- 26 Temmuz 2015
- 6.661
- 9.347
-
- Konu Sahibi captain price
ilk yazdığınızda dipnot yoktu sonradan eklemişsiniz. siz öyle diyorsanız öyledir.
AnladımBeni çok sever sağolsun evlenirken eşim almamıştı evlenme teklifi ederken durumu yoktu bende ses etmedim zaten onunla olayım yeterdi kv sağolsun eline para geçtikçe bir şey alır hep bana çocuklarıma eve
Evet buna da katılıyorum kesinlikle. Şunları şunları yemeyenin çocuğu gerizekalı olur temalı (tam böyle yazılmamıl tabiCocugun zeka,fiziksel,bilissel gelisini icin bu kadar besin yuklemesi yapmak bence normal degil.Zeka,fizii biraz da kalitsal.Ulkenin en kirsal yerlerinde calistim.Cogunun karnina et girmemis.Cocugum zeki diyenin cocugundan bin kat zeki zehir gibi cocuklardi...Yani olurda bu konuyu okuyan cocuguna konuda sıklıkla gecen besinleri yediremeyen varsa merak etmesin.Cocugunuz geri kalmiyor merak etmeyin.Sadece asiri yukleme yapmiyorsunuz.Eminim cunku burayi okuyup bunlari saglayamayan cok aile var.Iciniz rahat olsun.
bekarken olur zaten ancak o soylediginiz o yuzden sordum.Aynen bekarken para biriktirdim çalıştım
Evet arkadaşım açlık sınırınin altında yaşayan biri için masa lambası almak için sıraya koymak lazım yani her istediğini hemen alamazsın bir sonraki sıradaki ya kitaplık yada eliptik bisiklet mesela..erzak alıyor eş aileside biz istemesek dahi yardım ediyor sağolsun yani ..konu sahibinin de eş ailesi yardım ediyormuş tektaş olayıni lafın gelişi söyledim geçen hafta aldığı için aklıma geldi ondan önce erzak alıp gelmişler burda anafikir tektaş değil sadece siz ona takılı kalmışsınız ana fikir şu ..Allah rızkını veriyor bazen kayınvalide vesile oluyor bazen başka biri bazen ek maaş veriliyor yani onu söylemek istedim bakkk benim tektasim var demedim öyle biri olmadım zaten tek taş altın umrumda değil kaç kuruşluk şey zaten istesem bugün ise girer alasını alırım kendime önemli olan kayinvalidemin beni sevip bana alması beni mutlu eden durum bu..yani dediğim gibi lafın gelişiAnladım
Öyle olsa bile tek taşın bebeğin rızkıyla ne ilgisi var? Sürekli tek taşlar yağmıyor sonuçta. Başka bir yorumunuzda bir listeden, lambadan bahsetmişsiniz mesela. Yani bir lambayı almak için bile sıralama yapiyorsunuz. Yazdıklarınız çok uyumsuz kusura bakmayın.
Küçümsemek için yazmiyorum ama her ihtiyaç için tek tek liste yapacaksam ben şukadar parayla iyi geçiniyorum demem. Gayetde geçinemiyorum derim. Bakış açımız farklı oda olabilir tabii.
Çocuklar aslında çok talepkar değil. Ama yeni nesil ebeveynler anneliği babalığı sınırlarda yaşıyor. Lisanslı oyuncak almazsınız, indirim kovalarsınız, 5 yıldızlı otele değil de aparta tatile gidersiniz. Sizden güzel anne olur, fikirleriniz bana hep makul gelmiştir. Akışına bırakın bence.arada kaynamasın diye şu şekilde yazayım.
kızlar bir gün giremedim konuya, + 25 sayfa yazmışsınız :)
hepsini tek tek okuyamadım, göz gezdirdim. zaten tavsiyeler bitmiş artık, olay fakirsin/hayır değilim/hayır fakirsin!!!! kavgasına dönmüş neredeyseçok şaşırmadım.
