• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

srpcanrdnz, empati kurmana sevindim. evet ikimizde sakiniyeti cok seviyoruz...harala gürele hic bize göre degil.
Tabiki hersey herkes icin gecerli degil ama dedigin cok dogru, esim ve ben ayni düsündügümüz icin, ayni pencereden hayata baktigimiz icin anlasiyoruz zaten.
Gezmek, evde yemekler yapip arkadaslari cagirmak, derin sohbetler etmek, degisik yerlere gidip tatil yapmak, saglikli yasamak, düzenli spor yapmak, bunlar bizi mutlu ediyor. Bir cocuk büyütmek hem maddi, hem manevi insani gercekten zorluyor.
Su 3 günlük dünyada yasamak istiyorum, özgürce, kendime, kimseden sorumlu olmadan, kimseye bagli olmadan. Kadinda olsam buna hakkim oldugunu düsünüyorum.
Dogurmama özgürlügümü kullaniyorum.
Ama iyiki herkes bizim gibi düsünmüyor, öyle olsa dünyanin sonu gelirdi. Iyiki sizlerde doguran kadinlar olarak varsiniz.

cibik, ne zaman hazir hissedersen kendini o zaman cocuk yap. Hayati yasamayi erteleme sakin. Genclikde yasanan seylerin tadi baska oluyor.

Arkadaşlar bugün Gülse Birsel'in birkaç röportajını okudum. 43 yaşında olduğuna şaşırdım daha genç gösteriyor bence.Asıl ilgimi çeken onunda kararı çocuk sahibi olmamak üzerine imiş.Bunu yeni öğrendim.Benim gibi bilmeyenler vardır belki. Okumak isteyenler için birkaç alıntı yapmak isterim;

* Acaba çocuk sahibi olmak için de mi vakit yok? Yoksa herkesin çocuğu olmak zorunda değil fikrinde mi? "İkincisi" diyor: "Kararım çocuk sahibi olmamak. Anne olmaya çok uygun biri değilim. Babam da 'Evládım sen çocuk yapma. Karakterine uygun değil. Altından kalkamazsın' diyor. Ona kulak veriyorum..."

*Bu tempoda, bir çocuğun sorumluluğunu almak istemediğini bütün röportajlarında söylemişsin. Büyümekten mi korkuyorsun?
"Muhtemeldir. Büyümekten, anne haline gelmekten korkuyor olabilirim. Ben çok küçüktüm, ablam ve abim evlendiler. Hayatlarında hiçbir şey değişmedi. Tam tersi daha çok eğlenmeye başladılar. Çocuk yaptıklarında, hem kendilerinin hem de eşlerinin hayatı değişti. Kaldı ki bunlar sorunsuz evlilikler ve çocuklar. Ona rağmen, işte bugün çocuk şunu yaptı, bunu yaptı, altını değiştirdik, hayatımızı ona göre planlıyoruz, ay biz tatile gidemeyiz ki. Bunlar hiç hoşuma gitmedi."

Olivia bayadır yoktun ortada yine gelmişsin ve yine çocuksuz mutlu olunamaz mı konusu kaç kere de konuların kapatıldı karşılıklı tartışmalar yüzünden çünkü siz konunuza sürekli sizin gibi düşünenler gelsin sizi desteklesin istiyorsunuz tersini söyleyen bir evladın gereksinim olduğunu söyleyenlere de kendi mantığınıza göre örnekler veriyorsunuz ama o sizin mantığınız değil mi herkes uymak zorunda değil çocuk istememenizi türlü mantıklara dayandırıyorsunuz tamam istemiyorsunuz anladık ama neden kaç senedir sürekli aynı konuda başlık açıp tartışmaya açıyorsunuz anlamıyorum sizin gibi çocuk istemeyen kişiler ile buluşup kendinizi mi rahatlatmaya çalışıyorsunuz istemiyorsunuz tamam anladık burada da birileri gerek yok ben de istemiyorum diyecek birileri gerek var diyecek konu uzayıp gidecek en gerek var yani onu anlamıyorum. Sizin gibi düşünen birkaç arkadaşınız daha vardı ne saldırıyordunuz insanların üzerine her çocuk gerekli diyene verip veriştiriyordunuz. Sıkıyor ama gerçekten herkesin düşüncesi kendine.

