Çocuk istememek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Okumuştum bir konuda, Inşallah bende anneniz gibi olabilirim. Benim evlâdım da siz gibi benden razı olur. Dogru bir karar verdigimi biliyorum tabi. Ama onu mutsuz etmek düşüncesi vicdanımı sizlatiyor şimdiden.

Desteğiniz çok değerli, çok teşekkür ederim🤗
arkadaş ediniyorsun yıllarca sırtında taşıyorsun 1 gün indiriyorsun senden kötüsü yok.bu yaşıma 3 5 dostum dışında kaç arkadaşlığım başladı kaçı bitti hesabını bilmiyorum.ama evlatla tartışsan da küsüşsen de fikirleriniz çatışsa da yüzde doksan ömür boyu yanınızda oluyorlar günün sonunda da koynunuzda:anneadayı::emir_bebek:

E yapma canım o zaman sende istemiyorsan..
Bu kadar neyi taktigini anlayamadim ben acikcasi sunun cocugu var bu yapacak falan eee sanane bunlardan cevreden istemiyorsan istemiyorsundur bu kadar basit..
Galıba evlılıgı karsılastırıyorum. Çocuksuz kımse kalmayacak cevremde. Her gırdıgın ortamda cocuk soruları

Yaşayabileceğin talihsizliklerin hangisinde çevre yanında olacak 😥
Sen kv evinde sınır krizi gecirirken ornegin, hangi çevre sana destek olup sorunu ortadan kaldrack 🤷‍♀️

Kaldı ki gebelik tümden psikolojiyi sarsan bir dönem. Şimdiden hazır değilsin, bir de içine girersen bu şekilde vay haline 🥺 lütfen acele etme 😊

Evlenmeden önce böyle düşünüyordum yazmışsınız gibime geldi...
Evlenmeden kafama yatıyordu. Anneler bakar ya da kreş dıye. Bı kez annesi kendı önermişti. O zamanlar evlı degıldık. O zamanlar böyle ogluna düşkün degıldı sanki.Yani oglunu tabıkı öpebılır. Ama 1bucuk sene nısanlı kaldım. Oglunu yanımda bır kez öpmedı. Şuan boynunu heryerını öper. Evlenınce cok mu özlemeye basladı anlamadım

arkadaş ediniyorsun yıllarca sırtında taşıyorsun 1 gün indiriyorsun senden kötüsü yok.bu yaşıma 3 5 dostum dışında kaç arkadaşlığım başladı kaçı bitti hesabını bilmiyorum.ama evlatla tartışsan da küsüşsen de fikirleriniz çatışsa da yüzde doksan ömür boyu yanınızda oluyorlar günün sonunda da koynunuzda:anneadayı::emir_bebek:

O olmasa bu kararı veremezdim belkide, o degersizlikle çürür yok olurdum. Şimdi karnımdayken beni alıp annemin koynuna getirdi. Kimbilir koynumdayken Rabbim onun hurmetine ne nimetler verecek 🥰

2020 marttan sonra çocuk yapan herkese hayretler içerisinde bakıyorum. Korona dünyayı rezil etmişken, böyle bir dünyaya çocuk getirmek bana göre çocuğa haksızlıktır.
Ayrıca insanlar çocuk sevmeyebilir, bunun sorumluluğunu almak istemeyebilir. Bunlar olağan şeyler.
Eşim böyle dunyaya cocuk getırmek ıstemıyorum dıyor zaten. Şuan gündemde cocuk falan yok. Ama cevren gundemınde hep cocuk var. Yok rızkıyla gelıyor falan. Ya bu forumda herkes bebek bakmanın zorluğundan bahsediyor. Ama cevremde cocuk önerenler hep tavsıye edıyor, cok kolay dıyor anlamadım.

İstemiyorsaniz yapmayin. Kendini hazir hissedip isteyerek cocuk sahibi olanlar bile sarsiliyor bir de istemeden o yukun ve sorumlulugun altina girerseniz hem de esinize guvenemeyerek sizin icin cok zor olur.

