Ben de geçenlerde olivia ile burada mesajlaştım,üstelik anne olmak isteyen birisiyim ama şimdi geçmişe dönüp baktımda ne yanlış anlaşılmalar olmuş çok üzüldüm,hal böyle olunca insan fikrini yazmaya bile korkuyor,çok yanlış yerlere çekilebiliyor maalesef.
olivianın hiçbir zaman anne olan yada olmak isteyenleri aşağıladığını görmedim,anne olmak yada olmamak onun tercihi, öyle istiyor ve öyle yapıyor,bu anne olan ve olmak isteyenlerin yaptığı tercih kadar doğal bir seçim.Kendisine göre gerekçelerini ise muhabbet esnasında söylüyor,Almanyayla ilgili kıyaslamalar yaptığına takılmış başka arkadaşlar da,Olivia orada yaşıyor haliyle de oradaki insanlarla kıyaslıyor,yoksa Türk kadınlarını küçümsediği için yazdığını asla düşünmüyorum;sanki orada yaşayan herkes çok mu süper annelik yapıyor yada buradaki herkes çok mu kötü anne,tabiiki hayır.Onun verdiği sadece hayatındaki gördüğü örnekler.
Başka konularda beğenmiyorsan gelmezsin,okumazsın yazmazsın diyen bizler değilmiyiz,beğenmiyorsanız gelip yazmazsınız olur biter,yanlış bulduğunuz birşey varsa kiblersiniz geçersiniz,editörler karar verir,birde sanki sözleşmiş gibi hep birlikte geliyorsunuz.
Ayrıca bir arkadaş anne olmadığın,üreyemediğin için böyle yazıyorsun gibi birşey yazmış,tam cümleyi hatırlayamadım şimdi,nereden biliyorsunuz Olivianın çocuk doğuramadığını,kadın istiyerek yapmıyorum diyor,mesela asıl üreyemeyen,çocuk isteyipte yapamayan asıl benim,bu forumda benim gibi birçok arkadaş var,şimdi sizde çocuk doğuramayan kadınları küçümsemiş olmuyormusunuz,biz anne olan arkadaşları kıskanıyormuyuz,tasvip etmediğimiz bir hareketi eleştirdiğimiz,konuştuğumuz, kısaca muhabbetini yaptığımız için ve biz anne olmadığımız için sizleri kıskanıyor mu oluyoruz,gördüğümüz yanlışları söylemeyelimmi,konuşmayalımmı.Mesela burada sevmediği kişileri hedef alarak bazılarına inat çocuk doğurmak istiyorum diye yazanlar var,onlara tepkiniz niye yok?
Neyse bu sefer sessiz kalamadım,Olivia burada listemde ekli arkadaşım bile değil,onu korumaya çalışmıyorum ama yanlış anlaşılma var sanırım.Ve eleştirirken benim gibileri de incittiğinizin farkında değilsiniz arkadaşlar,ne isteyerek anne olmayanlar nede benim gibi olamayanlar siz anne olanları kıskanmıyoruz emin olun.