cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

flores , cookkkk begendim, tesekkürler canim. Sürükleyici ve cok güzel, özellikle sarisin polis hanimi cok begendim, cesaretli ve cok tatli halleri var. Bakalim ne olacak ? Daha ilk bölümü seyrettim.

flores , cookkkk begendim, tesekkürler canim. Sürükleyici ve cok güzel, özellikle sarisin polis hanimi cok begendim, cesaretli ve cok tatli halleri var. Bakalim ne olacak ? Daha ilk bölümü seyrettim.
Beğenmene sevindim :) o ablamız da sevilmeyecek gibi değil gerçekten :)

evet ya, tam sevdigim kadin tipi, bugün ne yazikki grip oldugumu fark ettim artik gözlerimi acabilirsem devam edecegim.
Dikkat ettinmi dizide ne kadar rahat insanlar flores `im, yani kadin t-shirt `ünü polis arkadasin önünde degistiriyor ve kimse yadirgamiyor, iste böyle bir ülkede bende büyüdüm, erkek / kadin esit oldugu icin yani ikiside ayni insan oldugu icin onlari seks objesi olarak görmüyoruz. Neyse konumuzu dagitmak istemiyorum ama böyle özgür ama bir o kadar emin bir hayatimiz var.
Kadin olmak cok güzel özellikle deger gördügün yerde. Dilerim tüm dünyada öyle olur.

Çok geçmiş olsun olivia iyice dinlenip çabucak iyileşirsin umarım Dediğin gibi insan değeri görmek bambaşka olmalı Şansım olsa giderdim buralardan. Aslında gitmek değil olduğun yeri düzeltmeye çalışmak lazım ama artık tüm çabalar boşa gibi geliyor. Hala insanlık dışı şeyler görüp duyuyoruz umutsuzluk kaplıyor insanın içini. Kendim için giderdim kısaca.

flores , eger vicdanli bir insansan ve yabanci bir ülkede rahat ( ??? ) yasasan bile, kendi vataninda olan olaylar seni cok ama cok ama cok üzüyor. Iki türk yanyana geldiginde tek konustugun konu bu, evet keske hersey daha güzel olabilse.
Demin alman kanalinda arte `de cocuk istemeyen 3 kadin hakkinda röportaj yapmislardi ve cok güzeldi, ne yazikki türkce veya ingilzce degil, yoksa paylasirdim. O kadar güzel anlatmislarki olayi, yanliz olmadigimi bir daha bilmek güzel bir duygu.
Almanca bilen varsa paylasabilirim.

Benim dünya üzerinde yüzde yüz huzur bulmamı Flores (Portekiz'e bağlı olan. Diğeri değil) adası bile sağlayamaz olivia :) Ben Çin'deki acı çeken hayvanlara da üzülüyorum, Afrika'daki açlığa, salgın hastalıklara da. Özgecan ve diğerleri için kahroluyorum. Ama elimden bir şey gelmiyor. Belki başka birinde bendeki hassasiyet olsa aktivist olurdu. Ama ben olamıyorum işte. Sadece üzülüyorum. Artık haber bile izlemiyorum çünkü dayanamıyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum, hayattan soğuyorum bir çeşit savunma mekanizması olsa gerek uzak durmak. Çünkü dünyadaki tüm toplumsal sorunlar çözülmeden zaten huzur bulamayacağım :) Hayal zaten buradan gitmek. Sevdiklerim, ailem olmadan başka şehirde bile 1,5 yıl yaşayabildim. Evli olduğum halde. Hayal bu ya, hiçbiri hayatımda olmasaydı en azından insan kıymeti göreyim der giderdim işte...

