• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Ben Almanya`da yasadigima cok mutluyum.
Gercek müslümanlik burada diyorum hep, cünkü insanlarina, dogasina, hayvanina cok deger veriyorlar. Cocuk egitimine deger veren bir irk, cocuklariyla kücük yasta kültüre ve sanata deger veren bir toplum. Inanilmaz....
Cocuklari cok zeki ve hiiicc simarik degiller. Avrupa her konuda oldugu gibi cocuk egitimindede asmislar olayi. Hersey tikir tikir isliyor. Ama sunu unutmamak lazim, kadin haklarida burada cok. Yani Türkiye`de bir anne calisinca gece 21 veya 22 de evde oluyor. Efendim özel sektörde böyleymis. Sayin basbakanlarimiz biraz daha cok bakis acisini Avrupaya yöneltse ve o cok güzel isleyen sistemi kendi ülkemizede uygulasak, cok daha mutlu olacagiz hepimiz.

Sevgili KIZILAJANXX ben ne sansli bir insanim, burada siz genclerden neler ögreniyorum neler. Sinematografie, opera, vallahi ikinizde süpersiniz. :KK68:
Sevval Sam gibi düsünüyorum cocugum olsa bir an önce yurtdusunda okumasini isterdim, egitim sistemi Almanya`da cok güzel. Evet canim bir kac kere ailem beni Türkiye`ye yollasada cogu egitimim Almanya`da gecti.
Sistem söyle : burada cocuklar 4. sinifdan sonra 4 ayri okula ayriliyorlar :
1. GYMNASIUM :
Üstün zekalilar, yani kafasi gercekten cok calisanlar ve yapi olarakda arastirici, ilim / bilim seven, cok caliskan, hirsli cocuklarin gittigi bir okul, genellikle elit kesimin cocuklaridir bunlar, yani anne ve babada okumuslardir genellikle ve cocukda ne görürse onu yapiyor zaten. Ben bu okuldaydim, oda benim cok caliskanligimdan kaynaklaniyordu, yoksa ne annem nede babam okur yazarligi yok.13 sinifa kadar okursun bitincede ABITUR olur ve son senelerin ortalamasiyla bir üniversiteye giris yaparsin. Mesela Dishekimligi 1,3 dü, yani derslerinin cougunun pek iyi olmasi gerekiyor.
2. REALSCHULE :
zekali cocuklar, Caliskan cocuklar ama dersler pek agir degil. 10 sinifa kadar gidiyor, arkasindan güzel meslekler edinebiliyorsun, bankaci vs.
3. HAUPTSCHULE:
okula ve hayata pek motivasyonu olmayan ögrenciler. 9. sinifa kadar okuyorsun. Yapabilecegin meslekler kasap, kuaför..
4. SONDERSCHULE :
zeka sorunlu cocuklar ve engelli cocuklar .....
çok güzelmiş bu sistem... bizdeki durum ne acı... herkes üniversite mezunu herkes işsiz.... her alanda kalifiye eleman lazım ama adam tekniker olmaktansa mühendis oluyor....sonra herkes mühendis herkes öğretmen herkes doktor... ama asıl sahada işi yapacak becerikli elaman yok...

Aynen öyle elif, birde beni rahatsiz eden, iyi ögrencide, tembel ögrencide ayni sinifda olmasi.Iyi ögrencilerin dahada iyiye ve hak ettigi dersi görmeyip dezavantaja sokulmas cok aci. Cünkü ögretmen ister istemez, zor olan,problem yaratan, yaramaz, ders dinlemeyen ögrenciyle mesgulken, tabiki ögrenmek isteyen tam bilgisini alamiyor ve zaten önemsenmiyor hissine kapilip motivasyonu azaliyor.
Bu sistemde herkes hak ettigi yerde, hatta bazi ögrenciler daha düsük yerde olmayi kendisine yediremedigi icin, derslerine ayri bir özen gösteriyor. Burada anne baba oglum / kizim dersini calis demesine gerek yok, ögrencinin icinde var zaten o motivasyon, cünkü cogu Hauptschule`ye gitmek istemiyor. Herkes ben gerizekali degilim hedefim Gymnasium`a veya Realschule`e okumak diyip inanilmaz efor sagliyorlar.
Yani uzun lafin kisasi her kesim hak ettigi ve istedigi egitimi aliyor.

