Çocuk istememek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
burda ve çevremde evlenmek isteyen kadınlara hele ki evlilik içinde çocuk isteyen kadınlara adam iyi bir baba olur mu bir de iyi bir eş olur mu ona bakın diyorum.yakışıklılığı karizması işi gücü malı mülkü bu iki kıstastan sonra gelmeli.

Valla bana da garip geliyor 20 yasinda 2 cocuklu 40 yillik ev hanimi gibi talilanlar ama karakter meselesi.
Ben 28 yaşinda daha aksam yemegine pizza soyleyip gece yarilarina kadar oyun oynuyorum konsolda nasil anneyyy olayim.
Bize kız kardesım geldı. Mutfak bulasık dolu. Ve o kadar tembelım kı yarına bıraktımBendende olmaz.

Eşim uzun uzadıya açıklama yapıyor. Benı de kardeşimin eşi cok darlıyor. 20 yaşında dogurdu. 2.ciye hamıle olabılır. Sende yap yaşın gecıyor. Ya her yanyana gelmemızde
Ee siz de 20sinde çocuk yasta anne olmus bir cocugun lafina mi içerliyorsunuz.
Canim benim, sen bizi merak etme, normal olan bizimki zaten, seninkisi anormal.
Yasitlarin universitede bilgilenmeye kongrelere, eglenmeye konserlere giderken sen cocuk kakasi temizliyordun malesef. Senin yasitlarin gibi hayatta baska misyonun ve vizyonun olmadi ama inan dunya senin dar pencerenden baktigin hayatindan cok daha buyuk, benim hayatım da öyle. O yüzden tabiki bizim ne hayatımiz ne de yasadiklarimiz benzer olmayacak tabiki. Bu yüzden de sen aklini benimle yorma boşver deyip boz.

Ben afedersin mal gibi hep dinledim. Şimdi pişmanım. Bir emeğe yaramıyor. Işin sonunda yine sen el kızı muamelesi görürsün. Bana çok değer verirdi sözde benimki. Şimdi şimdi görüyorum sinsi bir hastalık gibi ele geçirmiş tüm benliğimi.

Kibar olmak zorunda değilsin. He de geç. Herşey sona erdiğinde insan yalnız kendiyle kalıyor. Bence En çok kendini önemse. O seni onemseyebiliyorsa bir de eşini tabi

Kız kardesım evlenecek. Cocuk 2tane erkek cocugu istiyorum dıyor kardesıme. Kardeşim uzatmaya calısıyor evlılık ıcını. Cocuk sen benı istemiyorsun, oyalıyorsun dıyor. 24 yasında cocuk. Kardeşim korkuyor evlılıkten. Onun kaynanası da ılgı beklıyor. Benı neden aramıyorsun dıyor. Kaynanası 42 yasında. Kanka dıyor kardesıme. Benım durumları görünce evlııkten soguyor ve korkuyor

Galıba evlılıgı karsılastırıyorum. Çocuksuz kımse kalmayacak cevremde. Her gırdıgın ortamda cocuk soruları
Gercekten istemiyorsan bunlara takilmamalisin.
Bu kisisel bir karar mesela ben cocuklari cok seviyorum evliligimiz cocuklarimizla anlamli hale geldi hergun sukrediyorum allaha bana boyle guzel melekler verdigi icin.
Ama 2 tanidigim evli cift asla istemediler cokta mutlular bu sekilde.
Bence sizin net bir durusunuz yok bu konuyla ilgili.
Cocuk bu ya bir can icinizde celiski yasiyorsunuz.
Yapmazsaniz ilerde pisman olucaksiniz bence.
Cunku cocuk istemeyen arkadaslarimla bu konunun uzerine konusmadik bile..

Aslında evliliğiniz rayına oturmamış yoksa bu kaygılarınız çok abartılı.birde çocuk öcüymüş evliliği zedeliyormuş gibi bir bakış açınız var aksine eğer evliliğiniz oturduysa çocuk olunca herşey daha da güzelleşiyor.

bu da saçmalık işte.erken evlenilebilir de hemen neden çocuk yapılsın?42 yaşında kaynana ha ben 43 yaşındayım kızım 10 yaşında

İşte ben eskı ben degılım. İlk evlendiğimdeki bakış acımla sımdıkı aynı degıl. O zaman sorsan tabıkı bakarım derdım. Ama şimdş aynı evde uzun sğre kalmak bıle ıstemem.
Tabıkı lafta kızıyız. Ben gıdınce onu yap bunu yap hep bıseyler der. Ama kuzucuguna tek laf etmez. Anneme gıtsem annem koşturmaya calısır. Tabıkı ben oturmam yaparım. Ama bırının sürekli şunu yap bunu yap demesı hos olmuyor. Erkek kadın ayrımı cok yapılıyor.

Her fırsatta anlatıyorum. Hak verıyor.Eger kavgalar devam ederse ya da bir işe gıreyım. Aıle terapistıne gıtmeyı dusunuyorum.

Benim için pek mümkün değildi çünkü eş kişisi hem yanaşmıyor hemde benim duygu ve düşüncelerime asla önem vermiyordu. Ağlarken görse kavga ediyordu, derdin mi var demiyordu öyle söyleyeyim

Ama ihtimalim olsaydı ilk yapacağım şey kesinlikle terapi almak olurdu.

Ben keske ımkanım olsa kaynanamla terapıye gıderdım. Bırının ona oglunun bebek olmadıgını anlatması gerek

Ama eşim 40tan sonra yapmam ben dıyor. Dedemı dıyecek çocugum diyor. Genede bi dondururum
Eşinizden olmak zorunda değil ki çocuk. Hayat bu ne getirir bilinmez. Belki boşanırsınız belki başka bir eşiniz olur, bilemezsiniz. Ya da eşinizin fikri bile değişebilir.

o zaman da menopoza girdim çocuk sahibi olamam diye üzülmeyin diye, her ihtimale karşı bence önleminizi alın diye diyorum

İleride 2 3sene gecsın eşimle konusurum. En kotu dondururum yumurtalarımı

Evet ama onlar size acıklama olarak ne dıyor. Benım maddiyat, ıcımdekı ıstegın olmaması yeterlı gelmıyor açıklama olarak.

Bu kaynana zehri sana da sirayet etti demekki. Insan öyle bir duruma geliyor ki muhakeme yeteneğini kaybediyor.
Sanırım senin bir an önce destek alman lazım. Psikolojik olarak yani. Ben almadığıma çok pişmanım. Ikinci pişmanlığın ise ekonomik özgürlüğümün olmaması. Şuan için yani acil durum planı olarak sanırım bu başlıklar çocuktan daha önemli senin ve evliliğin için

Haklısınız. Aslında sorunlar devam ederse, şiddetli kavga edersek, eşime direk terapiye gidelim diyeceğim.İş arıyorum gercekten bulamadım. Ya saatlerı uygun degıl ya da eşimle ızın gunu uymuyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…