Bir de direktif vermiş maşallahhh burası anne olmak istemeyenlerin alanı da anne olmak isteyenler başka mercii bulsun kendine birçok yer var da oldu canımmm başka emrin var mıydı konu açacaksın kimlerin yazacağına da sen karar vereceksin yönetici oldun da haberimiz mi yok ayrıca muhabbet etmek istiyorsan geyik bölümü var oraya aç konunu senin gibi çocuk istemeyenlerle orada muhabbet et olur mu. Yani konunun amacını Allah aşkına söyler misin senin gibi çocuk istemeyen insanlarla muhabbet edeceksin tartışacaksın da ne olacak yani bana mantığını söyler misiniz böyle konulardan kaç kere ban aldınız ben bile hatırlamıyorum. Bir de akıl veriyorsun millete yok hayatınızı yaşayın çocuk hemen yapmayın içinizden gelmiyorsa hiç yapmayın bu nedir yahu sen istemiyorsun diye kimseye karışmaya hakkın yok ki genç anne olmak isteyen kendini maddi manevi hazır hisseden de olabilir o an istemediğini düşünüp gebe kalınca bunun farkına varan da olabilir.

Haa bu arada hani istesem hamile olurum, isteseydim yapardım demişsiniz de 2010 tarihinde açtığınız konuda da kanamalarınız yüzünden rahminizi aldırdığınızı yazmışsınız yani bu şu demek oluyor siz anne olamazsınız ki bu yadırganacak ayıplanacak bir şey değil bende kaç senedir tedavi görüyorum ancak çocuk sahibi olmayacağınız için sürekli sürekli böyle konular açarak kendiniz gibi olanları bularak rahatlamaya, birileri bende çocuksuzum mutluyum gerek yok desin de siz de rahatlayın siye açıyorsunuz bu konuları o yüzden de sürekli çocuk yapacak insanları sizin konularınıza tepki verenleri görmek istemiyorsunuz, bir mantığa dayandırmaya çalışmanız da bu yüzden resmen çocuk yapmak güzeldir diyenleri bir dövmediğiniz kalıyordu huzurevleri var filan diyordunuz keşke böyle istesem yapardım çocuksuzluk güzeldir diyeceğinize kısmet değilmiş olmadı diyebilseydiniz sorununuz olmasaydı eminim ki isterdiniz. Zaten burada daha önce de konunuz varmış çocuksuz bayanların bölümü diye neden oradan devam etmediniz aynı konuyu açtınız..

Arkadaslar spor yapaniniz varmi aramizda. Ben sahsen spor yapmadigim dönemler kendimi hantallasmis hissediyorum. Demin Zumba` dan geldim, cok severim, hem müzik hem hareket. 1 saat sonra mest oluyor insan.
Kizilajan, evet Gülse Birsel`de cocuk istemeyenlerden. Cok severim kendisini. Bir dönem Avrupa yakasi vardi, severek bakardim.
Cok var aslinda ünlülerden bilincli bir sekilde cocuksuz olanlar. Nedense cok sevdigim ünlü kadinlarin hepsi cocuksuz, mesela Barbra Streisand, Katharine Hepburn, Liza Minelli, Greta Garbo, Eva Peron vs. vs...

Bu arada arkadaslar yogun istek üzerine size gecmisimden bahsetmek istiyorum. aslinda gecmisime bakan herkes okuyabilir ama yinede buraya yazayim.
Ben 38 yasindayken rahmim alindi, zira myomlar olusmustu ve ben cok büyük kanamalar gecirmistim. Ameliyatimi oldum ve kurtuldum ama bu degil sebebim cocuk yapmamakla. Yani ben 38 yasima kadar zaten cocuk istemiyordum ve doktor rahmini alacagiz dediginde, alin gitsin dedim, ne yapacagim yani ? Arkasindan mutlu mesut isime döndüm bir hafta sonra.
Birde 2 sene önce gögüs kanseri gecirdim. onuda atlattim. Allahima binlerce sükürler olsun beni herseyden koruyor iste.
Ama bu benim hayatda mutsuz olmama engel olmadi, tam aksine dahada hayata baglandim.
Gercekten bunu istek üzerine yazdim, zira yoksa samimi degilmisim deniliyor.
Oysaki gecmisimle utansam baska nickle gelirdim buraya ama 15 senedir hep ayni nickle taninirim. gecmiste yazdigim her yorumun, her actigim konunun arkasindayim.
Bunu okudugunuz icin size cok tesekkür ederim, ama mecburdum bunlari yazmaya, cünkü herkes bilsinki, ben hic bir Zaman hic bir seyimden utanmadim, pismanda degilim.
Allahima sükürler olsun, onun hep sevilen kuluydum. Su üc günlük dünyada yasamayi seven herkese selamlar olsun arkadaslar...pozitif düsünüp, pozitif yasayin, mutluluklar sizi bulsun..