bizim en büyük gider kalemimiz araba kredisi. ama yeni yıl zamları ile bunun bir kısmı eriyecek. biraz da ona güveniyordum açıkçası. ayrıca hemen yarın hamile kalacakmışım gibi engellemeye çalışanlar var sanki ama mayıs gibi deneriz demiştim zaten ilk konumda. o süreye kadar bazı taksitler biter, yine biraz biriktirebiliriz.
arabayı satarsınız vs diyenler olmuş ama araba piyasası sürekli yükseliyor yani şu anki arabayı satıp daha kötüsünü alınca ele para kalmayacak yani mantıklı değil. hani 40 bine filan eli yüzü düzgün araba bulmak imkansız gibi. ha bulunmaz mı tabi ki bulunur ama biz istemiyoruz değiştirmek. bir de aldık, memnunuz, yani tekrar ikinci el riskine girmek de mantıksız.
ev konusunda da fikrim şöyle. peşinat yoksa yüksek faizli kredi çekip maaşın yarısını gömmek yerine kirada oturmayı tercih ediyorum. peşinat yoksa mantıksız oluyor çünkü kredi işi. ha olursa çok iyi olur ama olmuyorsa da napalım. kiramız da bölgeye göre uygun. ha evden çok memnun değilim dedim, sebebi de şu. sadece salon parkeleri eski tip ve boğuyor beni. mutfak da bordo kenarlı kapaklı olan milli mutfaklarımızdan. böyle içim açılmıyor bazen bakınca, anlatabiliyor muyum. ama balkonum güzel, banyom yapılı, diğer odaların parkeleri yeni. ev berbat değil yani, hatta ödediğim kiraya göre oldukça iyi. taşınmak o açıdan şımarıklık olur gibi geliyor çünkü en az 5bin filan gider heralde. o yüzden burada oturmaya devam. ha belki seneye haziranda zam gelince o paraya daha az merkezi bir yerde daha yapılı bir eve geçilebilir. şu an aklıma gelen şeyler bunlar tabi, kesin değil yani.
bu arada aslında biraz açıldığımız için sabit gider fazla. robot süpürge aldık, ben ehliyet kursuna yazıldım, kışlık lastik aldık. bunların aylık toplam taksidi 800-1000 lira zaten. şubatta eşimin kyk borcu bitiyor mesela tamamen. saydıklarım bir kere alınacak şeyler yani seneye de gidip lastik almayacağımız için bu taksitler bitince boşa çıkıyoruz. ha bunlar biter yenileri başlar ama artık yenilerini de çocuk için harcarım yani. evin bir eksiği yok gibi bişey. kasko ödüyoruz mesela. seneye araba 11 yaşında olacak, belki yaptırmayız. gibi gibi. yani aslında çocuk olmadığı için açıldık. olsaydı evi manuel süpürmeye devam ederdik.
bu arada ben sürüneyim ama tüm geliri çocuğa yatırayım gibi bir derdim olacağını sanmıyorum. yediririm, içiririm, eğitimi için elimden geleni yaparım. ama özel okula gönderemezsem devlet okuluna gider artık. ya da her gün bir tabak kuruyemiş yemez. haftada bir gün de beyaz leblebi yer mesela. ya da ne bileyim bir hafta sadece sebze yese ölmez. hangimiz balla kaymakla beslendik ki devamlı? her gün kuzu yediren varmış, vallahi et severim ama her gün kuzu yesem kusarım heralde. böyle bir gereklilik olduğunu hiç sanmıyorum. yani şu şartlarda gerekli şeyleri sağlarım onun için ama olmadığı durumda da yoktur yani. hani 3000 lira maaş, iki çocukla süper yaşıyoruz diyen hayal dünyasında evet ama 10.000 alıyorum valllahi tek çocuğa yetmiyor diyen de fazla uçuyor bence. sonuçta ayda 50.000 geliri olan insan da var ve kaz ciğeri yediriyodur mesela çocuğuna. e ben hiç yemedim. bilmiyorum anlatabildim mi? çocuğun bereketi ile geldiği masalına inanmıyorum ama bu kadar bereket kaçırıcı bir canlı olduğunu da düşünmüyorum. yani sanki dünya ikiye ayrılıyor, çocuğuna her hafta bir kilo muz yedirenler ve çocuğu muzun ne olduğunu dahi bilmeyenler... ama öyle değil ki. bunun bir de ortası var. sanki ortasında olan da hiç doğurmasın der gibi konuşuyor bazı üyeler.
