Bende türk oldugumu hiç bir zaman söylemedim ben yunanistanlıyım , ama orasıda olsa burasıda olsa ben yaptıgı genellemelerden ve sureklı agzından dusuremedıgı anneler ve cocuklar konusunda evet rahatsızım.Geneli anlatırken genelleme yapılır. Mantıken. Ben de Türk'üm ama evlenirken paraya pula bakmadım mesela. Benden bahsetmediğini bildiğim için bana dokunmuyor. Ama genel hakkında ben de olivia gibi düşünüyorum bunun için banlanacaksam hiç gocunmam.
Olivia daha önce de belirtti. "Benim ana dilim Almanca. Önce onu öğrendim." dedi. Her zaman doğru kelimeleri bulamadığını da söyledi.
o mesajları görmedim. takdir edersinki 200 sayfsyı okumam mümkün değil. gördüğüm güzel yorumlardı.. . tüp bebeğede zaten karşı asla olmadım cute.bugun ben yazdıgım ıcın uzerime alınıyorum suanda.
Ne yazmışım cok anneliği anlatan bişey yazmadıgım gibi konu sahibinin yoksunluga düşmüşcesine türk anneleri böyle, vah türk bebeleri ipadle doguyor, gibi sürekli aşağılamalarını cidden okudun mu?Kim topiği kapatmaya uğraşıyorki sen oky ben sana soruyorum kaç topikte , ay cocuk sahibi olamayan kadınları anlamıyorum ay cok yalnızlar ay depresyondalar yazdııgnı okudun kı bunlar yazıyor neden ? kendi işlerine baksınlar bence
okuyorum okuyorum, biri çocuk düşünmeyen arkadaşlara laf mı söylemiş diye bulamıyorum bende. meğer öyle yazan yokmuş desene.bugun ben yazdıgım ıcın uzerime alınıyorum suanda.
Ne yazmışım cok anneliği anlatan bişey yazmadıgım gibi konu sahibinin yoksunluga düşmüşcesine türk anneleri böyle, vah türk bebeleri ipadle doguyor, gibi sürekli aşağılamalarını cidden okudun mu?Kim topiği kapatmaya uğraşıyorki sen oky ben sana soruyorum kaç topikte , ay cocuk sahibi olamayan kadınları anlamıyorum ay cok yalnızlar ay depresyondalar yazdııgnı okudun kı bunlar yazıyor neden ? kendi işlerine baksınlar bence
198 sayfadan ıtıbaren okursan eger , aslında onlarında cokta saygılı olmadıgını gorebılırsın.o mesajları görmedim. takdir edersinki 200 sayfsyı okumam mümkün değil. gördüğüm güzel yorumlardı.. . tüp bebeğede zaten karşı asla olmadım cute.
en yakın arkadaşımın tüp bebeği var hemde ikiz. çokta tatlılar.
söylediğin şeyleri yazdımı bilemiyorum inan..
ayrıca,kapatmaya uğraşıyorlar demedim.
bu konu daha önce yıllar önce kapaatılmış,o yüzden tartışma olmasınki aynı akibete uğramasın diye yazdım. yazık olur güzelim topiğe.
benim dediğim şu,
saygı. herkes kendi seçimini yapar onu yaşar. neyle mutluysak onu yaşamalıyız. istemediğimiz şeyi yapmak yada yaşamak bizede o çocuğada acı verir. neyse eğer dediğin yazılar varsa ki ben görmedim onuda tasvip etmiyorum.
bakayım o sayfaya..198 sayfadan ıtıbaren okursan eger , aslında onlarında cokta saygılı olmadıgını gorebılırsın.
konu sahıbı ıyı kız hos kız ama ego var ya ego . Yazdıgı seylerı oyle bılınclı ve cocukca yazıyorkı sonra bunun acıklaması ben sıze karısıyormuyum olamıyor cunku oyle bır genelleme yapıyor kı sankı bız onun cocuksuz olmasını ıstemıyormusuz gıbı aksıne cocuk sevgısı olmaması ısabet olmus gerek yokmus demıstım kendısınede. ama buna ragmen hala konustugu sık konusmalardan bırı anneler cocuklar ve bızım yetiştiremediğimiz geleceklerimiz.
