- 8 Mart 2015
- 25.083
- 81.135
-
- Konu Sahibi captain price
Yok ya, benimki hep öyleydi.bunlar hep işsizlikten bizim tamir çantası da hep ortada .pandemi bitse de check out etsem evden
Aldim arkadaşım yalan mı soylicem al işte3000 tl gelirle 400 liraya masa lambası mı aldınız ona da pekiiii .
Evet bende yaşadım Ankara'da pahalı şehir bizim artı yönümüz ulaşıma ücret odemiyoruz yinede benim düşüncem çocuk yapmayı ertelememeleri eşi 6 bin aliyormus , eş ailesi yardım ediyormuş , evinde huzur varmış ...Konu sahibi Ankara’nın göbeğinde yaşıyor ama, sizden farkı bu.
Ve inanın ank çoğu şeyde inanılmaz pahalı.
Ulaşım bile çok zor, çok vesaitli.
Yani İstanbul gibi değil ama orası zaten inanılmaz büyük olduğu için her ilçe bir şehir gibi.
Ank o kadar değil, hastane bölgesine gitmek için bile 2 3 vesait kullanıyor insanlar.
.Güler miyim kız hiç? Doğalgazdan tasarruf edeceğimi bilsem cama kendimi yapıştırıcam ama işe yaramam o konuda
Ahahaha.
Ben bu sene bıktım soğuktan. Çocuk çorap giymez yerlerde yatar gerçekten bunaldım. Kendimi yapıştırmaktan daha saçmasını yaptım. Gittim iki metrelik naylon kestirdim oturma odasını dışardan kapattım. Üstten iki karış açık bıraktım sadece. Balkon var nasılsa görünmüyor aşağıdan. Bizim her odada hem komple camdan kapı ve yanında komple camdan pencere var. Ankara gibi ayazı ile meşhur bir şehirde kim dedi acaba hadi komple cam yapalım duvar yerine diye :) şimdiki aklım olsa tutmazdım asla böyle evi.
Senin koca çok yakar film delisi, benimki A++ maaşallah beyime bozulan herşey bozuk olarak sonsuza kadar kalır evde, iş olacağını bilse doğmayacakmış. Allah'tan benim elim yatkın, en son banyoya çekomastik döşemiştim, bunu da beceririm alimallahBenim koca pek sever ya, elinden gelmeyen iş yok.
Bugün salon ledlerini değiştirmiş akşam bak süprizim var diyor.
Elinden tadilat tamirat elektrik her iş gelir.
Durduk yere hat çekiyor bir ışık bir şey yapıyor, pavyona döneceğiz yakında
Balkona led ipli şu ışıklar var ya onlardan aldım yazın, sen git onu içerden balkonun ışığını açan düğmeye hat çek oraya bağla.
Adam her gün bir şey deniyor evde
Bu da iyiymiş hem toz da girmez,ama benim zaten karanlık evim, bı de salona muşamba çekersem mutasyon geçirir çoluk çocuk , günah, zaten dışarı çıkamıyor yavru.
Ben bu sene bıktım soğuktan. Çocuk çorap giymez yerlerde yatar gerçekten bunaldım. Kendimi yapıştırmaktan daha saçmasını yaptım. Gittim iki metrelik naylon kestirdim oturma odasını dışardan kapattım. Üstten iki karış açık bıraktım sadece. Balkon var nasılsa görünmüyor aşağıdan. Bizim her odada hem komple camdan kapı ve yanında komple camdan pencere var. Ankara gibi ayazı ile meşhur bir şehirde kim dedi acaba hadi komple cam yapalım duvar yerine diye :) şimdiki aklım olsa tutmazdım asla böyle evi.