Sadece eksik hissettirıyorlar. Allah sıze de versın, yaş gecmeden sızde yapın. Ne zaman yanyana gelsek çocuk sorusu.2 3sene gecse baskılar daha da artacak. Ben şuan çok mutluyum.Ama şunu düşünüyorum. İleride iki kardeşim evlı cocuklu olunca kendımı eksık hıssedermıyım?

Aslında içimde ne çocuk istegi var ne o sorumluluğu alacak cesaret. Evet ailesi de etken. Ama ailesi olmasa bile 3 4sene beklerim. Çevremle her ortama gırdıgımde en yakın arkadaşım bıle en azından 1tane yap dıyor.
Çevreye ne bakıyorsunuz? Bugün bir tane bari yap derler, bir tane yaparsınız bu defa aa kardeşsiz olmaz, bencil misin yalnız bırakma çocugu, illa kardeşi olsun derler.
Milletin lafına göre mi hayatınızı yönlendireceksiniz? Sizin kendi kararlarıniz, karakteriniz yok mu?

Evliliğinizi, eşinizi, kendi sabır seviyenizi, sorumluluk skalanızı en iyi siz biliyorsunuz. Evliliğinize ve esinize zerre guvenmiyor, pamuk ipliginde bir iliski yasıyorsunuz.
Kardeşleriniz evliliklerine güveniyor ki yapıyor demekki. Siz onlarla aynı şartlarda değilsiniz ki, aynı kararları veresiniz. Kardesleriniz iyi birer ebeveyn olacaklarina inanıyor demekki, bir de size bakın, siz kocanıza çocuk yaparsak annen çok karısır, bosanmaya kadar gidebiliriz dediginizde eşiniz size açikca evet doğru, o yuzden cocuk yapmayalim haklisin diyor. Siz bu durumda adamı hangi akilla baba yapmayı dusünüyorsunuz?

Insanlar sormadıgı ve darlamadıgı sürece mutluyum. Bir odamız onlara ait. Cidden cocuga yer yok. 🤣🤣🤣🤣
Son cümleden sonra bitti 🙂 Bir gün son cümleyi kurdugun için pişmanlık duyarsan o zaman düşün evlat sahibi olmayı 🙂 milletide boşver tersle onlara ne senin yatak odandan. En nefret ettıgım sorulardan biri. İstemiyoda olabilirsin olmuyorda olabilir sürekli bunu söylemek ayıp bir kere 🤷‍♀️

Iki üç defa belirtmişsiniz, eksik hisseder miyim diye. Eksik hissetmemek için çocuk yapılır mı sizce? Aileniz sizi eksik hissetmemek için, annenizin abisi ablası doğurduğu için doğursa ne hissedersiniz?
Çocuk olayına bakışınızı biraz değiştirmenizi öneririm size.

O olmasa bu kararı veremezdim belkide, o degersizlikle çürür yok olurdum. Şimdi karnımdayken beni alıp annemin koynuna getirdi. Kimbilir koynumdayken Rabbim onun hurmetine ne nimetler verecek 🥰
o da isterdi anne babalı büyümek bir ailede yetişmek ama olmayınca da olmuyor işte .çok ta dramatize etmeden çevreden etkilenmeden sağlıklı şekilde yetiştirirsiniz.ahhh çocuk babasız kalacakkk ahhh tek başına nasıl büyüteceksin diyenlere de hiçç kulak asma.o anne babalı evlerin çoğunda da ne dramlar var da saklıyorlar merak etme :KK53:

Eşim uzun uzadıya açıklama yapıyor. Benı de kardeşimin eşi cok darlıyor. 20 yaşında dogurdu. 2.ciye hamıle olabılır. Sende yap yaşın gecıyor. Ya her yanyana gelmemızde😑
20 yaşinda kendi yaptigi cilginlik aslinda. Bana oyle geliyor en azindan. 20 yaşinda 2. Hamile olup bana cocuk yap diye biri tuttursa cok fena bozardim aciyan gozlerle bakarak (20 yaşinda doguranlar ustune alinmasin). Herseye burnunu soktugu icin oyle yapardim yani. 😁😁😁
Yoksa isterse 20 yasinda 266262 tane dogursun banane 🙄

daha 28 in erken zatenn.gez toz hayatın tadını çıkar 30 dan sonra gel tekrar konuşalım :KK71:

Evet ben de 35 yaşlarima biraktim
bu işleri dusunmek beni strese sokuyordu.