Halbuki bu konuda yorum yapacak en son kişi o cünkü anne olmayı bile istemiyor bi fikri bile yok o yüzden bence herşey karşılıklı olsun
Iyiki cocugum yok diye baslamak istiyorum bu güzel pazar sabahi. Iyiki yok.
Cocuklarida kirletmis bu dünya.
Ayni denizleri,ormanlari ve havayi kirleten insanoglu cocuklarida kirletmis. O eski cocuklar yok, simdiki cocuklarda hep istekler ön planda, bencil, herseyi isteyen, sartsiz kosulsuz yerine gelmezse hircinlanan cocuklar ....hic bitmeyen istekler....
Cevre, toplum, anneanne, dede, babaanne, sinif, arkadaslar, televizyon, radio, internet ve reklamlar, diziler, haberler, ne kadar saglikli cocuk yetiesebilirsinki bunlarin hepsinin icinden. Senden cok o disetkenler hakim cocugun hayatina.
Hayatimda, kendime yaptigim en güzel hediye cocuksuz olmak ve bu rahatligi doyasiya yasamak. Simdi gideyim, yataga biraz kocama sirnasayim, Hayat bize güzel.
Su iki cocuklu misafirlerde giderse tekrar esimle benim, aslinda ne kadar sükür etsek azdir endorfin yagmurlari beynimizde patlayacak.
Evet @yamukprenses, hayata bakis acim türk kadinlari gibi olmadigi kesin.dogrucu, dürüst, sistematik, mantiklar ülkesi Almanya`da büyüdüm ve burada bize kendi basina bir birey olmayi ögretiller. Anneye veya babaya bagli yasamiyorsun, sen kendin günahiyla sevabiyla kendin hayatindan sonrumlusun baskasi degil. Kimselere bahaneler üreterek asil becereksizligimizi kapatmiyoruz, yapiyoruz caba / emek göstererek yorularak, tirnaklarimizi kaziyarak bir yerlere gelebiliyoruz. Türk kadinlari ise, zengin koca bulup bir eve bir arabaya tav olup. hayatlarini kocalarina köle yapmaya hairlar. Cünkü kendileri caba göstermek istemiyorlar, dogurduklari cocuklari bile tüm aile birlikte büyütüyor , yani anneannne, babaanne, dedeler, teyzeler eltiler, tüm mahalle.
Bu ülkede bahane yok, veya sorumlulugu baskasina atma yok. Mesela 301 kisi bir is kazasinda ölüyorsa, bunun sorumlulari cikiyor ortaya aliyor cezasini. Burada öyle fitratinda vardi yok.
Öyle bir ülkede yasiyorumki hala sevginin ve sayginin bitmedigi ülke.
Ama görüyorumki Türkiye almis basini gidiyor her pis olaylarda, bunada cok üzülüyorum.
Cok konular var onlari detayli anlatirim zamanla.
Buerada cocuklari gercek cocuklar olarak görüyoruz, onlara oldugundan daha fazla manalar veya duygular yüklemiyoruz, her cocugun elde ele bakilmasi degil, sadece anne ve baba tarafindan bakilmasi dogru oldugunu biliyoruz ve ikiside calisir ise zaten krese gider cocuk. Bunun ya ama ben kiyamiyorum cocugumasi yok. Cocuck sosyallesmek ister, paylasmak ister, oynamak ister, hareket etmek ister bunu evde bu cocuga kimse karsilayamaz.
Üzücü, bebek yaslarda bilgisayarin basinda cocuklar, bebek yasinda i-pad kullaniyor bebekler yani yaslari 1-3 arasi, cünkü anne rahat etmek istiyor. Annenin cocuguna dogru sey yaptigini saniyor oysa bir yasindaki bebege ekranla oynamasini dogru bulmak bence cocuga yaptigin en büyük iskence.
Bu konuya anneliği, bebeği öven, ben çocuk için çok uğraştım da siz niye istemiyorsunuz anlamıyorum diyen hemcinslerimiz sık sık gelip sabote etmeseler inanın tek derdimiz buymuş gibi konuşmuyoruz. Ne zaman birkaç sayfa güzel güzel sohbet etsek konuyu yeni keşfeden biri bir hışımla girip ne demek canım çocuksuz yaşamak diye gürlüyor. Cevap verdik, olmadı. Vermedik, olmadı. Ayrıca çocuk istemiyor oluşumuzun sebeplerini konuşma hürriyetimiz de vardır sanırım? Sonuçta mevzu çocuksuz yaşama tercihi.Bende türk oldugumu hiç bir zaman söylemedim ben yunanistanlıyım , ama orasıda olsa burasıda olsa ben yaptıgı genellemelerden ve sureklı agzından dusuremedıgı anneler ve cocuklar konusunda evet rahatsızım.