biri mesela 900 liraya scooter aldığını yazmış. bu temmuzda annem yeğenime 150 liraya aldı. bu açıdan kıyas yaparken bazı şeyleri mantıklı düşünmek lazım. sonuçta ucuz kaşar yedirmeyiz ama gidip 900e de scooter almayız. alan alsın ben buna bişey demiyorum ama bu da bi marifet değil. 900 liraya scooter alanın karşısına geçip şey de diyebilirim mesela. eşimin fabrika müdürü oğluna 10.000 liraya akülü araba aldı. eee o zaman 900e scooterı olan çocuğu hiç doğurmamak mı gerekiyordu? yoo.
bir de tabi ki başkasına güvenerek çocuk yapmıyorum ama ablamda ve eşimin kuzenlerinde vs çok bebek eşyası var. hepsi size vereceğiz diyor. o ara belki eşimin kuzeni ikinciyi doğurur, park yatağı kendi kullanır. e o zaman gider alırım yani. yeğenimin bir beşiği vardı, sonra bazaya geçirdi ablam direkt mesela, başka bişey kullanmadı. bilemiyorum yani bir çocuğu uçurmayız ama yaşatırız da diye düşünüyorum mantıklı harcamalar yaparsak. sinemaya götüremediğim hafta evde sinema gecesi yaparım en basiti.
ha sen hayal dünyasında yaşıyorsun, böyle arada yaşatılmaz diyorsanız siz bilirsiniz, siz de kendinize göre haklısınız. ama birazcık umut bulmak için açtığım konuda avakadolar havada uçuşmuş. ben de umudu kendi kendime aşılarken sizinle paylaşmak durumunda kaldım.
neyse. bekliyoruz bakalım. bikaç ay daha geçsin. hala istekli olursak deneriz belki, belki vazgeçeriz, belki de olmaz.
teşekkür ediyorum tekrar herkese.
en acısı çocuklar için pandemi de yaşanıyor nasıl mı anlatayım:her gün 6 defa 30 ar dakika canlı ders var bazı çocukların ya tablet pc si yok ya da bozuk görüntü ses vs. sorunlu yada minicik telefondan takip etmeye çalışıyorlar.Ha bir de şu var herkes herkesin ev şartlarını da görüyür maalesef.kimi çocuk her ders için çeşit çeşit giyiniyor çok konforlu kendi odasında derse katılıyor önüne çeşitli kuruyemişler muz vs konuluyor ders esnasında arada yesin diye.bunu o yiyecekleri alamayan ve kendi odaları olmayan çocuklar da görüyor ve üzülüyorlar dolayısıyla.bir çocuk var 2 kardeşle salonda aynı anda ders alıyor bir çocuk var süper mobilyalı dev tv li bin kusür liralık oyuncu koltuklu odasından bağlanıyor .öğretmenlerin bile yaşantıları arasındaki farkları görüyoruz artık maalesef .
Çocuklar aslında çok talepkar değil. Ama yeni nesil ebeveynler anneliği babalığı sınırlarda yaşıyor. Lisanslı oyuncak almazsınız, indirim kovalarsınız, 5 yıldızlı otele değil de aparta tatile gidersiniz. Sizden güzel anne olur, fikirleriniz bana hep makul gelmiştir. Akışına bırakın bence.
