Çocuk istememek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kesinlikle.

Emin olmadan bebek düsünmeyin kesinlikle. Çok buyük sorumluluk..es ailesime isteksiz 3 kez gudecekseniz çocugunuza da hep karisırlar. Be eğinizi koruyabilecek iseniz düsünün çocuk. En çok ona yazık olur. Daha bebeginiz olur biraz zamana bırakın..velevki bebeğiniz olmadı ve hazır hissediyorsunuz evlat edi irsiniz

Çocuguma aşırı baglanıp sahiplenirler. Bu yüzden haftada en az 3 gün görüşmek isterler. Bu da beni darlar açıkcası. Ve annesi eminim karışır

Açıkcası gündemdeki şu olaylardan sonra bu dünyaya çocuk getirmek hata gibi geliyor. Evet çok yeni. Ama yaş 30 oldu. Gerçi şuan ne eşimde ne bende çocugun ç si yok.

Şuan 1kez gıdıyorsak onlar daha cok bekleyecekler. Annesi karısır emınım. O potansıyel var.

40 yasinda
Dede mi
Oluyosun

kafanda bitirdiysen esinle beraber tabii neden eksik hissedeceksin? Bu bir tercihtir ve yapinca geri donusu yok .. Allah guzel
Hayirli uzun omur versin cocuklarimiza…gelecege dair bi hayalin oluyor.. belli yastan sonra ununu eleyip elegini asiyosun sanki..cocuklarda olmasa
Vakit gecmiyor gibi ama.. dedigim
Gibi cocuk illada sart degil
Omur boyu kendine vakit ayirabilirsin evin hep
Duzenli kalir.. sorumluluk almamis olursun, erken yaslanmazsin buarada ise girsende zaten hemen hamile
Kalmak istemezsin bence..

Bende böyle bir dünyaya göz göre göre yarınımız tamamen muamma iken cocuk getirmek delilik diye düşünüyorum artık. Onlar için de çok ama çok üzülüyorum...

İş arıyorum. Maalesef henüz bulamadım
Çocuk sonrası benı korkutuyor. Ve ben babanneye kesınlıkle baktırmak ıstemıyorum. Benım annem benı dinler. Çocuga şunu verme derım vermez. Ama annesı aman bısey olmaz der verır

Bende böyle bir dünyaya göz göre göre yarınımız tamamen muamma iken cocuk getirmek delilik diye düşünüyorum artık. Onlar için de çok ama çok üzülüyorum...
Kesinlikle. Ben eşime dıyorum. Çocuk yaparsak ona bırseyler bırakabılecek olalım. Şuan kendımız garanti degılız. Ve çocuk olsa onun için kaygı duyacagız. Gercekten maddıyatı duzeltmeden ıstemıyorum. O zaman da kararım degısırse. Şuan bı istek yok ama.

O zaman ya bakici tutaxaksin ya da kendin bakacaksin..cocuklar kucukken helede bebekken cok
Zor bakimlarini vs birilerine emanet etmek
Ama iste..

Çocuguma aşırı baglanıp sahiplenirler. Bu yüzden haftada en az 3 gün görüşmek isterler. Bu da beni darlar açıkcası. Ve annesi eminim karışır
Çocuk biraz büyüyünce, iki üç aylık olunca siz isteyeceksiniz zaten, birileri ilgilensin de ben bir duş alayım, markete gideyim, bir işimi yapayım vs gibi. Ben 33 yaşında evlendim, 35’te doğum yaptım. Şimdi 2 yaşında, ve hiç batmıyor kayınvalidemin gelişi ya da bizim gidişimiz. Bıraktığımda da gözüm arkada kalmıyor, kuaföre giderken, alışverişe giderken bırakıyorum çok iyi bakıyor, çok seviyor, oğlum da onu çok seviyor, bazen uykusundan kalkınca bile “maanne” diyor, arada o uyuttuğu için. Kötü şeyler değil bunlar inanın, bu devirde insanın gözü kapalı emanet edeceği birilerinin olması bulunmaz nimet.

Bak anne oğul çok duskunlermis. Senin cocuk olursa o da sana düşkün olacak. Ben yap derim bence. Bosver onlar ne yaparsa yapsınlar. Ksyinvslide için cocuk mu yapmayacaksın.

Merhaba ..
Karar verdiniz mi bilmiyorum ama ayni şeyleri cok dusunmus biri olarak yaziyorum 2kizim var iyiki varlar evlat xok baska bsey ama esinizin iyi bir baba olacagindan emin olmadan yapmayin ..bu arada kayinvalideniz le ilgili cekiniyoesunuz ya bebekten dolayi cok guclenirsiniz sizi kirmakdan cok korkacaklar saglikli gunlerde sağlıklı kararlar almanizi dilerim

Çok sagolun. Açıkcası uzun süre düşünmüyorum. Korkuyorum ben. Önce kaynım yapsınbı bakayım sonra belkı

Sizin ailevi problemleriniz varmış o konuda bir şey diyemem ama çocuk sahibi olmaktan korkan bir insandım ve şuan bambaşka düşüncelerim var.
Biliyorum zorluk yaşayacağım herkes gibi ama hep varlığına şükür de edeceğim.
Yani istemeyen, çocuk sevmeyen insanın bile düşünceleri değişebiliyor bunu söylemek istedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…