Nıye yanı sureklı bu konunun dısında bende dıyorum kı sankı ürüyemiyorda acısı varda , böyle cook cool gözüktüğünü düşünerek sürekli aşağılayıcı şeyler yazıyor gerek yok.
Yani istiyorsunuz ki işi gücü bırakalım, her gün forumda ne kadar "Allah her kadına/herkese nasip etsin bu mucizeyi" yazan varsa gidelim, şştt bacım, beni duana dahil etme diyelim.o da bize bulaşmış oluyor çünkü. Bizim çocuksuz olunca eksik olacağımızı düşünüyor. Düşünmesin efendim, yazmasın öyle. Ondan sonra "ben tüm iyi niyetimle dua ettim" yok öyle saf mıyız biz
Benim dediğim gibi dua eden daha çoktur eminim. Çünkü yeni yeni öğreniyorlar istemeyenlerin olabileceğini.Genellikle allah isteyen herkese nasip eder bu duyguyu diye dua eden biri olarak kiyaslamanizin cok sacma olduğunu belirtmek isterim. Şimdi ben gidip kasim anneleri topigine 'anne olmak istemeyen kadinlar cok bos kadınlar cahiller' minvalinde yorumlar yapsam ne kadar saygıyla karsilarsiniz çok merak ediyorum. 'Bize cahil diyor ama olsun bu onun düşüncesi' mi dersiniz... dua etmekle hakaret etmek arasında dağlar kadar fark var önce bunun ayrimina varin bence... dur ben de büyük guleyim icimde kalmasin
Benim dediğim gibi dua eden daha çoktur eminim. Çünkü yeni yeni öğreniyorlar istemeyenlerin olabileceğini.
Çocuk evin neşesi diyeni basalım o zaman. Sen benim evimin içini ne biliyorsun diye
Cahillik konusundaki gerçek düşüncemi söylemeyeceğim :)
İyi güldüm :) güzel güldüm yalnız
kavun kokusu seni gördügüme cok sevindim, cagri yapacaktim gel diyeeeee ... Nasilsin canim ? Bosver, biz sohbetimize bakalim.
Banada yarin misafir gelecek 1 hafta kalacaklar. Arkasindan karar verdim, spor salonuna yaziliyoruz esimle. Artik fit olmak istiyoruz, Yas ilerlerken sarkmayalim, genc ve dinc kalalim diye. Kisin kosu yapamiyorum cok soguk disarisi.
Simdiden biliyorum nasil olacak, ben kesin pilates falan kadinlarla o bölümdeyimdir, esimde kesinlikle agirlik calisacak. Bu arada agirlik calisan bayanlarda var ama ben kendime bu konuda güvenmiyorum. Gecen oraya gittik bir gün öylesine spor yaptik deneme amacli ve aklima sen geldin kum torbasi vardi. Ha iste tam kavunun yeri dedim
Ben konu paylaşımına devam edeyim.
Tam da biraz önce karşıma çıkan bir yazı.
Bırakın istemeyen yapmasın diyor.
http://www.rotka.org/cocuk-sahibi-olduguna-pisman-olmak-nasil-bir-his/
ya bu konu çok komik hal almaya başlamış, son sayfaları okuyan biri bak bak çocuklu anneler çocuk istemeyen annelere baskı yapıyorlar diyecek, konuyu nasıl oraya getirdiniz hayret. yapmayınız çocuk, kişisel tercihiniz elbette kim ne diyebilir ki? Allah zaten içinize o hissi vermediyse yapacak bişey yok. ama çocuk yapmış yada yapmak isteyen insanlara saçma saçma yakıştırmalar yapmayın rica edicem. hem böyle bi isteğiniz yok ki bu çok normal hem milletin nasıl çocuk yetiştirdiğine laf söylüyosunuz. sizce burda bi çelişki yokmu? size ne kardeşim milletin çocuğundan. yetiştirdiğinden. cutenin dediği gibi cool olmaya çalışırken komik olmuşsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?