Ne kv ler var beee! Bı de bendekine bakKv tek taş mı getiryor gelirken
Benim güldüğüm konu farklı hanım efendi. Anlamamış olabilirsiniz birşey yapamam. Ben muzuda alabiliyorum peynir olsun tereyag olsun yogurt dogalindan besleniyoruz zaten. Memleketin durumunu ben kurtaracak değilim bunu düşünecek başkaları. Bende sizler gibi sesinizi çıkarın biz alabiliyorsak siz neden alamiyorsunuz diye sorgulayin desem devlet durumu kötü olanlarla iyi olanlara eşit maaş saglayacak değil mi zaten. Kulağa hoş geliyor ama çok ütopik degil mi‘Bunların ‘ komikliğini düşünmekten ziyade bu ülkede neden birileri muzlardan çeşit çeşit peynirlerden bahsederken diğerleri patates yemeğinin içine kattığı bir avuç kıymayla et yiyoruz diye kendini avutuyor onu düşünün. Siyasete girmek istemiyorum ama şükür diye diye kuru ekmeğe talim etti bu millet. İnsan gibi beslenmek bile lüks oldu.
Sizinki ağlanacak hale gülmek.
Maalesef böyle şeyler yüzünden bende özellere asla gitmiyorum bende zamanında kist ameliyatı olacaktım büyük bir kistti elimde yeni çekilmis ultrasonum olduğu halde bana ultrason yaptılar ve sonrasında kistiniz çok büyük biz sizi ameliyat edemeyiz dediler boşa para aldılar benden ki biliyorlardı boyutunu herşeyini işleri para olmuş sadeceözel ve devlet karsılastirmasında soylemek istediğim seyler var.
Benim esimden dolayı özel sağlık sigortam var ve 8 bin limitli dogum paketim var her mart ayinda yenileniyor yeni bir 8 bin tanımlanıyor.
ilk çocuğumu kendi sehrimde bulunan özel bir hastanede dogurdum. jinokolojide devlet hastanesini hic kullanmadim devlet hastaneleri cok yogun ve imkanları özel hastanelere gore daha kısıtlı ama özel hastanelerde sırf para icin bir cok sey yapıyorlar.
mesela ben doğum yaptıktan sonra ozel hastanedeki doktoru beni muayeneye cagirdi ve muayene ederken rahmimde polip oldugunu operasyon gecirmem gerektiğini narkoz almam gerektigini aciya dayanamayacagimi soyledi. bende o zamanki saflığimla kabul ettim.
Daha 20 gunluk bebegim varken bebegimi kayinvalideme bırakip gittim hemen odaya aldılar ameliyat onlüğu giydirdiler ameliyathaneye aldılar tabi narkoz verdiler orada sonrada odama geri getirdiler gozumu actim esim basimda serum takilmis koluma ama hic ağri sizi yok sanki hic dokunmamislar hicbir yerime. neyse doktor odama geldi aldim polipi serumun bitsin eve gidebilirsin dedi. sonra esimi cagirdi ozel sağlik bolumu esime bir fatura dokmusler. narkoz oda ameliyathane ucreti carr curt en az 30 40 kalem. ozel sağlık hepsini ödemedigini kalan paranin esim tarafindan òdenmesi gerektigini soylemisler. esim mecbur karim iyi olsun diye ozel sağlıgım odemedigi kısmı odemis.
yıllar sonra ben baska bir muayenede baska bir doktordan sunu duydum. polip rahim agzinda ve cok kucukmus alinmasa bile olurmus alınması cok basitmis muayene sandaliyesinde bile alınabilirmis. narkoza ameliyathaneye gerek yokmuş.
