Çocuk İstemek... Maddi kaygılar, kararsızlıklar...

Birde arkadaşlar sadece geçiniyoruz birikim yapmıyoruz evimiz arabamız yok yani neden bu kadar üstüme gelindi bilmiyorum mutluyum huzurluyum ..ama eşim sayesinde ..mutlu huzurlu evlililer çocuk yapmalı bence

Cocugun zeka,fiziksel,bilissel gelisini icin bu kadar besin yuklemesi yapmak bence normal degil.Zeka,fizii biraz da kalitsal.Ulkenin en kirsal yerlerinde calistim.Cogunun karnina et girmemis.Cocugum zeki diyenin cocugundan bin kat zeki zehir gibi cocuklardi...Yani olurda bu konuyu okuyan cocuguna konuda sıklıkla gecen besinleri yediremeyen varsa merak etmesin.Cocugunuz geri kalmiyor merak etmeyin.Sadece asiri yukleme yapmiyorsunuz.Eminim cunku burayi okuyup bunlari saglayamayan cok aile var.Iciniz rahat olsun.

Beni çok sever sağolsun evlenirken eşim almamıştı evlenme teklifi ederken durumu yoktu bende ses etmedim zaten onunla olayım yeterdi kv sağolsun eline para geçtikçe bir şey alır hep bana çocuklarıma eve
Anladım
Öyle olsa bile tek taşın bebeğin rızkıyla ne ilgisi var? Sürekli tek taşlar yağmıyor sonuçta. Başka bir yorumunuzda bir listeden, lambadan bahsetmişsiniz mesela. Yani bir lambayı almak için bile sıralama yapiyorsunuz. Yazdıklarınız çok uyumsuz kusura bakmayın.
Küçümsemek için yazmiyorum ama her ihtiyaç için tek tek liste yapacaksam ben şukadar parayla iyi geçiniyorum demem. Gayetde geçinemiyorum derim. Bakış açımız farklı oda olabilir tabii.

Evet buna da katılıyorum kesinlikle. Şunları şunları yemeyenin çocuğu gerizekalı olur temalı (tam böyle yazılmamıl tabi ) mesajlar gördüm ben de. Allah allah çocukken ben de yemedim bunları ama gerizekalı değilim dedim kendi kendime. Değilim bence yani.

Bazı gönderileri ben hayretle okudum doğrusu.. Sanki belli bir gelir düzeyinin altında çocuk yapılmaması gerek diye bir durum çıkmış ortaya.. Bahsettiğiniz gelir düzeyi de epey yükseklerde.. Peki belli bir standartın altında kalan hergün et kuruyemiş bal yediremeyecek olan çocuk yapmasın mı? Çocuk rızkıyla elbetteki gelir.. Ama rızkıyla gelir diyerek 5 çocuk yapmak yanlış elbette...Siz sanıyor musunuz ki sadece sizin beslediginiz yiyeceklerle verdiğiniz imkanlarla o çocuklar dahi oluyorlar :) Yapılan araştırmalarda görülmüş ki kuru ekmek yiyen annenin sütüyle her gıdadan alan bir annenin sütü eşit vitamin değerinde çıkmış.. Zenginliğin sonu yok ki..Dünyada en iyi beslenen en zeki ya da en sağlıklı diye bişey olmayacağına göre bu kadar abartı örnekleri de vermeye gerek yok.. Mesela yeşil mercimeğin içinde et kadar protein var.. Her ürünün elbette ona yakın ikame ürünü var.. Bugün çok fakir ailelerin çocukları çok iyi üniversiteleri kazanıyorlarsa beslenmeyle zeka arasında bir bağ kurmasın bana kimse.. yaşam standardı elbette farklı olacak.. Herkes çocuğunu en iyi şartlarda yetiştirmek yedirmek giydirmek ister.. Mesela benim iki çocuğum var..çok şükür iyi bir gelire de sahibim ... benim çocuklarım hergün et yesin hergün kuruyemiş yesin bal kaymak yesin diye düşüneceğime gerekiyorsa biraz daha az yesin paylaşabileceğimiz insanlarla paylaşalım onların çocukları da yesin diye düşünürüm.. para herkese emanet bu mantıkta bakmak gerek.. Bugün durumum iyi olabilir ama yarının neler getireceğini bilmiyoruz.. o zaman hiç çocuk yapmamak gerekir düşüncenize göre.. bugün durumlarına çok güvenenler nelerine güvenip çocuk yapıyorlar ozaman çok merak ediyorum.. Asıl çocuğa belli standartları sağlayıp sonra onları aşağı çekmek sıkıntı olmaz mı? Konu sahibi size tavsiyem maddiyatı çok da fazla dert etmeden kendini hazır hissetiğinizde(en önemlisi bu) bu kararı kendiniz verin..

