cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Bir kahve eşliğinde bu konuyu okumak son zamanlardaki keyiflerimden biri oldu. Umarım bu pozitif dolu güzel sohbetler nice sayfalar sürer.

Sevgili Olivia geçirdiğiniz rahatsızlıkları bu kadar detaylı bilmiyordum okuduysam da unutmuş olmalıyım. Çok şükür ki hepsinin üstesinden gelmişsiniz. Çok çok geçmiş olsun.Daha önce de demiştim yineleme gereği duyuyorum.Böyle internetten de olsa sizin gibi birini tanımak çok güzel.Banusultan'ın son cümlesine bende katılıyorum. Sizin gibi kadınlar gördükçe mutlu oluyorum. Srpcnrdnz'e de katılıyorum.Çok güçlü birisiniz ve iyi ki burdasınız! Biliyor musunuz yazdıklarınızı okumak insana iyi geliyor. Bu konu sayesinde sizinle sohbet edebildiğim için çok müteşekkirim.:) Sizi seviyorum. Sağolun varolun.

Çocukluyum ama burayı okumaktan keyif alıyorum bende :) takibe devam :)

Ben düzenli olarak spor yapıyor-dum. Maalesef bir hata yaparak sporu bıraktım. Uzun zamandır bir atalet var üzerimde yeniden başlayamadım bir türlü. Spor kesinlikle süreklilik istiyor bırakıldığında çok hamlaştığınız kesin. Artık tekrar başlayacağım çok rahatsızlık duymaya başladım olmuyor böyle

Aktif olarak spor yaptığımda Zumbayı bende yapmıştım.Haklısınız inanılmaz keyiflidir.Sporun ve dansın hertürlüsü çok güzel değil mi zaten. Gülse Birsel'i pek takip eden biri değildim.Bende sizin gibi Avrupa Yakasını çok severdim.Yalan Dünya ise ısınmadığım bir dizi oldu zaten o da bitiyormuş.Bir sonraki projesini merakla bekliyor olacağım.

Yerli ya da yabancı ünlülerden bilinçli olarak çocuk istemeyenlerin olduğunu nedense daha önce hiç dikkat etmemişim.Çocuk konusunda değil ama mesela Brigitte Bardot'un kendini hayvan haklarını korumaya adamasından bu yaşta ki kendisi 80 yaşındadır hayvan hakları aktivisti olmasından etkilenmiştim.Kendine böyle bir hayat amacı belirlemiş bence çok saygı duyalası bir kadın

Çocukluyum ama burayı okumaktan keyif alıyorum bende :) takibe devam :)

Anlayışlı bir Anneye rastlamak güzel, hoşgeldiniz. Bende bekarım, 26 yaşındayım. Yine de bu konuda aktif olmaktan memnunum,Forumda sadece bu konuya yazıyorum gibi birşey. Benden çok daha fazla hayat tecrübesi olan arkadaşlardan çok şey öğreniyorum.:)

Son düzenleme:
Kizlar hepinize cok tesekkür ediyorum, resmen yanaklarim kizardi bu güzel komplimanlari okuyunca. Aynen, bilmukabele, bende sizlerin cok güclü bayanlar oldugunuzu buradan hissediyorum ve Kizilajan aynen bende sizleri cok seviyorum.
Maksat muhabbet olsun, kahve bahane aslinda...bu topik altinda kafa dengiler sohbet etmek cok güzel. Ister cocuklu, ister cocuksuz ama hayati yasamayi seven, hayata önem veren insanlarla sohbet etmek bir ayricalik resmen.
Sevgili srpcnrdnz, burada bir kac anne daha var, mesela ema`da senin gibi hem hayati yasayip, cocuguna güzel bir gelecek sunan, ama kendisinide ihmal etmeyen bilincli ve kültürlü ama en önemlisi empati kurabilen anne.

