cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

ema1 neden konu sürekli çocuğa geliyor, bencesini anlatayım.
Çocuk hayatta çok büyük yeri olan bir şey. Bunda hemfikiriz sanırım. Sahip olan öve öve bitiremiyor, olamayan geceler boyu duasını ediyor, istemeden olan doğurana kadar her gün ağlıyor. Vs. vs.
Ama bilinçli olarak asla çocuk sahibi olmak istemeyen az insan var. Ve anlaşılamıyorlar. Çünkü bunu ne bekar arkadaşım, ne yeni evli arkadaşım, ne eltim görümcem, ne de kaynanam anlar. Eee beni kim anlayacak? Benim gibiler. İşte bu yüzden uzun uzadıya anlatıyorum benim için nedenlerini, nasıllarını. Bu konuda yalnız olmadığımı görmekten mutluluk duyuyorum. Etrafına sürekli "Hayır çocuk düşünmüyoruz" demekten bunalan bir insan olarak, burada boşaltıyorum kafamı. Diğer arkadaşlarımı bilmiyorum.

Bir sorum var , son paragraftaki mesaj atan kişiyle - şu burnu havada (ben ) aynı kişi mi? yani bunumu demek istiyorsun ? Yok eğer oyleyse yaptığım arastırmaya gore buna uyan bır ben varım ancak sıze mesaj atmadım.
Kız cute ne dedin kadına dıye soranlardan sonra sormak istedim.

Buarada sizin burnunuzun havada oldugunu düşünmüyorum sıradan insansınız hepiniz,
lafın gelişi söylemişim anlam yüklemeniz gereksiz.
Buarada mesajınızı kib'liyorum , çünkü ben özel mesajla işimi halletmem yazsaydım dikkatimi çekseydiniz ortadan yazardım düşünün o kadarsınız yani.

Merhaba tekrardan, bende de var o siz deme takıntısı ve siz diye hitap edilme takıntısı. Çocukluktan gelen bir alışkanlık, sıkı sıkı öğretildi. Bu yüzden bu sitede çoğu kişiye yazmam bile, konuşma şekli insanı nasıl anlatıyorsa yazı da anlatıyor; yazı diline bakıyorum anlıyorum ki denk değiliz ya da dengiz.

Kendi çocuğun olunca seversin sözüne ben katılmıyorum, çünkü bunun tam aksi örneği gözlerimle gördüm, görmeseydim bile haberlerde görüyoruz sevgilisi için çocuğunu terk eden, bakamam diyerek yurda bırakan vs. Yani illa seveceksin diye bir garanti yok. Annesinin babasının evlat ayrımı yaptığından şikayet edenler var, demek ki birini daha çok/az sevebiliyor insan dediğimiz iki ayaklı felaket. Olursa seversinin benim gözümde pek doğruluğu yok.

Bendeki sıkıntı da az çok aynı, ebeveynlik. Verileni alacak ve uygulayacak kapasite olursa, enfes yetişmiş birisi olurdu, ancak ben o zamanı ve emeği kendime ayırmak istiyorum. Evet bencilim hayatım konusunda. Daha okumadığım o kadar çok kitap var ki... Ki bir kitabı popüler zamanında okumam, ya tanınmadan okumuşumdur ya da gözden (instagramdan ve sosyal ağlardan) düşmesini bekliyorumdur. Dönüp dönüp, sil baştan okuduklarım da var. Oy hiç vaktim yok fazladan

En azından kendimi tanıyorum, benden ne olur ne olmaz biliyorum. İyi bir eş, tamam, iyi bir sırdaş ona da tamam, iyi bir dost evet, iyi bir evlat, çoğunlukla. İyi bir anne? Kıt'a dur

Mesela ara ara denk geliyorum forumda, yaşı daha 20, yardım istiyor çocuğum olmuyor diyerek. Ya bir dur, önce kendini tanı, eksiklerini tamamla, geliştir, azıcık da isteklerini yerine getir sonra yap çocuğu. Daha ergenliği bitmemiş, ama anne olacak. Ondan sonra işte bucak bucak kaçtığım o çocuklar türüyor. Okul olarak demiyorum, kendini hayat yönüyle eğitmiş insanların çocukları çok başka oluyor. Oturmuş kişiliğin bakış açısı başka oluyor. Bunun elbette sabit bir yaşı olmaz ama, 18-19 yaşında olması çok çok nadirdir.

Ayrıca finalini görmeden ölürsem hortlar gelirim dediğim yabancı dizilerim var benim, çocuk benim sevdiğim hayatın, sevdiğim hayatımın her düzenini alt üst eder maazallah.

Bir de Mata Hari imiz var, üstelik çocuğu var Mesela gözlerimiz onu burada arıyor şu an, nerelerdesin müstakbel elektrik sağlayıcımızın anası? Bir de vega84 sanırım o var (buraya yazdığını görmedim gerçi), anlattığı kadarıyla biliyorum çocuğunu nasıl yetiştirdiğini, onu da takdir ederim, hatta direkt kendisine söyledim. Sıkıntılı günler yaşadığı için etiketlemedim onu.

Derandiren, dilerim hayırlı bir evladınız olur. Gerçekten her şeyin hayırlısı, ama belki de en önemlilerden birisi evladın hayırlı olması. Çok uğraşmadan, sıkıntıya düşmeden kucağınıza alırsınız umarım.

Tam online oldum senin bildirimin geldi :) artık sadece okumakla yetiniyorum kavuncuğum. Çünkü yanlış anlamaya çok müsait bir topic oldu geçenlerde olivia ile bir iki mesajlaştık yanlış anlaşıldığımı düşündüm,üzüldüm. O yüzden seninle başka topiclerde buluşalım

Ben seni yanlış anlamam ki Ben yanlış anlaşılırsam da, dayanırım mesaj kutuna.