Evet küçük bir yerde yaşıyoruz ...kendi yagimizda kavruluyoruz.hayallerimiz var ..hedeflerimiz var tek tek uyguluyoruz eşimle beraber...mesela ben evime asla TV Sokmam dedim ama beraber hergun sinema keyfi yapıyoruz bu yüzden yeni çıkan TV lerden aldık kanalları sildi eşim..bir dizi ve film listemiz var eşimin yıllarca oluşturduğu evlenince sevdigiyle izleyeceğini düşündüğü ..o filmleri dizileri seyrediyoruz hergun birini bugün transformers 3 ü izledik mesela...sonra eşim okumamız için kitap listesi yaptı kendisi edebiyat mezunu çok kültürlü kendini gelistirmis birisi ..ve o kitapları her ay bir tane alıyoruz daha bu ay alamadık çünkü ben 4 tane başka kitap almak istedim birde sandalye alacağız o nedenler ...eşimin alacagi kitap 250-300 lira ama başka yayında aynı kitap geçmişte 50 liraymis eşim gerekli yerlere mail attı cevap bekliyoruz ellerinde varsa alalım diye çünkü 1000 sayfalık bir kitap diğer yayında 700 sayfalık ve daha pahalı bu durumu çözmeye çalışıyor..güzel bir kitaplık almak için para biriktiriyoruz bir sonraki hedefimiz bu...ama eliptik bisikleti mi yoksa kitaplığı mi önce alalım ona karar veremedik...bizim listemiz var sırayla alıyoruz evimize esyalari 1 yıldır evliyiz daha..çok hoşuma gidiyor benim. Mesela geçen ay listemizde masa lambası vardı..eşim 400 liraya aldı Ikea dan internet sitesinden ...daha bir çok hayalimiz var birlikte gerçekleştirmek istediğimiz ..kızımıza 5 yaşında ama onun bile küçük bir kitaplığı oldu ama bitti okudum ona kitaplarını...şimdi sıradaki seti sipariş edecek eşim inşallah böyle işte elimizdeki ile mutlu huzurlu oluyoruz ne yapabiliriz ki şartlar böyle yani.. Türkiye şartları çok iç açıcı değil malum..para biriktiremiyoruz tabiki..ilerde ben çalışmaya başlayınca biriktiririz..ama ben çalışmaya başlarsam yorgunluktan sadece uyurum hiç bir aktivitem olmaz ne kitap okuyabilirim ne film seyredebilirim neden çocuğuma kitap okuyup oynayabilirim bunları düşünüyorum
Asgari ücretle birikim ve 150.000 tl arabaTürkiye deyim şükür bilmem yani gerçekten şaşırıyorum 9 binlirayla gecinemeyenleri görünce..amcam asgari ücretle 25 yıldır ev gecindirip cocuk okuttu..birikim yapıp 150 bine araba aldi vs yani size göre onun açlıktan ölmesi lazım di galiba
18 yıllık öğretmenim 40000 lik arabaya biniyorumAsgari ücretle birikim ve 150.000 tl arabayani bu durumda hiçbişey yiyip içmemesi,hiçbir fatura v.s ödememesi gerekiyor.hiçbir türlü hesap tutmuyor
Asgari ücretle birikim ve 150.000 tl arabayani bu durumda hiçbişey yiyip içmemesi,hiçbir fatura v.s ödememesi gerekiyor.hiçbir türlü hesap tutmuyor
bekarken calistiniz heralde.Ben 1 yıl çalıştım ayda sadece gezmeye
yemeğe icmeye 1000 lira harcadim AVM ler pahalı oluyor malum...30 bin biriktirdim onu altın yaptığını düşünürsen mesela olur sana 1 yılda 80 bin 2. Yılda kim bilir kaç bin olur ..o 4 yıl boyunca sıkıntı çekeceğine borç ödemem yeme icmemi kesmem yer içer gezerim koseyede altın atarım .. ölümlü dünya ...you tube faizle ilgili ayetleri dinlerseniz ki ben dinledim ..o yola girmem .
