- 9 Temmuz 2021
- 5.351
- 5.185
-
- Konu Sahibi Fight4freedom1
Yap yap yap dıye öyle soruyorki. Ne zaman yapacaksın, pişman olursun. Bak biz tam aıle olduk. Bakımı hiç zor degıl. Allah rızkını verıyor. Zaten 1yaşa kadar emıyor. Masrafı az falan hep bunları anlatıp ikna etmeye çalışıyor. Tamam kendi istedi ama her seferinde bu konu olunca artık baskıya gırıyor. Bidaha konu acılsın şuan istemiyorum. İstedıgımde haber verırım dıyecegımInsanlarin mahreminiz hakkinda boyle konusmasina neden izin veriyorsunuz?
Herkes kendi hayatina baksin.
Kardesimin esi soruyor diye cocuk yapmak zorunda hissetmek ne garip bir sey.
Eşim zaten istemıyor. O sorumlulugu alamam dıyor. Zaten çocuk yapsam bu sorularla kafayı yiyip, sürekli post açarım buraya. Emınım annesı ıle aram bozulur. Maddi sıkıntı çekeriz.Esinizle verin başbaşa planinizi yapin.
Simdi bebek yapsan 2. Soracaklar
Kilo almissin niye vermiyorsun diyecekler
Normal yapsan sezeryani sezeryan yapsan normali konusacaklar
Ise girmeden neden bebek yapti diyecekler
Ise girsen cocugu bakicilara anane babanelere baktirdi diyecekler
Sutunu soracaklar
Sutun olmasa mama ver diyecekler
Sutun olsa sutun yaramiyor mama ver diyecekler
Mama versen anne sutu cok degerli cik cik cik mama verdi diyecekler.
Insanlar mutlaka yorum yapar. Siz gercekten bu yorumlari tatmin etmek icin mi yasamak istiyorsunuz? Hayir diyin, devam ederse sanane diyin.
Böyle buyuk ve onemli kararlari sadece esinizle alin.
Evet zaten insanlar yapmak zorunda hissettiriyorlar. Uzun süre düşünmüyorum ama. Zamanla sormayı bırakır herhalde herkesBence siz milletin de etkisiyle cocuk yapmak istiyorsunuz, ama evliliginiz de oturmamis. Ben cocuk fikrine herzaman okeyim. Esimle bosanma karari alsak ve anne olmak istesem konusur cocugu yapar oyle bosanirim. Yani bana gore bekar anne olmak da gayet dogal bi secim bekar baba olmak da. Bu yuzden evliligin oturmamis yapma cocuk demicem ancak sorumlulugu kabul ediyosan yapmalisin.
Eşim zaten istemıyor. O sorumlulugu alamam dıyor. Zaten çocuk yapsam bu sorularla kafayı yiyip, sürekli post açarım buraya. Emınım annesı ıle aram bozulur. Maddi sıkıntı çekeriz.
Benim zaten içimde bebek sevgisi istegi yok. Yapınca illa ki severım ams pişman olurum gıbı. Dönüşü yok çünkü.
Çevremdekilere sanane deyip kalp kırmak istemiyorum. Bazen sıkıştırıyorlar iyice.
Siz istiyorsaniz yapin soranlar hep sorar doktora gittim vucudum hazir degilmis stress yapmayin bana diyerek susturabilirsiniz belki.Evet zaten insanlar yapmak zorunda hissettiriyorlar. Uzun süre düşünmüyorum ama. Zamanla sormayı bırakır herhalde herkes
Öyle, ya çocuk evde koşturalım istiyor benim enerjim yok sürekli haksızlık yapıyorum diye düşünüyorum bana diyorlar ki kardeşi olsaydı size bu kadar düşkün olmazdı. Benim derdim bana düşkün olması değil ki... Hem sanki kardeşi paket servis büyütüp getirecekler. Elalemin isteği bitmezHaklısınız. 1 olsa 2 olsun, kız olsa erkek olsun. Anca boş muabbet yaparlar. Bu yüzden akraba çevresıne gırmek ıstemıyorum.
Haklısınız. Zaten gercekten çok istemeden, tabı eşimin de cok istemesi lazım. Aılesı burnunu sokarsa cevaplarını vereceginı yoksa evlılıgın biteceğini herseyı en ınce ayrıntıya kadar konusurum, emın olurum öyle yaparız.Her sey ortada. Her seyin farkindasiniz aslinda.
Hamileyim, icim icime sigmiyor. Iki bebek dusunun. Biri onu 4 gözle bekleyen bir ailenin, biri icimde bebek sevgisi istegi yok diyen bir ailenin.
Bunu ona yasatmaya hakkiniz oldugunu dusunmuyorum. Ustelik sirf elalem soruyor diye...
Ay öyle dersem kısır derler.Siz istiyorsaniz yapin soranlar hep sorar doktora gittim vucudum hazir degilmis stress yapmayin bana diyerek susturabilirsiniz belki.
Ben galıba evlılıklerı karsılastırıyorum. Onlar 4 kısı bız 2. Çok yanlıs bılıyorum. Bi de Allah korusun eşim ölünce bu evde yalnız kalacagım. Bu sebeplerden tabıkı yapılmazÖyle, ya çocuk evde koşturalım istiyor benim enerjim yok sürekli haksızlık yapıyorum diye düşünüyorum bana diyorlar ki kardeşi olsaydı size bu kadar düşkün olmazdı. Benim derdim bana düşkün olması değil ki... Hem sanki kardeşi paket servis büyütüp getirecekler. Elalemin isteği bitmezo yüzden önce ne hissettiğine iyi bak, gerçekten istemiyorsan zorlama herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil bu bir eksiklikte değil.