Aynen öyle elif, birde beni rahatsiz eden, iyi ögrencide, tembel ögrencide ayni sinifda olmasi.Iyi ögrencilerin dahada iyiye ve hak ettigi dersi görmeyip dezavantaja sokulmas cok aci. Cünkü ögretmen ister istemez, zor olan,problem yaratan, yaramaz, ders dinlemeyen ögrenciyle mesgulken, tabiki ögrenmek isteyen tam bilgisini alamiyor ve zaten önemsenmiyor hissine kapilip motivasyonu azaliyor.
Bu sistemde herkes hak ettigi yerde, hatta bazi ögrenciler daha düsük yerde olmayi kendisine yediremedigi icin, derslerine ayri bir özen gösteriyor. Burada anne baba oglum / kizim dersini calis demesine gerek yok, ögrencinin icinde var zaten o motivasyon, cünkü cogu Hauptschule`ye gitmek istemiyor. Herkes ben gerizekali degilim hedefim Gymnasium`a veya Realschule`e okumak diyip inanilmaz efor sagliyorlar.
Yani uzun lafin kisasi her kesim hak ettigi ve istedigi egitimi aliyor.
ben de öğretmenim ve zeki çocukların 45 kişilik, en az 10 tanesinin aşırı sorunlu çocukların bulunduğu bir sınıfta nasıl harcandıklarını görmek beni kahrediyor. Umarım bir çözüm getirilir bizim ülkemizde de bu konuya..:)

Sevgili Elif, isiniz gercekten cok zor ögretmen olarak. Özellikle bu zamanda, herkesin cocugu Einstein oldugu bir dönemde yasiyoruz ve ögretmenlerde suc bulunur en ufak olaylarda. Yani antiotoriter büyütmek isterken, sinirlari asabiliyoruz rahatlikla ama bunu göremiyorlar.
Antiotoriter büyütmek icinde yine ailede temel egitim sart. hani bir cümle vardir : BIR KISININ ÖZGÜRLÜGÜ; BASKASININ ÖZGÜRLÜGÜNÜN BASLADIGI YERDE BITER !
Benim gördügüm, cocuk dogulur ve herseyiyle ögretmenler sorumludur ama aileden gelmez asil temel egitim, büyüklere saygi, okulda ders dinleme, düzenli ev ödevi yapma gibi problemleri ögretmenlere yüklenir.
Hatirladigima göre Türkiye`de sinifda kalmada kaldirildi degilmi ?

Olivia ve Kızılajan nezdinde herkese iyi akşamlar...okuyorum ...uygun zamanda yazacağım...farklı şeyler okumak öğrenmek güzel..yeni bilgiye aşığım zaten.okudukça anlıyorum ki çocuk sahibi olup olmamasının ötesinde hayattan herşeyden konuşulan bir sohbet ortamı olmakta....uygun zamanımda varım...sevgiler...

Her zaman müsait oldugunda bekleriz DenizGeldi, burada tek degilsin senin gibi annelerde var bizimle empati kuran :KK68:

Merhaba arkadaşlar :KK25:

Sevgili KIZILAJANXX ben ne sansli bir insanim, burada siz genclerden neler ögreniyorum neler. Sinematografie, opera, vallahi ikinizde süpersiniz.

Sevval Sam gibi düsünüyorum cocugum olsa bir an önce yurtdusunda okumasini isterdim, egitim sistemi Almanya`da cok güzel. Evet canim bir kac kere ailem beni Türkiye`ye yollasada cogu egitimim Almanya`da gecti.