Çooooook yerinde, aşırı yerinde
Sen nasılsın? Enerji küpü nasıl?
Ben iyiyim. Bugün evim temizlendi daha bi iyi oldum. Temizliği çok seviyorum ama ben yapmazsam enerji küpü kolunu yaktı geçenlerde. Teyzesi saçına maşa yaparken kolunu değdirmiş yanlışlıkla. Baya derindi ama şimdi iyi çok şükür.

Pilatese mi başlayacaksın sen bakim? Hep istemişimdir ama istemekle kaldım bugüne kadar. Kilom yok ama sıkılaşmak istiyorum. Bacaklar falan bıngıldıyormuş gibi geliyor

Canım daha önce sana söyledim mi bilmiyorum, Allah korusun küçük ya da büyük yanık hiç fark etmez, birebir çaresi yumurta akı. Cildin havayla temasını kesiyor ve kızarmasını, su toplamasını, acımasını engelliyor. Sür bir kaç saat hiiiiç dokunma, sonra zaten pul pul dökülecek, o zaman yenilersin. İnş. ihtiyacın olmaz ama aklında bulunsun. Çok geçmiş olsun.

Havalar ısınsın başliiiciiim, Brezilyalı poposu istiyorum, manken bacağı istiyorum, Adriana Lima karnı istiyorum. Pilates değil ama, pilates reformer; normalden daha zor. 20 ders saatiyle mankenlik vaat ediyorlar. Sektör değiştiriciiiim. Benim de fazla kilom yok, hatta eksik kilom var (aman yarabbi şu cümleyi kuranın ben olduğuma inanamıyorum), maksat sıkılaşmak.

Valla bilmiyordum cancağzım iyi oldu söylediğin. Çocuk olunca ufak tefek kazalar hiç eksik olmuyor malum. Allah beterinden korusun.

Ben de sıkılaşmak istiyorum işte. Yazın bi ara squat yapayım dedim. Aman allahım geberiyorum sandım kaç gün ne oturabildim ne kalkabildim. Senin dediğinle perte çıkarım heralde. Spor bana göre değil sanırım ya. Heves ediyorum özeniyorum ama ı ıh. Yapamıyorum.

Her gün 2 saat yüz desen yüzerim ama. En sevdiğim spor. Yakınlarda da var bir kompleks ama karı koca tembellikten gitmiyoruz peşin ödedik bir de dünya para.

Çok teşekkür ederim kavun kokusu
Aynen bende hayırlısı için dua ediyorum,evladı celladı olan anne babaları gördükçe özellikle hayırlısını diliyorum. İnsanlar nasıl mutluysa öyle yaşasın ozaman güzel olur bu dünya.

Yakın olsaydım sana, zorla götürürdüm. Yüzme olacak üstelik yakında ve ben evde oturacağım, ay popomla gülerim, popomla gülünce de çok gülerim

Aslında spor herkese göredir. Spor yaptıkça vücut spor yapma isteği veren bir hormon salgılıyor(muş), elbette "1 saattir yapıyorum, nerede o hormon?" demeyelim, o kadar hızlı yapamıyor.

Bu aralar düğünden düğüne koşuyorum mesela o da bir spor sayılır eşimin sülalesindeki bütün bekarlar aniden evlenmeye karar verdi o düğün senin bu düğün benim koşturuyoruz. Evlene evlene bitemediler Nasıl kalabalık bir sülale olduğunu hesapla işte.

Şimdi bir haber aldım. Bir arkadaşım 4. Çocuğuna hamileymiş anlatayım totonla gül korunmak günahmış bir nevi kürtajmış o yüzden korunmuyorlarmış artık Allah akıl fikir versin bu millete ya. Her şeyi bu kadar uçlarda yaşamak zorunda mıyız millet olarak? Ortamız yok bizim. Ya herro ya merro. Ona söyleyemedim sana söyleyeyim dedim

Korunmak günahmış da, o çocuklara maddi olarak yetememek günah değil miymiş? Manevi olarak tükenmek daha da fena, kaliteli zaman derler hep tükenmiş, yorgun ve sinirli bir insan nasıl kaliteli zaman verebilir çocuklara? Allah akıl fikir versin ne diyelim... Kaça kadar gitmeyi düşünüyorlarmış acaba

Mart yaklaşıyor, ondan bu kadar düğün oluyor

Maddi açıdan problem yok ama oturup bir kere boyama yaptırmışlığını görmedim arkadaşın. Etkinlikler falan bir tarafta dursun.

Kuaförüm bile gülüyor artık. Haftada iki kere gidip saç yaptırıyorum. Kına gecesi ve düğün için

Sen İstanbul'da mısın? Bursa mıydı yoksa

Beni kimlerle karıştırıyorsun, kimlerle aldatıyorsun beni kadın? Kim var bakiiiiim İst'da Bursa'da?

Serdar Ortaç'tan benim gibi olmayacak şarkısı gelsin sana, en büyük ceza bu; üstelik verdiği mesaj güzel

Ne bilim ya Toto'dan salladım sanırım sanki Bursa'da yaşıyorum gibi bir mesajını gördüm diye hatırladım. Yanlış hatırlamışım.

Hayatımda senden başka biri yok inan bana gerçi şimdi Serdar Ortaç diyince bi aldatasım geldi ama geçer heralde

Öyle deme, deme öyle; bak evlendi adam kapattı kendini. Annemin yorumunu yazıyorum sana "O Ebru (Gündeş), azıcık aklını kullansaydı, nasıl aşıktı bu adam ona. Bak şimdi, karısının gözünün içine bakıyor, ona da yapardı, ama kıymetini bilemedi." Kendi oğlu olsa, kıymetini bilemedi diye bu kadar yüceltebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…