Yaaa ama o 40 binlik araba ne zaman 40 bindi, onu da dusunmek lazim.18 yıllık öğretmenim 40000 lik arabaya biniyorumbenim kız çok masraflı yaa, bunları okudukça çocuğa bilenmeye başladım iyi mi
Ben o ilikli kemik sularını yapmaya oğlanla başladım, düz kemik ya düz kemik neden bu kadar pahalı diyr her gidişimde sinir stres basıyor bana.
Cips yemeğe küçük değiller msgli katkılı şeyleri yemeğe ama yararlı kuruyemişler için ufaklar daha. Benim oğlan 4 yaşında daha cipsin tadını bilmez ama 18 aylıktan beri kıtır kıtır kuruyemiş yer.
Çocuklara gereken besinleri veremeyenlere üzülüyorum, devir zor Allah yardımcıları olsun ama çok iyiyiz bin şükür et balık yerler. Harika beslenirler denmesin ya. Aklımızla alay etmek bu. Ki kurcalayınca çocuklar ucuz diye sağlıksız atıştırmalık yiyor, haftada iki kere 100er gr anca et yiyor
Sonra herşeye saldırıyor o çocuklar,gözlerini asla doyuramıyorsunuz çevremde maalesef var böyle..Açlıktan ölmemişlerdir tabii inanırım da , amcanın çocukları biraz şey olmuştur tahminime göre ; böyle kavruk, geç kavrayan, akademik başarıları düşük, sosyal becerileri zayıf, arada bir "ehonomi çoh iyi şükür hüloo" diye yükselen, herşeyden mahrum kalmaktan biraz ezik belki sinirli....bildim mı
Bakın, size çok içten yazayım.
Böyle konularda sabit olarak konuşan 10 12 üye varız, daima ekonomi konusu bulduk mu, aynı cümlelerimizi milyon kere yazarız.
Çünkü derdimiz kendimiz değiliz, burada hepimiz ‘çocuğumun beslenme listesinde kuruyemiş var, ben alamıyorum’ ya da ‘eski hırkama çok güldü iş arkadaşlarım ama yeni bir kıyafet alamam’ gibi konular okuduk.
Çok okuduk hem de...
İnsan olarak inan ki içimiz sızlıyor, hayat aşırı aşırı pahalı.
Her Allahın günü felakete sürükleniyoruz ve bunun önüne geçebilmenin tek yolu, felaketin içinde olanın idrak etmesidir.
Biz farkındayız, siz keza öyle ama dar gelirli?
Değil işte değil!
Bunca cümle, bunca mesaj aydınlanma için.
Öğrenilmiş çaresizlik bunun adı, kast sistemine inanış gibi tuhaf bir şey.
Herkesin o yazdığımız ‘temel’ gıdaları ulaşması hakkıdır, çalışıyor adam daha ne yapsın lakin aldığı maaşla ne kira ne fatura ne de gıdayı karşılaması mümkün değil.
Bırak birikimi, kenara para atmayı ‘insan’ gibi temel gereksinimlerle yaşamak, her vatandaşımızın hakkı.
Önce bu bilince ulaşmamız gerek şükürcülükten öte, yoksa bana ne ona ne kim ne yiyorsa yesin, zıkkım yiyelim hatta:)
Şu ülkede bir standart tutturmak gerek, realitesi olan bir standart.
Açlık sınırının 4 bin asgari ücretin 2 bin olduğu değil!
Ben de hesapladım da benim kızda 10 senede yemesi,içmesi,gezmesi,sporu,kursu,doktoru,vitamini derken nerdeyse 1 ev parası yemiş..2.çocuğu yapmama nedenim..gelirim 12.000 gibi,eşim esnaf onun kendi aylığı ayrı bizim önceliğimiz çocuğumuz..Birde yazmış ya yukarda amcam çocuk okuttu 150 bin biriktirdi araba aldı diye.
Duvar gibi çocuk büyütürsen büyür.
Benim annemler çok kalabalıklar her birinin arasında 1 yaş var.