Bizim burda yavas yavas noel alisverisleri ve hazirliklari basladi kizlar. Her sene kisin bir cam agacim olur, onu süslemek cok zevklidir, 2-3 degisik versionda yapiyorum, bazen kirmizi agirlikli oluyor, bazi yil altin renginde falan derken artik bu bizim evde bir ritüel halini aldi.
Kisi güzellestiriyor resmen o isiklar, cam agaci ve süsleri. Bitince bir resim atarim buraya...

Günaydin arkadadaslar,
dikkatimi ceken hayatini ne kadar bos yasayanlar var burada. Bilmiyorum dinimizden dolayi kadinlarin senelerdir bastirilmisligindanmidir ? Yoksa kaderciligimizdenmidir ? Yoksa egitimsizligimizdenmidir ?
Gercekten ise yarayan ve bilgi yüklü temalar varken hic kale alinmiyor, ama bir topik var mesela falcilarla alakali, orasi 5000`i gecmis durumda.
Cok ilginc. Ama günün birinde baslarina birsey geldiginde. aahhh vaaahhh etmelerinede anlam veremiyorum o zaman.
Türk televizyonlarina bakiyorum, artik kastenmi yapiyorlar anlamadim, sadece insanin IQ`sunu asagiya cekecek konular. Bilgi yüklü birsey yok.
Mesela ben Türkiye`yi yabanci kanallar sayesinde ögreniyorum, bizlerin gercek belgesel yapma konusunda ne yazikki sifiriz, oysaki dünyanin güzel ülkelerinden birinde yasiyoruz.
Ilgimiz yok, merakimiz yok, arastirmak bize zor gelir, Allah nasil olsa yardim eder, kaderde ne varsa onu görecegiz diyip önemli konularda savustururuz ama madem kaderde var daha ne diye tüp bebekle senelerce ugrasirsiniz ?
Ben cok zorlaniyorum bazi seyleri anlamakda, varsa anlayan anlatsin lütfen.
Güzel bir pazar günü diliyorum hepinize

Bence sağlıklı düşünen bir kadın nasıl olursa olsun değil hayırlı evlilik hayırlı evlat ister zaten kadının doğal içgüdüsel bir durumudur tabi ki istisnalar vardır. Benim araştırma sonuçlarıma göre çocuğu olmayan sanatçıların çok uzulup pişman olduğudur. Üstelik hayırlı evlat iyi bir şey olmasaydı peygamberler istemezdi rabbim hem dünya da hem ahirette gurur duyacağımız evlatlar versin ruh güzelliklere doymazmış. Ama imtihan dünyasındayız işte

Fatma 2010 kusura bakma biraz daha aciklayabilirmisin, ne demek istedigini anlayamadim ben.

Sağlıklı düşünen her kadın çocuk istermiş ne saçma. İstemeyenler sağlıksız mı yani? Çocuk sahibi olan çoğu insan nasıl yetiştiriyor çocuklarını acaba. Kardeşim anestezi teknikeri hergün doğumlara giriyor ve abla inanamazsın suriyeli kadınlar geliyor hergün doğuma diyor. Sokaklarda yatıp kalkıp çocuk yapmak mı sağlıklı düşünce Allah aşkına. Layıkıyla yetiştirene lafım yok ama sırf çocuk sahibi olayım düşüncesiyle çocuk yapılmaz.

Tünaydınlar. Teşekkürler Olivia. Bende herkese güzel bir pazar diliyorum. :)
Bu arada kolay gelsin. Fotoğrafı bekliyoruz Sizin gibi Noel'e dair özel hazırlıklarım olmaz ama karşı da değilim. Bilakis hoş buluyorum. Noel,Christmas,Halloween gibi bu tür bayramlara geneli konuşursak Türk toplumu çok kapalıdır.Katı bir tutum sergilenmesini pek tasvip etmiyorum doğrusu.

Benim anladığım fatma2010 mevzuya dini açıdan bakmış ve dini atıflarda bulunmuş.
Mesaja dair yorumumu ise polemik olmasını istemediğim için kendime saklamayı tercih ediyorum...

