cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Bende türk oldugumu hiç bir zaman söylemedim ben yunanistanlıyım , ama orasıda olsa burasıda olsa ben yaptıgı genellemelerden ve sureklı agzından dusuremedıgı anneler ve cocuklar konusunda evet rahatsızım.

Nıye yanı sureklı bu konunun dısında bende dıyorum kı sankı ürüyemiyorda acısı varda , böyle cook cool gözüktüğünü düşünerek sürekli aşağılayıcı şeyler yazıyor gerek yok.

o mesajları görmedim. takdir edersinki 200 sayfsyı okumam mümkün değil. gördüğüm güzel yorumlardı.. . tüp bebeğede zaten karşı asla olmadım cute.
en yakın arkadaşımın tüp bebeği var hemde ikiz. çokta tatlılar.

söylediğin şeyleri yazdımı bilemiyorum inan..
ayrıca,kapatmaya uğraşıyorlar demedim.
bu konu daha önce yıllar önce kapaatılmış,o yüzden tartışma olmasınki aynı akibete uğramasın diye yazdım. yazık olur güzelim topiğe.
benim dediğim şu,
saygı. herkes kendi seçimini yapar onu yaşar. neyle mutluysak onu yaşamalıyız. istemediğimiz şeyi yapmak yada yaşamak bizede o çocuğada acı verir. neyse eğer dediğin yazılar varsa ki ben görmedim onuda tasvip etmiyorum.

okuyorum okuyorum, biri çocuk düşünmeyen arkadaşlara laf mı söylemiş diye bulamıyorum bende. meğer öyle yazan yokmuş desene.

198 sayfadan ıtıbaren okursan eger , aslında onlarında cokta saygılı olmadıgını gorebılırsın.
konu sahıbı ıyı kız hos kız ama ego var ya ego . Yazdıgı seylerı oyle bılınclı ve cocukca yazıyorkı sonra bunun acıklaması ben sıze karısıyormuyum olamıyor cunku oyle bır genelleme yapıyor kı sankı bız onun cocuksuz olmasını ıstemıyormusuz gıbı aksıne cocuk sevgısı olmaması ısabet olmus gerek yokmus demıstım kendısınede. ama buna ragmen hala konustugu sık konusmalardan bırı anneler cocuklar ve bızım yetiştiremediğimiz geleceklerimiz.

Halbuki bu konuda yorum yapacak en son kişi o cünkü anne olmayı bile istemiyor bi fikri bile yok o yüzden bence herşey karşılıklı olsun

bakayım o sayfaya..

Sadece bu kadarını alıntılıyorum.
cunku gerısı karsılıklı konusma , fikir yürütebilir ama sanki bi kuyruk acısı varmışcasına sürekli olarak konuyu buraya çekmesi evet bence absürd hiçte cool değil.
sorarlar adama arkadas sen neden ıkıde bır konuyu buraya cekıyorsun. ben yaptıgı etkınlıklerı aktıvıtelerı dolu dolu hayatınıda eglencelı buluyorum nasıl bosluga dusup bunları yazıyor veya dusunuyor bılmıyorum

anladım cute. kendisisi banlı. gelince yazsın , okudum bende.
türk alman diye kıyaslamamak lazım. her anne aynı değil. hele türk anneleri ıpad verip büyütmüyor hepsi. her ülkede yanlış büyüten var türkiyede almanyadada amerikada. ben kendi adıma genellemeye karşıyım. neyse olivia yokken yazmayım. gelsin konuşalım cute..

Bu konuya anneliği, bebeği öven, ben çocuk için çok uğraştım da siz niye istemiyorsunuz anlamıyorum diyen hemcinslerimiz sık sık gelip sabote etmeseler inanın tek derdimiz buymuş gibi konuşmuyoruz. Ne zaman birkaç sayfa güzel güzel sohbet etsek konuyu yeni keşfeden biri bir hışımla girip ne demek canım çocuksuz yaşamak diye gürlüyor. Cevap verdik, olmadı. Vermedik, olmadı. Ayrıca çocuk istemiyor oluşumuzun sebeplerini konuşma hürriyetimiz de vardır sanırım? Sonuçta mevzu çocuksuz yaşama tercihi.
Okudunuz mu bilmiyorum yukarıda haftasonu ne yaptığımı anlattım olivia'ya. Ortalık karışmasın diye şu kısmını kestim: bizimle gelecek olan arkadaşlarımız gece çocuk rahatsızlandı diye gelemedi. İyi ki çocuğum yok dedim bir kez daha.
Şimdi ben bu cümleleri kestim evet. Nereye yapıştırabilirim Cute? Tekrar ediyorum, bu konu çocuksuz yaşam konusu. Ama ben paylaşabileceğim bir şeyden feragat ediyorum. Neden? Annelerin huzuru kaçmasın diye. Çünkü sonra benim de huzurum kaçıyor. Biri çıkıp çocuğum iyi olsun da vapur mapur kusur kalsın diyecek biliyorum. O öyle diyecek diye ben konu başlığıyla birebir ilgili paylaşım bile yapamaz oluyorum. Şimdi yalan mı yani el kadar bebekler tabletten gözünü alamıyor. Benim bir arkadaşım var, çocuğuna kendi elleriyle oyuncaklar yapıyordu. Birkaç ay önce sayfasını açtı satış yapıyor. O benim başım üstüne. Takdir ediyorum. Ama bu demek değil ki tabletle büyüyen çocuklar yok...

