Çocuk İstemek... Maddi kaygılar, kararsızlıklar...

bunlar hep işsizlikten bizim tamir çantası da hep ortada .pandemi bitse de check out etsem evden
Yok ya, benimki hep öyleydi.
Ben bir kere bilmem ki eve usta gelsin, bir şey gelsin.
Adam kendi yapar, mühtiş zevk alır.
Ben de çırak
Hatta şimdi çocukları da ekledi yanına, onların da oyuncak tamir setleri var, kendi bir şey yaparken onlar da başlıyor oyuncaklarla tak tak dırtt yapmaya, ev deli evi valla

Evet bende yaşadım Ankara'da pahalı şehir bizim artı yönümüz ulaşıma ücret odemiyoruz yinede benim düşüncem çocuk yapmayı ertelememeleri eşi 6 bin aliyormus , eş ailesi yardım ediyormuş , evinde huzur varmış ...

Güler miyim kız hiç? Doğalgazdan tasarruf edeceğimi bilsem cama kendimi yapıştırıcam ama işe yaramam o konuda
.

Ben bu sene bıktım soğuktan. Çocuk çorap giymez yerlerde yatar gerçekten bunaldım. Kendimi yapıştırmaktan daha saçmasını yaptım. Gittim iki metrelik naylon kestirdim oturma odasını dışardan kapattım. Üstten iki karış açık bıraktım sadece. Balkon var nasılsa görünmüyor aşağıdan. Bizim her odada hem komple camdan kapı ve yanında komple camdan pencere var. Ankara gibi ayazı ile meşhur bir şehirde kim dedi acaba hadi komple cam yapalım duvar yerine diye :) şimdiki aklım olsa tutmazdım asla böyle evi.

Ahahaha
Benim de öyle valla, hava buz ve odalarımın 1 duvarı boydan boya cam, fransız camı ank da uygulamayacaklardı

Son düzenleme:
Senin koca çok yakar film delisi, benimki A++ maaşallah beyime bozulan herşey bozuk olarak sonsuza kadar kalır evde, iş olacağını bilse doğmayacakmış. Allah'tan benim elim yatkın, en son banyoya çekomastik döşemiştim, bunu da beceririm alimallah

Son düzenleme:
Bu da iyiymiş hem toz da girmez,ama benim zaten karanlık evim, bı de salona muşamba çekersem mutasyon geçirir çoluk çocuk , günah, zaten dışarı çıkamıyor yavru

para hesaplarınıza artık gerçekten aklım ermiyor benim. Helal olsun diyorum. Biz müsrifiz demek ki .
Ama anlamadığım başka bir hesap da 1 yıla 2 çocuk mu sığdırdınız? Ben mi yanlış okudum. Hayır zamandan da mı tasarruf ettiniz?

Asgari ücretle birikim ve 150.000 tl araba yani bu durumda hiçbişey yiyip içmemesi,hiçbir fatura v.s ödememesi gerekiyor.hiçbir türlü hesap tutmuyor

Asgari ücretle birikim ve 150.000 tl araba yani bu durumda hiçbişey yiyip içmemesi,hiçbir fatura v.s ödememesi gerekiyor.hiçbir türlü hesap tutmuyor
18 yıllık öğretmenim 40000 lik arabaya biniyorum benim kız çok masraflı yaa, bunları okudukça çocuğa bilenmeye başladım iyi mi

türk milleti çok garip gerçekten. bu hikaye pek inandırıcı değil tabi de çocuğunun boğazından kesip ev araba alan çok.

bekarken calistiniz heralde.

18 yıllık öğretmenim 40000 lik arabaya biniyorum benim kız çok masraflı yaa, bunları okudukça çocuğa bilenmeye başladım iyi mi
Yaaa ama o 40 binlik araba ne zaman 40 bindi, onu da dusunmek lazim. benim araba 2013 senesinde aldigmda 37.500'du. Simdi satsam ikinci eli 100 binden basliyor. Simdi ben de 200 binlik arabaya bindigimi dusunebilirim.

Sonra herşeye saldırıyor o çocuklar,gözlerini asla doyuramıyorsunuz çevremde maalesef var böyle..

+54645642
Dediği gibi amaç insanları uyandırmak, içinde bulunduğu durumdan kurtarmak yoksa ben bunu yiyorum ben şunu giyiyorum olayı değil.
Benim bu konularla ilgili yazacağım çok şey var da bandan tırsıyorum

Ben de hesapladım da benim kızda 10 senede yemesi,içmesi,gezmesi,sporu,kursu,doktoru,vitamini derken nerdeyse 1 ev parası yemiş..2.çocuğu yapmama nedenim..gelirim 12.000 gibi,eşim esnaf onun kendi aylığı ayrı bizim önceliğimiz çocuğumuz..

Valla ben alamıyorum bunları.
Akşam oturuyorum bir avuç kuruyemiş yiyeyim diye. Ben yesem oğlum eksik yiyecek diye elim sadece leblebiye gidiyor. Bize ayda bir kere uyduruk balık alırken oğluma haftada iki ve çeşitli alıyorum. Çoğu kişi böyle yani, kendinden kıs çocuğu besle. Hani aktiviteyi, sporu falan geçtim sadece beslenmeyi karşılamak için bile bir taraflarım yırtılıyor. Ben böyle konularda (hani şu alamayan dedikleri kısım olaraktan) vah tüh bak insanlar neler yapıyor falan demiyorum.
Kimse kızmıyor herhalde düzene ya, herkes şükrediyor demek.

2 gün önce yaptım çerez alışverişi..
Kabuklu fıstık 20
Kuru incir 40
Badem,fındık,antep karışımı paket 80
Kestane 25
Ceviz 25
Çiğdem 20 toplam 210 tl verdim ki nerdeyse sadece ben yiyorum benim kız uyuz zar zor 2-3 tane günde yer..eşim dişlerini yaptırıyo yiyemiyo..ceviz ve incir dışında diğerleri bana 1 hafta gider....çerez parası ciddi bi gider kalemi bu arada

Bacım çocuk yemiyorsa sana tavsiyem cevizi bademi fındığı öğüt , un yap, kekine kurabiyesine, ekmeğine , çorbasına daya...burda çok da lazım değil diyenler olmuş ama yağlı tohumların çocuk diyetinde özellikle beyin gelişimi için vazgeçilmez olduğunu düşünüyorum ben, 6aylıktan başladım ceviz unu, badem sütü vermeye, beyaz undan fazla bunları verdim, şu an pişman değilim, hangi sınava girse en yüksek bursu kazanıp geliyor, kendi masrafını amorti ediyor cadı tabii annesine de çekmiş olabilir bilemiyorum ama kuruyemiş balığın da biraz katkısı olmuştur illaki

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…