Bahsettiğim ozel hastanede bulunduğum sehirde unlu herkesin dogum yapmak icin can attığı bir hastane.
yani sırf para icin bana narkoz verip ameliyathaneye aldı özel hastane. zaten ozel sağlıgin odememe sebebide buyuk ihtimal gereksiz islemler yuzundendi. Narkoz aldıgim icin 2 gün boyunca sutumu sağip çope döktum 20 günluk bebegim mama yedi o zaman diliminde.
yani konu sahibi haklısın ozel hastene de doğum tamamen ticari bir sektore dönmuş durumda ama devlet hastanelerinin yetersizliği insanı ozel hastaneye itiyor.
ben su an ikinciye hamileyim. ozel saglik var diye ugrasmadim ilk muayenede istenilen tahlileri ozel hastanede yaptirdım. 1000 tl kestiler dogum paketimden. başka arkadasim aynı hastanede muayene oluyor ama ozel saglığı yok aynı tahlileri hic ucret odemeden sağlik ocaginda yaptirdi sonucu doktoruna goturdu. sonucta ikimizi de sonucu temiz cikti bir sorun yoktu.
Sen de muayeneni ozelde olup tahlillerini devlete yaptirabilirsin.
Evet arkadaşım açlık sınırınin altında yaşayan biri için masa lambası almak için sıraya koymak lazım yani her istediğini hemen alamazsın bir sonraki sıradaki ya kitaplık yada eliptik bisiklet mesela..erzak alıyor eş aileside biz istemesek dahi yardım ediyor sağolsun yani ..konu sahibinin de eş ailesi yardım ediyormuş tektaş olayıni lafın gelişi söyledim geçen hafta aldığı için aklıma geldi ondan önce erzak alıp gelmişler burda anafikir tektaş değil sadece siz ona takılı kalmışsınız ana fikir şu ..Allah rızkını veriyor bazen kayınvalide vesile oluyor bazen başka biri bazen ek maaş veriliyor yani onu söylemek istedim bakkk benim tektasim var demedim öyle biri olmadım zaten tek taş altın umrumda değil kaç kuruşluk şey zaten istesem bugün ise girer alasını alırım kendime önemli olan kayinvalidemin beni sevip bana alması beni mutlu eden durum bu..yani dediğim gibi lafın gelişi
Birde neden gecinemiyorum diyeyim yahu masa lambası yemiyoruz akşam yemeğinde sonuçta garipsiniz gerçekten ... Neyse artık yazmicam isteyen istediği yöne çekiyor kimsede umrumda değil rahatım yerimde ama bunun maaş ile alakası yok ..kocacigim ve ailesi ile alakası var neyse hadi bay
Sorma bizim kız normalde rüyamızda göremeyeceğiniz bir okuldan tam burs kazandı 2 senedir orda, şimdiden başladı anne niye bizim evin havuzu yok? Anne niye bizim araba böyle? Niye Melislerin şöförü var? filan demeye, geçen sene kandırıyordum da bu yıl yemiyor, mecbur öğrenecek sınıf farkını nasılsa, dümdük diycem artık sorarsa fakiriz biz kızım diye, napiyim?Bunlar kameradan gorulmese bile, okula formayla giderken dahi kimin durumu var kimin durumu yok cok belli oluyordu zaten.
Ogrencinin elindeki telefon, ayagindaki ayakkabi, giydigi esofman, taktigi çanta, kaleminden defterinden tut formanin uzerine giydigi sweatshirt, mont bunlar da kim zengin kim fakir acikca belli eden şeylerdi.
Kimseye cins tür demedim kendi kendinize hakaret ediyorsunuz. Ben gecistirmiyorum istedigimi alabiliyorum şuan. Sizler gibi herkes iyi imkanlarda yasasın isterim ama hicbir ulkede böyle birsey yok turkiyede de yok. Her ülkede vardir zengini fakiri kimisi okur kendine guzel bir gelecek kurar kimisi okumaz orda burda sürünür. Hayat standartlari farkli gelişiyor böylelikle. Bunu kavrayamiyorsunuz sadece. Ne yapalim zenginden alip fakire mi verelimNiye ‘geçiştiriyoruz’ demiyor da, cins tür olarak bizi suçluyor işte.