Günayddiiinnn arkadaslar, ne yazikki yine kendisini rahatsiz hissedenler var burada, bu konuyla alakali.
Ama sizdeki ricam polemik yaratmayalim, isteyen eger bu konuyla alakali yazacak ise tabiki yazabilir, ama bu konuyla alakali olmayanlarin degisik topikler altinda yazmasini rica ediyorum.
Efendim kritiklerden bir tanesi : baska topiklerde aktif degilmisim, evet degilim, cünkü kayinvalidemle problemim yok, görümcemi cok seviyorum, eltim yok, esim beni simdilik daha aldatmadi, tüp bebek yapmadim hic hayatimda, cocugum yok onun icin o gruplardada bulunmuyorum.
Dayatma yapiyormusum, emri vaki cocuk yapmayin söylüyormusum, herhalde insanlar bizim Burda yazdiklarimizi ya alamiyor ya dogru dürüst okumuyor.
Ben Burda sadece, benim gibi cocuksuz bayanlarin sohbet alanini olusturmak istedim.
Simdi baska insanlar sunu anlamiyorki, herkes farklidir, kimse kimseyle bir olmak mecburiyetinde degil. Kimseye bir zararimiz yok. Ama bu böyle, yüce Rabbim bana annelik icgüdüsünü vermemis, ben ne yapayim ?
Gercekten cocuk isteseydim yapardim, olmuyorsada evlat edinirdim, tüp bebek yapmazdim, zira evlat edinmek bana daha mantikli geliyor. Bir öksüz cocugun hayatini kurtarirdim. Yani bir türlü cocuk sahibi olurdum.
Ama biz hic istemedigimiz icin bunuda yapmadik.
Hayatimda mutluyum, cocuk yapsaydim cok mutsuz olacaktim. Bunu cok iyi biliyorum.
Kusura bamayin arkadaslar hala neseli sohbetimize bir türlü baslayamadik, beni gercekten seven tüm arkadaslarima burdan özür diliyorum. Bu topikde fazla yorumlar yazilmasada, cok kisi tarafindan takip edildigi bir gercek. Onun icin anlayisla karsiliyorum herseyi.

OLİVİA eski konuda yazışmıştık,büyük ihtimalle hatırlamazsın.
uzun süre yazmadığında merak etmiştim.
sağlığına kavuştuğuna sevindim,zor şeyler atlatmışsın.
eminim pozitif bakış açısının büyük yardımı olmuştur.
neyse hoşgeldin demek istedim.
senin gibi kadınlar gördükçe dünyaya güvenim tazeleniyor.

Evet canim, cok tesekkür ederim banusultan. Gercekten gögüs kanseri insani inanilmaz sarsiyor. onun icin yardim amacli hemen gögüs kanseri hakkinda konuda actim, olaki birisi akil danismak isterse bilgilerimi aktarayim diye. Ama dedigin gibi pozitif bakis acisi herseyi daha kolaylastiriyor. Esimin ve cevremin o güzel destekleri ile cabuk atlattim diyebilirim.
Ben her kadina 40 indan sonra mamografi tavsiye ediyorum dogrusu, zira kadinlarin en cok gögüs kanseri yasadiklari bir gercek. eskiden 100 kadindan 10 kisi yakalanirdi bu hastaliga, simdi 100 kadindan 8 `i yakalaniyor, yani son zamanlar bayagi bir cogalma var.
Bir gün anatomi dersinde profesörümüz dediki, kadinlar ayaga kalksin, kalktik. Her 10. kadinin eline bir kirmizi top verdi, tabiki sasirdik, ne oldugunu anlayamadik. Simdi dedi herkes otursun ve sadece kirmizi toplari elinde olanlar ayakta kalsin. Ve tesadüfe bakarmisiniz, benim elimde top....sizler dedi gelecekte gögüs kanseri olma riskiniz var ve biz gercekten bu kadar cok kadin ve elinde kirmizi top olmasina cok sasirmistik. Herhalde simdi her 8. kadinin eline veriyordur kirmizi topu...demem oki erken teshis yapilirsa benim gibi ucuz atlatilir ama eger metastaslar vucuda dagilmis ise, iste o zaman cok zor. Her kadinin bunu gercekten ciddiye almasi gerekiyor.
Erkeklerdede ne yazikki prostat kanseri cogunlukta. Onlarda bu konuda müzdarip. Cünkü ayni oyunu erkeklerede yapmisti profesörümüz ama tam hatirlamiyorum sayisini.
Hepinize güzel bir gün diliyorum...