Sistem söyle : burada cocuklar 4. sinifdan sonra 4 ayri okula ayriliyorlar :
1. GYMNASIUM :
Üstün zekalilar, yani kafasi gercekten cok calisanlar ve yapi olarakda arastirici, ilim / bilim seven, cok caliskan, hirsli cocuklarin gittigi bir okul, genellikle elit kesimin cocuklaridir bunlar, yani anne ve babada okumuslardir genellikle ve cocukda ne görürse onu yapiyor zaten. Ben bu okuldaydim, oda benim cok caliskanligimdan kaynaklaniyordu, yoksa ne annem nede babam okur yazarligi yok.13 sinifa kadar okursun bitincede ABITUR olur ve son senelerin ortalamasiyla bir üniversiteye giris yaparsin. Mesela Dishekimligi 1,3 dü, yani derslerinin cougunun pek iyi olmasi gerekiyor.
2. REALSCHULE :
zekali cocuklar, Caliskan cocuklar ama dersler pek agir degil. 10 sinifa kadar gidiyor, arkasindan güzel meslekler edinebiliyorsun, bankaci vs.
3. HAUPTSCHULE:
okula ve hayata pek motivasyonu olmayan ögrenciler. 9. sinifa kadar okuyorsun. Yapabilecegin meslekler kasap, kuaför..
4. SONDERSCHULE :
zeka sorunlu cocuklar ve engelli cocuklar .....

Sevgili Olivia :KK74:Bizlerde şanslıyız, geri dönmeseydiniz bu güzel sohbetleri yapamayacaktık. Öğrenmeler karşılıklı diye düşünüyorum. :KK5:Paylaşmak güzel birşey :)Mesela kayağa dair güzel anlatımlarınız, paylaşımlarınız sayesinde sakatlanma riskinden korktuğum için yanaşmayı düşünmediğim kayağa ısınmaya başladım. Birgün muhakkak denemek istiyorum. Bu arada Youtube'da 'learningski' adlı bir kanal var. Orada yeni başlayanlar için kısacık kayak dersleri var.Onları izliyorum. Yine Orta seviyedekiler için kayak videoları var.Bakmak isterseniz belki diye eklemek istedim.

Oradaki eğitim sistemini mantıklı buldum.O halde Almanyada çok sıkı ve disiplinli bir eğitim var derken daha çok gymnasium kastediliyordu.Burada karmançorman şekilde gidiyor.İlerleme yok daha da geriye gidiyoruz.Özellikle son 12 yılda eğitimde çarpık ve yanlış uygulamaların ileriki yıllarda acısının çıkacağını düşünüyorum.Türkiye'de eğitim denilince çok umut dolu bakamıyorum maalesef...

Ben Almanya`da yasadigima cok mutluyum.
Gercek müslümanlik burada diyorum hep, cünkü insanlarina, dogasina, hayvanina cok deger veriyorlar. Cocuk egitimine deger veren bir irk, cocuklariyla kücük yasta kültüre ve sanata deger veren bir toplum. Inanilmaz....

Cocuklari cok zeki ve hiiicc simarik degiller. Avrupa her konuda oldugu gibi cocuk egitimindede asmislar olayi. Hersey tikir tikir isliyor. Ama sunu unutmamak lazim, kadin haklarida burada cok. Yani Türkiye`de bir anne calisinca gece 21 veya 22 de evde oluyor. Efendim özel sektörde böyleymis. Sayin basbakanlarimiz biraz daha cok bakis acisini Avrupaya yöneltse ve o cok güzel isleyen sistemi kendi ülkemizede uygulasak, cok daha mutlu olacagiz hepimiz.

Hem eğitiminizi orada almış olmanızdan dolayı hemde -çok mutluyum- lafını can-ı gönülden söylediğiniz için çok şanslısınız bence.Yine arkadaşımdan duyduğum kadarıyla orada dini hoşgörü hat safhada imiş.(bırakın toplumu aile içinde dahi) Gerçek müslümanlığın Türkiyede katiyen yaşanmadığı ise kesin.

Herşey tıkır tıkır işliyor derken bundaki en büyük etmen disiplindir tabi değil mi ? Disiplin oldu mu eğitime hayatına da iş hayatına da direkt yansır.Olivia ben en çok Almanların Disiplinlerini çok takdir ediyorum.Hatta alman mühendisliğinin gelişmesinde disiplinin rolü olduğunu düşünüyorum.