Erken evlendim ben aslinda ama oyle evi çekip ceviren, herseyi duzenli yapan, 12 kisilik yemek takimiyla misafirler agirlayan ev hanimi moduna giremedim hiç bizim ev ogrenci evi, iki sevgili evi gibi oldu hep. Yani oyle yorumlar aldim. 😁😁
Kendimi anne gibi hayal edemiyorum sanki 😬

Ama ileride bana benzeyen bir kizim olursa belki iyi olurdu. Bu hayali kurarken de eşim korkutuyor beni "ya ablama benzerse" diyor. 😦😦 Hif oyle iste

Evliyken neden boşanma ihtimalini düşünüyorsunuz? Demek ki çokta sağlıklı bir evliliğiniz yok. Çalışmıyor ve kendinize ait bir gelirinizin olmaması çocuk istemiyor olmanızdan daha büyük bir problem. Kendiniz bağımsız bir birey değilsiniz bir çocuğun masraflarını karşılaşabilesiniz
Öte taraftan çocuksuz bir evlilikte çok büyük bir parça yarım kalıyor. Benim ilk evliliğim 15 sene sürdü. ikimizde ortak bir sorumluluk almadığımız, bir çocuk yetiştirmediğimiz için eksik kaldık. iyi bir evlilik çocuk ile pekişiyor.

Çevreye ne bakıyorsunuz? Bugün bir tane bari yap derler, bir tane yaparsınız bu defa aa kardeşsiz olmaz, bencil misin yalnız bırakma çocugu, illa kardeşi olsun derler.
Milletin lafına göre mi hayatınızı yönlendireceksiniz? Sizin kendi kararlarıniz, karakteriniz yok mu?

Evliliğinizi, eşinizi, kendi sabır seviyenizi, sorumluluk skalanızı en iyi siz biliyorsunuz. Evliliğinize ve esinize zerre guvenmiyor, pamuk ipliginde bir iliski yasıyorsunuz.
Kardeşleriniz evliliklerine güveniyor ki yapıyor demekki. Siz onlarla aynı şartlarda değilsiniz ki, aynı kararları veresiniz. Kardesleriniz iyi birer ebeveyn olacaklarina inanıyor demekki, bir de size bakın. Siz kocanıza çocuk yaparsak annen çok karısır, bosanmaya kadar gidebiliriz dediginizde eşiniz size açikca evet doğru, o yuzden cocuk yapmayalim haklisin diyor. Siz bu durumda adamı hangi akilla baba yapmayı dusünüyorsunuz?
Öyle haklısınız. Karıştırmam demıyor. Çünkü annesıne agzını açamaz.Diyorum ya tapıyor gıbı bısey.Ben çevremde büyük insanlarda böyle ilişki görmedim.Kaynım evlense ona pek karışamazlar bence.
Kaynım şuan eş ailesi ile yaşıyor. Ama çocuk eve bıle gelmıyor, gelse odadan çıkmıyor. Annesigile cok kızıyor.Eve gereksız şey almalar falan... Evi galıba maddı olarak çeviremıyorlar. Eşime tam olarak anlatmış. Kaynım onlara bi sorun olsa kızar, tepkısını koyar.
Eşimin ailesine gık diyememesını şuradan anladım. Bunlar kuş beslıyor çatıda. Köye gıttıler. Hayvanlara bakacak biri yok. Kıyamadım aldım bende kalsın dedım. Bir baktım. Kuşları kırmızı bit sarmış. İlaç aldım falan. Ertesi gün bi kafes tabanını falan actık temızlemek ıcım 100 200 tane abartmıyorum bit dolu. Yere döküldüler. Ev duvarında yuruyorlar. Evı saracaklardı.Eşim aılesıne söylendı falan. Neyse sonra aılesı aradı anlattım bit konusunu. Eşim gık demedi aılesıne. Aılesı dedı ki kaynına söyleme köpürür kızar dedi.

o da isterdi anne babalı büyümek bir ailede yetişmek ama olmayınca da olmuyor işte .çok ta dramatize etmeden çevreden etkilenmeden sağlıklı şekilde yetiştirirsiniz.ahhh çocuk babasız kalacakkk ahhh tek başına nasıl büyüteceksin diyenlere de hiçç kulak asma.o anne babalı evlerin çoğunda da ne dramlar var da saklıyorlar merak etme :KK53:

Ezik bir annesi, ana kuzusu ve el iyisi bir babası olacaktı. Bir de ruh hastası bir babannesi.
Evet ruh hastası.