Cok dogru, cok dogru .... aynen senin düsüncelerini ve duygularini paylasiyorum. Sadece senin gibi veya LadyInGray veya neydi o bizim tatlikizin nicki simdi aklima gelmiyor gripden, sizler harika düsüncelerinizi yaziya cok güzel döküyorsunuz. Hah iste bende bunu demek istiyorum oluyorum. Ne olursa olsun türkce ikinci dilim, ilk almancayi ögendim ve bazen ne kadar kendimi iyi bulsamda tam ifade etmek icin o sihirli kelimeleri bulamiyorum. Tabiki sizde kabiliyette var arti larak, yani cümleler akiyor resmen bende alman usuli pat pat acik secik yaziyorum.
Herseyin ama herseyin avantaji ve dezavantaji var hayatta, hic kimse problemsiz, dertsiz veya hastaliksiz degil bu dünyada. Avrapayi aslinda hic ama hic sevmiyorum ama sadece isleyen o yasal kosullar cok güzel, hak ve hukuk cok güzel.
Türkiye ve baska Akdeniz ülkeleri Avrupayi bin basar ama oradada insanin kiymetini yok ? Hadi bakalim, Yak buradan
Mecbur özgür oldügün ülkeyi seciyorsun güzel olani degil. Bu ayni evlilik gibi, cok yakisikli ve cekici olur erkek, cok istersin onu ama bilirsinki, yahu bu adam beni 3 gün sonra aldatacak, siddet uygulayacak yada öldürecek ben en iyisimi su ciliz miliz tiple hayatima devam edeyim o bari beni el üstünde tutacak. Soru : Ne kadar mutlusundur acaba ?
Ailem hic kimse almadi burada, ben ve esim yanliziz ama dönemeyiz, nereye ? Birak dönmeyi tatile gelemiyoruz, bombalar patlarsa diye ? Hadi ben önemli degil, 2016 turist sayisi 90 % azalacak. Bu ekonomiye cok büyük bir zarar. Allah yardimcimiz olsun.
Ama hala 3 cocuk dogurun diyiliyor, cünkü kadinlarin görevi sadece cocuk büyütmekmis gibi ? Eger bir ülkede kadin sadece evde oturup cocuk doguruyorsa ve ülkeyi sadece erkeklerin eline veriyorsa ve hic bir alanda kadin yoksa, iste basimiza gelecekler bunlar. Kadinlarin hem cocuk dogurup Hemde ekonomide, politikada, üst düzey yönetimlerde olmasi sart. Cünkü kadinlar dengeyi tutar, kadinlar birde erkeklerden daha zeki, cevik ve pratiktir.

son 3-4 sayfaya itafen yazıyorum.

Kazen Öncelikle hem türk kadınlarını ve anneliğini bu kadar genellediğiniz için uyarı almanız gerektiğini düşünüyorum.
Çünkü bizim bu sayfaya yazmamızdan rahatsızsınız ancak sizinde sürekli yazdıgınız şeyler annelik , cocuklar, ama biz yazınca gidin gidin yazmayın aaaa yazmayın diyorsunuz. Nasıl olacak ?

Direk soruyorum üreme sorununuz varda bu durumu bu şekilde göstermeyerek dogurmak kotu bıseymış, işte büüüütüüüün doguranlar cocuklarına bakamıyormuş gibi bi kanı yaratmaya calısıyor gibime geliyorsunuz. Ve sadece bana böyle gelmiyor başkalarıda böyle düşünüyormuş.
Bence bırakın siz türk kadınlarının cocuklarını kreştemi bakar nerde bakarsa bakar siz kendi hayatınıza bakın , yok siz hem olayın hiiiç içine dahil olamayan biri olarak bu kadar dışardan yorum yapmanıza karşın biz yazarsakta bizide bağrınıza basın , kendinizi başkalarını aşağılayarak yükseklere çıkarmaya çalışmayın. Ne dersin ?

ben nerede genelleme yaptım ? konu ile alakamı anlayamadım.

Konuya gelince her insan annelik için kendi hür iradesini eşi ile karar vererek yoluna devam eder bu kendi seçimidir. Size gelip neden doğuruyorsun derse bu sizin hür iradenize müdahale olur. Aynı şekilde sizde neden doğurmuyorsun derseniz hür iradeye müdahale olur. Bu başlıktan bir rahatsızlık var ise okumazsınız. Bu başıkta yazan kişiler size müdahale ediyor mu ? Hayır peki siz neden ediyorsunuz ?

Fakat ben anne oldum mutluyum bu da benim tercihim yazmanız da kendi düşüncenizi ifade etmek olur ki bu sıkıntı yaratmaz.

Bır yanlış anlasılma var sanırım .
Sız degıl genellemeyı yapan konu ıcerısınde Sureklı olarak turk kadınlarını ve annelerı ve cocukları elestıren dogal olarak buradakı bır cok kadınıda asagılayıp sankı cocuk sahıbı olmamıs olması ve bu yorumları getırıyor olması onun mertebesını farklılastırıyor gıbı yazması bence normal degıl.
Keza bunu bız yapsak uyarı alırız daha once Yunanıstanlı oldugum ıcın ıstemeden bır genelleme yapmıstım banlanmıştım.

Evet bu genellemeler beni de rahatsız etti. Sanki Türk kadınları anneligi beceremiyormus gibi yorumlar yapılmış. Hay Allah bir Almanlar kadar olamadik yazıklar olsun bize

duygularıma tercüman olmuşsun sıkıldık artık bu tür yazılardan. her okuduğumda kedi ciğer meselesi aklıma geliyor nedense

Bu bahsi geçen yorumları KİB ile bildirebilirseniz gerekli müdahale yapılacaktır. Günde 25.000 mesajın yazıldığı sitede nerede ne yazıldı bilmemiz mümkün değil.