Evet canim, cok tesekkür ederim banusultan. Gercekten gögüs kanseri insani inanilmaz sarsiyor. onun icin yardim amacli hemen gögüs kanseri hakkinda konuda actim, olaki birisi akil danismak isterse bilgilerimi aktarayim diye. Ama dedigin gibi pozitif bakis acisi herseyi daha kolaylastiriyor. Esimin ve cevremin o güzel destekleri ile cabuk atlattim diyebilirim.
Ben her kadina 40 indan sonra mamografi tavsiye ediyorum dogrusu, zira kadinlarin en cok gögüs kanseri yasadiklari bir gercek. eskiden 100 kadindan 10 kisi yakalanirdi bu hastaliga, simdi 100 kadindan 8 `i yakalaniyor, yani son zamanlar bayagi bir cogalma var.
Bir gün anatomi dersinde profesörümüz dediki, kadinlar ayaga kalksin, kalktik. Her 10. kadinin eline bir kirmizi top verdi, tabiki sasirdik, ne oldugunu anlayamadik. Simdi dedi herkes otursun ve sadece kirmizi toplari elinde olanlar ayakta kalsin. Ve tesadüfe bakarmisiniz, benim elimde top....sizler dedi gelecekte gögüs kanseri olma riskiniz var ve biz gercekten bu kadar cok kadin ve elinde kirmizi top olmasina cok sasirmistik. Herhalde simdi her 8. kadinin eline veriyordur kirmizi topu...demem oki erken teshis yapilirsa benim gibi ucuz atlatilir ama eger metastaslar vucuda dagilmis ise, iste o zaman cok zor. Her kadinin bunu gercekten ciddiye almasi gerekiyor.
Erkeklerdede ne yazikki prostat kanseri cogunlukta. Onlarda bu konuda müzdarip. Cünkü ayni oyunu erkeklerede yapmisti profesörümüz ama tam hatirlamiyorum sayisini.
tekrar geçmiş olsun diyeyim.
ablam da atlattı göğüs kanserini çok şükür.
bilinçli bir kadın olması sayesinde hayatı kurtuldu,en erken evrede teşhis edildi ki en agresif türüydü.
yani ne kadar ağır hayat şartları ve üzücü şeyler var dünyada.
birbirimizi anlamak ve saygı duymak bu kadar zor olmamalı diye düşünüyorum.
ölümlü dünya.
bırakalım da [başkalarına zarar vermemek kaydıyla] herkes kendi doğru ve istekleriyle yaşasın.
sevgiler.

Ablanada cok cok gecmis olsun banusultan, onun cektiklerini ancak onun gibi cekenler Bilir. gercekten anlatmasi cok zor bir olay. Ama hayata baska türlü tutunuyorsun, herseyin dahada farkinda oluyorsun. Mutlusun sadece böyle bir zor dönemi gecirip tekrar hayatina döndügün icin.
Onun icin sapasaglam depresif olan insanlari gercekten anlamiyorum. onlari söyle bir yogun bakima götürüp gercekleri göstermek lazim aslinda.
Hic bir sey icin ne üzülüyorum, ne kiziyorum amaaannnn diyorum, bir dahami gelecegim su 3 günlük dünyaya. Gülüp, eglenmek varken, Ailem ve arkadaslarimla olmak varken, daha ne olsun ??? Sagiligimiz yerinde ise, dünyanin en zengin ve en mutlu insaniyiz aslinda ama gelde anlat bilmeyene....ha calismak, emek harcamak ve ugrasmakda lazim hayatda, kendiliginden olmuyor bazi seyler ama bosunada zerre kadar üzülmemek lazim hic bir seye.
Ablanin hastaligini biraz aciklarmisin, merak ettim, nasil kesfetti ? hangi tedavileri gördü ? vs ? Zahmet olmazsa tabi.