çok haklısınız...kendini tanıması hayatını ona göre yönlendirmesi...ne yazık ki ailenin eğitimi,çevrenin tutumu çocukların birey olarak görülmemesi,yaşanılan ortam ve şartlar.....çok önemli etkenler bireyin kendi olabilmesi ve sağlıklı kararlar alabilmesi için.

Haklısınız hayatta herşeyden evvel kendini çok iyi tanımak, çözmek ve kendinin farkında olmak çok önemli.Bu aynı zamanda hayat kararlarımızda işimizi hayli kolaylaştırır

yukarıda özetledim sanırım :=) şimdi tekrar okuyunca......

aldım kabul ettim selamını......benim düşüncem daha farklı...evlat edinerek anne olmuş bir kadın olarak...olmaya çalışan daha doğrusu...bence kimse bir hayat kurtarmak ve çok sevap kazanmak için çocuk sahibi olmuyor bunun için doğurmuyor..anne olmak istiyor.anneliği tatmak yaşamak istiyor.benim isteğim de bu yönde.ben mesela bana sen cennetliksindir ya da ne kadar sevap işlediğimi söyleyen insanlardan hoşlanmıyorum.sadece orasını Allah bilir diyorum.

Neden evlat edinmiyorsunuz. Mesela bebekken alip büyütebilirsiniz hifanur. Illa insanin kendisimi dogurmasi lazim ?
Hem daha cok sevaba girersiniz

neden evlat edinmiyorsunuz? neden doğurmuyorsunuz diye sormak gibi çok itici geliyor bana.evlat edinmeyi düşünür müsün daha yumuşak olurdu sanki.. ya da evlat edinmeyi düşündün mü hiç? . gibi..

illa insanın kendisi mi doğurması lazım?

geç te olsa anladım....öğrendim.hayır....kendimin doğurması önemli değilmiş.yıllarca bir yumurta ile bir spermin peşinde koşmuşuz....anne olmak bu değilmiş.ne yazık ki yaşamadan öğrenilemiyor.eeeee. hayat bir tecrübe.

bebekken.....evet..keşke bebekliği de benimle olsaydı...

Aslında hayatımızı doldurmak bizim elimizde.Yapacak o kadar çok şey var ki.. İnşAllah sağlıklı ve uzun bir ömürümüz olurda hepsini tek tek gerçekleştirebiliriz

evet....dolu dolu yaşamalı...duana aminnnn diyorum..

herkese selam.....
çocuklu olmak zor...gerçekten zor.çocuk sahibi olmak istemeynleri bazı zamanlar anlıyabiliyorum...istediklerini istedikleri anda yapamama gibi....benim mesela şu dakikalar en kıymetli anlarım.kızım uyudu ve ben yapmakistediğim herşeyden birer parça yapıyorum.yaşasın kendim olabilmek.yazılanları biraz göz gezdirdim daha önceden okumuştum da...alıntıları hzırladım.o arada NTV de belgesel başladı.bi tarafım orası bi tarafım burası...beklemeye aldım.izledim...sessiz ortamda izlemek...kendinle başbaşa....alıntılarken bir bardak ıhlamur....belgesel bitimi kahve suyu koydum...uykumu açsın nette gezineyim...buraya yazarken suyu da soğuttum iyi mi!

ne kadar uyanık durursam o kadar kendimim.....sevgiler.

Olivia....geçirdiğin kötü günler seni güçlü kılmış olmalı....geçmiş geçmişte kalsın.....herkes için sağlık diliyorum.

