Çocuk İstemek... Maddi kaygılar, kararsızlıklar...

Cocuklarim biraz daha büyüsün ben çalışıp evi gecindiricem esimde anne babasını gecindirir artık yetmiyor çünkü tek maaş bi dünya kira ödüyoruz önümüz kış dogalgaz elektrik bi dünya para nasil dönecek bu ev...insan evladına yardim eder bunlar evlatlarından istiyor hadi muhtaç olsalar amenna ama varlık icindeler yeminle
bir de eylülde bu mesajı atmışsınız, herhalde piyango çıktı bir anda :KK70:

4 ay oldu kurban keseli 2 ay daha yeter o etler bize..haftada 2 gün balik yeriz 2 gunde et..atıştırma olarak cips çikolata arasira da baklava yas pasta :) cocuklar küçük kuruyemis yiyemez onlara hazir ilik suyu alıyorum corba yapıyorum:))
Güzel kızım biz de müslümanız biz de kesiyoruz şükür kurbanımızı , dini vecibedir ne kesersen kes en az yarısını dağıtıyorsun zaten, benim kesip ayırdığım en çok 2 ay durur, bu sene iriydi hayvan ona rağmen ve vahşiler gibi sürekli çiğ etle de beslenmiyoruz yani ben yemem bile doğru düzgün et , yine de deve kesmediysen yetmez 4 kişiye 6 ay

4 ay oldu kurban keseli 2 ay daha yeter o etler bize..haftada 2 gün balik yeriz 2 gunde et..atıştırma olarak cips çikolata arasira da baklava yas pasta :) cocuklar küçük kuruyemis yiyemez onlara hazir ilik suyu alıyorum corba yapıyorum:))
Bu arada bebeklerin için doğru düzgün bir beslenme listesi bul Allah aşkına, ek gıdaya başlar başlamaz çocuk yemeli asıl cevizin bademin balığın etin tereyağının balın iyisini ki beyin gelişimleri bağışıklıkları tam olsun...yaş pastayla sütle çocuk büyür mü yaaa...günah

Az once ça...ş marketten geldim fisi gosteriyim isterseniz.Iki kisi ve sadece bir haftalik 400 odedim.1 kilo et yarim kilo kiyma birkac parca yemeklik sebze, birkac parca meyve, peynir, tuvalet kağıdı, kirec sokucu, camasir suyu, türk kahvesi aldim.Bakin ceviz findik vs yok icinde camasir bulasik deterjani yok.Sütü yogurdu yok daha.. Ha bir de 30 lu yumurta ama organik falan degil.30 lu yumurta dun 25 demistim yanılmışım.Az once 32 lira odedim oylesine bir 30 lu yumurtaya..Kurban eti ne kestiniz de 6 ay yetiyor bacim..Ac geziyoruz demiyorsunuz da..Bari bebelerine yedir de vitaminsiz kalip ulkenin icine etmesinler..

Ay bı de dolabım et dolu diyor ama ilik suyunu da hazır alıyor...et pahalı tamam sen az ye de o sabilere ucuz diye saçma sapan şeyler içirme bari gözümün nuru...evdekilerden kaynat
Ben o ilikli kemik sularını yapmaya oğlanla başladım, düz kemik ya düz kemik neden bu kadar pahalı diyr her gidişimde sinir stres basıyor bana.
Cips yemeğe küçük değiller msgli katkılı şeyleri yemeğe ama yararlı kuruyemişler için ufaklar daha. Benim oğlan 4 yaşında daha cipsin tadını bilmez ama 18 aylıktan beri kıtır kıtır kuruyemiş yer.
Çocuklara gereken besinleri veremeyenlere üzülüyorum, devir zor Allah yardımcıları olsun ama çok iyiyiz bin şükür et balık yerler. Harika beslenirler denmesin ya. Aklımızla alay etmek bu. Ki kurcalayınca çocuklar ucuz diye sağlıksız atıştırmalık yiyor, haftada iki kere 100er gr anca et yiyor belli ki.

En Büyük TÜRKİYE Türkiye deyim şükür bilmem yani gerçekten şaşırıyorum 9 binlirayla gecinemeyenleri görünce..amcam asgari ücretle 25 yıldır ev gecindirip cocuk okuttu..birikim yapıp 150 bine araba aldi vs yani size göre onun açlıktan ölmesi lazım di galiba
Açlıktan ölmemişlerdir tabii inanırım da , amcanın çocukları biraz şey olmuştur tahminime göre ; böyle kavruk, geç kavrayan, akademik başarıları düşük, sosyal becerileri zayıf, arada bir "ehonomi çoh iyi şükür hüloo" diye yükselen, herşeyden mahrum kalmaktan biraz ezik belki sinirli....bildim mı?

