Çocuk istememek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oturmayan şeyler şunlar. Kv evimize müdahele etmeye çalışıyor. Ogluna tapıyor. Tek hayatı kuzuları.Çocuk olunca bakmaya çok istekli.Nişanlı iken bakarım dedi. O zaman kafama yattı. Ama şuan evlenınce baktırmak istemiyorum.Eşim haftada 2 annesıne gider.Çocuk olunca çocugu da alır gıder, benı takmaz. Şuan kaybetme korkusu var ama o zaman olur mu bilmiyorum. Bi de kp hayatta. Başka oglu da var. İlerde babası önce ölürse annesi tek yaşamak istemez. E bende onla aynı evde istemem. Nolur bilmiyorum.
Kayınpederi öldürdünüz kaynana kaldı basınıza.Ya nekadar uc noktalar yaşıyorsunuz.Önce bir iş bulun çalışın kafanız dağılsın düzeniniz ona göre olur.Zaten çalışmaya başlayınca anneanne babaanne çocuğa baksın diye gözlerinin içşne bakacaksınız emin olun.Çalışan için öyle zorki çocuk bakmak emanet etmek.Kresede gitse gözünüz arkada kalıyor pat ateşleniyor hasta oluyor hep birisi gerekiyor.Ne güzel kadın istekli bakacakmış sağlığı yerinde şükredin bence.Kendi çocuğunuz olunca zaten insan dünyaya daha farklı bir gözle bakıyor daha bir aydınlanma geliyor.Herkes çocuk yaptı diye çocuk yapmaya kalkmayın,sorumlugunu alamayacaksanız baba olmayı beceremeyecek adamdan cocuk yapmayın elalem için yaşamayın yazık günah.Siz ölene kadar o çocuğu düşüneceksiniz evlensede barklansada hep içiniz titreyecek gözünüzde büyümeyecek.Evlat bambaşka birsey bir okadarda yürek sızısı tarifi olmayan bir mucize.Ama herkes anne baba olacak diye bir şart yok doğurmak istemeyen doğurmaz sorumluluk almaz.Önce siz mutlu olun kafanızdaki sorunları halledin eşinizle bağınız kuvvetlensin sonra düşünün bu şartlarda cocuk yapmayın lütfen.

Şartlanmayin, zorlamayin, kimin ne yaptigini bosverin.

Istemediginiz cocuga bakmak size iskence olacak. Kardesim yapacak o yapti bu 3.yu yapiyor diye cocuk yapilmaz.

Istemiyorsaniz bitmistir. Evliliginiz yeni. Yasiniz henuz genc. Maddi manevi hazir degilsiniz. Bir sure rafa kaldirin bu konuyu.

Cocuk cok buyuk sorumluluk. Maddi manevi cok zor. Buna ragmen diyebiliyorum ki sagligim el verirse 5 tane bile dogururum. Böyle icten istemediginiz surece hic gerek yok kendinizi yipratmaniza.

Bende geç istiyorum. Ama eşim 40tan sonra yapmam diyor. Ben o yaştan sonra çocuk peşinde koşamam diyor. Yakın çevre yap yap diye baskı yapıyor. Kardeşimin eşi 20 yaşında dogurdu. Kız kardesım 1 seneye evlenır ve hemen o da yapar.O da 24 yaşında 😑
E 35 yaşındaymış şimdi yapsanız 5 yaşındayken eşin 40 yaşında olacsk. 5 yaşından sonra çocuk peşinde koşulmuyor mu

5. Yaşından sonra "Ben 40 yaşındayım çocuk peşinde koşamam" mı diyecek

Tam okumadım, okumak da istemedim. Çünkü çocuk fikri için henüz çok erken. Şuan alacağınız olumlu olumsuz her karar yanlış olur. Aklınızdan çıkarın şu dönem için. 1 yıl sonra tekrar düşünün.

Şartlanmayin, zorlamayin, kimin ne yaptigini bosverin.

Istemediginiz cocuga bakmak size iskence olacak. Kardesim yapacak o yapti bu 3.yu yapiyor diye cocuk yapilmaz.

Istemiyorsaniz bitmistir. Evliliginiz yeni. Yasiniz henuz genc. Maddi manevi hazir degilsiniz. Bir sure rafa kaldirin bu konuyu.

Cocuk cok buyuk sorumluluk. Maddi manevi cok zor. Buna ragmen diyebiliyorum ki sagligim el verirse 5 tane bile dogururum. Böyle icten istemediginiz surece hic gerek yok kendinizi yipratmaniza.
Bu arada kardeşimin eşi bana hep ne zaman görüşsek ne zaman yapacaksın diyor. Hep böyle. Geçen bize geldiler. Dediki çocuk oldugundan beri ev düzeni gayet aynı, hiçbirşeyi aksamıyorum falan anlatıyor. Bugün kız kardeşim diyor ki yengem için 2 haftadır yemek yapmıyormuş.Galiba biz korkmayalım diye mi işin bu zor kısmını kimse anlatmıyor.

