Çocuk istememek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki bu sık gitmemeyi eşime mi ailesine mi söyliycem. Ben eşime hayır dıyorum. 1000 kere rahat sık gıtmek ıstemedıgımi söyledım. Mesela cumartesi kaynım evde yalnızdı. Onunla aram iyi.Kayınvalıde ve kayınpeder köye gıttı. Bızı kaynım davet ettı. Çocuk yemek yapmış. Çagırdı ve gıttım. Ama annesı cagırsa gıtmezdım. Annesı cagırınca gıtsem 2gün sonra gene gıtmek ıster emınım.Kaynım heves etmiş hazırlık yapmıs, kafalar uyusuyor dıye gıtmıs. Evet kayınvalıdeyı degıl eşimi düzeltmeye calısacagım. Mesela kayınvalıdeyı 10 günde bır arasam, 10 15gunde gitsem. Acaba hayırsız kötü gelın derler mi. Akrabaları çok fena. Gelının nerde falan soruyorlar.

Ah şu ataerkil zihniyetler bi yok olsa herkes rahat edecek. Gelin aldık bizden çıkamayacak mantıgı bir tükense....

Evliliğim devam ederken sizin bu yorumunuzu gitseydim, kv benim yüzünden antidepresaninin dozunu arttirirdi heralde

Gerçek bir tebrik ve nazar boncuğu gönderiyorum tüm kalbimle
Teşekkür ederim, yapın gereği biraz kuralcı ve inatçıyım, benim kv baktı ben takmıyorum oyunu kuralına göre oynuyor, yanimda asla bisey dememeye çalışıyor, çünkü sorunu onla değil eşimle halledeceğimi biliyor ve bu onu korkutuyor geri adım attırıyor Bazen kararlı olmak güzeldir..

Adam sana istersen çocuk yapmayalım demiş, bu şartlarda yaparsan en ufak sıkıntıda "sen istedin şimdi sen bak " derse ne olacak? Sana bebek yap ya da yapma demek istemiyorum ancak bir bebeğin sorumluluğunu sadece anne alırsa bu yükü taşıyabilmesi mümkün değil. Bir şekilde tek büyütür müsün büyütürsün evet ama fiziki ve psikolojik olarak giden senden gider.

Ah şu ataerkil zihniyetler bi yok olsa herkes rahat edecek. Gelin aldık bizden çıkamayacak mantıgı bir tükense....

Aslında baştan kafayı çalıştırıp böyle ailelere yaklaşmasak biz yanmayacağız. Onlar da kendileri gibi ailelerle birliktelik kuracak.
Ütopya ama

Kvlere toplu terapi uygulasalar keşke

Aslında bende inatçıyım. Bir yerlerini de yırtsa ben ıstemezsem benı o eve gotüremıyor. Kararlılıgımı sürdürmek gerekıyor sanırım.

Kesin simdiden bunlari soyluyorsa isi zor

İşte kız arkadaşım 2cocuga tek bakıyor. 5senedır adam gıbı dısarı cıkmıyor. Ve bunalıma gırdı. Kesınlıkle cocuk yapma dıyor. Eşim ben sorumluluk alamam diyor. Ki 6evcıl hayvanın tüm sorumlulugu bende. Inanın onlarda cocuk gıbı.

Böyle bir yapı kendine değer vermekle oluyor eminim. Ayakları yere sağlam basmakla bir de tabiki.

Sizin gibi karakterler de kendi suzgeclerinden geçirerek doğru kişiyi buluyor. Buna rağmen birşeylerin oturmasını beklemişsiniz.

Hayata dair doğru adımlar atmak kim bilir ne kadar haz vericidir mutluluk diliyorum size, doğacak bebeginiz sizin gibi annesi olduğu için çok şanslı

Akrabaları takma onlar hep konuşur, sen eşine odaklan , benim kv beni sık arardı ben de bazen tellerini açmadım hep bahane uydurdum kendimde haftada bir aradım , şimdi 2 haftada bir ararım, bide kv yanında tel konuşması sevmediğimi kendi akrabalarımı bile aramaya üşendigimi söyledim, eşime de bu ısrarlardan hoşlanmadığımi annesini uyarmasını söyledim, Esim annesini uyardı ve şimdi çok daha rahatım Artık benden bişey beklemiyorlar çok şükür,sizde hoşlanmadığınız herşeyi eşinize diyin cekinmeyin tavır yapın

Aslında bende inatçıyım. Bir yerlerini de yırtsa ben ıstemezsem benı o eve gotüremıyor. Kararlılıgımı sürdürmek gerekıyor sanırım.
Kessinlikle ben aynen böyle yaptım, eşine de sen düzelmezsen çocuk falan yapmam dedim ve yapmadım 2 yıl bitti yeni yeni istiyoruz

Normalde annesı hergun arardı. Evı dıdık dıdık sorardı. Bi gün patladım eşime. Annesını uyardı. Sonuc ne oldu. Annesı bıdaha aramam dedi. Şuan ben haftada bır arıyorum. Ama azaltmak ıstıyorum. Ama acmazsam gene arar. Eşimi arar sorar. Pes etmez takar arar. Önemlı olan eşim haklısınız. Ben bırsey dersem annesı kırılır. Ama esım derse sıkıntı olmaz.

Aslında baştan kafayı çalıştırıp böyle ailelere yaklaşmasak biz yanmayacağız. Onlar da kendileri gibi ailelerle birliktelik kuracak.
Ütopya ama

Kvlere toplu terapi uygulasalar keşke
Cidden sevgılı ıken böyle degıllerdı. Evlenınce düşkünlüğü o kadar arttı ki.. Keşke büyük birisi eşimin annesine akıl verse yapma bak dese. Eşime dün dedim ki siz beni bu yaşta bıktırıyorsunuz. Bak 40 50 yaşımda hıc gıtmem onlara dedim. Kayınpederıme gıderım. Onu seviyorum. O sıkmıyor ınsanıOnun samimiyetine ınanıyorum.

Sevgiliyken annesini aramayan Adam evlendiğimiz ilk 6 ayda benim annem beni arayınca kendi annesine sarılıyordu. ve 500 km uzakta yasiyorduk benim ailemle. Eeey gidim ne aptalmisim goremedim hicbir seyi

Sevgiliyken annesini aramayan Adam evlendiğimiz ilk 6 ayda benim annem beni arayınca kendi annesine sarılıyordu. ve 500 km uzakta yasiyorduk benim ailemle. Eeey gidim ne aptalmisim goremedim hicbir seyi
Gercekten evlenınce ogullarına anaları, analarına ogulları kıymete bınıyor. Ha bu arada kayınpeder pek aramaz eşimi. Hep anası arar.

Herkes çocuk aşkıyla yanmıyor ki! Ne alaka çocuğu olmayanlar pişman falan. Inanılmaz sorumluluk çocuk.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…