Ben de çocuk beslenmesinde aşırı takıntılı olmayı doğru bulmuyorum. Bir arkadaşım çocukken hep yumurta yediği için artık yumurta görmek istemiyordu. Veya cocugum olursa aman antep fıstığı yemedi aman kaju yemedi eve alamadım diye dert etmem kendime. Tabii ki sağlıklı araştırmalık olsun evde ama. Sağlıklı beslenince süper zeki çocuk olcak diye bir şey yok. Her şeyin normali olmalı bana göre. Bir gün et bir gün sebze bir gün makarna vs. Veya çocuğuma 500 liralik oyuncak alamadım diye üzülmem mesela. Imkanin neyse onu alırsın.

Evet arkadaşım açlık sınırınin altında yaşayan biri için masa lambası almak için sıraya koymak lazım yani her istediğini hemen alamazsın bir sonraki sıradaki ya kitaplık yada eliptik bisiklet mesela..erzak alıyor eş aileside biz istemesek dahi yardım ediyor sağolsun yani ..konu sahibinin de eş ailesi yardım ediyormuş tektaş olayıni lafın gelişi söyledim geçen hafta aldığı için aklıma geldi ondan önce erzak alıp gelmişler burda anafikir tektaş değil sadece siz ona takılı kalmışsınız ana fikir şu ..Allah rızkını veriyor bazen kayınvalide vesile oluyor bazen başka biri bazen ek maaş veriliyor yani onu söylemek istedim bakkk benim tektasim var demedim öyle biri olmadım zaten tek taş altın umrumda değil kaç kuruşluk şey zaten istesem bugün ise girer alasını alırım kendime önemli olan kayinvalidemin beni sevip bana alması beni mutlu eden durum bu..yani dediğim gibi lafın gelişi

Birde neden gecinemiyorum diyeyim yahu masa lambası yemiyoruz akşam yemeğinde sonuçta garipsiniz gerçekten ... Neyse artık yazmicam isteyen istediği yöne çekiyor kimsede umrumda değil rahatım yerimde ama bunun maaş ile alakası yok ..kocacigim ve ailesi ile alakası var neyse hadi bay

Çocuklar aslında çok talepkar değil. Ama yeni nesil ebeveynler anneliği babalığı sınırlarda yaşıyor. Lisanslı oyuncak almazsınız, indirim kovalarsınız, 5 yıldızlı otele değil de aparta tatile gidersiniz. Sizden güzel anne olur, fikirleriniz bana hep makul gelmiştir. Akışına bırakın bence.

Bunlar kameradan gorulmese bile, okula formayla giderken dahi kimin durumu var kimin durumu yok cok belli oluyordu zaten.

Ogrencinin elindeki telefon, ayagindaki ayakkabi, giydigi esofman, taktigi çanta, kaleminden defterinden tut formanin uzerine giydigi sweatshirt, mont bunlar da kim zengin kim fakir acikca belli eden şeylerdi.

Aslında bir sorun da bu bence.
Çocuk büyüyor evet ama hep lüks şeylerle büyümeye çalışılıyor.
Benim küçükken marka hiç bir şeyim yoktu.
Liseye gidince ilk marka eşofman almıştım.
Çok şükür sağlıklıyım
Bilmiyorum ya yazmışlar hani 10.000 lira ile çocuğa yetemiyorum diye.
Bir çocuk bir ayda10.000 lik ne yapar da yetmez?