E 35 yaşındaymış şimdi yapsanız 5 yaşındayken eşin 40 yaşında olacsk. 5 yaşından sonra çocuk peşinde koşulmuyor mu

5. Yaşından sonra "Ben 40 yaşındayım çocuk peşinde koşamam" mı diyecek
Aslında eşiminde istegi yok. O kendınce bahaneler uyduruyor.Ufak çocuk görsek aaa ne tatlıymış der geçeriz. Bu kadar. Ölüp bitmeyiz.
Bana her lafın içinde yarın birgün çocugun olunca... Ayagına dolanan yok.... Yaş gecıyor..... gibi şeyler söylüyor çocuklu insanlar ya yaşlılar. Az önce bi arkadaşım yarın bi gün bebiş olunca bakamazsın hayvanlarına dedi.
Eşime ise çocuk yapın yaşlanınca size bakar, güvenceniz olur .... gibi baskılar yapıyor kankileri. Ha bunu diyen kankisi bekar. Evlense çocuk hemen yapar o ayrı

Çocuk milletin dırdırıyla karar verilip yapılacak şey değil, yaptıktan sonra biz yaptık ama memnun kalmadık istemiyoruz iade alın demek gibi bir şansınız yok. Hem siz sanıyor musunuz ki bir tane yapınca her şey bitecek millet susacak, elalem sever öyle üstüne vazife olmayan şeye burnunu sokmayı. Bir çocuğunuz olsun daha yaşına girmeden bu sefer de kardeş yapın diye başlayacaklar. Hayat sizin seçim sizin ilerde pişman olmamak için lütfen ne hissettiğinize daha çok bakın. Bana da kardeşi olsun diyorlar da sanki gelip elalem bakacak, te Allah'ım, istemiyorum deyip kesin atın muhabbetlerini.

Bu arada kardeşimin eşi bana hep ne zaman görüşsek ne zaman yapacaksın diyor. Hep böyle. Geçen bize geldiler. Dediki çocuk oldugundan beri ev düzeni gayet aynı, hiçbirşeyi aksamıyorum falan anlatıyor. Bugün kız kardeşim diyor ki yengem için 2 haftadır yemek yapmıyormuş.Galiba biz korkmayalım diye mi işin bu zor kısmını kimse anlatmıyor.

Insanlarin mahreminiz hakkinda boyle konusmasina neden izin veriyorsunuz?
Herkes kendi hayatina baksin.

Kardesimin esi soruyor diye cocuk yapmak zorunda hissetmek ne garip bir sey.

Dunyaya bir can gelecek, yenge sussun diye yapilir mi sizce?

Aslında eşiminde istegi yok. O kendınce bahaneler uyduruyor.Ufak çocuk görsek aaa ne tatlıymış der geçeriz. Bu kadar. Ölüp bitmeyiz.
Bana her lafın içinde yarın birgün çocugun olunca... Ayagına dolanan yok.... Yaş gecıyor..... gibi şeyler söylüyor çocuklu insanlar ya yaşlılar. Az önce bi arkadaşım yarın bi gün bebiş olunca bakamazsın hayvanlarına dedi.
Eşime ise çocuk yapın yaşlanınca size bakar, güvenceniz olur .... gibi baskılar yapıyor kankileri. Ha bunu diyen kankisi bekar. Evlense çocuk hemen yapar o ayrı
Sizin için şuan gercekten çok erken.. Acele etmeyin, soranlara da pandemi dönemi vs diye geçiştirip cevap verin. Sorular bitmez, ne zaman çoçuk yapacaksınız, emziriyor musun, 2.ne zaman, kilo almışsın vs vs bu yorumlar sorular devam eder gider. Bunlara hiç kulak asmayın. Bırakın evliliğiniz ve düzeniniz otursun. Çocuk fikri ve isteği geldiğinde, o heyecanı ikinizde hissedersiniz zaten..

Çocuk milletin dırdırıyla karar verilip yapılacak şey değil, yaptıktan sonra biz yaptık ama memnun kalmadık istemiyoruz iade alın demek gibi bir şansınız yok. Hem siz sanıyor musunuz ki bir tane yapınca her şey bitecek millet susacak, elalem sever öyle üstüne vazife olmayan şeye burnunu sokmayı. Bir çocuğunuz olsun daha yaşına girmeden bu sefer de kardeş yapın diye başlayacaklar. Hayat sizin seçim sizin ilerde pişman olmamak için lütfen ne hissettiğinize daha çok bakın. Bana da kardeşi olsun diyorlar da sanki gelip elalem bakacak, te Allah'ım, istemiyorum deyip kesin atın muhabbetlerini.
Haklısınız. 1 olsa 2 olsun, kız olsa erkek olsun. Anca boş muabbet yaparlar. Bu yüzden akraba çevresıne gırmek ıstemıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X