Son düzenleme:
Sevgili DenizGeldi yorumunu zevkle okudum, cooookkk tesekkür ediyorum ve seni cani gönülden kutluyorum. Biliyorum ne demek istedigini ama lütfen izin ver, yinede sen, esin ve sizin gibi yavrusu olan tüm insanlara hayranligimi ifade edebileyim. Benim icin gercek sevgi bu iste.
Inan bana ben sahsen fark göremiyorum, benim oldugu an benimdir, ister dogurayim ister degil artik canimin bir parcasi olacagini biliyorum, eger gercekten cocuk isteseydim bu yolu tercih ederdim, yinede kendim dogurmazdim, Cünkü dünyada var olan canlar varken, bir yuva bekleyen bu cocuklar varken, benim bir tane daha can üretmeme gerek yok diye düsünüyorum. Tabiki bu benim tercihim.
Bilincli anneleri cok seviyorum, cevrem hep bilincli annelerle dolu, onun icin hic bir zaman sorun yasamiyorlar cocuklariyla. Cocuklari hepsinin öyle egitimli ve öyle disiplinliki bazen aklim hayalim duruyor.
Gecen bir olay yasadim, bilmiyorum buraya yazdimmi, genc bir aile bize yemege geldiler. Anne alman, baba türk, büyük 4 Kücük 2 yasinda. Ve yemegi sofraya kurduk yanina ne icelim dedim, su var bu var, yok biz Cola icelim dediler tamam dedim, ve cocuklarada Kücük bardagami koyayim dedim. Anne hemen hayir onlar, Cola icmezler onlarinki su olsun lütfen dedi. Yani biz büyükler sofrada Cola icerken o cocuklar su icti. Ilk bende istiyorum dedi büyük, ama anne hemen hayir sen daha büyümedin, simdilik su iceceksin dedi ve o cocuklarda bunu kabul ettiler. Benim agzim acik seyrettim sadece.

beni gören herkeste öyle diyor, sen anneliğe hazır değilsin diye ama evli olupta 4 , 5 yıl çocuk yapmamak çok ütopik geliyor,yoruldum daha şimdiden çevre baskısından, olursa olur inş olmazsada hastaneler tahliller vs gözüm yemiyor...

DenizGeldi; Mesajınızı merakla bekliyordum doğrusu.Sizin konunuza (günlüğünüze mi desem) daha önce bakmıştım. Düşüncelerinizi bizlerle paylaştığınız için bende teşekkür ederim.Evlat edinme konusuna dair genel geçer bilgiler dışında fazla bilgi sahibi değilimdir.O yüzden iyi bilmediğim konularda fikir belirtmekten bilhassa kaçınırım.Bundan sonra sizin gibi bu konuda hayli tecrübe sahibi kişileri okusam fena olmaz sanırım.İnsan başkalarının tecrübelerindende çok şey öğrenebiliyor. Bu arada dikkatimi çeken epeydir yazıyormuşsunuz, 3 gün sonra 3 yıl olacakmış.Çok iyi istikrar yakalamışsınız.Bravo diyorum.Sizin için çok güzel bir anı defteri oluyordur.Yavrunuzu keyifle, sağlıkla, güle güle büyütün. Kolaylıklar dilerim.

Sevgili KIZILAJANXX, seni burada görmek beni hep mutlu oluyorum. Bu arada LadyInGray`den virüsü kaptim, her firsatta opera dinliyorum. Kulaklari cinlasin geldi, verdi virüsü, gitti...vene, vidi, vici gibi oldu hahahahaha :)

Bimukabele Olivia Ooo süpersiniz Ne güzel vallahi LadyInGray size ilham vermiş oldu desenize. Severek ve tekrar tekrar dinlediğiniz parçalar var mı acaba? Önerileriniz olursa can-ı gönülden dinlerim.Maalesef Operaya henüz yeteri ilgiyi gösteremedim.Fakat listemde, sıra gelince kendi çapımda araştırıp dinlemek istiyorum.
Bende Sinemaya çok daldım çıkamıyorum Sinematografi üzerine okumalar yapıyorum. Yine Sinemada eksik olduğum birşey Kara Filmleri araştırıyorum.Birde eski filmleri nedense izlememişim eski kült filmler izliyorum.Hatta sever misiniz bilemiyorum ama önermek istiyorum; -Le Charme discret de la bourgeoisie- Türkçesi -Burjuvazinin Gizemli Çekiciliği-sürrealist bir yönetmenin filmi.Bu arada sürrealist yönetmenlerin filmlerini de izlemediğimi farkettim onları da listeme aldım hemen. Ah bendeki bu merakı sormayın gitsin