Ahh olivia , daha 2 sayfa önce ne demiştim :)

Neyse... Gelince okursun artık. Grip olmuştun, umarım iyileşmişsindir.
Bu arada biz haftasonu Barış Manço'yu anmaya gittik. Eminim seviyorsundur sen de :)
Severdin demiyorum çünkü Barış Manço ölmüş sayılmaz. Benim gördüğüm, kendisinin vefatından sonra doğan çocuklar, hatta gençler (17 sene olmuş malum) hala onun şarkılarını ezbere biliyorsa o daha yıllarca yaşayacak demektir. Türkiye'nin, sahip olduğu için çok şanslı olduğu iki kişi söyle desen, bir Atatürk, iki Barış Manço derim. Öyle bizim, bizi anlatan, her ailenin ferdi olmayı başarmış bir insan ki. Ham maddesi sevgi sanki. O yüzden toprağa girmekle kaybolmuyor.
Keşke burada olsaydın da katılsaydın. Barış Manço adlı vapur özel, ücretsiz bir sefer yaptı. Birkaç iskeleye uğrayıp yolcu topladı, sonra da mezarının bulunduğu Kanlıca'da durdu. Gittik, ziyaret ettik, dua ettik. Vapurda inanılmaz bir ortam vardı. Sevgi dolu, herkes sanki tanışıyormuş gibi samimi, sohbetler, şarkılar, Manço ailesinin "İyi ki geldiniz" deyişi. Yaşlar 0'dan başlayıp 80-90'a kadar çıkıyordu sanırım. Çok ağladım, çok güldüm. Harika bir gündü. Her yıl yapılıyor. Önümüzdeki yıl ailelerle birlikte gidelim dedik. İnşallah nasip olur :)

neler olmuş burada. bakın herkes kazenin dediği gibi hür iradesiyle karar verir. isteyen anne olur isteyen olmaz..
kişilerin tercihidir bu ve en önemliside tercihlere saygı göstermektir. çocuk sorumluluk demektir. çocuk bakmak yetiştirmek özveri ister. herkes bunu yapamayabilir yada zorlanabilir. kısaca bu tercihtir
. bu konuya arada bakarım, bazen gelirler ben anneyim işte annelik şöyledir böyledir diye yazarlar giderler. gereksizdir bence bu.
çünkü burada yazanların zaten bunu bildiğini görüyoruz.
çocuk değillerki. kimse anne olmayın demiyorki burada.
bir kaç arkadaş toplanmış güzelce yazışıyorlar kendi aralarında. tıpkı anneler topiği gibi.
farklı olmak tepki almamalı. azınlıkta olmak yanlış değildir. burayı arada okurum. paylaşımlarını çok beğeniyorum. kitaplar müzikler ,gezilen yerler vs.. güzel bir konu bu. lütfen kapanmasına izin vermeyelim.

Biz zaten kimseye illaki çocuk yap demiyoruz. Bizim karsi çıktığımız yukaridaki genelleme. Oliviaya göre Türk kadini zengin koca pesindeymis falan fistan.

Biz zaten kimseye illaki çocuk yap demiyoruz. Bizim karsi çıktığımız yukaridaki genelleme. Oliviaya göre Türk kadini zengin koca pesindeymis falan fistan.
Geneli anlatırken genelleme yapılır. Mantıken. Ben de Türk'üm ama evlenirken paraya pula bakmadım mesela. Benden bahsetmediğini bildiğim için bana dokunmuyor. Ama genel hakkında ben de olivia gibi düşünüyorum bunun için banlanacaksam hiç gocunmam.
Olivia daha önce de belirtti. "Benim ana dilim Almanca. Önce onu öğrendim." dedi. Her zaman doğru kelimeleri bulamadığını da söyledi.

Cok üzüldüm öyle dusunmenize. Hay Allah. Neyse arkadaşım belliki bu konuda çok farklı düşünüyoruz. Ben polemige girmek istemiyorum. Konudan da çıkıyorum

Son düzenleme:
bugun ben yazdıgım ıcın uzerime alınıyorum suanda.
Ne yazmışım cok anneliği anlatan bişey yazmadıgım gibi konu sahibinin yoksunluga düşmüşcesine türk anneleri böyle, vah türk bebeleri ipadle doguyor, gibi sürekli aşağılamalarını cidden okudun mu?Kim topiği kapatmaya uğraşıyorki sen oky ben sana soruyorum kaç topikte , ay cocuk sahibi olamayan kadınları anlamıyorum ay cok yalnızlar ay depresyondalar yazdııgnı okudun kı bunlar yazıyor neden ? kendi işlerine baksınlar bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…