Kimse size zorla cocuk yapın demiyor. Yapmıyorsanız yapmayın kime ne. Ama alttan alttan çocuksuz hayatı ve kendinizi överken, diğer kadınları da yeriyorsunuz. Birisi gelip tepki verince de aaa ne munasebet biz kendi kendimize konusuyoruz, siz gelip sabote ediyorsunuz diye üste cıkıyorsunuz.
Sandığınız kadar saf değil o yerdiğiniz kadınlar bebeyimler, kusura bakın.

Yani istiyorsunuz ki işi gücü bırakalım, her gün forumda ne kadar "Allah her kadına/herkese nasip etsin bu mucizeyi" yazan varsa gidelim, şştt bacım, beni duana dahil etme diyelim. o da bize bulaşmış oluyor çünkü. Bizim çocuksuz olunca eksik olacağımızı düşünüyor. Düşünmesin efendim, yazmasın öyle. Ondan sonra "ben tüm iyi niyetimle dua ettim" yok öyle saf mıyız biz

Genellikle allah isteyen herkese nasip eder bu duyguyu diye dua eden biri olarak kiyaslamanizin cok sacma olduğunu belirtmek isterim. Şimdi ben gidip kasim anneleri topigine 'anne olmak istemeyen kadinlar cok bos kadınlar cahiller' minvalinde yorumlar yapsam ne kadar saygıyla karsilarsiniz çok merak ediyorum. 'Bize cahil diyor ama olsun bu onun düşüncesi' mi dersiniz... dua etmekle hakaret etmek arasında dağlar kadar fark var önce bunun ayrimina varin bence... dur ben de büyük guleyim icimde kalmasin

Benim dediğim gibi dua eden daha çoktur eminim. Çünkü yeni yeni öğreniyorlar istemeyenlerin olabileceğini.
Çocuk evin neşesi diyeni basalım o zaman. Sen benim evimin içini ne biliyorsun diye
Cahillik konusundaki gerçek düşüncemi söylemeyeceğim :)
İyi güldüm :) güzel güldüm yalnız

Neyse. Kör bir tartışmaya doğru gidiyoruz. Saygıyla konusamadiktan sonra vakit kaybetmenin anlami yok. Cehalet bize kalsın. Siz bilge insan olarak bu tavrı kendinize yakistiriyosaniz devam edin böyle.

Allah daha çok guldursun inşallah.

Selametle....

Gün içinde aklına düştüğüme çok sevindim Çok doğru bir karar vermişsiniz, ben de havaların biraz ısınmasını bekliyorum pilates reformera başlamaya karar verdim. Vücudu, vücut gücü ve ağırlığı kullanılarak yapılan sporlara bayılıyorum, azıcık da şekillenme istiyorum ve karşınızda pilates reformer ta-daaa
Kum torbasını kullanmayın sakın, bilinçsizce yapılınca çeşitli incinmelere sebep oluyor.
Cezan kısadır umarım da dönersin hemen.

Ben konu paylaşımına devam edeyim.
Tam da biraz önce karşıma çıkan bir yazı.
Bırakın istemeyen yapmasın diyor.

http://www.rotka.org/cocuk-sahibi-olduguna-pisman-olmak-nasil-bir-his/

Merhaba, bayıldım size, işte dedim ruh ikizim. İnsan sevmez (büyük-küçük ayırt etmeksizin), haberlere bakmaz (aynı sebeplerden), yaşadığı yerde mutlu/huzurlu olamaz çünkü kıtalar arası üzülecek konu bulur; kah hayvanlarla ilgili kah yok olan ormanlarla.

Verdiğiniz linke baktım. Çocuğum olursa aynı o adam gibi hissedeceğim, biliyorum. Çünkü bende annelik ham maddesi yok, istek yok, kucağıma çocuk alıp sevmişliğim yok (ayıp olmasın diye kucağıma aldıklarım hariç). Peki ne var? Yolculukta aman ha çocuklu yolcu yanı olmasın demek, çocuklu ailelerle görüşmemek, "ne sevimli diğmiğğğ" diye gösterilen fotolara boş gözlerle bakmak, anlayamamak var. Bunlar gibi başka şeyler de işte.

Başlıkla, konuyla alakasız olup resmen tartışma çıkarmaya çalışanlarla ilgili olarak da lütfen cevap vermeyin diyorum. Alıntı yapmayın, sizleri ister etiketleyerek ister başka şekilde cevap yazmaya mecbur bırakırsalar da yine yazmayın bir şey. Çünkü konuyu kapattırmadan rahat etmeyecekler.