Ablanada cok cok gecmis olsun banusultan, onun cektiklerini ancak onun gibi cekenler Bilir. gercekten anlatmasi cok zor bir olay. Ama hayata baska türlü tutunuyorsun, herseyin dahada farkinda oluyorsun. Mutlusun sadece böyle bir zor dönemi gecirip tekrar hayatina döndügün icin.
Onun icin sapasaglam depresif olan insanlari gercekten anlamiyorum. onlari söyle bir yogun bakima götürüp gercekleri göstermek lazim aslinda.
Hic bir sey icin ne üzülüyorum, ne kiziyorum amaaannnn diyorum, bir dahami gelecegim su 3 günlük dünyaya. Gülüp, eglenmek varken, Ailem ve arkadaslarimla olmak varken, daha ne olsun ??? Sagiligimiz yerinde ise, dünyanin en zengin ve en mutlu insaniyiz aslinda ama gelde anlat bilmeyene....ha calismak, emek harcamak ve ugrasmakda lazim hayatda, kendiliginden olmuyor bazi seyler ama bosunada zerre kadar üzülmemek lazim hic bir seye.
Ablanin hastaligini biraz aciklarmisin, merak ettim, nasil kesfetti ? hangi tedavileri gördü ? vs ? Zahmet olmazsa tabi.
teşekkürler olivia.
ablam kendi keşfetti,minicik bir yumru,bu nedir derken oyalanmadan muayene,ardından biyopsi ve kötü haber.
az daha geç kalınsa tüm vücuda yayılacak kadar agresif bir tür.
göğsü alındı,kemoterapi ve şükür sonunda zafer bizim oldu.
şimdi önlem olarak diğer göğsünü de aldıracak ve sonrasında doktoru izin verdiğinde göğüslerini yaptıracak inşallah.
hepimiz için çok zor bir süreçti,allah yaşayanların ve sevenlerinin yardımcısı olsun.
sana katılıyorum,çözülecek dertler için dünyayı kendine dar etmek ancak büyük acı yaşamayan insanların yaptığı bir şey.
hayatın tadını onun önemini kavrayabilenler çıkarıyor.

Cok cok gecmis olsun ve bir dahada gelmesin Insallah.
çözülecek dertler için dünyayı kendine dar etmek ancak büyük acı yaşamayan insanların yaptığı bir şey.
hayatın tadını onun önemini kavrayabilenler çıkarıyor.
Ne kadar güzel bir cümle, inan cok güzel anlatmissin anlatmak istediklerimi banusultan.
Iste böyle senin gibi derin insanlari cok severim.
Iyikide böyle güzel sohbetler yapabiliyoruz burada.

Slm olivia buraya konu açtığını yeni gördüm,
birşeyler yazmam gerek epey uğraşlar sonunda kızım üniyi kazandı ve gitti tabi bu noktaya gelene kadar ailecek emek verdik
şimdi kendim gezmelere başladım
kendime daha çok zaman ayırır oldum ve kendi ,kendime olmayıda unutmuşum meğersem
gerçekten çocuk yetiştirmek epey yorucu bir iş ama bu sorumluluğu
bilincinde olanlar en can sıkıcı konu ise yaşlı kadınlar beni çocuksuz görünce 2 ,doğur teklif etmeleri biz sürekli doğurmak zorundmıyız kadınlar olarak, ki benim yaşım geçmiş çok şükür onlara uyacak kadar cahil değilim
nedir bu hastalık toplumda anlamış değilim ?

Emaaaaaacigim, cok sevindim, seni gördügüme :KK73::KK37::Dcanimsin ya, demek ufaklik büyüdü ve simdi üniversiteye basladi öylemi? Kus yuvadan uctu misali. ne mutlu sana canim. Cok mutlu oldum, eeeee böyle anneden, böyle kiz canim benim. Sana bunu eskidende hep söylerdik, süper annesin sen süper !!! Yani düsüncelerinle, fikirlerinle bizi hep mutlu ettin, bunu biliyorsun degilmi ?
Bu arada hangi bölümü kazandi ve nereye gitti ? insallah fazla uzak degildir.
Tabiki al kocani koluna artik özgürce yasamana bak. Arada birde buraya ugra.
Bak sunu hic unutma, hayat arkadasinla ilgilenme zamanida geldi artik. Eskiden cocugun okulu, dershanesi derken odak nokta kizindi, simdide artik esinede zaman ayir, tabiki kendinede.
Sen bilirsin, tecrübeli anne, erkeklerde cocuk gibidir. Bu sadece senin benim degil, tüm erkekler öyle.
Ama tekrar gözün aydin, kizimizin üniversiteyi kazanmasina cok sevindim. :KK9:Baksana kac senedir tanisiyoruz, o zamanlar ergendi daha. Süpeerrrrr :KK61:

Olivia yeni haberim oldu cidii bir hastalık atlatmışsın. Geçmiş olsun. Yazdıklarından da anlıyordum zaten ama şimdi emin oldun sen çok güçlü bir kadınsın. Sağlıklı ömürler diliyorum.

şuan çocuk istemiyorum. iyi ce doymak istiyorum eşimle yurt dışına gitmek yamaç paraşutü yapmak kayağa gitmek vs vs yapmak istiyorum... şuan kendime zor bakıyorum zaten. :):) Çocukları gerçekten çok severim ama çocuğum çook istediğimde olmalı. O duygu bir kaç seneye yüreğime çöker gibime geliyor. bunu hissetmeden gerçekten çok istemeden çocuk doğurmak istemiyorum... Allah isteyene versin:)

Back