Ben oyum diyecek hali yok tabi ama görünen köyde uzakta değildirkendisi öyle dedi.kimse o kedi mi tavşan mı ne o ben değilim dedi.
30 yaş erken dıyorlar dondurmak için. Kaç yasında olmak gerek acaba. Gene donduracagım. İleride belkı kararım degısır. Bende ailesini severım. Ama yapışıklar. Eşimde aşırı anacı. Ailesi köyde. Daha dün konuştu..Bugün diyorki annesi ıcın naptı acaba. Bende napabılır ya ön bahcededir ya arka bahcede dedim.Bizimki de anne. Bende annemı cok seviyorum. Ama eşiminki resmen tapıyor gibi. Annesi de tapıyor gibi davranıyor.Benim eşim de aileci ve pasif. Başlarda biraz çektim, sonra dinsizin hakkında imansız gelir dedim ve kendim tavrımı koydum. Eşimin ailesini severim bu arada. Ama bazen müdahale konusunda hadlerini aşıyorlar. Cevabı eşime bırakmak yerine ben veriyorum artık. Tabii yine de değişmiyorlar. Çocuktan önce de onlara haftada bir giderdik, sonra da aynı. Değişen pek bir şey olmadı. Değişen tek şey varlığına her an şükrettiğim dünyalar güzeli bir evlada sahip olmak. İsteyen, hak eden her kadına annelik nasip olsun. Siz de şu an çocuk düşünmüyorsanız bile yumurtalık dondurma işlemini yapın. Pişman olmamak için.
Ben diyorum araştırsınlar. Hem niye sürekli hesap açayım. Tamam şuan işsizim amaBen oyum diyecek hali yok tabi ama görünen köyde uzakta değildir
Evt öyle.deniz,göl demekti diye hatırlıyorum ama ? :))
hayatımda duydugum en sacma lafEşim ben 40tan sonra yapmam dıyor. Dede mı desın cocugum bana dıyor
Düşünceleriniz çok doğru geleceği önden görüyorsunuzEvleneli 1 sene olacak. Ben 30 eşim 35 yaşında. Bekarken hep planlardım. Evlenince 2 sene sonra çocuk yaparım, ben çalışırım, annesi ya da annem bakar, kreşe veririm diye. Bu arada annesi bakmaya gerçekten istekli. Tabi bunları yıllar öncesinde düşünüyordum. Evlendik. Tek maaşız, ben iş bulamadım, buldugum işlerin saatleri berbat. Eşimdede bende de hem maddiyat açısından hem maneviyat açısından bir çocuğun sorumluluğunu alacak istek yok.Evliliğin ilk başları yumurta dondurma falan düşündüm. Ama şuan onu da istemiyorum.
Çocuk istememe sebeplerim sonrasında pişman olmak, sorumluluğu korkutuyor, eşimle çocuk yüzünden sorun yaşamak istemiyorum.Çocukla boşanmaktan da korkuyorum. Bu sefer hep yüzyüze bakacagız.
1 sene de ailesi yüzünden çok kavga ettik. Ailesi de degil eşim yüzünden. Çünkü ailesine karşı aşırı pasif.Ne hayır diyebiliyor ne birşey.Aile olarak aşırı baglılar. Baglılık degil bagımlılık.Annesinin tek hayatı evlatları.Sürekli ogullarıyla ilgilenir ve ilgi bekler. Kayınbabam hayatta ama o daha rahat, sıkmaz insanı. Çocuk yaparsam eminim haftada bir kez gitmek 3 e çıkacak. Çalışırsam annesi bakmak ister, eşimde annem baksın der. Bu sefer farklı sorunlar olacak. Ve çocuk yaparsam evliliğim bitecek gibi hissediyorum.
Ama aklımda şunlarda var. Erkek kardeşim evli. 2.ci çocugu olacak. 2 senedir evliler. Kız kardeşim evlenecek. O da hemen yapacak. Sanki ben böyle eksik mi olacagım onlardan. Sürekli kardeşimin eşi bana senin eşin çocuk istemiyor diyor. Eşimin arkadaşları eşime çocuk yapın, düşünüyor musunuz diyor, benim arkadaşım en azından 1 tane yap ileride diyor. Ama yapınca evlilikte daha çok sorun yaşayacagız. Annesi eminim herşeye karışacak. Ve eşim pasif agzını açmaz. Ben açarsam kavga çıkar. Hiç yapmayı düşünmüyorum. Ama çevremiz uzaylı gibş bakıyor istemiyoruz deyince
Böyle erkekten çocuk yapmak bilemyrm. Siz önce aile terapistine gidin ve duruma göre karar verin ama şuan evlat düşüncesi bile sizi üzüyor yaşayacaklarnizi tahmin ederek çok kötü bir şey bu.Ama ailesi çok müdahale edecek. Kayınvalidem kendi çocugu gibi sahiplenecek. Beni bunlar korkutuyor. Eşim aşırı pasif
Ben 50 olacagım, çocuk 10 yaşında olacak diyor. Bir de maddiyat bakımından istemıyor. Böyle bir dünyaya çocuk getirmek istemiyor.hayatımda duydugum en sacma laf
eskıler ozellıkle 40 yasına gelınce mutlaka dogururmus son tekne kazıntısı
sımdıkılerde kadınlar 30 dan once evlenmıyorlar zaten erkeklerde 35 den once evlenmıyor e anca ?
menapoza gırene kadar yolunuz ve hakkınız var ıstersenız 50 de dogurun ama bence bu adamdan cocuk yapmak ıcın acele etmeyın fıkırlerı zıkırlerı daha 15 gıbı, once o buyusun