Çocuk istememek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende yeni evliyken ilk yılımda eş ailesinin bizim bir aile olduğumuzu kabul edene kadar çocuk yapmadım, 2. Yıla kadar böyle devam etti bu , şuan bazı şeyler düzeldiği için çocuk istiyorum, şimdiki aklım olsa yine ilk yıl çocuk yapmazdım çünkü eş aileleri ilk yıl evlatlarının bir evliliği , hayatları olduğunu kabul etmiyorlar, ben inatla kendi kurallarımı koydum ve onların benimsemesini bekledim , şimdi biraz daha iyi haldeyim, benim neyi isteyip istemediğimi ve nelere razı gelmediğimi hem eşim hem ailesi bu süreçte öğrendi şimdi çocuk yapabiliriz, ben size hak verdim , evliliğiniz oturana kadar en az 2 yıl kadar çocuk olmamalı..

Kayınvalide için çocuktan vazgeçilmez bence. Çocuk ne olursa olsun sizin çocuğunuz. Bebekken emzirme meme derken sizden ayrılmak istemiyor. Zaten ne yaparlarsa yapsınlar o sizinle en özel bağı kuracak ve herkes bunun dışında kalacak. İstediklerini yapsınlar o sizinle olacak bir ömür.
Bilmiyorum canım oğlum hayatımda olmasa eksik olurdu. Bazen koşup gelip sarılıyor, o anı o hisleri anlatmam mümkün değil.

Haklısınız. Aslında sorunlar devam ederse, şiddetli kavga edersek, eşime direk terapiye gidelim diyeceğim.İş arıyorum gercekten bulamadım. Ya saatlerı uygun degıl ya da eşimle ızın gunu uymuyor.

Bu süreçte youtube da meditasyonlar var bilinçaltı temizleme vs gibi. Ben kısa süreli faydasını gördüm en azından iç huzurun için

Evet evet tam oturana kadar zaten yapamam. Ha düzelir mi aile oldugumuzu anlarlar mı emın degılım. Kayınbabamın suçu yok. Etliye sütlüye karışmaz genelde. Kaynanam biraz fena. Fena dedıgım çene olarak. Kendını tutamayıp karışıyor

Kayınvalideniz çocugunuza karışsa, eşiniz sürekli cocugunuzu onlara götürde, yatılı bıraksa, kendı cocukları gıbı sahıplenseler, evinizden cıkmasalar napardınız. Bunlar olacak o kadar eminim ki.

Bak çocuk yapmadan kendi tarzına ve kurallarına onları alıştır, Eşin hayır diyemese bile sen hayır de ve sınırlarını çiz yoksa önünü alamazsın kv nin..

Aslında asıl sorun yüksek ihtimal kayinpederinde.
Elbette emin olamam ama kv ni eğer ihmal ediyorsa ve kadın çocuklarına tutunduysa, çocuklar evlendikten sonra terkedilmis psikolojisine giriyorlarmis.

Yaşadığımız streslerin kökeninde kpler var aslında

Bak çocuk yapmadan kendi tarzına ve kurallarına onları alıştır, Eşin hayır diyemese bile sen hayır de ve sınırlarını çiz yoksa önünü alamazsın kv nin..
Mesela kayınvalidem eşime şu gün gelin diyor. Eşim bakarız, gelecek olursak haber verırız demıs. Ben hayır dedım. Neyse gıtmedık. Annesı mesaj atmıs aramıs ve beklemıs. Bana annesı dıyorkı oglum bana gelecegız dedı dıyor. Yanı ıkısıde farklı konusuyor. Kadın hep bı beklıyor. Nasıl huyu varsa. Bu yaştan sonra alışırmı bılmıyorum. Ben hayır dıyorum eşime. Eşim geri dönüş yapmıyor annesıne. 1 senedir böyleyız. Bakalım köyden dönsünler ne olacak. Gene kesın cagırır.Bayramda görüştügümüz için hayır derim. Ben bı de o cagırdıgında degıl ben ıstedıgımde gıdıyorum.

Istemiyorlar canım ya boyle mutlulular.
Bende cok sormadim acikcasi sadece cok geziyorlar engel olarak goruyorlar.
Ne güzel. Bende mutluyum. Ama çevrem pek anlamıyor. Arkadaşım kocası ıle mutsuz. Ama cocuklarına tapıyor. Onlarla mutluyum dıyor. Hatta ılerıde gene hayatlarında olacagım, bırakmam dıyor. Ben her gelini istemem dıyor. O da sorunlu kaynana olacak emınım

Ben sizin yerinizde olsam eşiniz, çocuk düşüncesi gibi şeyleri daha sonra düşünürdüm.. Önce ekonomik bağımsızlığımı elime almak isterdim.. Bir iş bulur kendi paramı kazanmaya başladıktan sonra birşeyler düşünürdüm..

Yumurta dondurma meselesi gerçekten çok mantıklı bir fikir.. Ama yaşınız da daha 30.. Çok ileri bir yaş değil ki.. Şuan için bence buna gerek yok gibi ama siz yine de dondurmak isterseniz kötü birşey yapmış da olmazsınız..