Son düzenleme:
Ankara da yasiyorum gecen hafta uc tane kiytirik yagsiz palamuta 75 odedim.yesilligi limonu vs 100 tuttu..siz haftada iki yiyorsaniz 150 den 300 odersiniz haftalik balığa. Aylik 1200 lira baliga gider o zaman ne dersiniz?? Yoksa evinizin onunden dere akiyor da baligi da ordan mi tutuyorsunuz??

Ben o ilikli kemik sularını yapmaya oğlanla başladım, düz kemik ya düz kemik neden bu kadar pahalı diyr her gidişimde sinir stres basıyor bana.
Cips yemeğe küçük değiller msgli katkılı şeyleri yemeğe ama yararlı kuruyemişler için ufaklar daha. Benim oğlan 4 yaşında daha cipsin tadını bilmez ama 18 aylıktan beri kıtır kıtır kuruyemiş yer.
Çocuklara gereken besinleri veremeyenlere üzülüyorum, devir zor Allah yardımcıları olsun ama çok iyiyiz bin şükür et balık yerler. Harika beslenirler denmesin ya. Aklımızla alay etmek bu. Ki kurcalayınca çocuklar ucuz diye sağlıksız atıştırmalık yiyor, haftada iki kere 100er gr anca et yiyor belli ki.
Tamam işte çocukların hiçbir şeyi eksik değil, atıştırmalık yiyorlar denilen bu.
Boşuna üzmeyin kendinizi, aynı ülkede yaşıyoruz. Birileri sadece kendini kandırıyor ve o biz değiliz.
Her konuda çıkıyor böyle. Madem o kadar iyi durumlar neden eşinizin ailesinden yardım bekliyordunuz? Altınızda bilmem kaç binlik araba, ciddi bir birikim, üstelik ev alacaksınız haritacikiz haritacikiz

Ben İzmir de yaşıyorum batı yani.
İzmir ve çevresi küçük bir yer olsa bile hiçte ucuz değildir.
Bir çok yerini gittim gezdim öyle asgari ücrete yazdığı gibi yaşanılmaz.
He gider kasabanın bilmem ne köyünde yaşıyorsa onu bilemem tabi ama İzmir-Çeşme-Ildır köyü bile aşırı pahalı bir yer :KK70:
Atmasyon çok orada :KK70:
Yada anlatsana biraz belki biz geçinmeyi bilmiyoruzdur :KK70:

En Büyük TÜRKİYE Türkiye deyim şükür bilmem yani gerçekten şaşırıyorum 9 binlirayla gecinemeyenleri görünce..amcam asgari ücretle 25 yıldır ev gecindirip cocuk okuttu..birikim yapıp 150 bine araba aldi vs yani size göre onun açlıktan ölmesi lazım di galiba
Size en basit bir hesabımı yapayım, ank da yaşıyorum.
Haftada 2 koli yumurta gidiyor, kolisi 32 34 tl arası, bildiğiniz kalitesiz 3 numara falan, organik değil
Süt, 6 lt gidiyor, paketi 5 tl
Et haftada 2 kilo gidiyor kilosu 50 tl
Haftada 1 gün dışarıdan yemek istiyoruz 120 130 tl tutuyor

Bu saydıklarım sadece et, süt, yumurta ve dışarıda yemek, bakın 4 kalem sadece 300küsür lira tuttu.
Ay bazında 1200 tl.

Bu çok ama çok basit bir hesap sadece, yediğimiz 4 ürünün fiyatı bu.
Şimdi siz mi sihirbazsınız da şapkadan yiyecek çıkarıyorsunuz yoksa ben mi uyduruyorum...

Size en basit bir hesabımı yapayım, ank da yaşıyorum.
Haftada 2 koli yumurta gidiyor, kolisi 32 34 tl arası, bildiğiniz kalitesiz 3 numara falan, organik değil
Süt, 6 lt gidiyor, paketi 5 tl
Et haftada 2 kilo gidiyor kilosu 50 tl
Haftada 1 gün dışarıdan yemek istiyoruz 120 130 tl tutuyor

Bu saydıklarım sadece et, süt, yumurta ve dışarıda yemek, bakın 4 kalem sadece 300küsür lira tuttu.
Ay bazında 1200 tl.

Bu çok ama çok basit bir hesap sadece, yediğimiz 4 ürünün fiyatı bu.
Şimdi siz mi sihirbazsınız da şapkadan yiyecek çıkarıyorsunuz yoksa ben mi uyduruyorum...

Filmdelisi biz geçinmeyi bilmiyoruz lwsjdksd :KK70:

X