Doğan diğerini büyütmüş ve hiç yeni kıyafetleri olmamış.
Annem hala ağlar der gelin oldum bir çamaşır bile almadılar diye.
Buda çocuk büyütme bir de büyüttün iyi besledin, iyi yerlerde okuttun falan dersen birde öyle büyütürsün.
Haritacı kız da sadece fiziksel olarak büyütmeye odaklanmış.
Hoş asgari ücretle fiziksel bile büyüyemezsin de
Valla ben alamıyorum bunları.Bakın, size çok içten yazayım.
Böyle konularda sabit olarak konuşan 10 12 üye varız, daima ekonomi konusu bulduk mu, aynı cümlelerimizi milyon kere yazarız.
Çünkü derdimiz kendimiz değiliz, burada hepimiz ‘çocuğumun beslenme listesinde kuruyemiş var, ben alamıyorum’ ya da ‘eski hırkama çok güldü iş arkadaşlarım ama yeni bir kıyafet alamam’ gibi konular okuduk.
Çok okuduk hem de...
İnsan olarak inan ki içimiz sızlıyor, hayat aşırı aşırı pahalı.
Her Allahın günü felakete sürükleniyoruz ve bunun önüne geçebilmenin tek yolu, felaketin içinde olanın idrak etmesidir.
Biz farkındayız, siz keza öyle ama dar gelirli?
Değil işte değil!
Bunca cümle, bunca mesaj aydınlanma için.
Öğrenilmiş çaresizlik bunun adı, kast sistemine inanış gibi tuhaf bir şey.
Herkesin o yazdığımız ‘temel’ gıdaları ulaşması hakkıdır, çalışıyor adam daha ne yapsın lakin aldığı maaşla ne kira ne fatura ne de gıdayı karşılaması mümkün değil.
Bırak birikimi, kenara para atmayı ‘insan’ gibi temel gereksinimlerle yaşamak, her vatandaşımızın hakkı.
Önce bu bilince ulaşmamız gerek şükürcülükten öte, yoksa bana ne ona ne kim ne yiyorsa yesin, zıkkım yiyelim hatta:)
Şu ülkede bir standart tutturmak gerek, realitesi olan bir standart.
Açlık sınırının 4 bin asgari ücretin 2 bin olduğu değil!
2 gün önce yaptım çerez alışverişi..Okudukça sinirlerim bozuldu, coğrafya kadermiş, biz de aynı kaderi yaşıyoruz. Sokağa çıksam şehrin yarısına selam vermek zorunda kalırım ne kadar küçük sen hayal et. Bari destekli salla biraz.
Evde fındık, fıstık kalmamış, bal da bitti. Çıkayım da 300 lira falan harcayıp geleyim bari bizim coğrafya sizinki gibi değil malum
Bacım çocuk yemiyorsa sana tavsiyem cevizi bademi fındığı öğüt , un yap, kekine kurabiyesine, ekmeğine , çorbasına daya...burda çok da lazım değil diyenler olmuş ama yağlı tohumların çocuk diyetinde özellikle beyin gelişimi için vazgeçilmez olduğunu düşünüyorum ben, 6aylıktan başladım ceviz unu, badem sütü vermeye, beyaz undan fazla bunları verdim, şu an pişman değilim, hangi sınava girse en yüksek bursu kazanıp geliyor, kendi masrafını amorti ediyor cadı2 gün önce yaptım çerez alışverişi..
Kabuklu fıstık 20
Kuru incir 40
Badem,fındık,antep karışımı paket 80
Kestane 25
Ceviz 25
Çiğdem 20 toplam 210 tl verdim ki nerdeyse sadece ben yiyorum benim kız uyuz zar zor 2-3 tane günde yer..eşim dişlerini yaptırıyo yiyemiyo..ceviz ve incir dışında diğerleri bana 1 hafta gider....çerez parası ciddi bi gider kalemi bu arada