Bu arada bana çocuk yap yap diye baskı yapan aile bireylerinden bir tanesi kuzenimi örnek gösterdi, bak kaç çocuğu var ne güzel diye. Örnek gösterdiği kuzenimin çocuklarına bakma düzenini yazıyorum;

Sabah evden çık işe git, akşam üstü 5 gibi gel. Akşam 10a kadar çocuklara bak, sonra zaten uyuyorlar. Bakıcı bir tek pazar günü izinli, bakıcı olsa da olmasa da annesi evinde. Şu anki 15 tatil ve yaz tatilinde de çocuklar anneannede her sene. Yani günde 5 saat bakarak çocuk büyütmüş oluyor Öyle ben de bakarım, lafın gelişi yani; yoksa onu da istemem.

ya bu konu çok komik hal almaya başlamış, son sayfaları okuyan biri bak bak çocuklu anneler çocuk istemeyen annelere baskı yapıyorlar diyecek, konuyu nasıl oraya getirdiniz hayret. yapmayınız çocuk, kişisel tercihiniz elbette kim ne diyebilir ki? Allah zaten içinize o hissi vermediyse yapacak bişey yok. ama çocuk yapmış yada yapmak isteyen insanlara saçma saçma yakıştırmalar yapmayın rica edicem. hem böyle bi isteğiniz yok ki bu çok normal hem milletin nasıl çocuk yetiştirdiğine laf söylüyosunuz. sizce burda bi çelişki yokmu? size ne kardeşim milletin çocuğundan. yetiştirdiğinden. cutenin dediği gibi cool olmaya çalışırken komik olmuşsunuz.

Hic yorma canim boşver. Ne yazsan ' ne olur cocuk yapin' olarak algiliyorlar. Rabbim türlü türlü insan yaratmis :))

Merhaba kavun kokusu :) Benden bir tane daha var mıymış ya, çok sevindim
Bak ne diyeceğim, bende de yeni tanıştığım kişilere SİZ diye hitap etme huyu var :) ama samimi gördüğüm kişilere hiç öyle bir strese girmeden sen deyiveriyorum. Kısaca istersen bana sen diyebilirsin :)
Sorma, ben de öyle hissedeceğim. Eşin ne düşünüyor bu konuda? Benimki acelesi yok diyor ama olmadan da olmaz diye düşünüyor. Kim kime uyacak bakalım. Bir de yazıda benim hep düşündüğüm bir şeyi de teyit etmişler. Çevremdeki çoğunluk diyor ki "Çocuğun olsun bak nasıl seviyorsun, tüm hayatın o oluyor." E zaten insan kendi kanından canından olan bir bireyi sever yani. Anneyi babayı nasıl sebepsiz seviyorsak çocuğu da severiz mecbur. Mesele sevmek değil ki ben taşı bile severim :) Mesele ebeveynlik. Tüm hayatımın o olmasını istemiyorum demek ki. Ömür boyu sürecek bir sorumluluk istemiyorum. Kendi hayatımı yaşamak istiyorum. Ayrıca bu içimdeki sevgiye rağmen hayattan çok da zevk aldığım söylenemez. Çünkü dünya öyle bir yer değil. Sen iyi olunca karşına hep iyilikler, güzellikler çıkmıyor ne yazık ki. Tutunduğum tek dal eşim desem doğru olur sanırım. Yani annem bana sorsaydı bak bunlar bunlar var, doğurayım mı seni diye, istemezdim sanırım. Ölmek istiyor muyum, hayır. Ama doğmamış olmak isterdim :) O yüzden yaşamanın çok da bir numarası yok gibime geliyor. Niye bir başkasına bunu yapayım? Bak eşim de bu konuda benimle aynı fikirde. Buradan mı yürüsem
Ama ben bebekleri uzaktan da olsa severim yaa :) Evet kucağıma almam mecbur kalmadıkça ama internette falan şirin bir bebek görünce şirinliyorum Benim olmasın yeter. Çünkü o büyüyor öyle kalmıyor :) Okulu oluyor, arkadaşlarıyla problemi oluyor, öğretmeni psikopat oluyor, ergen oluyor kötü alışkanlığı oluyor... Başa çıkamam/uğraşamam. Kedi yavrularını da şirin buluyorum ona bakarsan. Arada fark yok yani.
Cevap olayına gelince olivia 'nın yokluğunda konuyu öksüz bırakıyormuşum gibi hissettim, ondan

Son düzenleme:
Nedense konu dönüp dolaşıp çocuğa geliyor bu sayfalarda bile ,
oysaki konuşulacak tartılaşacak çok konu var , ama ana malzeme yinede çocuk,
konunun başlığı çocuk olmadan desede ,
sanat var, tiyatro var,bilim var,siyaset var,moda var ,ticaret var bu konular yoğunlukta olsa ne iyi olurdu ama işte çocuk konusu daha baskın o alanlarda daha çok erkekler hakim ,
olmasını beklemek zor kariyer ve planlar yarıda kalıyor böylece erkeğin eline geçiyor , parada kariyerde erkekte en azından bizim memlekette böyle , çalışan yoğunluk olarak yine erkek , yani
kadın profesyonelleri görmek zor zaten olanlarda yurtdışına kaçıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…