İtiraf etmeliyim Almanya çok da merak ettiğim ilgimi çeken bir ülke değildi.Fakat son birkaç yıldır Berlin ilgimi çekiyor. Bilirsiniz Almanyada DEUTSCHE WELLE kuruluşu varmış. Youtube'da DW(Türkçe) kanalı var.Son bir yıldır o kanalı takip ediyorum.Videolarını beğeniyorum.Ara ara çeşitli konularda Almanyadan kesitler sunan videoları da oluyor. Sanıyorum izledikçe merakımı cezbetti. Berlin kültür sanat merkezi olarak anılıyor. Eh tabi başkenti böyle olan bir ülke sizin dediğiniz gibi kültüre sanata değer hiç vermez olur mu.

Ayrıca çok sevdiğim Ayhan Sicimoğlu gezi programında Berlin'e gitmişti.Bilenler bilir adamın şiir gibi bir anlatımı vardır. Berlin'de tam 150 müze olduğunu ondan öğrenmiştim mesela.Neticede okuduklarımdan izlediklerimden ötürü Berlin görmek istediğim şehirler arasında yerini aldı.

Avrupadan bahsetmişken söylediklerinize çok katılmakla birlikte bizim toplum bence dışarıya karşı çok kapalı olduğu içinde kaybediyor.Hani bir avrupa özentisi,batı hayranlığı tabirleri kullanılır hep. Çok saçma bir düşünce.Neden Avrupa'nın iyi ve güzel yanlarını kendi toplumumuza aktarmayı denemiyoruz ki.Neden bizimde çocuklarımız kültürle sanatla yoğurulmuş şekilde büyümüyorlar ki. Yıllardan beri gelişmekte olan ülke sınıfındayızdır şu yaşımda öğrendim ki artık gelişmekte olan ülkeden bırakın gelişmiş ülkeye geçmeyi daha geri kalmış ülkeler sınıfına geçtik bile...

farklı şeyler okumak öğrenmek güzel..yeni bilgiye aşığım zaten.okudukça anlıyorum ki çocuk sahibi olup olmamasının ötesinde hayattan herşeyden konuşulan bir sohbet ortamı olmakta....uygun zamanımda varım...sevgiler...

Hoşgeldiniz, ben hep buralarda olmaya çalışacağım, her zaman bekleriz.Zaten Olivia sizin tamda tarif ettiğiniz ortamın oluşmasını istediği için konuyu açtı bence.Bu yüzden bir arkadaşın yaptığı konuyu daha öncede açmıştın tarzı bir eleştiri çok yersizdi.Çocuk mevzusu bir yere kadar konuşulur çünkü.Sadece çıkış noktası bu olmuş oldu.

Sevgili KIZILAJANXX, artik karar verdim seni ve LadyInGray`i klonlamak istiyorum. Sizin gibi gencler oldugu sürece Türkiye`nin sirti yere gelmez diye düsünüyorum.
Evet bu klonlama isine bir yogunlasayim ben en iyisimi. :))))
Muhakkak Berlin`i görmelisin, aynen bende Ayhan Sicimoglu`yu cok begenirim, süper eglenceli gezileri vardir. nereye gitse o an oraya gidip görmek ister insan.
Evet bu ara duydum, Yapi kredi kültür merkezinde, Zeki Müren`in sergisi varmis, Istanbul`da olsam muhakkak görmek isterdim. Zeki Müren`in tüm servetini Mehmetcik vakfina bagislamasi nede güzel bir olay, hala takdir ederim.
Dün aksam senin tavsiye ettigin filem baktim ve sana binlerce tesekkür ederim. O kadar ilginctiki, hic bu tarz bir film izlememistim. Burjuvazi hayatin sacmaliklari nede güzel anlatilmis öyle, yeri geldi cok güldüm.
Bana degisik bir bakis acisi sundun.
Ha opera dinliyorum demistim, oda LadyinGray`in sayesinde isinma turlarindayim hala. Mesela Madame Butterfly hosuma gitti dogrusu. Özellikle cok melankolik ve duygulari cok güzel yansitmislar.
Begendigim olursa muhakkak buradan paylasirim.
Bu arada sadece Berlin degil, Madrid`e gittigimizde PRADO müzesine hayran kalmistim. Yani gercekten Avrupa plkeleri resmen tarih kokuyor ve hersey oldugu gibi duruyor. bizde ne yazikki tarhie karsi bir alierjimiz var, daha cok AVM meraklisiyiz, nerde bir güzel tarihi bir mekan varsa, üzülmeden, acimadan yikiyorlar.
Bizden sonraki nesile fazla birsey birakamayacagiz ne yazikki.