Bu yüzden böyle kv lı konular gelince cinnet geçiriyorum. Kadın kadına bu kadar eziyet edemez. Etmemeli.

Yeni nesilin hastalığı bu bence. Bir önceki nesilde en azından babalık böyle babaannelere esir değildi diye düşünüyorum. Daha haysiyetliydi erkekler

20 yaşinda kendi yaptigi cilginlik aslinda. Bana oyle geliyor en azindan. 20 yaşinda 2. Hamile olup bana cocuk yap diye biri tuttursa cok fena bozardim aciyan gozlerle bakarak (20 yaşinda doguranlar ustune alinmasin). Herseye burnunu soktugu icin oyle yapardim yani. 😁😁😁
Yoksa isterse 20 yasinda 266262 tane dogursun banane 🙄

Evet ben de 35 yaşlarima biraktim
bu işleri dusunmek beni strese sokuyordu.

Erken evlendim ben aslinda ama oyle evi çekip ceviren, herseyi duzenli yapan, 12 kisilik yemek takimiyla misafirler agirlayan ev hanimi moduna giremedim hiç bizim ev ogrenci evi, iki sevgili evi gibi oldu hep. Yani oyle yorumlar aldim. 😁😁
Kendimi anne gibi hayal edemiyorum sanki 😬

Ama ileride bana benzeyen bir kizim olursa belki iyi olurdu. Bu hayali kurarken de eşim korkutuyor beni "ya ablama benzerse" diyor. 😦😦 Hif oyle iste
20 yasında cocuk yapmak tabıkı cılgınlık. Ama bır olgunluk halı var, bır öneriler var. Gıtmek ıstemıyorum onlara. Gıdınce hep cocuk konusu.. Ama kardesımın evı mecbur goruscez😑

20 yasında cocuk yapmak tabıkı cılgınlık. Ama bır olgunluk halı var, bır öneriler var. Gıtmek ıstemıyorum onlara. Gıdınce hep cocuk konusu.. Ama kardesımın evı mecbur goruscez😑

Takılma bunlara. Affına sığınıyorum, sen önce tüm gücünü toplayıp eşini annesinin memesinden cekiver. Sonrası daha kolay olur inan bana

Ezik bir annesi, ana kuzusu ve el iyisi bir babası olacaktı. Bir de ruh hastası bir babannesi.
Evet ruh hastası.

Bu yüzden böyle kv lı konular gelince cinnet geçiriyorum. Kadın kadına bu kadar eziyet edemez. Etmemeli.

Yeni nesilin hastalığı bu bence. Bir önceki nesilde en azından babalık böyle babaannelere esir değildi diye düşünüyorum. Daha haysiyetliydi erkekler
Valaha ben benım psikolojimi kim bozuyorsa hakkımı helal etmıyorum. Normalde hayvanlara karşı cok merhametlıyım. Insanlara yardım etmeyı severım. Eşimin annesi o kadar bıktırdı ki Allah korusun da ileride ne aynı evde yaşamak ıstıyorum ne baska bırsey. Ama babasına bırsey olsa bakarım.Annesı cok sıktı. Keşke daha az konussa, herseyde fikri olmasa. Acaba 70 80 yaşında gene böyle konuscak mı? Valaha 30 yasındayım kafa kaldırmıyor

Valla bana da garip geliyor 20 yasinda 2 cocuklu 40 yillik ev hanimi gibi takilanlar ama karakter meselesi.
Ben 28 yaşinda daha aksam yemegine pizza soyleyip gece yarilarina kadar oyun oynuyorum konsolda 😁😁 nasil anneyyy olayim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X