Benim güldüğüm konu farklı hanım efendi. Anlamamış olabilirsiniz birşey yapamam. Ben muzuda alabiliyorum peynir olsun tereyag olsun yogurt dogalindan besleniyoruz zaten. Memleketin durumunu ben kurtaracak değilim bunu düşünecek başkaları. Bende sizler gibi sesinizi çıkarın biz alabiliyorsak siz neden alamiyorsunuz diye sorgulayin desem devlet durumu kötü olanlarla iyi olanlara eşit maaş saglayacak değil mi zaten. Kulağa hoş geliyor ama çok ütopik degil mi. Ama bunu gercekten düşünen insanlar var görüyorum burada. Bu seslenişler hicbir işe yaramaz asgari ücretle geçirenleri uzmekten başka. Biraz gerçekçi olun lütfen.

Maalesef böyle şeyler yüzünden bende özellere asla gitmiyorum bende zamanında kist ameliyatı olacaktım büyük bir kistti elimde yeni çekilmis ultrasonum olduğu halde bana ultrason yaptılar ve sonrasında kistiniz çok büyük biz sizi ameliyat edemeyiz dediler boşa para aldılar benden ki biliyorlardı boyutunu herşeyini işleri para olmuş sadece

Herkes farklı işte. Bana hitap etmeyen bir yaşam. Demekki sizde küçük şeyler ile mutlu oluyorsunuz. Güzel birşey aslında. Yapabilene.
Size kocacığınız ve ailesi ile ömür boyu saadet diliyorum. Bay 🖐

Son düzenleme:
Sorma bizim kız normalde rüyamızda göremeyeceğiniz bir okuldan tam burs kazandı 2 senedir orda, şimdiden başladı anne niye bizim evin havuzu yok? Anne niye bizim araba böyle? Niye Melislerin şöförü var? filan demeye, geçen sene kandırıyordum da bu yıl yemiyor, mecbur öğrenecek sınıf farkını nasılsa, dümdük diycem artık sorarsa fakiriz biz kızım diye, napiyim?

Niye ‘geçiştiriyoruz’ demiyor da, cins tür olarak bizi suçluyor işte.
Herkes için hak olanı istemek suç çünkü...
Kimseye cins tür demedim kendi kendinize hakaret ediyorsunuz. Ben gecistirmiyorum istedigimi alabiliyorum şuan. Sizler gibi herkes iyi imkanlarda yasasın isterim ama hicbir ulkede böyle birsey yok turkiyede de yok. Her ülkede vardir zengini fakiri kimisi okur kendine guzel bir gelecek kurar kimisi okumaz orda burda sürünür. Hayat standartlari farkli gelişiyor böylelikle. Bunu kavrayamiyorsunuz sadece. Ne yapalim zenginden alip fakire mi verelim

Sinif farkini yavas yavas ogrenmek gerekli, nereye kadar saklanacak yani okulda gormese disarda gromeyecek mi ama bir an da herkesin havuzlu villasi, soforu oldugu yerde bulunmak sıkıntılı gorundu Gerci iyi birseydir daha cok calismaya teşvik eder.

Herkesin hemen hemen ayni oldugu yerde insanlarin daha az gelişme gosterdigini dusunuyorum.

Bir de bazi yorumlari okudum. Hersey o kadar basit degil. "Biz niye alamiyoruz" diyince biseyler duzelmiyor malasef, herkes 10-15 bin kazanamaz. Herkes dur biraz cabalayayim diyip 50 bin kazanamaz. Bu da boyle bir gercektir.

Burda evime 10bin veya biraz ustu giriyor diyen bur suru kişi var ama cogu iki maaşla o rakama ulaşabilen insanlar gordugum kadariyla.

Son düzenleme:
Yanlış anlaşılmışım sanırım sizinle aylık gelirimiz yakın defalarca da söyledim zaten. Benim kastım 3000 liraya koleje gönderen, 5 liraya balık alıp yediğini iddia edenlerdi. Siz üç kişi zaten benim bahsettiğim standartta büyütebilirsiniz. Ki en başından beri de olunlu baktığımı yazmıştım. Kırdıysam sizi kusura bakmayın lütfen 3 aşağı 5 yukarı yakın standartlardayız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…