İlahi Olivia alemsiniz güldürdünüz vallahi :KK48::KK48: LadyInGray'in kulakları çınlasın.Sanıyorum yoğun bir temposu var, pek aktif olamıyor.Umarım buraya yine uğrar.
Hem Berlin'i görmek hemde sizinle tanışıp bir kahve içmeyi çok isterdim doğrusu. Kahve düşkünlüğüm olduğu belli oluyor sanırım :KK48: Tabi kahve bahane sohbet şahane durumu olurdu :)
Ah Zeki Müren gerçek bir sanatçı, büyük değerlerimizden.Çok severim bir onu birde Müzeyyen Senar'ı.Gönlü çok zengin bir sanatçıydı mirasını bağışlaması ondan olsa gerek. Röportajlarından az çok nasıl biri olduğunu anlayabiliyorum.Eski röportajları hala vardır youtube'da.Bende haberi görüp eklemiştim ayrıntılı okumamıştım henüz.Türkiye içinde İstanbul kültür sanat açısından bereketli zaten.
Filmi izlemenize,bir nebze katkım olmasına ise çok sevindim.Çünkü beğenmeseydiniz değerli zamanınızdan almış olacaktım dolaylı olarak.Bu yüzden tereddütte kalmıştım yazarken.Normalde film tercihlerini/zevklerini bilmediğim insanlara film önermemeye çalışıyorum.Rica ederim ne demek.Bende bazı sahnelerde gülmüştüm çok enteresan bir film. Sinemada günceli, vizyona yeni giren filmleri takip ederken biryandan da böyle eski ama kaliteli filmleri de araştırmaktan keyif alıyorum.
Opera için beklemedeyim o halde.Madam Butterfly'ı listeme ekledim hemen. Prado müzesini hiç duymamıştım.
Hemen bakayım. Benim huyumdur bu ufacık birşey bile ilgimi çekmeyegörsün hemen araştırır, öğrenirim.Her zaman bilgiye, öğrenmeye çok açımdır. Küçüklüğümde ansiklopedi karıştırır oradan ödevimi yapardım şimdiki çocuklar proje ödevlerini internetten kopyala geç daha fenası proje ödevini anne baba yapıyor.Çok garibime gidiyor doğrusu. Geçenlerde d&r'da bilim ansiklopedisi gördüm hoşuma gitti hemen küçüklüğümde karıştırdığım o eski püskü ansiklopedi aklıma geldi. Oturdum inceledim baya.Alacaklar listeme ekledim.
Lafı şuraya bağlayacağım; son cümlenize aynen katılıyorum ben doğduğum zamandan oldukça memnunum.90'lar çocuğuyum ben.Yaşım ilerledikçe bundan memnuniyet duymamda arttı. Samimi söylüyorum şu zamanda hele günümüz türkiyesini etraflıca düşündüğümüzde çocuk olmak istemezdim. Aslında üstünkörü düşünüldüğünde yok canım imkan çok şimdiki çocuklar çok rahat vs diye düşünülebilir ama madalyonun öteki yüzü hiç de öyle değil. Şimdiki çocuklar çok doyumsuzlar bundan kötüsü de çok yalnızlar...
İnanın o avm'lerden gına geldi bana boğuluyorum resmen.Avm'nin çok lüks olması da bunu değiştirmiyor. Ailelerde zorda artık yeşil alan kalmadı ki! Çocuklu aileler haftasonlarını avm'de geçiriyor.Halbuki birsürü yeşil alan olsa orman, park, bahçe görse çocuklar doğa sevgisini tadarlar.Bir çiçeğe, bir ağaca, bir karıncaya bile ''nezaketli ''olmayı öğrenirler.
Bende size teşekkür ederim.:KK68: Hasta oldum olacağım,haliyle keyfimde yoktu.Sayenizde keyfim yerine geldi. :KK39:

Son düzenleme:
Aynen KIZILAJANXX aynen yazdiklarina katiliyorum. Olurmu, sizlerin degerli bilgilerinizi bana öneri olarak sunmaniz kadar degerli bir sey olamaz, zevkle izledim ve bende hic bitmek bilmeyen su merakimdan dolayi cok severim, bilmedigim alanlarda kendimi gelistirmeyi.
Suna cok inaniyorum, insani dinc ve fit tutan sey meraktir. En ufak bir yerde oturur oturmaz ilakki birsey okurum, bakarim, gözetlerim. Aklima birsey gelincede defterime senin gibi not ederim.
Hayat mücizelerle dolu, onlari fark etmek lazim sadece.
Hepinize iyi aksamlar diliyorum.:KK68:

Herkese iyi günler :KK24:
Olivia ne hoş ortak bir yönümün olmasına sevindim. Meraklı ve keşfetmeye düşkün insanlara bayılırım. Daha önce merakın insanı dinç tuttuğunu hiç düşünmemiştim.Çok doğru, haklısınız. Son sözünüze aynen katılıyorum.Herşeye rağmen yaşamak güzel :KK28:

Bir filmden daha bahsetmezsem içim rahat etmeyecek. Dün izledim. İspanyol yapımı gerilim filmi. Orijinal adı ;
Mientras Duermes. Sleep Tight filmin adı. İzlememle hayretler içinde kalmam bir oldu. :KK57: Daha önce böyle bir film izlemedim arkadaşlar.:KK17: Çok etkileyici, harika bir filmdi. Çok orijinal bir konusu var. Buraya kopyalıyorum hemen;
''Cesar mutlu olamamaktan muzdarip bir apartman görevlisidir. İnsanlar mutlulukları paylaşadursun, o da etrafındaki herkesle mutsuzluğunu paylaşan biridir. Bir kapıcı olarak çalıştığı için de apartman sakinlerini mutsuzluğuna hedef seçer. Cesar, sürekli mutluluk saçan ve gülümseyen Clara'yı mutsuz etmeyi kafaya koyar ve sonra işler biraz karışır. Mutsuzluğun insan hayatına nasıl da kolayca sokulduğunu ve bir daha gitmemek üzere yerleştiğini hayretle göreceğiniz bir İspanyol yapımı... ''

Drama-Gerilim tarzını seviyorsanız bu filmi şiddetle tavsiye ediyorum.:)

Merhabaaaa,
simdi cogunuzun sasirdiginin farkindayim, zira böyle kadinlardami var diye düsüneniz vardir kesin. Ama var...
Mesela ben...Hayatimda hic bir zaman cocuk yapma istegi olusmadi, oysa herseyim dört dörtlükdü ve isteseydim cocukda yapabilirdim ama yapmadim ve yapmayacagimda. Hayatim öylesine güzel ve düzgün gidiyorduki cocuk sahibi olmamanin eksikligini hic yasamadim.
Mutsuzmuyum, hayir hic mutsuz degilim, cünkü hayat o kadar güzelki, ben ancak bu güzellikleri yasamakla mesgulum. Konuyu acmamin nedeni su : her kadinin anne olma mecburiyeti yok demek istiyorum. ne zaman kendinizi hazir hissettiginizde anneligi yasayin. Ayaklari üzerinde duran, okumus, egitimli ve kendinizin gelecegi icin herseyi yapmissaniz, karsinizdaki insanda iyi bir baba olacagindan eminseniz iste o zaman cocuk yapin derim. Veya benim gibi hic yapmayi düsünmüyorsanizda, yapmayin, inanin yinede mutlusunuz yinede mutlusunuz...
Not: burasi cocuk sahibi olmayan ( tibbi yönden olamayanlar veya bilincli olmak istemeyen ) tüm kadinlarin sohbet alani !!! Anneler icin cok konular ve temalar var kadinlar kulübünde. Anne olmayanlar veya olamayanlarinda kendi aralarindada bir sohbet alani olsun !

bende eskiden sizin gibi düşünüyordum ama 3 buçuk senenin sonunda içimde farklı duygular oluşmaya başladı. ..eskiden çocuklara hiç ilgi gostermezdim mesela yolda görsem dikkatimi cekmezdi bi bebek. ..ama şimdi ne olduysa. ..Bebek kıyafeti özellikle kız bebek kıyafeti gördüm mü gözlerim doluyor...Allah isteyen herkese hayirlisiyla nasip etsin. ..