Herkes için hak olanı istemek suç çünkü...
Sorma bizim kız normalde rüyamızda göremeyeceğiniz bir okuldan tam burs kazandı 2 senedir orda, şimdiden başladı anne niye bizim evin havuzu yok? Anne niye bizim araba böyle? Niye Melislerin şöförü var? filan demeye, geçen sene kandırıyordum da bu yıl yemiyor, mecbur öğrenecek sınıf farkını nasılsa, dümdük diycem artık sorarsa fakiriz biz kızım diye, napiyim?
Yanlış anlaşılmışım sanırım sizinle aylık gelirimiz yakın defalarca da söyledim zaten. Benim kastım 3000 liraya koleje gönderen, 5 liraya balık alıp yediğini iddia edenlerdi. Siz üç kişi zaten benim bahsettiğim standartta büyütebilirsiniz. Ki en başından beri de olunlu baktığımı yazmıştım. Kırdıysam sizi kusura bakmayın lütfen 3 aşağı 5 yukarı yakın standartlardayız.arada kaynamasın diye şu şekilde yazayım.
kızlar bir gün giremedim konuya, + 25 sayfa yazmışsınız :)
hepsini tek tek okuyamadım, göz gezdirdim. zaten tavsiyeler bitmiş artık, olay fakirsin/hayır değilim/hayır fakirsin!!!! kavgasına dönmüş neredeyseçok şaşırmadım.
bizim en büyük gider kalemimiz araba kredisi. ama yeni yıl zamları ile bunun bir kısmı eriyecek. biraz da ona güveniyordum açıkçası. ayrıca hemen yarın hamile kalacakmışım gibi engellemeye çalışanlar var sanki ama mayıs gibi deneriz demiştim zaten ilk konumda. o süreye kadar bazı taksitler biter, yine biraz biriktirebiliriz.
arabayı satarsınız vs diyenler olmuş ama araba piyasası sürekli yükseliyor yani şu anki arabayı satıp daha kötüsünü alınca ele para kalmayacak yani mantıklı değil. hani 40 bine filan eli yüzü düzgün araba bulmak imkansız gibi. ha bulunmaz mı tabi ki bulunur ama biz istemiyoruz değiştirmek. bir de aldık, memnunuz, yani tekrar ikinci el riskine girmek de mantıksız.
ev konusunda da fikrim şöyle. peşinat yoksa yüksek faizli kredi çekip maaşın yarısını gömmek yerine kirada oturmayı tercih ediyorum. peşinat yoksa mantıksız oluyor çünkü kredi işi. ha olursa çok iyi olur ama olmuyorsa da napalım. kiramız da bölgeye göre uygun. ha evden çok memnun değilim dedim, sebebi de şu. sadece salon parkeleri eski tip ve boğuyor beni. mutfak da bordo kenarlı kapaklı olan milli mutfaklarımızdan. böyle içim açılmıyor bazen bakınca, anlatabiliyor muyum. ama balkonum güzel, banyom yapılı, diğer odaların parkeleri yeni. ev berbat değil yani, hatta ödediğim kiraya göre oldukça iyi. taşınmak o açıdan şımarıklık olur gibi geliyor çünkü en az 5bin filan gider heralde. o yüzden burada oturmaya devam. ha belki seneye haziranda zam gelince o paraya daha az merkezi bir yerde daha yapılı bir eve geçilebilir. şu an aklıma gelen şeyler bunlar tabi, kesin değil yani.
bu arada aslında biraz açıldığımız için sabit gider fazla. robot süpürge aldık, ben ehliyet kursuna yazıldım, kışlık lastik aldık. bunların aylık toplam taksidi 800-1000 lira zaten. şubatta eşimin kyk borcu bitiyor mesela tamamen. saydıklarım bir kere alınacak şeyler yani seneye de gidip lastik almayacağımız için bu taksitler bitince boşa çıkıyoruz. ha bunlar biter yenileri başlar ama artık yenilerini de çocuk için harcarım yani. evin bir eksiği yok gibi bişey. kasko ödüyoruz mesela. seneye araba 11 yaşında olacak, belki yaptırmayız. gibi gibi. yani aslında çocuk olmadığı için açıldık. olsaydı evi manuel süpürmeye devam ederdik.
