tekrar geçmiş olsun diyeyim.Evet canim, cok tesekkür ederim banusultan. Gercekten gögüs kanseri insani inanilmaz sarsiyor. onun icin yardim amacli hemen gögüs kanseri hakkinda konuda actim, olaki birisi akil danismak isterse bilgilerimi aktarayim diye. Ama dedigin gibi pozitif bakis acisi herseyi daha kolaylastiriyor. Esimin ve cevremin o güzel destekleri ile cabuk atlattim diyebilirim.
Ben her kadina 40 indan sonra mamografi tavsiye ediyorum dogrusu, zira kadinlarin en cok gögüs kanseri yasadiklari bir gercek. eskiden 100 kadindan 10 kisi yakalanirdi bu hastaliga, simdi 100 kadindan 8 `i yakalaniyor, yani son zamanlar bayagi bir cogalma var.
Bir gün anatomi dersinde profesörümüz dediki, kadinlar ayaga kalksin, kalktik. Her 10. kadinin eline bir kirmizi top verdi, tabiki sasirdik, ne oldugunu anlayamadik. Simdi dedi herkes otursun ve sadece kirmizi toplari elinde olanlar ayakta kalsin. Ve tesadüfe bakarmisiniz, benim elimde top....sizler dedi gelecekte gögüs kanseri olma riskiniz var ve biz gercekten bu kadar cok kadin ve elinde kirmizi top olmasina cok sasirmistik. Herhalde simdi her 8. kadinin eline veriyordur kirmizi topu...demem oki erken teshis yapilirsa benim gibi ucuz atlatilir ama eger metastaslar vucuda dagilmis ise, iste o zaman cok zor. Her kadinin bunu gercekten ciddiye almasi gerekiyor.
Erkeklerdede ne yazikki prostat kanseri cogunlukta. Onlarda bu konuda müzdarip. Cünkü ayni oyunu erkeklerede yapmisti profesörümüz ama tam hatirlamiyorum sayisini.
Hepinize güzel bir gün diliyorum...
teşekkürler olivia.Ablanada cok cok gecmis olsun banusultan, onun cektiklerini ancak onun gibi cekenler Bilir. gercekten anlatmasi cok zor bir olay. Ama hayata baska türlü tutunuyorsun, herseyin dahada farkinda oluyorsun. Mutlusun sadece böyle bir zor dönemi gecirip tekrar hayatina döndügün icin.
Onun icin sapasaglam depresif olan insanlari gercekten anlamiyorum. onlari söyle bir yogun bakima götürüp gercekleri göstermek lazim aslinda.
Hic bir sey icin ne üzülüyorum, ne kiziyorum amaaannnn diyorum, bir dahami gelecegim su 3 günlük dünyaya. Gülüp, eglenmek varken, Ailem ve arkadaslarimla olmak varken, daha ne olsun ??? Sagiligimiz yerinde ise, dünyanin en zengin ve en mutlu insaniyiz aslinda ama gelde anlat bilmeyene....ha calismak, emek harcamak ve ugrasmakda lazim hayatda, kendiliginden olmuyor bazi seyler ama bosunada zerre kadar üzülmemek lazim hic bir seye.
Ablanin hastaligini biraz aciklarmisin, merak ettim, nasil kesfetti ? hangi tedavileri gördü ? vs ? Zahmet olmazsa tabi.
Ne kadar güzel bir cümle, inan cok güzel anlatmissin anlatmak istediklerimi banusultan.çözülecek dertler için dünyayı kendine dar etmek ancak büyük acı yaşamayan insanların yaptığı bir şey.
hayatın tadını onun önemini kavrayabilenler çıkarıyor.
Olivia yeni haberim oldu cidii bir hastalık atlatmışsın. Geçmiş olsun. Yazdıklarından da anlıyordum zaten ama şimdi emin oldun sen çok güçlü bir kadınsın. Sağlıklı ömürler diliyorum.Evet canim, cok tesekkür ederim banusultan. Gercekten gögüs kanseri insani inanilmaz sarsiyor. onun icin yardim amacli hemen gögüs kanseri hakkinda konuda actim, olaki birisi akil danismak isterse bilgilerimi aktarayim diye. Ama dedigin gibi pozitif bakis acisi herseyi daha kolaylastiriyor. Esimin ve cevremin o güzel destekleri ile cabuk atlattim diyebilirim.
Ben her kadina 40 indan sonra mamografi tavsiye ediyorum dogrusu, zira kadinlarin en cok gögüs kanseri yasadiklari bir gercek. eskiden 100 kadindan 10 kisi yakalanirdi bu hastaliga, simdi 100 kadindan 8 `i yakalaniyor, yani son zamanlar bayagi bir cogalma var.
Bir gün anatomi dersinde profesörümüz dediki, kadinlar ayaga kalksin, kalktik. Her 10. kadinin eline bir kirmizi top verdi, tabiki sasirdik, ne oldugunu anlayamadik. Simdi dedi herkes otursun ve sadece kirmizi toplari elinde olanlar ayakta kalsin. Ve tesadüfe bakarmisiniz, benim elimde top....sizler dedi gelecekte gögüs kanseri olma riskiniz var ve biz gercekten bu kadar cok kadin ve elinde kirmizi top olmasina cok sasirmistik. Herhalde simdi her 8. kadinin eline veriyordur kirmizi topu...demem oki erken teshis yapilirsa benim gibi ucuz atlatilir ama eger metastaslar vucuda dagilmis ise, iste o zaman cok zor. Her kadinin bunu gercekten ciddiye almasi gerekiyor.
Erkeklerdede ne yazikki prostat kanseri cogunlukta. Onlarda bu konuda müzdarip. Cünkü ayni oyunu erkeklerede yapmisti profesörümüz ama tam hatirlamiyorum sayisini.
Hepinize güzel bir gün diliyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?