Yazdıklarınızda kendimi gördüm. Annelik gerçekten zor ve kutsal bir şey hakkını verenleri kutluyorum. Ama ben çocuk sevmiyorum galiba. Bebekleri severim bir tek ama kucağıma alayım oyalayayım falan demem. Uzaktan severim :) ve büyüdüğünde çocuk olacağını hatırlarım bu da çok sıkıcı bir süreç gibi geliyor. Evlenmeden önce 3 yıldan erken doğurmam diyordum ama şimdi daha uzak geliyor. Eşimle paylaşacak yığınla şeyim var. Özgürce gezilecek bir sürü yer. Malesef eşim daha sıcak çocuk konusuna. Şimdilik istemiyor ama ileride illa ki olur diyor. :(

Hoşgeldiniz Arkadaşlar. :KK25:

bende eskiden sizin gibi düşünüyordum ama 3 buçuk senenin sonunda içimde farklı duygular oluşmaya başladı. ..eskiden çocuklara hiç ilgi gostermezdim mesela yolda görsem dikkatimi cekmezdi bi bebek. ..ama şimdi ne olduysa. ..Bebek kıyafeti özellikle kız bebek kıyafeti gördüm mü gözlerim doluyor...Allah isteyen herkese hayirlisiyla nasip etsin. ..

Amin.
Anladığım kadarıyla sizde istememek üzerine keskin bir çizgi yokmuş.Daha çok uzak görüyormuşsunuz, hazır hissetmiyormuşsunuz gibi geldi. Sizde bu isteğin oluşmasının dışsal faktörlere bağlı olmaması yani tamamen içten gelmesi güzel birşey bence. Nacizane fikrim; kendinizi gözlemlemekle iyi yapmışsınız buna devam edip bu kararınızdan emin olabilirsiniz.Gözlerinizin dolması gibi nüanslar çok hoş ve değerli.Allah size de nasip eder inşallah.

Yazdıklarınızda kendimi gördüm. Annelik gerçekten zor ve kutsal bir şey hakkını verenleri kutluyorum. Ama ben çocuk sevmiyorum galiba. Bebekleri severim bir tek ama kucağıma alayım oyalayayım falan demem. Uzaktan severim :) ve büyüdüğünde çocuk olacağını hatırlarım bu da çok sıkıcı bir süreç gibi geliyor. Evlenmeden önce 3 yıldan erken doğurmam diyordum ama şimdi daha uzak geliyor. Eşimle paylaşacak yığınla şeyim var. Özgürce gezilecek bir sürü yer. Malesef eşim daha sıcak çocuk konusuna. Şimdilik istemiyor ama ileride illa ki olur diyor. :KK43:

Size katılıyorum.Yalnız olmadığını bilmek güzel bir duygu.Bende sizin gibi bebeklerle çok yakınsal temastan bilhassa kaçınırım. Bakalım bebek kucağa alınmasını, yanağından makas alınmasını, öpülüp mıncırılmasını istiyor mu diye düşünürüm. Sizin gibi uzaktan severim.En doğrusu bu bence.

Fikirlerinize katılıyorum.Bunları istemek sizin en doğal hakkınız.Fakat öte yandan eşinizinden çocuk istemesi bir o kadar doğal.Evliliğin yegane önceliği çocuk değildir bence. Afedersiniz ama şunu net anlayamadım siz hiç mi istemiyorsunuz yoksa daha fazla ertelemek mi istiyorsunuz? Yani bu konuda biriniz istiyor biriniz istemiyor mu iki zıt kutup musunuz?

Back