Bende tam buraya yazmak için gelmiştim. Şevval Sam benim sevdiğim bir sanatçıdır.Bir demeç vermiş birebir aktarıyorum ve kopyalıyorum;
''Yurt dışında okuyan oğlunun geldiğini de söyleyen Şevval Sam kısa süreli geldi doyamıyoruz birbirimize ama onun geleceği için okulu şart ve katlanıyoruz. Küçüklüğünden beri tiyatroya ilgisi vardı istediği bir işi yapacak.Türkiye’deki eğitim sistemine güvenmediğim için yurt dışına gitmesini istedik. Oğlum tam olarak Dünya vatandaşı o yüzden nerede yaşamak istediğine biz karar veremiyoruz kendi kararları olacak kariyerine nerede devam edeceği açıklamasını yaptı.''
Kalın yaptığım yerlere özellikle dikkat çekmek istiyorum. Bende Şevval Sam ile birebir düşüncedeyim. Şimdi konuyu yine çocuğa bağlamak gibi olacak ama çocuğum olsa eğitimi açısından çok ama çok kaygılanırdım ve müthiş endişe duyardım.Milliyetçiliği bir tarafa bırakıp realist olmak en doğrusu.Bende kesinlikle yurtdışında okumasını isterdim.Gerçekten ülkedeki eğitim sistemi vahim durumda, içler acısı bir halde.Yapboz tahtasına döndü resmen.
Bir arkadaşım 1 sene eğitim amaçlı Almanya'da yaşadı ve hiç istemeyerek geri dönmek durumunda kaldı.Aklı hala orda.Türkiyeye nazaran oradaki eğitim sisteminin kat be kat iyi olduğunu söylemişti.Olivia sizin Almanyadaki eğitim sistemine dair fikirleriniz, gözlemleriniz neler acaba? Bütün eğitiminizi orada mı almıştınız? (bahsetmiştiniz sanırım ama hatırlayamadım ) Ayrıca alıntıdaki cümleler için ne dersiniz? Sizin demece dair fikrinizi merak ettiğim için paylaşmak istedim.

Son düzenleme:
Sevgili KIZILAJANXX ben ne sansli bir insanim, burada siz genclerden neler ögreniyorum neler. Sinematografie, opera, vallahi ikinizde süpersiniz.
Sevval Sam gibi düsünüyorum cocugum olsa bir an önce yurtdusunda okumasini isterdim, egitim sistemi Almanya`da cok güzel. Evet canim bir kac kere ailem beni Türkiye`ye yollasada cogu egitimim Almanya`da gecti.
Sistem söyle : burada cocuklar 4. sinifdan sonra 4 ayri okula ayriliyorlar :
1. GYMNASIUM :
Üstün zekalilar, yani kafasi gercekten cok calisanlar ve yapi olarakda arastirici, ilim / bilim seven, cok caliskan, hirsli cocuklarin gittigi bir okul, genellikle elit kesimin cocuklaridir bunlar, yani anne ve babada okumuslardir genellikle ve cocukda ne görürse onu yapiyor zaten. Ben bu okuldaydim, oda benim cok caliskanligimdan kaynaklaniyordu, yoksa ne annem nede babam okur yazarligi yok.13 sinifa kadar okursun bitincede ABITUR olur ve son senelerin ortalamasiyla bir üniversiteye giris yaparsin. Mesela Dishekimligi 1,3 dü, yani derslerinin cougunun pek iyi olmasi gerekiyor.
2. REALSCHULE :
zekali cocuklar, Caliskan cocuklar ama dersler pek agir degil. 10 sinifa kadar gidiyor, arkasindan güzel meslekler edinebiliyorsun, bankaci vs.
3. HAUPTSCHULE:
okula ve hayata pek motivasyonu olmayan ögrenciler. 9. sinifa kadar okuyorsun. Yapabilecegin meslekler kasap, kuaför..
4. SONDERSCHULE :
zeka sorunlu cocuklar ve engelli cocuklar .....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…