilirdim ama yapmadim ve yapmayacagimda. Hayatim öylesine güzel ve düzgün gidiyorduki cocuk sahibi olmamanin eksikligini hic yasamadim.
Mutsuzmuyum, hayir hic mutsuz degilim, cünkü hayat o kadar güzelki, ben ancak bu güzellikleri yasamakla mesgulum. Konuyu acmamin nedeni su : her kadinin anne olma mecburiyeti yok demek istiyorum. ne zaman kendinizi hazir hissettiginizde anneligi yasayin. Ayaklari üzerinde duran, okumus, egitimli ve kendinizin gelecegi icin herseyi yapmissaniz, karsinizdaki insanda iyi bir baba olacagindan eminseniz iste o zaman cocuk yapin derim. Veya benim gibi hic yapmayi düsünmüyorsanizda, yapmayin, inanin yinede mutlusunuz yinede mutlusunuz...
Not: burasi cocuk sahibi olmayan ( tibbi yönden olamayanlar veya bilincli olmak istemeyen ) tüm kadinlarin sohbet alani !!! Anneler icin cok konular ve temalar var kadinlar kulübünde. Anne olmayanlar veya olamayanlarinda kendi aralarindada bir sohbet alani olsun !
bende eskiden sizin gibi düşünüyordum ama 3 buçuk senenin sonunda içimde farklı duygular oluşmaya başladı. ..eskiden çocuklara hiç ilgi gostermezdim mesela yolda görsem dikkatimi cekmezdi bi bebek. ..ama şimdi ne olduysa. ..Bebek kıyafeti özellikle kız bebek kıyafeti gördüm mü gözlerim doluyor...Allah isteyen herkese hayirlisiyla nasip etsin. ..
Yazdıklarınızda kendimi gördüm. Annelik gerçekten zor ve kutsal bir şey hakkını verenleri kutluyorum. Ama ben çocuk sevmiyorum galiba. Bebekleri severim bir tek ama kucağıma alayım oyalayayım falan demem. Uzaktan severim :) ve büyüdüğünde çocuk olacağını hatırlarım bu da çok sıkıcı bir süreç gibi geliyor. Evlenmeden önce 3 yıldan erken doğurmam diyordum ama şimdi daha uzak geliyor. Eşimle paylaşacak yığınla şeyim var. Özgürce gezilecek bir sürü yer. Malesef eşim daha sıcak çocuk konusuna. Şimdilik istemiyor ama ileride illa ki olur diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?