- 12 Temmuz 2006
- 5.055
- 5.694
- 248
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Beğenmene sevindim :) o ablamız da sevilmeyecek gibi değil gerçekten :)flores , cookkkk begendim, tesekkürler canim. Sürükleyici ve cok güzel, özellikle sarisin polis hanimi cok begendim, cesaretli ve cok tatli halleri var. Bakalim ne olacak ? Daha ilk bölümü seyrettim.
son 3-4 sayfaya itafen yazıyorum.
Kazen Öncelikle hem türk kadınlarını ve anneliğini bu kadar genellediğiniz için uyarı almanız gerektiğini düşünüyorum.
Çünkü bizim bu sayfaya yazmamızdan rahatsızsınız ancak sizinde sürekli yazdıgınız şeyler annelik , cocuklar, ama biz yazınca gidin gidin yazmayın aaaa yazmayın diyorsunuz. Nasıl olacak ?
Direk soruyorum üreme sorununuz varda bu durumu bu şekilde göstermeyerek dogurmak kotu bıseymış, işte büüüütüüüün doguranlar cocuklarına bakamıyormuş gibi bi kanı yaratmaya calısıyor gibime geliyorsunuz. Ve sadece bana böyle gelmiyor başkalarıda böyle düşünüyormuş.
Bence bırakın siz türk kadınlarının cocuklarını kreştemi bakar nerde bakarsa bakar siz kendi hayatınıza bakın , yok siz hem olayın hiiiç içine dahil olamayan biri olarak bu kadar dışardan yorum yapmanıza karşın biz yazarsakta bizide bağrınıza basın , kendinizi başkalarını aşağılayarak yükseklere çıkarmaya çalışmayın. Ne dersin ?
Bır yanlış anlasılma var sanırım .ben nerede genelleme yaptım ? konu ile alakamı anlayamadım.
Konuya gelince her insan annelik için kendi hür iradesini eşi ile karar vererek yoluna devam eder bu kendi seçimidir. Size gelip neden doğuruyorsun derse bu sizin hür iradenize müdahale olur. Aynı şekilde sizde neden doğurmuyorsun derseniz hür iradeye müdahale olur. Bu başlıktan bir rahatsızlık var ise okumazsınız. Bu başıkta yazan kişiler size müdahale ediyor mu ? Hayır peki siz neden ediyorsunuz ?
Fakat ben anne oldum mutluyum bu da benim tercihim yazmanız da kendi düşüncenizi ifade etmek olur ki bu sıkıntı yaratmaz.
Bır yanlış anlasılma var sanırım .
Sız degıl genellemeyı yapan konu ıcerısınde Sureklı olarak turk kadınlarını ve annelerı ve cocukları elestıren dogal olarak buradakı bır cok kadınıda asagılayıp sankı cocuk sahıbı olmamıs olması ve bu yorumları getırıyor olması onun mertebesını farklılastırıyor gıbı yazması bence normal degıl.
Keza bunu bız yapsak uyarı alırız daha once Yunanıstanlı oldugum ıcın ıstemeden bır genelleme yapmıstım banlanmıştım.
duygularıma tercüman olmuşsun sıkıldık artık bu tür yazılardan. her okuduğumda kedi ciğer meselesi aklıma geliyor nedenseson 3-4 sayfaya itafen yazıyorum.
Kazen Öncelikle hem türk kadınlarını ve anneliğini bu kadar genellediğiniz için uyarı almanız gerektiğini düşünüyorum.
Çünkü bizim bu sayfaya yazmamızdan rahatsızsınız ancak sizinde sürekli yazdıgınız şeyler annelik , cocuklar, ama biz yazınca gidin gidin yazmayın aaaa yazmayın diyorsunuz. Nasıl olacak ?
Direk soruyorum üreme sorununuz varda bu durumu bu şekilde göstermeyerek dogurmak kotu bıseymış, işte büüüütüüüün doguranlar cocuklarına bakamıyormuş gibi bi kanı yaratmaya calısıyor gibime geliyorsunuz. Ve sadece bana böyle gelmiyor başkalarıda böyle düşünüyormuş.
Bence bırakın siz türk kadınlarının cocuklarını kreştemi bakar nerde bakarsa bakar siz kendi hayatınıza bakın , yok siz hem olayın hiiiç içine dahil olamayan biri olarak bu kadar dışardan yorum yapmanıza karşın biz yazarsakta bizide bağrınıza basın , kendinizi başkalarını aşağılayarak yükseklere çıkarmaya çalışmayın. Ne dersin ?