bu arada ben sürüneyim ama tüm geliri çocuğa yatırayım gibi bir derdim olacağını sanmıyorum. yediririm, içiririm, eğitimi için elimden geleni yaparım. ama özel okula gönderemezsem devlet okuluna gider artık. ya da her gün bir tabak kuruyemiş yemez. haftada bir gün de beyaz leblebi yer mesela. ya da ne bileyim bir hafta sadece sebze yese ölmez. hangimiz balla kaymakla beslendik ki devamlı? her gün kuzu yediren varmış, vallahi et severim ama her gün kuzu yesem kusarım heralde. böyle bir gereklilik olduğunu hiç sanmıyorum. yani şu şartlarda gerekli şeyleri sağlarım onun için ama olmadığı durumda da yoktur yani. hani 3000 lira maaş, iki çocukla süper yaşıyoruz diyen hayal dünyasında evet ama 10.000 alıyorum valllahi tek çocuğa yetmiyor diyen de fazla uçuyor bence. sonuçta ayda 50.000 geliri olan insan da var ve kaz ciğeri yediriyodur mesela çocuğuna. e ben hiç yemedim. bilmiyorum anlatabildim mi? çocuğun bereketi ile geldiği masalına inanmıyorum ama bu kadar bereket kaçırıcı bir canlı olduğunu da düşünmüyorum. yani sanki dünya ikiye ayrılıyor, çocuğuna her hafta bir kilo muz yedirenler ve çocuğu muzun ne olduğunu dahi bilmeyenler... ama öyle değil ki. bunun bir de ortası var. sanki ortasında olan da hiç doğurmasın der gibi konuşuyor bazı üyeler.
biri mesela 900 liraya scooter aldığını yazmış. bu temmuzda annem yeğenime 150 liraya aldı. bu açıdan kıyas yaparken bazı şeyleri mantıklı düşünmek lazım. sonuçta ucuz kaşar yedirmeyiz ama gidip 900e de scooter almayız. alan alsın ben buna bişey demiyorum ama bu da bi marifet değil. 900 liraya scooter alanın karşısına geçip şey de diyebilirim mesela. eşimin fabrika müdürü oğluna 10.000 liraya akülü araba aldı. eee o zaman 900e scooterı olan çocuğu hiç doğurmamak mı gerekiyordu? yoo.
bir de tabi ki başkasına güvenerek çocuk yapmıyorum ama ablamda ve eşimin kuzenlerinde vs çok bebek eşyası var. hepsi size vereceğiz diyor. o ara belki eşimin kuzeni ikinciyi doğurur, park yatağı kendi kullanır. e o zaman gider alırım yani. yeğenimin bir beşiği vardı, sonra bazaya geçirdi ablam direkt mesela, başka bişey kullanmadı. bilemiyorum yani bir çocuğu uçurmayız ama yaşatırız da diye düşünüyorum mantıklı harcamalar yaparsak. sinemaya götüremediğim hafta evde sinema gecesi yaparım en basiti.
ha sen hayal dünyasında yaşıyorsun, böyle arada yaşatılmaz diyorsanız siz bilirsiniz, siz de kendinize göre haklısınız. ama birazcık umut bulmak için açtığım konuda avakadolar havada uçuşmuş. ben de umudu kendi kendime aşılarken sizinle paylaşmak durumunda kaldım.
neyse. bekliyoruz bakalım. bikaç ay daha geçsin. hala istekli olursak deneriz belki, belki vazgeçeriz, belki de olmaz.
teşekkür ediyorum tekrar herkese.