Bir yıllık evlisiniz.. Zaten çocuk için erken diye düşünüyorum ama tabi ki sizin tercihiniz önemli olan.. Ben olsam dediğim gibi en önce iş bulmaya çalışırdım.

Diğer meseleye gelince.. Bu milletin "çocuk yap, çocuk yapmayı düşünmüyor musun, aaaa ileride senin çocuğun olacak mı kesin değil o yüzden erteleme" gibi söylemlerini asla dikkate almayın.. Çocuk yapsanız bile bu sefer "buna bir de kardeş lazım, tek çocuk çok zor, aaaa bi tane de kızın ya da oğlun olsun fena mı" gibi şeyler diyecekler onu da yapın bu sefer çocuk bakımına dil uzatacaklar, herkes bi çocuk bakım uzmanı falan olacak size fikir verecek yani bu bizim milleti memnun etmek gerçekten zor. Onlar için yaşamadığınız için bunları asla dert edinmeyin.. Onlar bakmayacak sonuçta sizin çocuğunuza.

İstisnalar elbette vardır ancak çocuk çoğu evliliği şöyle bir sallıyor. Eğer evlilik sağlamsa yıkılmıyor devam ediyor, ama değilse bitiyor. Bu yorumu yaklaşık 10 sene önce okudum bu forumda. Şuan bulunduğum konumda görüyorum ki o üye ne kadar haklıymış.

Olacağını ön gördüğünüz herşey evet yaşanıyor. Kayınvalidem, uçuklu dudağıyla henüz 40 ı çıkmamış bebeğimi öpmemesini istedim diye bana küstü mesela, böyle şeyler yaşanabiliyor. Çelik gibi sinirlerin olması lazım ve sana sevgili, saygılı, ilgili, merhametli bir eşin olması lazım, bebek yapmanın şartları bence bunlar.

Psikologlar öyle diyor evet.Kayınpederim iyidir, az öz konusur.Birbirlerini sevıyor mutlular. Ama mutluysalar neden bu kadsr ogluna düşkün olsun.

Tabıkı öyle. 1senelık evlilikte cocuk sacmalık gelıyor. Ama cevre anlamıyorkı. Bende calısıp eş aılesınden uzaklasmak ıstıyorum. Daha sosyal olacağım.
Şu cocuk baskısı yapanlarla da bır araya gelmemeye calısıcam

Bakın size çok iş düşüyor eşinizi öncelikle bir aile olduğunuza alıştırın, kendimden örnek vereyim diyelim ki eşim bir şeyi bana danışmak yerine annesine danıştı ve bu benim evimi ilgilendiren birşey o zaman eşimin burnundan getirdim ve sonra ona eğer böyle yaparsan ben devam etmem mesajını verdim , ve her sorunda cizgimi bozmadan tepkimi belli ettim , asla kayın aile ile kavga etmedim, sadece eşime her defasında hayır dedim rest çektim, esimde ailesini uyarmak zorunda kaldı, yani eşinle uğraş, kv 'yi değil eşini düzeltmeye bak , sakın saçma şeylere evet deyip susma , sık gitmekten rahatsızsan bunu açıkça dile getir ve diren , zamanla eş düzeliyor, her tartışmada biseyler yerine oturuyor yeterki dik dur pes etme , sana tek tavsiyem bu , benim 2. Yılım bitti daha yeni çocuk istiyorm, eğer eşim biraz düzelmeseydi yine istemezdim belki de evliliği sonlandırırdım..

Psikologlar öyle diyor evet.Kayınpederim iyidir, az öz konusur.Birbirlerini sevıyor mutlular. Ama mutluysalar neden bu kadsr ogluna düşkün olsun.

Ya ben sırf yakamızdan düşsün diye kp ve kv nin arasını bile düzeltmeye ısıtmaya çalıştım ayy gidi

Sıkma tatlı canını. Kimseninde seni baskı altına almasına izin verme. Günün sonunda olan yine sana olur, onlara hiçbir şey olmaz çocuğa da sen bakarsın her gün hizmetlerini de yaparsın. Bir bakmışsın görünmez olmussun.

Demem o ki kendine değer ver, boşver çevren olgunlaşmamış evliliklerine çifter çifter doğursun.

Ben çabuk sinirleniyorum ve aşırı kinci bir insanım. Zaten kayınvalideme bayılmıyorum. Bu sefer tamamen koparız. Eşimle aram bozulur gibi geliyor. Tek hayatları evlatları olan aileye torun verırsen bu sefer ona kafa yoracaklar. Yanı benı yoracaklar.
Eşim saygılı, merhametli bunlarda sıkıntı yok. Ama sorumluluk almak ıstemıyor. Çocuga da tek kısının bakması zor dıyorlar. Hayatımdan memnunum ben seninle mutluyum dıyor. Kedımız var. O benım evladım bak dıyor

Sen kararlı ol kv 'yi boşver çok takma eşine bak , Esin değişirse herşey düzelir

Evliliğim devam ederken sizin bu yorumunuzu gitseydim, kv benim yüzünden antidepresaninin dozunu arttirirdi heralde

Gerçek bir tebrik ve nazar boncuğu gönderiyorum tüm kalbimle

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…