Bır yanlış anlasılma var sanırım .
Sız degıl genellemeyı yapan konu ıcerısınde Sureklı olarak turk kadınlarını ve annelerı ve cocukları elestıren dogal olarak buradakı bır cok kadınıda asagılayıp sankı cocuk sahıbı olmamıs olması ve bu yorumları getırıyor olması onun mertebesını farklılastırıyor gıbı yazması bence normal degıl.
Keza bunu bız yapsak uyarı alırız daha once Yunanıstanlı oldugum ıcın ıstemeden bır genelleme yapmıstım banlanmıştım.
Evet @yamukprenses, hayata bakis acim türk kadinlari gibi olmadigi kesin. dogrucu, dürüst, sistematik, mantiklar ülkesi Almanya`da büyüdüm ve burada bize kendi basina bir birey olmayi ögretiller. Anneye veya babaya bagli yasamiyorsun, sen kendin günahiyla sevabiyla kendin hayatindan sonrumlusun baskasi degil. Kimselere bahaneler üreterek asil becereksizligimizi kapatmiyoruz, yapiyoruz caba / emek göstererek yorularak, tirnaklarimizi kaziyarak bir yerlere gelebiliyoruz. Türk kadinlari ise, zengin koca bulup bir eve bir arabaya tav olup. hayatlarini kocalarina köle yapmaya hairlar. Cünkü kendileri caba göstermek istemiyorlar, dogurduklari cocuklari bile tüm aile birlikte büyütüyor , yani anneannne, babaanne, dedeler, teyzeler eltiler, tüm mahalle.
Bu ülkede bahane yok, veya sorumlulugu baskasina atma yok. Mesela 301 kisi bir is kazasinda ölüyorsa, bunun sorumlulari cikiyor ortaya aliyor cezasini. Burada öyle fitratinda vardi yok.
Öyle bir ülkede yasiyorumki hala sevginin ve sayginin bitmedigi ülke.
Ama görüyorumki Türkiye almis basini gidiyor her pis olaylarda, bunada cok üzülüyorum.
Cok konular var onlari detayli anlatirim zamanla.
Geneli anlatırken genelleme yapılır. Mantıken. Ben de Türk'üm ama evlenirken paraya pula bakmadım mesela. Benden bahsetmediğini bildiğim için bana dokunmuyor. Ama genel hakkında ben de olivia gibi düşünüyorum bunun için banlanacaksam hiç gocunmam.Biz zaten kimseye illaki çocuk yap demiyoruz. Bizim karsi çıktığımız yukaridaki genelleme. Oliviaya göre Türk kadini zengin koca pesindeymis falan fistan.
Geneli anlatırken genelleme yapılır. Mantıken. Ben de Türk'üm ama evlenirken paraya pula bakmadım mesela. Benden bahsetmediğini bildiğim için bana dokunmuyor. Ama genel hakkında ben de olivia gibi düşünüyorum bunun için banlanacaksam hiç gocunmam.
Olivia daha önce de belirtti. "Benim ana dilim Almanca. Önce onu öğrendim." dedi. Her zaman doğru kelimeleri bulamadığını da söyledi.
bugun ben yazdıgım ıcın uzerime alınıyorum suanda.neler olmuş burada. bakın herkes kazenin dediği gibi hür iradesiyle karar verir. isteyen anne olur isteyen olmaz..
kişilerin tercihidir bu ve en önemliside tercihlere saygı göstermektir. çocuk sorumluluk demektir. çocuk bakmak yetiştirmek özveri ister. herkes bunu yapamayabilir yada zorlanabilir. kısaca bu tercihtir
. bu konuya arada bakarım, bazen gelirler ben anneyim işte annelik şöyledir böyledir diye yazarlar giderler. gereksizdir bence bu.
çünkü burada yazanların zaten bunu bildiğini görüyoruz.
çocuk değillerki. kimse anne olmayın demiyorki burada.
bir kaç arkadaş toplanmış güzelce yazışıyorlar kendi aralarında. tıpkı anneler topiği gibi.
farklı olmak tepki almamalı. azınlıkta olmak yanlış değildir. burayı arada okurum. paylaşımlarını çok beğeniyorum. kitaplar müzikler ,gezilen yerler vs.. güzel bir konu bu. lütfen kapanmasına izin vermeyelim.